• Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 616
В продължение на два дни се проведе ротно тактико-специално учение „Специализиран щит - 2024“, в което взеха участие военнослужещи от 2-ра рота за ядрена, химическа и биологическа защита и от ротата за оценка, анализ и контрол от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е - Мусачево.
В хода на учението бяха отработени задачи и демонстрирани  умения по извършване на марш, заемане и действия в район за бойно използване, водене на радиационно и химическо разузнаване, извършване на пълно активно обеззаразяване на личен състав и техника и тактическо вземане на проби.
 
Изключително любопитна изложба беше експонирана в залата на градска библиотека „Паисий Хилендарски” в град Асеновград. Тя носи заглавието „Молитва за България“ и е посветена на Стоил Финджеков – топчията, един от ръководителите на Априлското въстание в Панагюрище и така да се каже „първият артилерист” от най-новата история на България.
          Експозицията е собственост на Исторически музей - Панагюрище и ще гостува в Асеновград в продължение на двадесет дни, от 22 април, по покана на командира и военнослужещите от 4-ти артилерийски полк. Същата е първото от поредицата мероприятия в гарнизон Асеновград, посветени на 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската ... още
Днес, 22 април, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния, водена от командира на корпуса генерал-майор Кристиан-Даниел Дан.
На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани със съвместните мероприятия и дейности по повишаване на сигурността в региона.
Днес 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на  Втора Тунджанска механизирана бригада чества празника си с поредица прояви.
Строят на личния състав прие заместник-командирът по логистичното осигуряване на 2-ра механизирана бригада полковник Галин Каракоев, който поздрави военнослужещите и подчерта значимостта на всеки един от тях в ежедневната дейност. Пожела им здраве и професионални успехи от свое име и от името на командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов.
С благодарност за изпълнените задачи и проявена отговорност през годината, към своите подчинени се обърна и командирът на батальона подполковник Иван Иванов, който подчерта  устойчивата положителна тенденция за утвърждаване мястото на батальона в състава на ... още
                       „Казана дума хвърлен камък“  и  продължаваме с доброто.
        Водени от идеята да направят абитуриенския бал незабравим на една млада дама от комплекс за социални услуги „Вижън“–Хасково, военнослужещите и цивилни служители  от учебен полигон „Корен” закупиха балната рокля и всички аксесоари необходими за празника на момичето. Така личният състав от учебен полигон „Корен”  изпълни поетия ангажимент.
        В навечерието на християнския празник Възкресение Христово, военнослужещите и цивилни служители от учебния полигон дариха още храни, санитарно - ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени