• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпас, открит в град София

  • Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
На 20.04.2013 г. часа военнослужещи от Сухопътните войски гр. Карлово, Казанлък, Плевен, Благоевград и Свобода се включиха в инициативата на БТВ „Да изчистим България за един ден”.
Началото в Карлово даде заместник кмета на общината Антон Минев, който благодари за съдействието, което оказва бригадата по почистването на града, а командира бригаден генерал Димитър Шивиков, изрази задоволство, че сред доброволците има много деца, което е показателно, че те се възпитават да поддържат своя град чист и зелен, да ценят природата и опазват околната среда.
След перфектно свършена работа по почистването на районите около Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” доц. Милко Аспарухов – Директор на Дирекция „Военноисторически музеи” – гр. ... още
Днес 19.04 2013 г. военно формирование 52590 – Ямбол чества своя празник. Празникът започна с тържествено събрание, на което беше поднесен поздравителен адрес към личния състав на формированието от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. Командирът на  формированието подполковник Атанас Георгиев изказа благодарността си към личния състав за това, че до момента не са допуснали огъване пред трудностите и проблемите, и е налице мотивация и концентрация в името на професионалния просперитет.
Със заповед на командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров бяха наградени отличили се военнослужещи при изпълнение на служебните си задължения.
Празничния ден продължи с откриване на реконструирана каменна скулптура на фигура ... още
На 18.04.2013 г. в административната сграда на МО-2 на бул. „Тотлебен” 34, в изпълнение на Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани за Република България през 2013 г., се проведе среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов с военните аташета. На срещата бе изнесен „Брифинг на командира на Сухопътните войски”.
Целта на мероприятието е представителите на военно-дипломатическия корпус да бъдат запознати със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски.
В срещата взеха участие 23 чуждестранни военнослужещи от 13 страни.
 
На 17.04.2013 година, в района на в.ф. 26400 - Благоевград, се проведе поредната среща с учениците от Второ основно училище „Димитър Благоев”. Малките приятели наблюдаваха воденото от старши лейтенант Димитър Димитров занятие на тема „Временен контролен пост”. Те наблюдаваха с интерес всяко действие и елемент на занятието, кулминационния момент на който беше обезвреждането на човек с оръжие, действие на което децата реагираха напълно искрено и спонтанно, аплодирайки действията на военнослужещите.
С много усмивки и приятни емоции премина деня, а децата продължиха да коментират оживено по между си наблюдаваното занятие.
На 16.04.2013 г. във военно формирование 28880 – Белене се проведе поредната среща с ученици от СОУ „Димчо Дебелянов” и ОУ „Васил Левски”, участници в клуб „Приятели на армията”.
Срещата се проведе на полигона на военното формирование, където учениците се запознаха с въоръжението в Българската армия и в частност с устройството и функционалните характеристики на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.
Капитан Николай Йорданов разясни на учениците начина на действие на оръжията и обясни предпазните мерки, които трябва да се спазват, като наблегна на факта, че са изключително опасни и използването им изисква голяма отговорност.
В хода на занятието учениците се запознаха с начина на разглобяване и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени