• Военнослужещи от Сухопътните войски и днес участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 664
На 18 юли в Център за подготовка на специалисти – Сливен, от състава на Сухопътните войски, се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва. Новоназначените военнослужещи произнесоха думите на клетвата, целунаха знамето и гордо произнесоха: „Заклех се!”.
Заместник-командирът на Центъра полковник Данчо Николов се обърна с приветствено слово към тях, към близките им и всички присъстващи. Той посочи смисъла и значението на военната клетва, цитира и клетвата, написана от Левски и произнесена от стотици родолюбци, припомни важни моменти от историята на България, свързани с полагане на клетва и завърши с думите: „Бъдете горди и смели, достойни защитници и пламенни родолюбци на нашата скъпа Родина – Република България!” 
Снимки: ... още
Днес, 18 юли, в борбата с огнената стихия, разразила се между селата Воден и Крайново, област Ямбол към военнослужещите от 42-ри механизиран батальон се присъедини и личен състав от 20-ти самоходен артилерийски дивизион – Ямбол, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора.
На мястото на бедствието, в помощ на населението и служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, действат 30 военнослужещи с 5 единици техника под ръководството на командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Иван Иванов.
Снимки: 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора
 
Днес, 18 юли, личен състав от 4-ти артилерийски полк - Асеновград, от състава на Сухопътните войски, се включи в гасенето на пожара в землището на село Отец Паисиево, област Пловдив.
По заповед на командира на Сухопътните войски - генерал-майор Деян Дешков 34 военнослужещи с 4 единици техника участват в дейностите по овладяване на пожара. Старши на групата е майор Емил Кръстев - заместник-командир по логистичното осигуряване на 1-ви артилерийски дивизион.
Снимки:4-ти артилерийски полк - Асеновград
 
Инженерните специалисти от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, за пореден ден прокарват просеки и горски пътища между селата Отец Паисиево и Пролом, съвместно със служители на горското стопанство и служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Снимки:55-ти инженерен полк - Белене
Около 60 души личен състав и 15 единици техника от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, участват в гасенето на горския пожар до Стара Загора, както и в разразилата се огнена стихия между селата Воден и Крайново, община Болярово, област Ямбол.
80 военнослужещите с 10 единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада, оказват помощ в гасенето на пожара в района на село Отец Паисиево.
За пореден ден, четирима военнослужещи с 1 БАТ и 1 челен товарач от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене, прокарват просеки и разчистват пътища за осигуряване на достъп до огнищата на поредния пожар. След като изпълниха задачата си край селата Иван Вазово и Михилци, сега действат в района на село Отец Паисиево.
110-ти ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени