• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
На 21.11.2012 г. Златоград празнуваше 100 годишнината от Балканската война и от освобождението на града. В тържествата участваха военнослужещите от 101 алпийски батальон град Смолян.
Тържествата започнаха с  ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните и продължиха с тържествена проверка (заря) в центъра на Златоград, в която взеха участие военнослужещи от 101 алпийски батальон. На честванията присъстваха заместник-министърът на отбраната на Република България Августина ЦВЕТКОВА командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко НЕНОВ, областният управител на област Смолян инж. Стефан СТАЙКОВ, областният управител на област Ксанти Република Гърция КАРАГУНИС, кмета на град Златоград Мирослав ЯНЧЕВ, народните представители Недялко ... още
На 20.11.2012 г. беше отбелязан тържествено празника на военно формирование 26 400 – Благоевград. На тържествено събрание, посветено на празника командирът на формированието подполковник Васил Челенков произнесе приветствено слово. Бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от личния състав по случай празника на военното формирование. Празничната програма включваше рецитал от писателски клуб „Оксиморон”, демонстрация от клуба по бойни изкуства с ръководител Илия Илиев, програма-спектакъл на самодейни състави от военно формирование 26 400 и фолклорна формация „Мегдана” към Военен клуб Благоевград.
Гости на празника бяха началникът на военен отдел – Благоевград подполковник Петър Митев, представители от областно управление ... още
Празника на Сухопътните войски – 19 ноември беше отбелязан с дни на отворените врати в отделните военни формирания от състава на Сухопътни войски.
Освен възможността да видят различно въоръжение и бойна техника, гостите присъстваха на различни демонстрации а в някои формирования  взеха участие в турнири по стрелба, като специално място беше отделено и на най-малките.
По повод празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, бяха поднесени венци и цветя, като в Карлово, Смолян и София бяха организирани и тържествени концерти с участието на представителния ансамбъл на Българската армия, местни фолклорни и танцови групи.
В чевстванията взеха участие и представители на местната власт. На всички, които уважиха празника на Сухопътните войски ... още
 
Днес в театър „Българска армия” се проведе тържествено събрание-концерт по случай празника на Сухопътните войски 19 ноември!
„Нашият ежедневен труд е насочен към изпълнение на задачи по трите мисии на Българската армия. В изпълнение на първата мисия „Отбрана” с гордост може да заявим, че през годината в Сухопътните войски няма провалени учения. По втората мисия „Подкрепа на международния мир и сигурност” и в този момент повече от 500 офицери, сержанти и войници от Сухопътните войски, с всяко свое действие, денонощно, на хиляди километри от родината, защитават честта на България. Всеки ден и във всяка ситуация ние сме готови да се притечем в помощ на населението, така както повелява третата мисия на Българската армия ... още
Част от тържественото честване на Празника на Сухопътните войски 19 ноември бе походът „По стъпките на Сливнишките герои” с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования на войските и представители на местната власт на община Сливница, начело с кмета на общината господин Васко Стоилков.
На различни етапи от похода към основната колона се присъединиха и представители на Подофицерско дружество „Гургулят –потомци” и представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от гр. Русе.
Началото на похода бе дадено пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница. Въпреки, че поделението отдавна вече не е ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени