• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 548
Днес, 25 април, на тържествен ритуал командирът на 91-ви инженерен батальон – Пловдив за обща поддръжка подполковник Петко Петков, в присъствието на ВРИД  командира на 55-ти инженерен полк – Белене подполковник Стоян Митков и комисия от полка, сдаде командването на началника на щаба – майор Даниел Маринов.
Представителното знаме на батальона бе прието чисто и неопетнено. В словото си подполковник Петков благодари на личния състав на 91-ви ибоп за съвместната работа през годините, за положените усилия и старания от страна на военнослужещите и пожела на всички „здраве, неизчерпаеми сили, спорни дела и много успехи, които да съпътстват добрия имидж и затвърждаването на доброто име на батальона“.  На майор Маринов той пожела воля и енергия за ... още
На 22 април 2023 г. в град Хисаря с тържествен ритуал с участието на Военния духов оркестър и почетен караул от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше открит Бюст-паметник на Васил Левски.
Слово в памет на най-славната и героична личност в българската история - Апостола на свободата произнесоха кметът на Община Хисаря г-жа Пенка Ганева и кметът на Община Карлово  д-р Емил Кабаиванов.
Паметта на Дякона беше почетена на колене от всички присъстващи, а в знак на признателност към живота и делото му бяха поднесени венци от името на командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, кмета на Община Хисаря, председателя на Общинския съвет в града,  както и цветя от родолюбивите гости на тържествената церемония.
На ритуала ... още
На 18, 19 и 20 април на УЦ „Николаево“ Единният център за начална подготовка – Плевен беше домакин на шампионата по стрелба с пистолет „Макаров“ в Сухопътните войски с ръководител подполковник Петьо Костов от Командването на СВ, в който участваха 13 отбора от военните формирования в състав от по 4 състезатели.
Шампионатът, в които се състезаваха представителните отбори, включваше две дисциплини - прецизна и бърза стрелба с пистолет „Макаров“.
В индивидуалното класиране при мъжете с 222 точки първо място зае подполковник Калоян Стоянов от състава на ЕЦНП, на второ и трето място с 216  и 209 точки се класираха старшина Иван Шумански и майор Стефан Проданов  от 61-ва мбр.
При жените с 203 точки призовото място зае ... още
На 20 април в медицинския пункт във 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора се проведе доброволно кръводаряване от военнослужещи и цивилни служители от формированията на бригадата в гарнизона.
Мобилен екип от Център по „Трансфузионна хематология”  на ВМА – София с ръководител доктор Жасмина Андреева извършиха първичен медицински преглед на кръводарителите за проверка на кръвната група, нивото на хемоглобина и кръвното налягане.
Кръводаряването е организирано, съгласно заповед на Командира на Сухопътните войски, генерал – майор Деян Дешков.
Военнослужещите и цивилните служители от бригадата за породен път взеха участие в този акт на хуманност и спомогнаха за попълване на запасите от кръвни продукти, необходими за ... още
        С Ден на отворени врати започна днес, 19 април, празникът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада. В района на формированието дъждовното време не разколеба желаещите граждани на областния град, както и ученици от ямболски училища, дошли да се включат в инициативата на домакините. Празникът започна с тържествено приемане на строя от командира на  батальона подполковник Велин Кехайов, след което военнослужещите представиха кратка демонстрация по специализиран ръкопашен бой. Най-ентусиазирани и любознателни бяха възпитаниците на емблематичното ямболско училище „Любен Каравелов”, които за поредна година  изненадаха за празника личния състав на формированието с поздрав ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени