• Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

  • Конкурс за вакантни войнишки длъжности в 1-ви разузнавателен батальон – Свобода

  • Успешно представяне на артилерийските и зенитно-артилерийските формирования от 2-ра механизирана бригада на УП ”Корен”

   
   
НОВИНИ
 
На 28 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия  от военно формирование 22220 - Сливен, с ръководител майор Иван Иванов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в района на сметище източно от кв. “Надежда” на гр. Сливен.
Вчера  27 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов, унищожи 1 брой ръчна отбранителна граната. Гранатата е открита в бетонен фундамент на табло на БТК в село Славеево, община Ивайловград.
 
На 25 септември в тържествена обстановка в Командването на Сухопътните  войски беше отбелязан празника на структурите по комуникационни и информационни системи.
В тържеството взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, началници на отдели и офицери и цивилни служители от  Щаба на Сухопътните войски.
Гости на празника бяха бившите началници на управление КИС на Сухопътните войски о.р. генерал-майор Димитър Димов, о.р. Алекси Алексиев и о.р. п-к Денчо Денчев.
От името на Ръководството на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на военнослужещите и ... още
 
На 22.09.2012 г. представителни формирования от Сухопътните войски взеха участие  в  честването на  Деня на независимостта на България в различни селища на страната.
В празничния ден военнослужещите от военно формирование 24150 – Стара Загора участваха във военен  ритуал по поднасяне на венци пред  паметника на загиналите във войните старозагорци, а военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен поднесоха цветя пред барелефа на Александър Стамболийски в града.
Тържествата, в които участваха военнослужещите от военно формирование 32420 Русе се състояха пред Паметника на Свободата, а в гр. Сливен военнослужещите от военно формирование 22 220 почетоха паметта и делото на нашите предшественици пред паметника на Хаджи ... още
 
На 20 септември 2012г беше обявено приключването на операция „Чист хоризонт“. Това стана на пресконференция, в която участваха заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Тя се проведе в заседателната зала на Областната администрация в гр. Ямбол и в нея ще участваха и областните управители на Ямбол - и Сливен – Марин Кавръков.
Военнослужещите от Сухопътните войски успешно приключиха прочистването на района на „Производствено - складова база Стралджа – Мараш“, което продължи от 13 юни 2012 г. до 14 септември 2012 г. в изпълнение на заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов. Изпълнявайки третата мисия на ... още
 
На 19 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София, с ръководител старши лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 брой авиационна бомба, открита на ул. “Суходолска” и ул. “Безименна” в кв. “Западен парк” на гр. София.
Същият ден формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов унищожи 1 брой артилерийски изстрел за стрелба със 100 мм танково оръдие. Боеприпасът е открит в кладенец на изхода на гр. Момчилград, област Кърджали. Транспортиран е от военнослужещите и е унищожен в района на село Подкова, община  Момчилград.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени