• Нов звукометричен комплекс в 4-ти артилерийски полк от Сухопътните войски

  • Работна среща анализира физическата подготовка и спортната дейност във формированията на Сухопътните войски

  • От Корпуса на военните аташета в България посетиха 101 алпийски полк – Смолян

   
   
НОВИНИ
На 11.03.2013 г. в гарнизон Асеновград се проведоха тържества, посветени на честването на Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия – 11-ти март, 100 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост и 85 години от създаването на военно формирование 24490-Асеновград.
На строевия плац командирът на военното формирование полковник Димитър Илиев награди отличили се военнослужещи, по повод празника. Бяха наградени и победителите от спортните състезания. По-късно в района на военното формирование  полковник Димитър Илиев и кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов откриха две паметни плочи с имена на 59 загинали военнослужещи артилеристи от Трети планински артилерийски полк в Балканската и Междусъюзническата войни.  Плочите ... още
ДО ЖЕНИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
 
УВАЖАЕМИ ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Имам честта и удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да ви поздравя най-сърдечно по случай
ДЕНЯ НА ЖЕНАТА – 8 МАРТ!
Историята ни е изпъстрена с имената на горди българки, които са защитавали семействата си, борели са се редом със своите бащи, братя, любими и синове, отстоявали са националното ни достойнство. И през 21 век българката е изправена пред различни трудности и предизвикателства. Вие самите сте ярък пример за успешни жени, като умело посрещате предизвикателствата на времето, ... още
По указание на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов на 05.03.2013 г., в административната сграда на бул. „Генерал Тотлебен” 34 главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов проведе работна среща с главните сержанти на военни формирования от състава  на войските.
Целта на мероприятието е повишаване на знанията и уменията на главните сержанти и способностите им да бъдат военни лидери и ръководители.
Старшина Любомир Ламбов изнесе презентации на тема „Ролята на сержанта в процеса на обучение на сержанти и войници” и „Модел за планиране, организиране, водене и анализиране на подготовката в Сухопътните войски”.
Главният сержант на в.ф. 34750 – Карлово старшина Дамян Пеневски запозна ... още
По повод националния празник на Република България – 3 март и 135-та годишнина от Освобождението военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в ритуали за отбелязването на празника в страната.
На площад “Севтополис” в гр. Казанлък беше отслужена заупокойна молитва от представители на българската православна църква. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова произнесе слово за празника. Церемонията продължи с ритуал по издигане на националното знаме от военнослужещи от 61 мбр - Карлово.
На площада отдадоха почитта си народни представители, областният управител на област Стара Загора Недялко Недялков, кметове и заместник-кметове на общини и населени места, общински съветници, ученици и граждани. 
По-късно на връх Шипка в ... още
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай 135-та годишнина от края на Руско-турската война, донесла свободата на България и националния празник на страната ни – 3-ти март!
Тази дата е една от най-светлите в историята ни. България извоюва свободата си и тръгва по нов път на развитие, затова 3 март винаги ще ни напомня за смисъла на нашето присъствие в съвременната история и за историческия ни дълг.
Свято тачейки този ден, от създаването си до наши дни, личният състав на Сухопътните войски винаги е доказвал с делата си, че е верен на заветите на дедите ни и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени