• Почетен караул от състава на Сухопътните войски посрещна президента на Република България в Стара Загора

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отдадоха почит пред паметта на „Защитниците на Стара Загора“

  • Състезание между операторите на дронове на формированията от Сухопътните войски „Ястреб 24“

   
   
НОВИНИ
ДО ГЕНЕРАЛ-МАЙОР НЕЙКО НЕНОВ
КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
 
 
УВАЖАЕМИ Г-Н ГЕНЕРАЛ-МАЙОР НЕНОВ,
 
Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай Вашия
 
52-РИ РОЖДЕН ДЕН!
 
На този Ваш празник, искам да Ви пожелая много здраве, спокойствие на духа и работа на ума. Дано успеха и късмета да са винаги с Вас. Искрено вярвам, че отдаваните от Вас доброта и всеотдайност, трудолюбието и командирските Ви умения ще Ви помагат във всяко начинание. Желая Ви да успеете да запазите дълбоката човещина, която носите в себе си, защото това е рядък дар, който не всеки ... още
По повод на тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ, на 14.11.2013 г. в Централния военен клуб Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов изнесе брифинг на тема „Основни насоки в дейността на СВ през 2013”
„Възползвам се от повода в навечерието на нашия празник да изразя моето уважение към всички Вас за всичко направено от Вас през годините за развитието, укрепването и усъвършенстването на Сухопътните войски”, каза в приветствието си генерал-майор Нейко Ненов.
От името ... още
Днес, 15.11.2013 г. на УП „Сливница” под патронажа на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и по инициатива на българския общонароден съюз „Бойна дружба’ с председател о.з. Явор Генов се проведе турнир по стрелба с 7,62мм автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.
В мероприятието, което е част от програмата за честване на празника на Сухопътните войски-19 ноември, участваха представители на военно патриотичните съюзи и асоциацията на военните аташета акредитирани за Република България.
В стрелбата с 7,62мм автомат „Калашников” на първо място се класира подполковник Брус Карсуел от асоциацията на военните аташета. Първото място в стрелбата с пистолет „Макаров” извоюва Спас Ташков от ... още
Част от тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и празник на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ бе походът „По стъпките на Сливнишките герои” с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования на войските и представители на местната власт на община Сливница, начело с кмета на общината Васко Стоилков.
На различни етапи от похода към основната колона се присъединиха и представители на Подофицерско дружество „Гургулят – потомци”, генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините, както и жители на гр. Сливница.
Началото на похода бе дадено пред ... още
Днес, 12.11.2013 г. по случай празника на Сухопътните войски, на полигон „Люляк” се проведе традиционния турнир по стрелба с автомат „Калашников” за купата на Командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба с пистолет „Макаров” за представителите на СМИ.
В турнира участваха отбори от състава на военните формирования 24150-Стара Загора, 34750-Карлово, 32990- Пловдив,  22220-Сливен, 24490-Асеновград, 24620-Свобода, 28880 – Белене, 42600-Мусачево, 46690-Пловдив и  26400-Благоевград.
На първо място в прецизната стрелба с 9мм пистолет „Макаров” е отборът на военно формирование 32990-Пловдив, на второ място военно формирование 24150 – Стара Загора и на трето място е отборът на военно формирование 22220 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени