• Участие на военнослужещи от Единния център за начална подготовка в тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници

  • Военнослужещи от Сухопътните войски в помощ на Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 491
Вчера, 18 август, формирование за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия от 78-ми батальон за осигуряване - София, беше задействанo за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в близост до граничната зона с Република Гърция, с. Беслен, община Гоце Делчев.
При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Мартин Маргитин установи, че това е 82 мм снаряд за минохвъргачка.
При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше унищожен.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Вчера, 18 август, формирование за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Трети механизиран батальон- Благоевград, от състава на Бригадното командване, беше задействанo за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в трудно достъпен участък, на около 2800 м. надморска височина, в подножието на връх „Вихрен“, в природен парк „Пирин“,  местността „Малък казан“.
При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Димитър Димитров установи, че това е 152 мм артилерийски снаряд.
При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше унищожен.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски ... още
Вчера, 17 август, специализиран екип от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 42 механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, разузна, транспортира и унищожи на учебен център „Победа” невзривен боеприпас, открит в землището на село Лозенец, област Ямбол.
При направения оглед военнослужещите, с ръководител капитан Димитър Дренски, са установили, че това е изстрел ПГ– 9 за СПГ– 9.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 17 август, 12 новоназначени военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон - Свобода в тържествена обстановка целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на Родината.
        Командирът на формированието подполковник Минчо Минев прие строя и поздрави военнослужещите като изтъкна, че службата в редовете на Българската армия е свързана с голяма отговорност към Отечеството и народа. Той им пожела да служат в редовете на Сухопътните войски с чест,  отдаденост и професионализъм.
Тържествен ритуал по полагане на военна клетва се проведе днес,                     14 август, в 55-ти инженерен полк - Белене.
В присъствието на роднини, близки и приятели, в тържествена обстановка, 18 новоназначени военнослужещи целунаха националния трибагреник и се заклеха да служат вярно и предано на народа и Родината си.
Почетния строй  прие заместник-командирът на полка подполковник Иван Тишков. Той поздрави военнослужещите и отправи пожелания за здраве и благополучие, търпение и решителност, усърдие и постоянство в ежедневната подготовка и изпълнението на отговорните задачи, които стоят пред полка.
„Убеден съм, че  днес, изправени пред ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени