• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 653
За времето от 25 до 27 юни, делегация от Командването на Сухопътните войски проведе щабни разговори (Army Staff Talks – AST) с представители от Главния щаб на Сухопътните сили на Италия (Army General Staff) в град Бари, Италия.
Делегацията от българска страна се ръководеше от полковник Ивайло Иванов - заместник-началник на щаба по операциите на Сухопътните войски. Начело на италианската делегация беше полковник Марио Ди Анджело - началник на отдел „Международни дейности“ в Главния щаб на Сухопътните сили на Италия.
Провеждането на щабните разговори е форум за обсъждане на въпроси от взаимен интерес в областта на отбраната, модернизацията на армиите на двете страни, съвместната подготовка, доктрини, споделяне на опит и добри практики. В резултат на ... още
На 27 юни, в залата на народно читалище „Искра-1860“ в град Казанлък беше кулминацията на тържествата по повод 60-та годишнина от създаването на Национален парк – музей „Шипка-Бузлуджа“. Юбилеят беше отбелязан с тържествен концерт, в който  участва Военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада с диригент капитан Йордан Илиев. Бяха изпълнени военните маршове „Орлово гнездо”, „Боят при Шипка”, „Марш на 23-ти пехотен Шипченски полк”, неизпълнявани повече от 100 години, но възстановени и оркестрирани от капитан Илиев.
Концертът предизвика вълнение и въодушевление сред публиката, която се наслади на прекрасните изпълнения.
 
Завърши съвместната международна подготовка на формированията за ядрена, химическа, биологическа защита и екология на учебен полигон „Ново село“, в която участваха формирования от Сухопътните войски, Съвместно командване на силите, Командването за логистична поддръжка, тим за обеззаразяване от италианската армия и тим за разузнаване от Черна гора, от състава на многонационалната бойна група на НАТО на територията на България, с рамкова държава Италианската Република.
 
Снимки: 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е от Сухопътни войски и Иван Иванов от Командване за логистична поддръжка
 
Днес, 27 юни, военнослужещи  от състава на 55-ти инженерен полк-Белене, взеха участие в тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя по повод честването на 147 години от освобождението на град Свищов.  
В местността „Паметниците”, на Братската могила, беше отслужена панихида от представители на Българската православна църква в памет на всички герои, отдали живота си за свободата.
На ритуала присъстваха кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев, председателят на Общински съвет в града д-р Кристиян Кирилов, почетни граждани на град Свищов, представители на местната власт и общественост, жители и много гости.
С минута мълчание и падане на колене присъстващите отдадоха своята почит към героите.
 
Днес, 26 юни, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Ген. Тотлебен“ № 34, пред личния състав на Командването на Сухопътните войски беше прочетена заповед на министъра на отбраната за назначаване на длъжност началник на сектор в отдел „Планиране“ и повишаване във военно звание „полковник“ на подполковник Росен Канатлиев, завърнал се от обучение във Военния колеж на САЩ в Карлайл, Пенсилвания.
Командирът на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков пожела успех на полковник Канатлиев и му връчи новите пагони и нагръдния знак на Сухопътни войски.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени