• Участие на военнослужещи от гарнизон Плевен в тържествен ритуал по повод 141 години от Освобождението на града от турско робство

  • В Центъра за подготовка на специалисти-Сливен завърши обучение за получаване на военно-отчетна специалност

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в отбелязване Деня на Света Великомъченица Варвара

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 428
Военнослужещи от Бригадното командване-Благоевград участваха  в тържествените чествания на 19 октомври, посветени на 106 годишнината от освобождението на Свети Врач, днес Сандански.
Началото на празничните събития в града започна с издигането на националния флаг от военнослужещите от командването, след което пред монумента, издигнат в памет на генерал Тодоров - водач на славната Седма пехотна Рилска дивизия, бяха положени венци и цветя в знак на признателност от името  на Общинската администрация в Сандански, Общинския съвет, Бригадното командване, граждани и гости.
На същия ден военнослужещи от Командването взеха участие и в честванията, посветени на 106 години от освобождението на Неврокоп, днес Гоце Делчев. Командирът на формированието полковник Красимир Кръстев ... още
„Впечатлен съм от всички участници, видяхме ръководство от страна на батальона със синхрон във взаимодействие“ – посочи заместник – министърът на отбраната Анатолий Величков, който присъства на Ден за демонстрация на  бойни способности в последния ден от тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.” с 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, което се проведе  от 16 до 19 октомври. 
Гости на демонстрацията наблюдаваха част от бойните способности на личния състав на 42 механизиран батальон, усилващите и придадени формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили в изпълнението на задачи по мисия първа на Българската армия ... още
 Състезание по военно-приложни спортове ще се проведе на 26 октомври 2018 г. в 61-ва Стрямска механизирана бригада – район Карлово. То е организирано по повод празника на Сухопътните войски.
Съревнованието, в което ще участват 11 отбора от формированията и щаба на бригадата, ще започне в 9.00 ч. на учебен полигон „Анево” и ще продължи на автодрум „Иганово”. Отборите са в състав от 5 военнослужещи, които трябва да преминат през следните етапи: изтегляне с въже на аварирала машина на 35 метра; натоварване на боеприпаси и материални средства на товарен автомобил с повишена проходимост; евакуация на ранен от купола на бойна машина на пехотата БМП – 1; допопълване на боекомплекта с боеприпаси с преминаване през бойно поле; хвърляне на ръчна ... още
Военнослужещите от 29 механизиран батальон - Шумен, от състава на Единен център за начална подготовка – Плевен почетоха вчера, 18 октомври, 100 годишнината  от гибелта на генерал - лейтенант  Радко Димитриев – забележителен военачалник, дипломат, военен изследовател, патриот и демократ.
Церемонията по поднасяне на венци и цветя се състоя пред неговия паметник в село Радко Димитриево, община Шумен, съвместно с военнослужещи от военно формирование 34200 - Шумен.
Слово произнесе военният историк Мишо Йорданов, в което припомни, че „неговите заслуги пред Родината са израз на вярата му, че България заслужава да бъде свободна и независима държава.”
На ритуала присъстваха кметът на село Радко Димитриево Мариян Денчев, началникът на гарнизон ... още
Вчера, 17 октомври, в 101 алпийски полк – Смолян от състава на  Сухопътните войски  се състоя Ден на отворените врати. „Събитието е част от проявите на полка, посветени на празника на формированието, което е наследник на 21-ви Средногорски полк и съвпада с празника на Смолян и ден на освобождението на града“ – каза за Радио „Фокус“ командирът на смолянските алпийци полковник Димитър Кацаров.
Повече от 500 деца, ученици, младежи и граждани посетиха формированието и с интерес  разгледаха музея, показващ историята на полка, параклиса „Св.св. Константин и Елена“, както и въоръжението и техниката. На гостите бяха показани свързочно, инженерно и алпийско имущество. С помощта на инструктори те имаха възможност да стрелят с ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени