• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Днес 11.11.2013 г. Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски изнесе концерт за военнослужещите и цивилните служители от командването на Сухопътните войски. Инициативата, която е част от тържественото отбелязване на празника на Сухопътните войски-19 ноември, бе предшествана от церемония по награждаване на военнослужещи и цивилни служители от командването на Сухопътните войски по повод на предстоящия празник на най-големия вид Въоръжени сили.
За  постигнати високи резултати в служебната дейност командирът на Сухопътните войски генерал - майор Нейко Ненов награди с грамота бригадните генерали Красимир Кънев и Андрей Боцев, полковник Гошо Мерджанов, подполковниците Александър Дзипалски, Станимир Христов, Стоян Стоянов, Георги Нейков, Димитър Митев, Красимир ... още
На 11.11.2013г. на ГУЦ „Люляк” беше открит заключителният турнир по стрелба със 7.62 мм Автомат „Калашников” и 9 мм пистолет „Макаров” по случай 19-ти ноември – Празника на Сухопътните войски.
Турнира беше открит от Командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров.
В турнира участват отбори от военните формирования 24150 – Стара Загора, 34750 – Карлово, 32990 – Пловдив, 22220 – Сливен, 24490 – Асеновград, 24620 – Свобода, 28880 – Белене, 42600 – Мусачево, 46690 – Пловдив, 26400 – Благоевград.
Утре 12.11. е турнирът по стрелба с пистолет за журналисти. След приключването на турнирите генерал-майор Нейко Ненов ще награди първенците.
Висока оценка на дейността на Сухопътни войски даде президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев, който наблюдава заключителния етап на тактическото учение „Мирен страж - 2013“ за национално сертифициране на 3-та батальонна бойна група от 61-ва механизирана бригада на Сухопътните войски, което се проведе на 7 ноември 2013 г. на учебен полигон „Ново село“. Върховният главнокомандващ Плевнелиев заяви:  „Видяхме едни способности на световно ниво, една добре свършена работа и искам да поздравя ръководството на българските Сухопътни войски за това, че успешно минаха теста и бяха сертифицирани. Това е  успех, който трябва да бъде посочен и нека цялата нация да знае, че нашите военни си вършат добре ... още
На 4 ноември започнаха полевите лагерни обучения с личния състав от инженерни формирования на 55-ти  инженерен полк в изпълнение на Плана за подготовката през учебната 2013 г.
От 4 до 6 ноември преминаха полевите лагерни обучения на инженерната рота за бойна поддръжка и понтонно-мостовата инженерна рота на в.ф. 54470 – Белене от състава на полка. В хода на тридневното полево обучение, което се проведе на полигон ОПМ, на р. Дунав и в различни местности около град Белене, военнослужещите от инженерната рота за бойна поддръжка отработиха задачи по устройване на противотанкови минни полета ръчно и по механизиран способ, устройване на проходи в дистанционно устроени минни полета и подготовка на участък от път за разрушаване, които благодарение на добрата подготовка на ... още
Съгласно плана на Командването на Сухопътните войски днес, 05.11.2013 г. в административната сграда на бул. „Тотлебен” № 34 стартира конференция на тема: „Осигуряване на устойчиво управление на Сухопътния компонент при съвместни операции”.
„Едно от най-важните неща при всяка дейност на Българската армия са командването и управлението”, каза началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев при откриването на конференцията.
Целта на конференцията е да се постигне единно разбиране на структурите от стратегическо, оперативно и тактическо ниво по управлението, взаимодействието и изграждането на единна комуникационно-информационна система при съвместни операции.
В конференцията участват началниците на щабове на СКС и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени