• Посещение на ученици в 31 механизиран батальон Хасково

  • "Каквото съм правил, в полза народу е"

  • За шеста поредна година отбора на Сухопътни войски ще участва в Световното зимно военно първенство в Сан Кандидо – Италия

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 435
Днес, 7 януари, във военните формирования на Сухопътните войски бе открита учебната 2019 година. Мероприятията започнаха с посрещане на бойните знамена и приемане на строя от командирите, с поздравления към личния състав и продължиха с равносметка за изминалата 2018 г. и предстоящите пред военнослужещите от формированията през 2019 г. задачи.
Началото на учебната 2019 година в гарнизон Асеновград съвпадна с полагането на военна клетва от 15 новоназначени кадрови войници, които бяха приети в състава на 4-ти артилерийски полк.
Годишнината от рождението на великия български революционер, поет и публицист бе тържествено отбелязана в различни гарнизони в страната. В родния му град Калофер церемонията премина с участието на военнослужещи и военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада. Тържественият митинг-поклонение започна от двора на Националния музей “Христо Ботев”, а официалната церемония се проведе пред Мемориален комплекс „Христо Ботев”. Цветя бяха поднесени пред паметниците на родителите на гениалния поет – Иванка Ботева и даскал Ботьо Петков. На нея присъстваха Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, Марияна Николова – заместник-министър председател по икономическата и демографска ... още
„Поздравявам ви с добре изпълнената мисия и се надявам, че тя е допринесла за повишаването на вашата подготовка, на уменията и знанията, които сте придобили. Щастлив съм, че се върнахте всички здрави в Родината!“ С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към военнослужещите от 36-ия български военен контингент днес, 3 януари, на тържествения ритуал за тяхното посрещане в гр. Плевен.
„От името на правителството и от свое име ви пожелавам успешна нова 2019 година, в която всички ние сме длъжни да покажем на българското общество, че Българската армия не е само декор по време на паради. Българската армия е онази основна институция, на базата на която се крепи държавността ни, институция, която е призвана и ще бъде основен стълб на ... още
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща вчера, 3 януари, с военнослужещи от инженерно-разузнавателната група от военното формирование в гр. Белене, които участваха в дейностите по изграждането на мостова конструкция над река Искър край гр. Червен бряг.
След пропадането на моста, свързващ гр. Червен бряг с околните села, в края на октомври 2018 г. кметът на общината се обърна с молба за помощ към министъра на отбраната. Модулното формирование от инженерния полк в Белене беше натоварено със задачата да извърши необходимите подготвителни действия за изграждането на мостова конструкция в община Червен бряг, предоставена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Военните инженери информираха министъра на отбраната за последния етап от ... още
„В далечен Ирак, преди 15 години българските синове оставиха живота си в борбата със световния тероризъм. Със своя професионализъм и със саможертвата си, те спасиха живота на свои другари. Спасиха от още по-тежки загуби българския батальон“. Това заяви днес, 27 декември, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на военния ритуал-панихида в град Карлово, с който беше отбелязана 15-ата годишнина от нападението на българската военна база „Индия“ в град Кербала, Ирак. На този ден почитаме паметта и на загиналите военнослужещи в борбата със световния тероризъм.
„Тук, на родна земя, техните близки, роднини и приятели, техните колеги и командири, винаги ще ги помним с добро. Пазим и ще пазим образа им жив“, заяви ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени