• РОТА „ALTHEA“ ОТ СЪСТАВА НА 3-то БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА “MISSION CAPABLE”

  • Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

   
   
НОВИНИ
 
Днес в театър „Българска армия” се проведе тържествено събрание-концерт по случай празника на Сухопътните войски 19 ноември!
„Нашият ежедневен труд е насочен към изпълнение на задачи по трите мисии на Българската армия. В изпълнение на първата мисия „Отбрана” с гордост може да заявим, че през годината в Сухопътните войски няма провалени учения. По втората мисия „Подкрепа на международния мир и сигурност” и в този момент повече от 500 офицери, сержанти и войници от Сухопътните войски, с всяко свое действие, денонощно, на хиляди километри от родината, защитават честта на България. Всеки ден и във всяка ситуация ние сме готови да се притечем в помощ на населението, така както повелява третата мисия на Българската армия ... още
Част от тържественото честване на Празника на Сухопътните войски 19 ноември бе походът „По стъпките на Сливнишките герои” с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования на войските и представители на местната власт на община Сливница, начело с кмета на общината господин Васко Стоилков.
На различни етапи от похода към основната колона се присъединиха и представители на Подофицерско дружество „Гургулят –потомци” и представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от гр. Русе.
Началото на похода бе дадено пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница. Въпреки, че поделението отдавна вече не е ... още
 
На 12 ноември, понеделнник, започна тридневното тактико-специалнo учение (ТСУ) за сертифициране по CREVAL на инженерната-мостова рота за обща поддръжка и взвода за унищожаване на взривни материали от военно формирование 54470 от състава на 55 инженерен полк.
В първия ден на учението бяха изнесени брифинги от председателя на комисията полковник Светослав Халваджиев, началник на сектор „Подготовка и сертифициране на декларирани формирования” в командването на Сухопътните войски, командира на военно формирование 54470 майор Калоян Василев и командира на ротата капитан Атанас Атанасов.
Комисията и наблюдателите, представители от командването на НАТО в Мадрид, се запознаха с документацията за сертифициране.
В хода на оценяването на ... още
На 13 и 14 ноември в  гр.Карлово се проведе държавно военно първенство по футбол под егидата на националната  военно спортната федерация.
Финалистите от четирите военно спортни клуба в страната се срещнаха в Розовата долина където играха двата полуфинала.
ВСК „Стрямци-61” Карлово победи Войсковия университетски спортен клуб на НВУ „ВасилЛевски” Велико Търново с 3:0, а ВСК „Атия – 2007” се наложи над ВСК„Артилерист” Асеновград с 5:3  след дузпи. В редовното време 1:1.
На финала „Стрямци-61” надиграха „Атия – 2007”   с 5:0.
На първенството присъстваха генерал-майор от резерва Йордан Йорданов, полковник Христо Зафиров като членове на управителния ... още
Днес, 15.11.2012 г., по случай празника на Сухопътните войски, на полигон „Сливница” се проведе традиционния турнир по стрелба с автомат „Калашников” за купата на Командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба с пистолет „Макаров” за представителите на СМИ.
В щафетна стрелба с автомат „Калашников” на първо място се класира отборът на в.ф. 46690 – Пловдив, на второ място в.ф.32990 – Пловдив, на трето в.ф. 26400 – Благоевград. В дисциплината „Военен трибой” индивидуален първенец е с-на Димитър Димитров от в.ф. 24620 – Свобода, отборен първенец в тази дисциплина е в.ф. 32990 – Пловдив. Комплексен първенец в турнира по стрелба и носител на купата на Командира на Сухопътните войски е ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени