• 55-ти инженерен полк в Белене е домакин на Сбор по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия

  • На учебен полигон „Ново село” започна съвместната подготовка „PLATINUM LION 24”

  • Посещение на слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” във формирование от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов се срещна  вчера, 12 септември с новоназначения аташе по отбраната на Кралство Швеция, акредитиран за България със седалище Будапеща, Унгария подполковник Ласло Бониварт.
По време на срещата бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни и бе изразена надежда за продължаване на традиционно добрите отношения през мандата на подполковник Ласло Бониварт. На свой ред подполковник Ласло Бониварт благодари за топлото посрещане и увери домакините, че ще работи активно за провеждане на повече мероприятия по линия на двустранното военно сътрудничество.
От  10-12 септември се проведе сертификация на Бойна група HELBROC BG. Механизираната рота в състав от 120 военнослужещи от военно формирование 52740-Хасково, определена за участие в състава на Многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC, изпълни успешно всички предвидени задачи.
През трите дни на сертификация беше проведен строеви преглед на личния състав на ротата, даден бе брифинг от командира на ротата, проведено бе тактико-специално учение в района на батальона и на учебен полигон „Добрич”. Всички тези действия бяха наблюдавани от комисия за сертифициране с председател полковник Любомир Пеев-началник на отдел „Съвместна подготовка” в Съвместното командване на силите.
По време на сертификацията военно формирование 52740 ... още
Завърши четиристранния турнир по тенис на корт, който се проведе на 11.09 и 12.09.2013г. на тенис кортовете на „Тенис клуб” – Асеновград.
 В него взеха участие отбори от 61-ва Стрямска механизирана бригада – град Карлово, 68-ма Бригада „Специални сили” – град Пловдив, 110-ти Логистичен полк – град Пловдив и домакините от 4-ти Артилерийски полк. Турнирът бе посветен на честването на 6-ти септември – Ден на Съединението на Княжество България и Източна Румелия и 22-ти септември – Деня на Независимостта на България.
          Под жаркото септемврийско слънце състезателите на Асеновградския артилерийски полк и десантчиците от 68-ма бригада започнаха да сервират и да ... още
Днес, 11.09.2013г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, посети военно формирование 24490-Асеновград. Командирът на военното формирование полковник Димитър Илиев изнесе брифинг за състоянието на полка и запозна присъстващите с историята, традициите, структурата, бойната готовност, мисиите и задачите, стоящи за изпълнение пред единственото артилерийско формирование от комплекта на Сухопътните войски и Въоръжените сили. Полковник Димитър Илиев наблегна на предстоящото полево лагерно обучение на
УП „Корен” в което по-голямата част от военнослужещите от полка ще вземат в началото на месец октомври. В системата на тренировката по стрелба и управление огъня на групата, пред Командира на Сухопътните войски бяха развърнати елементите на управлението на ... още
Днес, 11.09.2013г. командирът на силите на многонационална бойна група на ЕС „HELBROC” бригаден генерал Димитриос БИКОС посети 2 механизирана бригада Стара Загора. Визитата на  бригаден генерал Димитриос БИКОС е във връзка с подготовката на личния състав и сертификацията на бойната група, съгласно поетите ангажименти на Република България за участие в многонационалната бойна група (БГ) на ЕС „HELBROC”. На срещата командирът на 2 мбр бригаден генерал Любчо ТОДОРОВ, изнесе брифинг на тема: „Мисия, роля и задачи на 2 мбр”, на който присъства и полковник Григориос РУМАНИС – аташе по отбраната в посолството на Гърция в Република България. След брифинга бяха разменени плакети между командира на многонационална бойна група „HELBROC” и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени