• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 548
На 30 април, на площад „20 Април”, в центъра на град Клисура, се проведе тържествена проверка-заря с участието на представителни роти и военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово. Командващ зарята беше заместник-командирът на 3-ти механизиран батальон майор Павел Тодоров.
Почетният строй беше приет от командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, след което д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово произнесено тържествено слово, посветено на подвига на клисурци и героите от Априлското въстание.
Церемонията завърши с полагане на венци в знак на признателност към героите, загинали за свободата на България през съдбовната 1876 година, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в едноминутно ... още
 
            По време на официалното посещение в Сърбия на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков се проведе среща с генералния консул на Република България в Ниш господин Димитър Цанев, на когото той връчи почетен знак на Сухопътните войски.
 
От 25 до 27 април командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков беше на официално посещение в Сърбия по покана на командира на Сухопътните войски генерал-лейтенант Милосав Симович.
            В първия ден от посещението бяха проведени официални разговори между двете делегации в командването на Сухопътните войски на Сърбия в Ниш, по време на които бяха обсъдени възможните форми на взаимно сътрудничество. Генерал-майор Дешков посети казармата „Мия Станимирович“, където присъства на демонстрация на способности на формированията на Трета бригада от Сухопътните войски и Смесената артилерийска бригада.
            На втория ден от визитата ... още
          От 24 до 28 април курсанти - випускници и курсанти 3-ти курс от специализация „Електронно разузнаване и електронна война“ и техните преподаватели подполковник доцент доктор Лазар Лазаров и цивилен служител Иван Петров от катедра „Специализирана подготовка“ на факултет „Сигурност и отбрана“ на НВУ „Васил Левски“- Велико Търново посетиха 1 разузнавателен батальон, където проведоха практически занятия с техника, намираща се на въоръжение във формированието.
         По време на занятията бяха отработени въпроси, свързани с подготовката, експлоатацията, обслужването на техниката и демонстрирани възможностите й за бойно ... още
От 25 до 26 април, на учебен център „Сливница”, се проведе ротно-тактическо учение с бойна стрелба с 1-ва механизирана рота, с командир  старши лейтенант Еделин Цветков, усилена със смесен противотанков взвод от 10-ти механизиран батальон Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград.
Учението с ръководител подполковник Симеон Гаджев - командир на 10-ти мб беше на тема „Механизираната рота в отбрана“. В него участваха над 70 военнослужещи с 14 единици  бойна и специална техника.
По време на учението бяха изпълнени задачи по организиране на отбраната и водене на отбранителния бой.
 
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени