• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
На 15.05.2013 г., в село Славянци, община Сунгурларе, двадесет военнослужещи от военно формирование 22130 – Ямбол, участваха в ритуал по поднасяне на венци пред Мемориален комплекс „Първи ракетен пуск”. Поводът е честването на 50 години от провеждането на първия ракетен пуск на територията на Република България, от военнослужещи от състава на 7-ми ракетен отделен дивизион, дислоциран в село Бояново.
Мероприятията по честването продължиха с тържествено събрание-концерт в залата на община Ямбол.
Гости на тържеството бяха съветникът на президента на Република България по военнaта сигурност комодор Георги Фиданов,  заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев, бившият командващ на Ракетните войски и артилерията на Българската армия ... още
На 14.05.2013 г. на танкодрум „Камен” се състоха изпити на 28 военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски. Обучението за придобиване на военноотчетна специалност „Механик водач на бойна машина на пехотата БМП (МТЛБ)” започна на 8 април.
Председателят на комисията подполковник Динко Динев,  главен експерт в сектор „Бронетанкова, автомобилна и специализирана техника” на отдел „Логистика” в Командването на Сухопътните войски,  констатира, че цялостната подготовка на обучението е съгласно регламентиращите документи и курса за кормуване с бойни машини, а организацията по провеждане на изпитите е много добра.
 
На 10 май 2013 ч., петък, новоприетите военнослужещи във военно формирование 52740 – Хасково положиха военна клетва. Новоназначените дадоха тържествено обещание за вярност към народа и Родината пред бойното знаме на 2-ра механизирана бригада. Техните близки и роднини наблюдаваха как всеки един изрече заветните думи „Заклех се!”.
В словото си командирът на формированието подполковник Данчо Николов пожела на новоприетите воини упоритост, достойнство и чест в изпълнението на службата. „Бъдете верни на думите, които ще изречете! И превърнете клетвените слова в свои дела!” – призова командирът. Слово-отговор произнесе току що заклелият се редник Александров.
На мероприятието присъства и заместник-областният управител на ... още
Днес, 10.05.2013 г., за пръв път от 2009 година в района на военно формирование 44200 – Стара Загора се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва. Своето „Заклех се!” произнесоха 22 новоназначени военнослужещи от военно формирование 54230 и 33 новоназначени военнослужещи от военно формирование 48430 и двете от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
Строят бе приет от командира на бригадата бригаден генерал Любчо Тодоров.
На ритуала присъстваха командирът на 61-ва механизирана бригада – Карлово бригаден генерал Димитър Шивиков, началникът на Военно окръжие – Стара Загора полковник Зарко Шишманов и началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи” Валери Иванов, родители и близки на ... още
На 09.05.2013 г. представителни блокове от военно формирование 24490 – Асеновград участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Перущица по повод 137-та годишнина от Априлската епопея.
Честването на площад „Двадесет и седми априлий” започна с приемане на строя на представителните роти от гарнизон Асеновград от командира на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев. По-късно с тържествен ритуал беше издигнат националния флаг на Република България пред сградата на читалище „Просвета”. Церемонията продължи с ритуал по поднасяне на венци и цветя в знак на признателност пред подвига и саможертвата на априлци пред паметната плоча на братя Хаджи Делеви, пред паметника на Петър Бонев и в църквата „Свети Архангели Гавраил и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени