• Ден на отворени врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Формирование на 2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски обезвреди невзривен боеприпас, открит в Казанлък

  • Курсанти на стаж в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 694
Днес, 4 октомври, в района на град Бузъу, Румъния завърши международното учение „DANUBIAN WHISPER 24“, в което участваха военнослужещи от батальон ISTAR на 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
В учението участваха и военнослужещи от Румъния, Молдова и Полша.
Под ръководството на заместник-командирът на батальон ISTAR майор Иван Пенов военнослужещите изпълниха различни задачи от сферата на разузнаването в сложна метеорологична обстановка в планинско-гориста местност.
Учението допринесе за повишаване на оперативната съвместимост между участниците и способностите на формированията за действия при провеждането на широк спектър от операции в съюзен или коалиционен формат за гарантиране на сигурността.
Снимки: 61-ва ... още
На 03.10.2024 г., формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 3-ти механизиран батальон – Благоевград, от състава на 3 бригадно командване, с ръководител лейтенант Тодор БЕЛЧЕВ, разузна, извлече и унищожи 1 (един) брой силно корозирала, ръчна отбранителна  граната, тип Ф-1, без взривател, открита в района на бившето стрелбище на гранична полиция в град Гоце Делчев.
Военнослужещите са действали на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Центърът за подготовка на специалисти тържествено отбелязва своя празник и  74-тата годишнина от връчването на  бойно знаме на формированието. 
Днес се състоя основната част от празничното отбелязване на 74-тата годишнина от връчването на бойното знаме на формированието в присъствието на офицери от командването на Сухопътните войски, командири на военни формирования от СВ, представителите на местната и изпълнителната власт, общественици, представители на военно-родолюбиви организации, представители на Българската православна църква и бивши командири на 13-та танкова бригада, чийто наследник е ЦПС.
Честването започна със строяване на личния състав на плаца на формированието, посрещане на бойното знаме и приемане на строя и продължи с празнични слова, връчване ... още
На 2 октомври 2024 г., по случай празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада и във връзка с отбелязване на нейната  32-годишнина, заместник-областният управител на Област Пловдив д-р инж. Атанас Ташков връчи на командира на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов почетен плакет и грамота от името на професор доктор Христина Янчева – областен управител на област Пловдив.
Признателността е към личния състав на бригадата за проявен висок професионализъм при овладяването на мащабните летни пожари на територията на областта и защита на населението при бедствия и аварии.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени