• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 615
       Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от свое име да поздравя най-сърдечно вас – юристите от Сухопътните войски по случай Деня на Конституцията и професионален празник на юристите - 16-ти април!
          В празничния ден, искам да изразя моето най-искрено уважение към вас. Благодаря ви за професионализма и отговорността, с които практикувате вашата професия и успешно реализирате визията за развитие на войските със задачите ви по тяхното правно осигуряване.
          Пожелавам ви здраве, лично щастие и нови професионални успехи във вашия съзидателен труд!  
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
На 15 април с членовете от клуб „Приятели на армията“ се проведоха стрелби на УЦ „Анево” на 61-ва Стрямска механизирана бригада, съгласно „Плана за съвместна дейност през учебната 2023/2024 г.”. Ученици от средните училища: СУ „Васил Левски” и ПГ по ЖПТ „Христо Смирненски” - град Карлово, ПГ „Владимир Заимов” и СУ „Иван Вазов” - град Сопот, СУ„Христо Смирненски” и ПГ „Златю Бояджиев” - град Брезово и ПГ „Христо Смирненски” - град Хисаря, под ръководството на главните сержанти от район Карлово, участваха в провеждането на занятие по огнева подготовка при стриктно спазване на усвоените мерки за безопасност и прилагане на придобитите знания относно материалната част на ... още
Денят на бронетанкови войски – 15-ти април беше отбелязан в град София с ритуал по полагане на венци и цветя пред „Паметника на танкиста”, в който взеха участие военнослужещи от военно формирование 42600 – Мусачево и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски.
Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков прие строя на почетния караул и поздрави военнослужещите по случай празника.  „Духът на нашите танкисти, въпреки че са малко, е висок. Правят всичко, което се изисква от тях и то качествено. Ние сме напълно убедени, че танковите  войски имат своето значение, което днес не е спаднало дори и минимално“ – заяви генерал – майор Дешков.
Военнослужещи поднесоха венци на паметните плочи в ... още
На 14 април, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 10 - ти механизиран батальон – Враца, от състава на 3-то бригадно командване, с ръководител капитан Петър Петров, разузна и унищожи силно корозирала ръчна граната, открита в село Копиловци, област Монтана.
Военнослужещите са действали на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
На 11 и 12 април, в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, се проведе ежегодният сбор на заместник-командира на Сухопътни войски бригаден генерал Пламен Йорданов със заместник-командирите на формирования и командирите на батальони от Сухопътните войски.
В първия ден от сбора бяха представени визия и предложения за подготовката на Сухопътните войски до 2027 г., след което се проведе дискусия по актуални въпроси, относно подобряване и актуализиране на подхода към подготовката в светлината на съвременните предизвикателства пред Въоръжените сили.
През втория ден на учебен полигон „Анево“ под формата на практическо занятие бяха демонстрирани и оттренирани упражнения по тактическа стрелба в динамични условия, които предстои да бъдат въведени в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени