• Продължава борбата на военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада с огненото бедствие в област Ямбол

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски в овладяването на огнената стихия в района на село Воден, област Ямбол

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 661
 И днес, 17 юли  по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, бе задействано формированието за преодоляване на последствията при пожари от състава на 38-ми механизиран батальон от състава на 2- ра механизирана бригада – Стара Загора.
Модулът е в състав от 22 военнослужещи с 5 единици техника и медицински екип, под ръководството на капитан Николай Щерев.
 
 В изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, личен състав и техника от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене, оказва помощ при овладяването на пожара в района на село Отец Паисиево с инженерна техника.
И през днешния ден 40 военнослужещи с 8 единици специализирана техника, от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, под ръководството на майор Йордан Йончев – заместник-командир на щабния батальон на бригадата, продължават да оказват помощ на пожарните служби в гасенето на пожара, обхванал вилната зона на село Отец Паисиево и изпепелил над 30 къщи в селото. 

Днес, 16 юли, 42 военнослужещи с 8 единици специализирана техника, от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, под ръководството на майор Йордан Йончев – заместник-командир на щабния батальон на бригадата, оказват помощ на пожарните служби в гасенето на пожар, избухнал във вилната зона на село Отец Паисиево, община Калояново.
Формированието е активирано на основание отправено искане от областния управител на област Пловдив и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
Поради разрастване на огъня и трудното му овладяване, са получени и искания от МВР и от областния управител на област Пловдив за включване и на инженерна и верижна техника от състава на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив. ... още
Днес, 16 юли, новоназначените военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски,  тържествено положиха военна клетва пред Паметника на Апостола на свободата в град Карлово. Командващ клетвата бе подполковник Иван Комитов – командир на щабния батальон на бригадата.
Новопостъпилите воини се заклеха във вярност към род и Родина в присъствието на бригаден генерал Маргарит Михайлов - командир на бригадата, Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, доктор инженер Атанас Ташков – заместник-областен управител на Област Пловдив, Негово Преосвещенство Смоленски епископ Висарион – Викарен епископ на Пловдивски митрополит Николай, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени