• Военнослужещи от 2-ра механизирана бригада от състава на Сухопътните войски оказват помощ при гасенето на пожари в областите Хасково и Ямбол

  • Сборният отбор на Сухопътните войски е комплексен победител от Държавния военен шампионат по ориентиране

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 483
На 31 юли се навършват 143 години от боевете за град Стара Загора, по време на Руско – турската война /1877 – 1878г./
По този повод военнослужещи от 2 механизирана бригада – Стара Загора положиха венци на паметници свързани със събитието:
- паметник на Трета опълченска дружина и подполковник Калитин;
- паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой;
- паметник на Защитниците на Стара Загора;
- паметник на загиналите във войните старозагорци;
-паметник на загиналите в Руско-турската война в двора на                            “Мавзолей –  костница;
- мемориален комплекс ... още
От 27 юли до 7 август във военно формирование 54950 – Бургас се провежда сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски.
В сбора вземат участие военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и 61-ва механизирана бригада - Карлово.
Ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Димитър Маринов, а на водолазните спускания - старши сержант Георги Начев от 55-ти ип – Белене.
В хода на занятията военнослужещите отработват въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните формирования, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за ... още
Вчера, 27 юли, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия на военно формирование 44200 – Стара Загора от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада, бе активирано за действие за унищожаване на 76,2 мм. снаряд в района на землището на с. Главан, област Стара Загора.
Формированието в състав от четирима военнослужещи с две единици техника беше ръководено от капитан Росен Русанов.
Снарядът беше унищожен в долината на река Лозянска.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
Вчера, 26 юли, военнослужещи от 61-ва механизирана бригада  изтеглиха джип Сузуки, катастрофирал в труднодостъпна местност в парк Централен Балкан на 1 км северно от водопад Кадемлийско пръскало, община Павел баня. Под ръководството на капитан Данаил Колев изтеглянето бе извършено със ЗИЛ-131, оборудван с допълнителни буксирни въжета.
Военнослужещите бяха задействани по молба на РПУ Казанлък и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени