• Обучение на формированията за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия в 78-ми батальон за осигуряване – София

  • 42-ият контингент получи сертификат за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан

  • В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ СЕ ПРОВЕДОХА ОПЕРАТИВЕН СБОР И АНАЛИЗ НА ПОДГОТОВКАТА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 498
Днес, 2 ноември, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване - София, в състав от четирима военнослужещи с ръководител капитан Петър Трайков, разузна и унищожи 75- килограмова авиобомба, открита в землището на с. Заноге, община Своге.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 28 октомври, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 10-ти механизиран батальон - Враца от състава на Бригадно командване - Благоевград, с ръководител офицерски кандидат Замфир Замфиров, разузна и унищожи 3 броя силно корозирали авиобомби от Втората световна война, открити при почистване в частен имот в село Държаница, област Видин.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Трети механизиран батальон-Благоевград, от състава на Бригадното командване, с ръководител капитан Димитър Димитров разузна и унищожи вчера, 22 октомври, 6 (шест) броя 76,2 мм бронебойни артилерийски снаряди, открити при почистване в частен дом в град Кюстендил.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
С участието на 101  алпийски полк – Смолян вчера, 21 октомври, бяха тържествено чествани  108 години от освобождението на Родопите и Празник на община Смолян.
В памет на загиналите в боевете на връх Средногорец  архимандрит Висарион отслужи панихида, след което пред паметника-костница бяха поднесени венци и цветя.
По-късно през деня пред паметника на полковник Владимир Серафимов в новия център на Смолян почетен караул от полка отново участва в ритуал по поднасяне на венци и цветя. Присъстващите за пореден път си припомниха заветните думи на талантливия пълководец и родолюбец полковник Серафимов: „Аз не ще отстъпя на противника селата, в които вчера бях посрещнат като освободител”. С тези думи той остава в сърцата на родопчани.
Вечерта ... още
На 20 октомври военнослужещи от Бригадно командване - Благоевград взеха участие в тържествените чествания, посветени на 108-годишнината от освобождението на Свети Врач (днес Сандански).
Тържествата започнаха с ритуал по издигане на националното знаме.
В знак на преклонение пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си в името на светлия идеал - свободна, независима и обединена България, военнослужещите положиха венци и цветя от името на кмета на община Сандански господин Атанас Стоянов и командира на Бригадно командване полковник Митко Балтов пред паметника на генерал Георги Тодоров – командир на славната седма пехотна Рилска дивизия.
В тържественото честване се включиха представители на държавни и общински институции,  много деца, ученици, ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени