• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
 
На 24.10. 2012 г. военнослужещи от състава на военните формирования 42800, 22160, 38220 – гр. Плевен взеха участие в  ритуал по поднасяне на венци пред братската могила на загиналите воини от Лейбгвардейския московски полк през Руско-турската освободителна война в парк „Генерал Лавров” край село Горни Дъбник обл. Плевен.  
На честването присъстваха г-н Тошко Гетов – заместник - областен управител на област Плевен, г-н Борислав Станимиров – кмет на община Долни Дъбник, бригаден генерал Красимир Кънев – командир на 61 механизирана Стрямска бригада, г-н Владимир Климанов – Генерален консул на Русия, народни представители.
Бяха поднесени венци от името на Председателя на ... още
По време на Деня за високопоставени гости на сертификационното учение на формирования от 1 батальон на 61 Стрямска механизирана бригада от състава на Батальонната бойна група, което се проведе на територията на полигона на Многонационалния център за съвместна подготовка на СВ на САЩ в Европа в Хоенфелс, Германия на 19.10.2012 г. се състоя церемония, на която командирът на СВ на САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг връчи на командира на Сухопътните войски на Българската армия генерал-майор Стефан Василев орденът „Legion of Merit” степен «командир».
Високото отличие бе връчено на генерал-майор Стефан Василев за приноса му в повишаването на оперативната съвместимост и способностите по развръщане на експедиционни сили на Сухопътните войски на ... още
 
Вчера, 22.10.2012г., в градската библиотека „Паисий Хилендарски” в град Асеновград, се откри изложба на книги и публикации, посветени на честване на 100 години от Балканската война. Изложбата беше организирана от военно формирование 24490 – Асеновград, община Асеновград и градска библиотека „Паисий Хилендарски”. На специални табла бяха изложени 24 статии от периодичния печат, посветени на Балканската война.  Представени бяха и 42 книги от различни автори, също свързани с историята на Балканската война.
Присъстваха ученици от ОУ „Ангел Кънчев”, „Кирил и Методий” и „Петко Каравелов”, представители на община Асеновград, както и жители на града. Предвижда се изложбата да бъде експонирана и във ... още
 
На 19.10.2012 г. военнослужещи от състава на военно формирование 26400-Благоевград и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски участваха в отбелязването на 100 годишнината от освобождението на град Неврокоп ( днес Гоце Делчев). Програмата за отбелязване на годишнината включваше ритуал по тържествено откриване на паметна морена на Пейо Крачолов Яворов- първият кмет на град Неврокоп (днес Гоце Делчев) и поднасяне на венци пред паметника на Гоце Делчев.  Кулминацията на тържествета беше тържествена проверка (заря), на която присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, народни представители от 41-во Народно събрание, граждани на ... още
 
На 18.10.2012 г. в 68 бригада „Специални сили”, в тържествена обстановка беше отбелязан Денят на парашутиста от БА. Приветствени слова пред строения личен състав и гостите произнесоха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов и командирът на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Пламен Лилов. Бяха прочетени поздравителни адреси и заповеди за награждаване на военнослужещи по случай празника от Министъра на отбраната г-н Аню Ангелов, Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и командира на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Пламен Лилов.
Честването продължи с полагане на венци и цветя на паметната плоча, на загиналите ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени