• Ротно тактико-специално учение „Специализирана защита – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 612
Артилерийска батарея от 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, участва в съвместна подготовка и бойни артилерийски стрелби с формирования от състава на многонационалната бойна група /EVA/, на учебен полигон „Ново село“.
Бойните стрелби се изпълниха от разчетите на самоходни артилерийски установки „2C1“ - Гвоздика и „Panzerhaubitze 2000“ - на въоръжение в армията на Италия.
Съвместната подготовка на артилерийските формирования повишава нивото на оперативна съвместимост с армиите на съюзниците ни в НАТО.
С основна планираща работна среща започна планирането на предстоящото пред 2-ра Тунджанска механизирана бригада тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар 24“, с участието на 31-ви и 38-ми механизирани батальони от състава на бригадата. Учението ще се проведе на учебен полигон „Корен“.
Работната среща беше ръководена от заместник-командира на бригадата полковник Митко Балтов и в нея освен формирования от Сухопътните войски взеха участие и представители от Военновъздушните сили.
Доброто планиране е основа за постигане на целите и задачите пред формированията от Сухопътните войски, стоящи за изпълнение по време на учението.
 
Сбор по водолазната подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски, с участието на водолази от Военноморските сили и Служба „Военна полиция” се провежда в 55-ти инженерен полк Белене.
Във водите на река Дунав участниците повишават своите способности като изпълняват спускане от плаващо средство, спускане по ходово въже, спускания от буй, на котва, без допир до брега, работят в екип по двама, балансират и се ориентират посредством махало.
Съвместната подготовка и споделения опит спомагат за повишава способностите на водолазите от Българската армия.
В празничния ден, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков прие строя на 4-ти артилерийски полк на площад „Академик Николай Хайтов” в Асеновград и връчи награди на отличили се военнослужещи.
В приветствието си към личния състав Генерал-майор Дешков припомни историческите предпоставки, благодарение на които 11 март е обявен за празник на Българската артилерия и каза, че: „Трябва да отбележим и днешните дни, в тези трудни времена, в които българските артилеристи удържат това, което е завещано, подготвят се за изпълнение на задачи във всички аспекти, било то при оказнане на помощ на населението при възникване на бедствия и аварии, било то при опазване на държавната граница, но най-вече за това за което сте създадени – да бъдете артилеристи, ... още
С поднасяне на венци и цветя и падане на колене в едноминутно мълчание в знак на признателност, военнослужещи от 4-ти артилерийски полк и  асеновградчани почетоха паметта на един от най-великите владетели на България Цар Иван Асен II.
На честването присъстваха заместник-кметът на община Асеновград  инженер Петър Петров, председателят на общински съвет Иван Иванов, общински съветници, представители на различни поитически партии и движения, свещеници от Асеновградска духовна околия, ученици, жители и гости на Асеновград.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени