• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 548
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, беше задействано на 1 април, за разузнаване и  обезвреждане на 122 мм кумулативен снаряд, силно корозирал, с отчупен взривател; 76,2 мм бронебоен снаряд, силно корозирал, с отчупен взривател; 76,2 мм бронебоен тъповръх снаряд, силно корозирал, без взривател.
Боеприпасите бяха открити по време на изкопни работи в дворно място  в кв. "Драгалевци" , община Столична.
     Днес, 3 април, формированието, под ръководството на лейтенант Владислав Ставрев, унищожи невзривените боеприпаси при стриктно спазване на мерките за безопасност на УЦ ... още
         Продължава полевото лагерно обучение на артилеристите от 4-ти артилерийски полк на учебен полигон "Корен". Днес бойният ден започна с тренировки по стрелба и управление огъня на артилерията на полка.
         В тъмната част на денонощието военнослужещите участваха и в изпълнение на огневи задачи нощем и в условия на ограничена видимост.
         С оръдейните и реактивните батареи на полка бяха изпълнени четиридесет и девет огневи задачи по поразяване на противникови самоходни, минохвъргачни и реактивни батареи, командни пунктове, радиолокационни станции, жива сила и огневи средства на ... още
Днес, 30 март, в Командването на Сухопътни войски се проведе работна среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Дешков с командира на 101 въздушнодесантна дивизия на СВ на САЩ генерал-майор Джоузеф МакГий и командира на 10 планинска дивизия на СВ на САЩ генерал-майор Грегъри Андерсън.
 По време на срещата беше обсъдено провеждането на предстоящите учения с участието на военнослужещи от двете страни, както и възможностите за разширяване на двустранната подготовка. 
 
   Днес, 30 март,  в тържествена обстановка в района на военно формирование  22790 - Горна Оряховица началникът на щаба майор Светослав Димитров поздрави личния състав и изказа своята благодарност за положения през годината труд и показан професионализъм, както и увереността си, че и занапред ще продължават да съхраняват бойния дух и традициите на формированието.
Със заповеди на командира на Сухопътните войски и командира на батальона бяха наградени 38 военнослужещи и цивилни служители, постигнали високи резултати при изпълнение на служебните задължения, след което бяха прочетени и получените поздравителни адреси.
Честването завърши с преминаване в тържествен марш. 

 
 
Вчера, 29 март, на Учебен център „Люляк” се проведе шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм автомат „Калашников” между отбори на военните формирования от Сухопътните войски за определяне на представителен отбор на СВ за участие в Държавния военен шампионат.
          Под звуците на „Срещен марш”, изпълнен от Военния духов оркестър на бригадата, заместник–командирът по логистичното осигуряване на 2-ра мбр полковник Галин Каракоев прие строя на отборите и им пожела успех в надпреварата при  спазване на мерките за безопасност и спортменския дух.
В състезанието взеха участие 8 отбора в състав по един треньор и осем състезатели.
Въпреки лошите атмосферни условия участниците ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени