• Във 2-ра механизирана бригада продължават проявите, свързани с честването на празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Премиера на филм за участието на 20-ти самоходен артилерийски дивизион в тактическо учение с бойни стрелби „ВУЛКАН – 19”

  • ОБЩОГРАДСКИ ТУРНИР ПО СТРЕЛБА С ПИСТОЛЕТ „МАКАРОВ”,

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 466
Втора механизирана бригада отбеляза своя професионален празник и 21 години от създаването си.
Празникът започна с посрещане на бойното знаме на бригадата и приемане на строя от нейния командир бригаден генерал Стоян Шопов.
В приветственото си слово той благодари на личния състав за професионализма и труда, които влагат за изпълнението на поставените им задачи. По случай празника със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов с грамоти бяха наградени военнослужещи, постигнали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения. Грамотите бяха връчени от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов.
Със свои заповеди командирът на бригадата награди отличили се военнослужещи и цивилни служители с обявяване ... още
Военнослужещи от 55-ти инженерен полк-Белене участваха в съвместното учение COMBINED RESOLVE XII , което се проведе от 07 до 28 август  г.  в Центъра за съвместна подготовка на силите на САЩ в Хохенфелс, Германия. В него участваха и военнослужещи от други 14 държави.
По време на учението бяха изпълнени задачи по унищожаване на невзривени бойни припаси и инпровизирани взривни устройства, осигуряване на военни патрули, конвои и дейности по прочистване на пътища.
Комадирът на българския  взвод за унищожаване на невзривени бойни припаси старши лейтенант Милен Сотиров е сред отличените за своя принос по време на учението Combined Resolve.
 
 
Сбор по водолазна подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски за работа на море и потвърждаване/придобиване на основни водолазни квалификации се проведе от 19 до 30 август във военно формирование 54950 – Бургас.
В сбора взеха участие военнослужещи от военни формирования 28880 – Белене, 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на сбора бе старши лейтенант Димитър Маринов, а ръководител на водолазните спускания старши сержант Георги Начев от състава на военно формирование 28880 - Белене.
В продължение на две седмици военнослужещите отработваха въпроси съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща ... още
На 28 август, формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 22220 – Сливен от състава на Сухопътните войски, с ръководител капитан Гавраил Гандев унищожи силно корозирал 122 мм артилерийски снаряд без взрвивател, открит при извършване на изкопни дейности в гр. Твърдица.
 Военнослужещите действат на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
Военнослужещи със специализирана техника продължават и днес, 29 август, да оказват помощ  в гасенето на горски пожар, възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, община Нова Загора.  От 07.30 ч. тази сутрин на терен действат военнослужещи от военно формирование 22220 – Сливен. С инженерна машина БАТ – М те ще продължават да изграждат просеки с цел ограничаването на пожара. Вчера, 28 август, до 19.00 ч. военнослужещите от формированието в Сливен изграждаха просеки в района на пожара.
Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.
 
Военнослужещи от Сухопътните войски със специализирана техника изграждат просеки за ограничаване на пожара, възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени