• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
 
По повод 100 годишнината  от Балканската война на 10 октомври 2012 г. военно формирование 28330 – Смолян  и Държавен архив - Смолян откриха съвместна изложба "100 години свобода в Родопите".
Тържественото откриване на изложбата стана в залата на държавния  архив в град Смолян  и на него присъстваха командирът на военно формирование 28330 – Смолян подполковник Димитър Кацаров, секретарят  на област Смолян госпожа Петя Пампорова, представители на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, военноинвалиди много ученици и граждани на град Смолян и военнослужещи от военното формирование.
 
В Карлово официално бе посрещната 12-а рота за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар” с командир майор Митко Балтов, завърнала се от участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан. Към контингента от 61-ва Стрямска механизирана бригада приветствия поднесоха заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, контраадмирал Валентин Гагашев – заместник-командващ на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Нейко Ненов – заместник-командир на Сухопътните войски, и Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово. Всички те подчертаха високите оценки, които са получили миротворците за своята дейност. На приветствията отговори националният командир на контингента за Кандахар подполковник Георги ... още
 
На 06.10.2012г.  представителни подразделения от военно формирование 28330 – Смолян и Представителният  духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в град Девин в провеждането на тържествен  ритуал по откриване на пометна плоча в памет на загиналите във войните. По-късно те се включиха и в провеждането на тържествена проверка-заря по повод 100 години от Балканската война и освобождението на града.  На нея присъстваха кметът на община Девин господин Пенков, командирът на военно формирования 28330 – Смолян подполковник Димитър Кацаров, ветерани от войните, представители на военно-патриотичните съюзи и много граждани и гости на град Девин.
 
На 05.10.2012 г. военнослужещи от военно формирование 26400   участваха в редица тържествени мероприятия посветени на: „100 години от освобождението на Горна Джумая (Благоевград) и Пиринския край от османско владичество”.
В 9 часа на 5.10.2012 г., почетен караул от състава на военно формирование 26 400  участва в издигането на националния флаг на площад Георги Измирлиев, град Благоевград. От 10.40 часа, почетен караул от състава на формированието поднесе венци на Паметник на Македоно-Одринското опълчение.
В 12:00 часа военнослужещите участваха в дефиле на бойните знамена в Благоевград.
В 10.30 часа на 5.10.2012 г. почетен караул от състава на военно формирование 26400 участва в откриването и поднасянето на венци на ... още
 
На 4 октомври 2012 г. военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски участваха в различни мероприятия, свързани с честването на 100 годишнината от Балканската война 1912 – 1913 г.
Стартът на тържествата беше  даден в 10:00 часа, на Централния площад в град Любимец, където  военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково участваха в ритуал в по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите войни в Балканската, Междусъюзническата и Първата и Втората световни войни. В 12:00 часа  военнослужещи от същото формирование участваха и  в ритуал по тържествено поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Балканската война на  историческия връх Шейновец, край Свиленград. На ритуала присъстваха ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени