• Венци и цветя в памет на генерал Владимир Вазов

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

  • Започнаха щатните изстрели на танкистите от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 478
Днес, 16 януари 2020 г., военнослужещи и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово взеха участие в тържественото честване на 142-ата годишнина от избора на Първия градски съвет в Карлово.
Ритуалът започна в 10.00 часа с празничен водосвет в храм “Свети Николай” - мястото, където на 16 януари 1878 година, само няколко дни след Освобождението на китното подбалканско градче Карлово, сред 35 души Васил Караиванов е избран с тайно гласуване за председател на Първия изборен градски съвет. Направена беше кратка историческа ретроспекция на събитията от представител на Историческия музей в Карлово и положени цветя в знак на признателност към будната съвест и достойната гражданска позиция на тогавашната карловска интелигенция от председателя на ... още
Анализ на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от 2-ра мбр за учебната 2019 година, в който  участва командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов се проведе днес, 15 януари,  във Военен клуб – Стара Загора.
Анализът започна с експозе на командира на бригадата бригаден генерал Стоян Шопов, който представи най-важните направления в дейността през 2019 година по трите мисии на БА и акцентира върху бойната готовност, бойната подготовка, логистичното осигуряване и състоянието на учебно-материалната база, както и войсковия ред и дисциплината. Той благодари на личния състав за положените усилия и постигнатите резултати и насочи вниманието на аудиторията към основните приоритети, отговорности и предизвикателства през 2020 ... още
Днес, 13 януари 2020 г., във Военен клуб – Карлово се проведе „Анализ на подготовката на командирите, щабовете и формированията от 61 мбр през 2019 г.”. В него участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главни сержанти на формирования от състава на бригадата.
В своето експозе бригаден генерал Дешков представи задачите и мероприятията, изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2019 година и благодари на личния състав за постигнатите резултати. След това обърна ... още
Днес, 08 януари, военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада съвместно с Община Карлово отбелязаха 142-ата годишнина от Освобождението на града. В мероприятието участие взеха военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.
Тържественото честване на годишнината от Освобождението на града започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Карцов. Слово за героизма на руските воини и българската войска, дали живота си за освобождението на града, произнесе  директорът на историческия музей Мария Деянова.
Честването продължи с шествие до паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов, където подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени с поднасяне на венци и цветя.
На ... още
Годишнината от рождението на великия български революционер, поет и публицист бе тържествено отбелязана в различни гарнизони в страната.
В родния му град Калофер церемонията премина с участието на военнослужещи и духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Тържественият митинг-поклонение започна от двора на Националния музей “Христо Ботев”, а официалната церемония се проведе пред Мемориален комплекс „Христо Ботев”. Цветя бяха поднесени пред паметниците на родителите на гениалния поет – Иванка Ботева и даскал Ботьо Петков. На нея присъстваха Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, Марияна Николова – заместник-министър председател по икономическата и демографската политика, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени