• Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „командир на 4-ти механизиран батальон” от състава на Единния център за начална подготовка

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси

  • 55-ти инженерен полк чества 142 години от създаването на инженерните войски

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 487
Военнослужещи от 38-ми батальон от състава на Втора механизирана бригада помогнаха в гасенето на горски пожар над с. Дълбоки, област Стара Загора. На терен от 7.00 ч. вчера, 26 юли, действаха 24 човека с шест броя техника под ръководството на капитан Герасим Златинов.
Пожарът е възникнал снощи в гориста и труднодостъпна местност над село Дълбоки. Специализираният екип за предотвратяване и/или преодоляване на последиците от бедствия е задействан в 6,10 ч. сутринта на основание отправено искане от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от Българската армия, участвал в състава на  Многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC – BG”, се състоя вчера, 20 юли, на строевия плац на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на 2-ра механизирана бригада.
Тържественият строй беше приет от командира на бригадата бригаден генерал Стоян Шопов, който връчи грамоти на шестима военнослужещи във връзка с поддържаното през изминалите шест месеца бойно дежурство на контингента, за проявено старание и отговорност при изпълнение на задачите и постигнати високи резултати в служебната дейност. 
В обръщението си към  военнослужещите той изрази своята гордост и удовлетворение от проявения ... още
На 7 юли главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов и главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов бяха на посещение в 101-ви алпийски полк – Смолян.
Посещението започна със среща при командира на полка полковник Димитър Кацаров, след което продължи с брифинг за структурата и задачите на формированието, изнесен от главния сержант на алпийците старшина Милен Емилов. На брифинга присъстваха заместник – командирите и главните сержанти на формированията от полка.
Целта на посещението беше повишаване на методическата подготовка на сержантите, обучението и мотивацията на войниците и сержантите от формированието, както и военната дисциплина. Бяха обсъдени въпроси относно кариерното развитие на сержантите в Българската армия и ... още
От 30 юни до 3 юли 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово беше домакин на държавен военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия, в който участваха 8 отбора от Въоръжените сили на Република България.
Състезанието се проведе на учебен център „Анево” и премина при голяма динамика във всяка от двете сцени и двата дрила, в които състезателите водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния, стрелба след придвижване, със смяна на позициите и положенията на видовете оръжия.
В комплексното класиране първо място зае отборът на Съвместното командване на специалните операции, втори станаха състезателите от 61-ва механизирана бригада, а трети са от Служба „Военна полиция”.
В индивидуалното класиране при жените призовото място ... още
В периода от 23-25 юни в пункта за постоянна дислокация на Десети механизиран батальон-Враца, от състава на Бригадно командване - Благоевград и на Тактически учебен полигон „Бутов дол“, се проведе национална сертификация на моторизирана пехотна рота към Усилените сили за отговор на НАТО (eNRF-21).
Сертификацията извърши комисия от Командването на Сухопътните  войски с председател полковник Иван ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени