• Повече от 300 деца от градовете Белене и Свищов посетиха 55-ти инженерен полк в Деня на отворени врати

  • Генерал-майор Михаил Попов връчи плакет на главен сержант Майкъл Джентри

  • Сто и три години от създаването на войските за ядрена, химическа, биологическа защита и екология отбелязаха 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево и 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е – Горна Оряховица

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 510
Вчера, 24 май, военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Мартин Маргитин, извършиха разузнаване на 76 мм корозирал артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в с. Дивотино, община Перник.
При спазване на мерките за безопасност, днес, 25 май, боеприпасът беше унищожен на учебен център „Сливница“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на заместник-главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На учебен полигон „Ново село”, район - 2 „Чубра”, завърши полевата подготовка със специалистите по ядрена, химическа биологическа защита и екология (ЯХБЗ и Е) от военните формирования на Сухопътни войски.
Целта на полевата подготовка беше уеднаквяване на тактики, техники и процедури при извършване на ядрено, химическо и биологическо разузнаване, оборудване на пост за ядрено, химическо и биологическо наблюдение и оповестяване, идентификация на опасни химични вещества.
Специалистите отработваха задачи, свързани с изтичане на токсични индустриални материали  и овладяване на последствията от възникнали ядрени и химически опасни аварии, използване на индивидуални средства за защита и непосредствена обработка.
Началник на лагерния сбор беше ВРИД ... още
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов удостои с „Плакет на Сухопътните войски“ и книга „История на Сухопътните войски на България – том 2“ за принос към отбраната на страната, дългогодишна безупречна служба в Сухопътните войски и по повод навършването на кръгли годишнини на  генерал-лейтенант о.з.Ангел Ангелов – командващ СВ (1990-1991 г.) -  90 години, генерал о.з. Златан Стойков – началник на Главния щаб на СВ (2003-2006 г.) – 70 години,  генерал-лейтенант о.з. Христо Христов – началник на Щаба на СВ (1987-1990 г.) – 90 години  и генерал-полковник о.з. Петко Прокопиев - началник на Щаба на СВ (1991-1992 г.) – 80 години.
Наградите връчи ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени