• Продължава борбата с огнената стихия край Твърдица, в която участват 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с 3 бр. техника

  • Част от военнослужещите от Сухопътните войски, участващи в гасенето на пожара в района на Твърдица, правят просеки и засипват с пръст по-малките локални огнища

  • Тридесет и един военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Николай Евтимов, се включиха днес, 28 юли, в гасенето на големия горски пожар в района на Твърдица

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 513
Военнослужещи от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от в.ф. 52590 – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, извършиха разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривен боеприпас, открит вчера, 6 юни, в частен имот в с.Тамарино, област Ямбол.
Специализираният екип, под ръководството на капитан Димитър Дренски, е  установил, че това е невзривена корозирала ръчна граната, която е транспортирана до учебен център „Победа” и унищожена при спазване на мерките за безопасност.
Формированието беше задействано на основание отправено искане от МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На 5 юни 2021г. формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от Батальон за защита на силите, от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора, беше задействан по заповед на Командира на Сухопътните войски за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит при изкопни работи в къща в град Казанлък.
     Формированието, в състав от четирима военнослужещи с две единици техника, под ръководството на старши лейтенант Иван Иванов, извърши разузнаване и транспортиране на 1 брой 155 мм артилерийски силно корозирал снаряд.
Днес, 7 юни при спазване на мерките за безопастност същия е бил унищожен на ГУЦ „Люляк”.
От 31 май до 04 юни в Бригадното командване се проведе компютърно подпомагано командно-щабно учение „Пирински страж 21“ с използване на мобилния вариант на системата за моделиране и стимулиране JCATS от състава на Национален военен комплекс „Чаралица“. Темата на учението беше „Противодесантна отбрана/отбрана на морски бряг“, а обучаем състав  - щабът на трети механизиран батальон.
Офицер, планиращ учението, беше командирът на БрК полковник Митко Балтов, провеждащ учението - началникът на щаба на БрК полковник Калин Карадимов, а директор на учението - началникът на отделение „Оперативно и подготовка“ майор Николай Щурков.
По време на учението  бяха отработени въпроси  по планиране и извършване на марш и заемане на ... още
Бригадата провежда ТУБС „Ответен удар-21” на УП „Корен” с 31-ви механизиран батальон и придадени формирования от Българската армия и военнослужещи от Република Румъния и Република Гърция.   
Военнослужещи от зенитните формирования от състава на  2-ра Тунджанска механизирана бригада участват на учение „Шабла - 21”.
Военнослужещи от 38-ми механизиран батальон участват в международно учение „SCORPIONS LEGACY 21” в Република Румъния.
Наред с всички тези мероприятия във военно формирование 48430 – Стара Загора на 1 юни беше проведен Ден на отворени врати.       
 Инициативата е по повод Международния ден на детето, което допринася за патриотичното възпитание и ... още
В Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен се проведоха занятия с ученици от 9 и 10 клас от гимназиите в градовете Сливен, Нова Загора и Твърдица. Обучението запознава децата със задълженията на гражданите по отбраната на страната.
Занятията се организират и осъществяват по план-график от Военно окръжие-Сливен и Центъра за подготовка на специалисти.
Учениците проявиха интерес към техниката и въоръжението, музея на ЦПС и към  разположената на открито експозиция на бронирана техника.
                                       
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени