• В Центъра за подготовка на специалисти-Сливен завърши обучение за получаване на военно-отчетна специалност

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в отбелязване Деня на Света Великомъченица Варвара

  • Тържествено отбелязване на 71 година от създаването на Единния център за начална подготовка - Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 428
На 11 октомври, военнослужещи от Бригадното командване - Благоевград взеха участие в тържествените чествания, посветени на 106 годишнината от освобождението на град Разлог от турско робство.
Тържествата започнаха на площада пред сградата на Общинската администрация, където бе построен почетен караул от личния състав на Бригадното командване. Началникът на почетния караул старши лейтенант Даниел Георгиев рапортува на командира на формированието полковник Красимир Кръстев, който поздрави военнослужещите по случай празника, след което последва ритуал по издигане на националното знаме.
В знак на преклонение пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си в името на светлия идеал - свободна, независима и обединена България, военнослужещите взеха участие и в ритуал по ... още
Успоредно с изпълнението на задачите през първата половина на месец октомври, Центърът за подготовка на специалисти – Сливен отбеляза своя празник – 68 години от зачисляване бойно знаме на формированието с Указ 532 на Президиума на Народното събрание от 6 октомври 1950 г., а също и  70 години от дислоцирането в Сливен на три танкови дружини, от които е било сформирано ново танково съединение  –  3-та танкова бригада. На събранието-концерт в приветственото си слово командирът полковник Любомир Вачев изтъкна високия дух и професионализъм на личния състав и отправи пожелания за здраве, радост и успехи. Началникът на отделение „Личен състав” подполковник Величка Неделчева прочете заповеди за награждаване и обяви получените поздравителни адреси. ... още
 
Днес, 11 октомври, успешно приключи тактико-специалното учение за оценка готовността на инженерна рота за обща поддръжка на 91 инженерен батальон – Пловдив от състава 55-ти инженерен полк като декларирано формирование към силите на НАТО и ЕС по пакета цели на способностите 2017.
Процесът на сертифициране започна на 9 октомври с брифинг на командира на ротата капитан Малин Михайлов и проверка на изготвената документация от комисията. На 10 и 11 октомври се проведе тактико-специално учение на тема „Действие на инженерна рота за обща поддръжка при обща инженерна поддръжка на многонационална тактическа група в операция по прикриване на застрашен участък от държавната граница”.
В хода на учението военнослужещите изпълниха инженерни задачи по ... още
      Вчера, 8 октомври, на централния площад на град Девин военнослужещите от 101 алпийски полк - Смолян и представителният духов оркестър на Военновъздушните сили  участваха в тържествата по случай 106 годишнината от освобождението на град Девин.
       Тържествената заря-проверка, командвана от капитан Белев – командир на 3-та алпийска рота и приета от командира на 101 алпийски полк полковник Димитър Кацаров, както и спектакълът „Невястата" на Фолклорен ансамбъл „Родопа" бяха кулминацията на тържествата.
„Свободата в 21-ви век е непреходна ценност, и ако преди 106 години е била извоювана на бойното поле, то наш е дългът днес да я съхраняваме със средствата на демокрацията, по ... още
         Тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.” ще се проведе от 16 до 19 октомври на УП „Корен” с 42 механизиран батальон – Ямбол.
          В него ще вземат участие около 700 военнослужещи и 172 единици бойна и специална техника  от състава на 2 механизирана бригада,  танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен; огнеметно-димов взвод от 38 бЯХБЗиЕ-Мусачево, взвод за сигнално разузнаване и електронна война от 1 разузнавателен батальон - Свобода,  както и курсанти от НВУ „Васил Левски”.
Темата на учението е „Усилен механизиран батальон като преден отряд в отбранителна ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени