• В Центъра за подготовка на специалисти-Сливен завърши обучение за получаване на военно-отчетна специалност

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в отбелязване Деня на Света Великомъченица Варвара

  • Тържествено отбелязване на 71 година от създаването на Единния център за начална подготовка - Плевен

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 428
„Впечатлен съм от всички участници, видяхме ръководство от страна на батальона със синхрон във взаимодействие“ – посочи заместник – министърът на отбраната Анатолий Величков, който присъства на Ден за демонстрация на  бойни способности в последния ден от тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.” с 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, което се проведе  от 16 до 19 октомври. 
Гости на демонстрацията наблюдаваха част от бойните способности на личния състав на 42 механизиран батальон, усилващите и придадени формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили в изпълнението на задачи по мисия първа на Българската армия ... още
 Състезание по военно-приложни спортове ще се проведе на 26 октомври 2018 г. в 61-ва Стрямска механизирана бригада – район Карлово. То е организирано по повод празника на Сухопътните войски.
Съревнованието, в което ще участват 11 отбора от формированията и щаба на бригадата, ще започне в 9.00 ч. на учебен полигон „Анево” и ще продължи на автодрум „Иганово”. Отборите са в състав от 5 военнослужещи, които трябва да преминат през следните етапи: изтегляне с въже на аварирала машина на 35 метра; натоварване на боеприпаси и материални средства на товарен автомобил с повишена проходимост; евакуация на ранен от купола на бойна машина на пехотата БМП – 1; допопълване на боекомплекта с боеприпаси с преминаване през бойно поле; хвърляне на ръчна ... още
Военнослужещите от 29 механизиран батальон - Шумен, от състава на Единен център за начална подготовка – Плевен почетоха вчера, 18 октомври, 100 годишнината  от гибелта на генерал - лейтенант  Радко Димитриев – забележителен военачалник, дипломат, военен изследовател, патриот и демократ.
Церемонията по поднасяне на венци и цветя се състоя пред неговия паметник в село Радко Димитриево, община Шумен, съвместно с военнослужещи от военно формирование 34200 - Шумен.
Слово произнесе военният историк Мишо Йорданов, в което припомни, че „неговите заслуги пред Родината са израз на вярата му, че България заслужава да бъде свободна и независима държава.”
На ритуала присъстваха кметът на село Радко Димитриево Мариян Денчев, началникът на гарнизон ... още
Вчера, 17 октомври, в 101 алпийски полк – Смолян от състава на  Сухопътните войски  се състоя Ден на отворените врати. „Събитието е част от проявите на полка, посветени на празника на формированието, което е наследник на 21-ви Средногорски полк и съвпада с празника на Смолян и ден на освобождението на града“ – каза за Радио „Фокус“ командирът на смолянските алпийци полковник Димитър Кацаров.
Повече от 500 деца, ученици, младежи и граждани посетиха формированието и с интерес  разгледаха музея, показващ историята на полка, параклиса „Св.св. Константин и Елена“, както и въоръжението и техниката. На гостите бяха показани свързочно, инженерно и алпийско имущество. С помощта на инструктори те имаха възможност да стрелят с ... още
134 години от създаването на славния 7-ми пехотен Преславски полк чества днес, 12 октомври, неговият наследник военно формирование 54060 - Шумен от състава на Единния център за начална подготовка – Плевен.
Командването и личният състав на батальона отбелязаха бележитата дата с тържествено приемане на строя от за командира на батальона майор Радостин Славчев. В приветственото си слово той заяви, че този празник е повод за гордост  за повдигане на духа и самочувствието на днешните поколения български офицери и войници и допълни: „Днес във времена на снижена духовност, празникът на баталъона е необходим не само за повдигане на духът ни. Празникът  ни е необходим, защото е източник на гордост , че сме потомци на славни воини.” За постигнали високи резултати ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени