• Военнослужещи от 2-ра механизирана бригада от състава на Сухопътните войски оказват помощ при гасенето на пожари в областите Хасково и Ямбол

  • Сборният отбор на Сухопътните войски е комплексен победител от Държавния военен шампионат по ориентиране

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 483
В Единния център за начална подготовка - Плевен от 10 до 12 март се проведе сертификация на 40-тия контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа”. Сертификацията започна с брифинг на националния командир полковник Светлозар Стефанов – офицер от Министерство на отбраната. Командир на ротата е капитан Христо  Върбанов от военно формирование 42800 – гр. Плевен.
 Ротата за охрана ще изпълнява задачи в база “Летище Кандахар”, свързани с контрол на трафика на автомобили и хора, охрана и патрулиране на определената зона за отговорност от летището и др.
 Тактико-специалното учение за сертификацията на контингента беше на тема „Организиране на охрана, работа на контролно - пропускателен ... още
    Вчера, 9 март, формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ)   от батальона за защита на силите  – Стара Загора, от състава на Втора механизирана бригада, беше задействан за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит на частен адрес в гр. Крън, община Казанлък.
     Формированието в състав 6 военнослужещи, товарен автомобил и санитарен автомобил, под ръководството на капитан Росен Русанов, извърши разузнаване на 152 мм артилерийски снаряд.
При спазване на мерките за безопасност, боеприпасът беше транспортиран и унищожен на Учебен център „Тюлбето” – гр. Казанлък.
С победа на отбора на Сухопътните войски завърши Осмомартенският турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ на УП „Сливница“, в който взеха участие представителки на 12 отбора от Софийския гарнизон.
На второ място се класира отборът на Министерството на отбраната, третото място зае отборът на Военна академия „Г.С.Раковски“. Наградите бяха връчени от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.  

 
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка-Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, беше задействан вчера, 25 февруари, за обезвреждане на невзривен боеприпас (ръчна граната), открит в частен имот в село Бяга, обл. Пазарджик. Специализираният екип под ръководството на капитан Иван Тричков извърши разузнаването и транспортирането му.
При спазване на всички мерки за безопастност, гранатата беше унищожена днес, 26 февруари, на учебен полигон „Червен“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Специализиран екип от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривен боеприпас днес, 25.02.2020 г.
Формированието беше задействано с цел разузнаване на невзривен боеприпас, открит в землището на село Лозенец, област Ямбол. При направения оглед военнослужещите, с ръководител на екипа капитан Димитър Дренски, са установили, че това е изстрел за противотанков гранатомет.
След изземване и транспортиране на открития боеприпас, по-късно той беше унищожен на учебен център „Победа”.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени