• Тържествено откриване на паметна плоча в село Марино поле

  • Тактико-специално учение на военно формирование от Сухопътните войски в района на Казанлък

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в град Костинброд

   
   
НОВИНИ
Съгласно плана на Командването на Сухопътните войски днес, 05.11.2013 г. в административната сграда на бул. „Тотлебен” № 34 стартира конференция на тема: „Осигуряване на устойчиво управление на Сухопътния компонент при съвместни операции”.
„Едно от най-важните неща при всяка дейност на Българската армия са командването и управлението”, каза началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев при откриването на конференцията.
Целта на конференцията е да се постигне единно разбиране на структурите от стратегическо, оперативно и тактическо ниво по управлението, взаимодействието и изграждането на единна комуникационно-информационна система при съвместни операции.
В конференцията участват началниците на щабове на СКС и ... още
На 30 и 31.10.2013 г. на учебен полигон „Симитли” се проведе ротно тактическо учение с механизирана рота от военно формирование 26400 – Благоевград, в което взеха участие специалисти от родовете и специални войски.
В сложна и динамична обстановка бяха отработени учебни въпроси по задача: „Операции по поддържане на мира”.
Личният състав бе поставен в ситуации, максимално близки до реалните и трябваше да взима бързи и адекватни решения, относно организиране на взаимодействие и съгласуване на действията между подразделенията. Имитационната команда създаде над 20 ситуации, с което се провериха действията на управлението и участващия личен състав. Участниците в учението бяха силно мотивирани и се представиха на високо ниво.
Основния извод от ... още
На 1 ноември 2013 г. в гр. Карлово се проведе прегледа на военните духови оркестри от Сухопътните войски. В инициативата, която е част от програмата за честване на празника на войските-19 ноември, участваха представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски, духовите оркестри на военните формирования 34750-Карлово, 24150-Стара Загора и на 22220-Сливен.
Прегледа откри командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. В словото си той каза, че съревнованието е посветено на празника на Сухопътните войски – 19 ноември и не случайно се провежда в града на Апостола, защото маестро Георги  Атанасов е бил диригент на военния духов оркестър на 28 Стремски полк, дислоциран в Карлово.
Състезанието започна с марш-дефилир на военните оркестри до паметника ... още
За времето от 30.10.2013 г. до 07.11.2013 г. на ПУП „Ново село” ще се проведе тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 13” за национално сертифициране на 3 батальонна бойна група от състава на 61 Стрямска механизирана бригада.
Учението е организирано от Командването на Сухопътните войски и представлява финален етап от подготовката и процеса на сертифициране на 2-ри механизиран батальон и придаваните му формирования като Батальонна бойна група (ББГр) от състава на 61 механизирана бригада.
Учението „МИРЕН СТРАЖ 13” се провежда с цел оценка на готовността, бойните способности и оперативната съвместимост на батальонната бойна група за участие в съвместни съюзни операции.
Учението допринася за повишаване на бойните ... още
На 26.10.2013г. в Сливен на площад „Хаджи Димитър” военнослужещи от Център за подготовка на специалисти участваха в тържествен ритуал по повод празника на града – Димитровден. Военнослужещите и Военният духов оркестър на формированието участваха в ритуала по издигане на националното знаме на Република България, знамето на Сливен и знамето на Европейската общност и в поднасянето на венци. Те осигуриха и почетен караул на емблематичния паметник на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий.
Тържественият ритуал събра на площад „Хаджи Димитър” много официални лица, граждани и гости на Сливен, които изразиха почит и уважение към делото на видните ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени