• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
На 26.03.2013 г. в град Първомай военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград взеха участие в ритуал по поднасяне на венци по повод отбелязване на 100 години от Балканската война и честване на деня на Тракия.
Началото беше дадено пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от 1912/1913 г. и 1915/1918 г. Свещеници от Първомайска духовна околия отслужиха панахида за загиналите. Кметът община Първомай Ангел Папазов произнесе слово по повод празника.
Военнослужещите поднесоха венци от името на кмета на община Първомай и от името на председателя на общински съвет – Първомай.
Център за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен, с командир полковник Христо Стаматов, се включи в честването на 100 години от Одринската епопея и Деня на Тракия.
На 26 март пред паметника на 7-ми конен полк „Орлето” започна общоградско поклонение в памет на героите от Одринската епопея, придружено с военен ритуал за полагане на венци и цветя в памет на загиналите. Своята воинска почит отдаде и началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, който е в града на работно посещение във формированието.
Кметът на града инж. Кольо Милев произнесе слово по повод годишнината, а малко по-късно на тържественото събрание-концерт във Военния клуб връчи грамоти и награди на деятели и организации, участвали в проявите, посветени на ... още
На 26 март 2013 г. на площад „Севтополис” в гр. Казанлък се проведе церемония по тържествено посрещане на 13-та рота за охрана на вътрешната зона на летище Кандахар, участвала в състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан ISAF.
Поздравителен адрес от името на президента на Република България Росен Плевнелиев прочете комодор Георги Фиданов, съветник на президента по военните въпроси. Приветствия към военнослужещите отправиха също министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и кметът на община Казанлък Галина Стоянова .
На военнослужещи, отличили се при изпълнение на задълженията си по време на мисията бяха връчени грамоти и предметни награди от министъра на отбраната Тодор Тагарев и ... още
Днес, 25 март, военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово тържествено отбелязаха 100 годишнината от Балканските войни и превземането на Одринската крепост.
Директорът на Историческия музей в гр. Карлово Мария Деянова направи кратка историческа справка за историята на „Паметника на загиналите воини във войните 1912 – 1918”, намиращ се района на бригадата. Диньо Колев изнесе поетичен рецитал от български автори „Легенда за свободата”. В памет на загиналите воини беше отслужена заупокойна молитва от архиерейски наместник на Карловска околия отец Марко и бяха поднесени венци и цветя от командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков и присъстващите гости.
В церемонията взеха участие и представителите на ... още
С цел оказване на методическа помощ и повишаване качеството на обучението, главния сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов посети в.ф. 24620 – Свобода и в.ф. 28880 – Белене, където взе участие в методическите сборове на главните сержанти. Старшина Ламбов изнесе брифинги пред участниците за дейността на главните сержанти и за ролята и мястото на сержанта в индивидуалната подготовка на войника. В хода на занятията главният сержант на в.ф. 24620 – Свобода старшина Дилян Димитров изнесе лекция на тема „Сержантът – лидер, ръководител на малка бойна единица”. Главният сержант на в.ф. 28880 – Белене старшина Стефан Димов запозна присъстващите с информация, в касаещия ги обем, относно модела за планиране, организиране, водене и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени