• ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ В ДЪРЖАВНОТО ВОЕННО ИНДИВИДУАЛНО ОТБОРНО ПЪРВЕНСТВО ПО ПЛУВАНЕ

  • РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

   
   
НОВИНИ
На 29.04.2013 г. във военно формирование 34750 се проведоха спортни състезания с ученици от клуб „Приятели на армията”, посветени на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Командирът на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков награди с купи и грамоти отборите на СОУ „Христо Проданов” – Карлово, ПГ „Генерал Владимир Заимов” – Сопот и ПГ по ЖП „Христо Смирненски” – Карлово, които се класираха на първите три места. На отборите от СОУ „Иван Вазов” – Сопот и СОУ „Васил Левски” – Карлово бяха връчени грамоти.
Гости на мероприятието бяха децата от Дом за деца лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Васил Петлешков” – гр. Брацигово, ДДЛРГ ... още
На 26.04.2013 г. пред паметника на 4 пехотен плевенски полк в Сръбско-българската война в Градската градина на гр. Плевен се състоя тържествен военен ритуал по поднасяне на венци по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май.
По-късно във Военния клуб в гр. Плевен се проведе тържествено събрание-концерт.
Началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев представи пред гостите развитието на Сухопътните войски през годините, мисиите зад граница, в които са участвали и взаимодействието на армията и цивилното население при бедствия и аварии. Със заповеди на командирите на военните формирования от гарнизон Плевен бяха наградени военнослужещи и ... още
„В навечерието на двата празника-най-светлия християнски празник Великден и Деня на Храбростта и Празник на Българската армия се обръщам с думи на благодарност и уважение към всички Вас-офицери, сержанти, войници и цивилни служители, за това което правите за утвърждаването на авторитета на Сухопътните войски у нас и зад граница. Вашия труд е достоен. Аз се гордея, че съм Ваш командир” каза в обръщението си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов по време на тържественото събрание-концерт по случай Деня на Храбростта и Празник на Българската армия, който се проведе днес в командването на Сухопътните войски.
Със заповеди на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и на командира на ... още
За постигнати високи резултати в служебната дейност и по повод преминаването му в запаса, днес, 26.04. в командването на Сухопътните войски на тържествена церемония командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов награди с предметна награда бригаден генерал Валентин Буров. Генерал-майор Нейко Ненов благодари за бригаден генерал Буров за приноса му за усъвършенстването и развитието на Сухопътните войски, припомни за преминатия служебен път на бригаден генерал Буров и открои неговата изключително богата командирска и педагогическа подготовка. „Демонстрирам моето командирско уважение и респект към дейността на бригаден генерал Валентин Буров” каза още генерал-майор Ненов.
За заслуги към отбраната на страната, от името на министъра на отбраната Тодор Тагарев, ... още
На 23.04.2013г. в административната сграда на МО 2 на бул. „Ген. Тотлебен” 34 в София се проведе работна среща на главния сержант на СВ старшина Любомир Ламбов и главния сержант на СВ на САЩ в Европа Дейвид Девънпорт. Американският гост беше приветстван от началника на щаба на СВ бригаден генерал Андрей Боцев.
В работната среща взеха участие и главни сержанти на военни формирования от състава на СВ. В хода на дискусиите бяха разгледани възможностите за обучение и подготовка на български войници и сержанти в центровете за подготовка на СВ на САЩ в Европа и Германия.
В условията на финансови рестрикции се акцентира и на възможностите за съвместни обучения и подготовки на полигон „Ново село”. Главен сержант Девънпорт изрази желанието на КСВ на САЩ в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени