• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 653
На 25 юни във Военен клуб – Смолян се проведе Преглед на любителското художествено творчество в 101-ви алпийски полк, от състава на Сухопътните войски. Песните и танците  на самодейците завладяха публиката  и тя се чувстваше като част от спектакъла.
Командирът на формированието полковник Стефан Димов поздрави участниците за достойното представяне и изказа  благодарността и удовлетворението си от творческия дух и всеотдайността на талантите, като  им пожела успех на заключителния етап.
 
Вчера, 25 юни, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон - Хасково, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада,  разузна,  транспортира и унищожи противопехотна мина ПСМ-1, без поставен взривател и без видима маркировка, открита в землището на с. Тихомир, община Кирково.
Специализираният екип действа под ръководството на капитан Тодор Петев, на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
 
На 22 юни, Черешова задушница, на стадиона в град Смолян, се проведе спортно-възпоменателното събитие The Murph Challenge ‘24 в памет на загиналите служители от структурите на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи.
В мероприятието участваха представители на 65-та група морски специални сили „Тихина“, 61-ва механизирана бригада – Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян, 110-ти логистичен полк – Пловдив, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, Областна дирекция на МВР – Пловдив, много граждани, ученици и гости на града, специално дошли да участват в предизвикателството.
Домакин и организатор на събитието беше спортен клуб „Алпинист 101“ ... още
Започна поредната подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно с представители на Служба „Военна полиция“ в учебният център на Службата в град София.
Подготовката ще продължи до 5-ти юли и в нея ще участват военнослужещи от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва механизирана бригада - Карлово, 4-ти артилерийски полк - Асеновград, 101-ви алпийски полк – Смолян, 78-ми батальон за осигуряване – София и 55-ти инженерен полк – Белене.
Обучението на инструктори е ключов елемент в изпълнението на разработената „Визия за развитието на специална лична защита за военнослужещите от Сухопътните войски“.
Обучението на инструктори от формирования от Сухопътните войски ще ... още
На 22 и 23 юни заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов участва във възпоменателни церемонии за почитане паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение в Република Северна Македония.
На 22 юни представителна група на Министерството на отбраната, начело със заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов, почете паметта на героя от Междусъюзническата война полковник Константин Каварналиев пред неговия паметник край град Дойран в Република Северна Македония.
Тази година се навършват 111 години от героичната гибел на полколковник Каварналиев и военнослужещи от 3-та пехотна Балканска дивизия. Беше отслужена заупокойна молитва. Бяха поднесени венци от името на министъра на отбраната Атанас ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени