• Шумен празнува 74 години от Дравската епопея

  • Награда за достойно изпълнен граждански дълг

  • Тържествени ритуали по повод празника на Гарнизон Плевен – 16 март

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 438
Днес, 11 януари,  в района на военно формирование 24620 – Свобода бе тържествено отбелязан празникът на Военното разузнаване и празник на 1-ви разузнавателен батальон.
       Честването започна с тържествено приемане на строя от командира подполковник Минчо Минев, който приветства личния състав на батальона. След това бяха прочетени получените поздравителни адреси и заповед за награждаване на командира на военното формирование, както и на военнослужещи и цивилни служители за проявени отлични резултати при изпълнение на служебните задължения.
      В знак на ползотворното сътрудничество с Центъра за личностно развитие в град Чирпан, децата с ръководител инж. Танко Петков поднесоха на подполковник Минев ръчно ... още
Днес, 8-ми януари, 61-ва Стрямска механизирана бригада, съвместно с Община Карлово, чества 141-ата годишнина от освобождението на града. В мероприятието участие взеха Военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.
Отбелязването на годишнината започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и  седалище на генерал-лейтенант Павел Карцов. Слово за героизма на руските и българските воини, дали живота си за освобождението на града, произнесе  директорът на историческия музей Мария Деянова.
Честването продължи с шествие до паметника на генерала, където подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени с поднасяне на венци и цветя.
На ритуала присъстваха д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община ... още
Днес, 7 януари, във военните формирования на Сухопътните войски бе открита учебната 2019 година. Мероприятията започнаха с посрещане на бойните знамена и приемане на строя от командирите, с поздравления към личния състав и продължиха с равносметка за изминалата 2018 г. и предстоящите пред военнослужещите от формированията през 2019 г. задачи.
Началото на учебната 2019 година в гарнизон Асеновград съвпадна с полагането на военна клетва от 15 новоназначени кадрови войници, които бяха приети в състава на 4-ти артилерийски полк.
Годишнината от рождението на великия български революционер, поет и публицист бе тържествено отбелязана в различни гарнизони в страната. В родния му град Калофер церемонията премина с участието на военнослужещи и военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада. Тържественият митинг-поклонение започна от двора на Националния музей “Христо Ботев”, а официалната церемония се проведе пред Мемориален комплекс „Христо Ботев”. Цветя бяха поднесени пред паметниците на родителите на гениалния поет – Иванка Ботева и даскал Ботьо Петков. На нея присъстваха Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, Марияна Николова – заместник-министър председател по икономическата и демографска ... още
„Поздравявам ви с добре изпълнената мисия и се надявам, че тя е допринесла за повишаването на вашата подготовка, на уменията и знанията, които сте придобили. Щастлив съм, че се върнахте всички здрави в Родината!“ С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към военнослужещите от 36-ия български военен контингент днес, 3 януари, на тържествения ритуал за тяхното посрещане в гр. Плевен.
„От името на правителството и от свое име ви пожелавам успешна нова 2019 година, в която всички ние сме длъжни да покажем на българското общество, че Българската армия не е само декор по време на паради. Българската армия е онази основна институция, на базата на която се крепи държавността ни, институция, която е призвана и ще бъде основен стълб на ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени