• Участие на военнослужещи от Единния център за начална подготовка в тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници

  • Военнослужещи от Сухопътните войски в помощ на Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 491
Днес, 12 август, в района на  2-ра механизирана бригада, военнослужещите от 38-ми механизиран батальон отбелязаха с тържествен ритуал 160 години от рождението на бележития български пълководец полковник Владимир Серафимов, известен като „Освободителя на Родопите”. 
Заместник - командирът на бригадата полковник Недялко Ников и командирът на 38-ми механизиран батальон подполковник Николай Николов поднесоха венец и цветя пред паметника на полковник Серафимов.
С кратка историческа справка за героизма на воините от 21-ви Средногорски полк и визуализация на битките, водени от полковник Серафимов, определени от българските военни историци като „Родопската Шипка”, капитан Николай Колев припомни на военнослужещите героичните дела, твърдостта и ... още
 
През изминалите два дни, 8 и 9 август, военнослужещи от 31-ви механизиран батальон и 42-ри механизиран батальон, от състава на 2-ра механизирана бригада, се включиха в потушаването и ограничаването разпространението на пожара в пограничните  райони на област Ямбол и Хасково.
                 Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при пожари, което поддържа в готовност 42-ри механизиран батальон – Ямбол, се включи още в съботния ден в гасене на пожара, възникнал в гориста местност на 2 километра южно от ГКПП Лесово. Под ръководството на капитан Захарий Димитров, със заповед на командира на Сухопътни войски,  двадесет и двама ... още
От 5 до 7 август в района над град Банкя се проведе Държавния военен шампионат по ориентиране, който е част от календара на военните първенства за 2020 г. Отговорник за провеждането на шампионата беше командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
Краен комплексен победител в шампионата е сборния отбор на Сухопътните войски. След много силно представяне в индивидуалните дисциплини, отборът съставен от трима мъже и две жени спечели с повече от 50 минути преднина, като единствен постигна общо време от всички дисциплини под 4 часа. Втори е отбора на Съвместното командване на специалните операции, а трети са представителите на Военновъздушните сили.
Наградите връчи генерал – майор Михаил Попов, който поздрави всички участници за постигнатите ... още
 
Днес, 3 август, 5 военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, с ръководител капитан Мартин Станчев, разузнаха, транспортираха и унищожиха две ръчни гранати, открити в къща в с. Садовец, обл. Плевен.
    Военнослужещите действаха по искане на главния секретар на МВР и на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал - майор Михаил Попов.
 

 
На  2 август в град Благоевград, военнослужещи от Бригадното командване взеха участие в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по случай 117 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.
В 19,00 часа, на площад „Македония“, срещу паметника на Гоце Делчев беше построен почетен караул. Командирът на формированието полковник Красимир Кръстев поздрави военнослужещите по случай 117 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. В знак на признателност към героите, отдали живота си в епичните боеве, бяха положени венци и цветя от името на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, кмета на общината инж. Румен Томов, председателя на общинския съвет Андон Тодоров, командира на Бригадно командване ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени