• Обучение на формированията за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия в 78-ми батальон за осигуряване – София

  • 42-ият контингент получи сертификат за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан

  • В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ СЕ ПРОВЕДОХА ОПЕРАТИВЕН СБОР И АНАЛИЗ НА ПОДГОТОВКАТА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 498
Президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев;
Председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов;
Министъра на отбраната  Красимир Каракачанов;
Началника на отбраната  адмирал Емил  Ефтимов;
Представителя на началника на отбраната във военните комитети на НАТО и ЕС в Брюксел, Белгия  вицеадмирал Митко Петев;
Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров;
Командира на Военновъздушните сили генерал- майор Димитър Петров;
Командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов;
Главния инспектор на МО Валентин Гагашев;
Директора на дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“ Людмил ... още
По традиция ние, военнослужещите и цивилните служители от Сухопътни войски, всяка година честваме своя боен празник – 19 ноември, с поредица от мероприятия. При спазване на всички противоепидемични мерки и тази година с ограничен състав от Командването преминахме по стъпките на Сливнишките герои от Сливница до Гургулят и почетохме паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година.
На Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница и Пантеона на загиналите край село Гургулят  бяха поднесени венци и цветя от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник–командира на Сухопътните войски бригаден ... още
Уважаеми войници, сержанти, офицери и цивилни служители от Сухопътните войски!
Скъпи ветерани и воини от запаса!
          В навечерието сме на 19-ти ноември, дата, определена за празник на Сухопътните войски след бляскава победа в Сръбско-българската война.
          Победа, покрита със 135 години безсмъртие.
          Днес, ние, воините от Сухопътни войски, даваме най-доброто от себе си, за да бъдем достойни наследници на тези, които защитаваха България.
          Епидемията от Коронавирус остави своя отпечатък върху подготовката ни, но не я спря. ... още
Днес, 18 ноември, министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри Център за учения и тренировки на Сухопътни войски в района на 78-ми батальон за осигуряване - София. На официалната церемония присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов, началникът на Щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев, началникът на Служба «Военна полиция» бригаден генерал Борислав Сертов и заместник-командирът на СВ бригаден генерал Валери Цолов.
Изграждането на Центъра продължи 4 години и е финансирано изцяло от бюджета на Сухопътните войски. Създаването му е продиктувано от необходимостта да се поддържат и усъвършенстват съществуващите способности за планиране и провеждане на ... още
В навечерието на празника на Сухопътните войски, военнослужещи от 4-ти механизиран батальон от състава на Единния център за начална подготовка Плевен, проведоха ротно тактико учение на тема „Ротата в отбрана като втори ешелон” на учебен център „Николаево” и машинодрум „Тодорово“.
По време на учението на 10 и 11 ноември бяха отработени въпроси по извършване на марш, заемане и оборудване на район, действия при различни видове опасности, заемане и оборудване на ротен опорен пункт за отбрана и водене на отбранителен бой.
Учението, в което участваха взеха участие около 80 военнослужещи с 11 единици верижна и колесна техника беше ръководено от командира на 4 механизиран батальон подполковник Калоян Стоянов, а контрол и помощ оказваше комисия ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени