• Ден на отворени врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Формирование на 2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски обезвреди невзривен боеприпас, открит в Казанлък

  • Курсанти на стаж в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 694
На 5 октомври, в Националния парк-музей „Самуилова крепост” край село Ключ, община Петрич, военнослужещи от Сухопътните войски и Националната гвардейска част участваха в тържествена проверка-заря по повод 1010 години от гибелта на цар Самуил.
Приемащ проверката-заря беше Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев.
Заупокойна молитва отслужи Негово Светейшество Данаил-Патриарх Български и митрополит Софийски, заедно с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и Негово Високопреосвещенство Струмишкия митрополит Наум.
„Велик и всеотдаен защитник на родната земя и на българския народ, през целия си живот Самуил ще остане непоколебим бранител на българската независимост, на държавността и ... още
На 5 октомври, на площад „Македония”, военнослужещи от 3-то бригадното командване и Представителен духов оркестър на Сухопътни войски участваха в тържественото честване на 112 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към Майка България.
Командирът на 3-то бригадното командване полковник Кирил Спаневиков прие рапорта на началника на почетния караул и поздрави военнослужещите, след което беше тържествено издигнато националното знаме.
На площад „Мите Марков”, пред паметника на Македоно-Одринското опълчение „Майка България”, бяха положени венци и цветя в знак на признателност пред героите отдали живота си за освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от кмета на община Благоевград Методи ... още
Днес, 5 октомври, заедно с  жителите на Стара Загора военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, отбелязаха 145 години от възстановяването на града. Събитието датира от 1879 г., когато губернаторът на Източна Румелия, Алеко Богориди, поставя основния камък за възраждането на града след разрушенията от войната.
Церемонията се проведе пред паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на града в парк „Пети октомври“. Под звуците на военния духов оркестър на бригадата бяха отдадени военни почести и поднесени венци и цветя от командира на 2–ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Мирослав Костадинов, представители на Община Стара Загора, ... още
Днес, 4 октомври, в Центъра за подготовка на специалисти-Сливен се проведе Ден на отворени врати по случай празника на формированието, който се свързва със зачисляването преди 74 години на бойно знаме  с  указ № 532 от 06.10.1950 г. на Президиума на Народното събрание. 
Стотици деца, младежи и възрастни преминаха през портала на формированието и бяха посрещнати с внимание и уважение от военнослужещите.
За посетителите имаше статичен показ на въоръжение и техника, възможност за разглеждане музея на ЦПС и разположената на открито музейна експозиция на бронирана техника. На специален щанд беше представена военната професия.
Представители на Военно окръжие – Сливен презентираха актуалните обяви за свободните работни места за военнослужещи в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени