• Продължава борбата на военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада с огненото бедствие в област Ямбол

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски в овладяването на огнената стихия в района на село Воден, област Ямбол

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 661
Инженерните специалисти от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, за пореден ден прокарват просеки и горски пътища между селата Отец Паисиево и Пролом, съвместно със служители на горското стопанство и служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Снимки:55-ти инженерен полк - Белене
Около 60 души личен състав и 15 единици техника от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, участват в гасенето на горския пожар до Стара Загора, както и в разразилата се огнена стихия между селата Воден и Крайново, община Болярово, област Ямбол.
80 военнослужещите с 10 единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада, оказват помощ в гасенето на пожара в района на село Отец Паисиево.
За пореден ден, четирима военнослужещи с 1 БАТ и 1 челен товарач от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене, прокарват просеки и разчистват пътища за осигуряване на достъп до огнищата на поредния пожар. След като изпълниха задачата си край селата Иван Вазово и Михилци, сега действат в района на село Отец Паисиево.
110-ти ... още
Днес, 17 юли, по искане на областния управител на област Ямбол, и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, формирование за преодоляване на последствията при пожари от 42-ри механизиран батальон - Ямбол, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора, се включи в борбата с огнената стихия, разразила се между селата Воден и Крайново, община Болярово, област Ямбол.
На мястото на бедствието действат 30 военнослужещи с 6 единици техника под ръководството на командира на батальона подполковник Иван Иванов.
Снимки: 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора
 
Войни от Сухопътни войски, Вие отново доказвате себе си!
И в тази огнена седмица отново сте на своето място, в правилния момент, готови и в действие без колебание!
Всички Вие в Ямболско, Карловско, Старозагорско, Свиленградско, сте в окото на „бурята“ и действате, навреме и на място.
В тези дни помагаме на населението и пожарникарите в борбата с огъня, помагаме на граничарите, помагаме и на всички онези, които имат нужда от нашата своевременна реакция. Но не забравяме и нашата основна мисия и кауза – винаги готови да защитим Родината си!
Част от каузата на истинския войник е винаги да помогне. Но в нашето ежедневие работата ни е само наша отговорност. Затова ние не работим. Ние служим на народа си!
Цената за това е висока. Плаща я всеки ... още
На 17 юли от 13.00 часа още 44 военнослужещи с 2 единици специализирана техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, под ръководството на подполковник Павел Тодоров – командир на 3-ти механизиран батальон, подсилиха изпратения тази сутрин модул в района на пожара край село Отец Паисиево, община Калояново. 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени