• Военнослужещи от Бригадното командване се включиха в кампанията „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ”

  • Медиен ден на тактическото учение на Сухопътни войски с международно участие „РОДОПИ-19“

  • Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон - Хасково участваха в честване по случай празника на Димитровград

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 459
42-ма военнослужещи от Съвместното командване на силите, щаба на Сухопътните войски и 2-ра механизирана бригада участват в разпределеното компютърно-подпомагано командно-щабно учение, което е част от многонационално учение „Saber Guardian 2019”, съвместно с близо 8000 военнослужещи от въоръжените сили на САЩ, Румъния, Унгария, Албания, Босна и Херцеговина и Турция. Церемонии по откриването на учението се проведоха на 3 юни 2019 година в щаба на Многонационална дивизия „Югоизток“ в Букурещ, Румъния и на полигоните за провеждане на учението.
В компютърно-подпомаганото командно-щабно учение Българската армия участва с развърнат щаб от състава на 2-ра механизирана бригада, военннослужещи на длъжности в щаба на Многонационалната дивизия „Югоизток“ в ... още
Военнослужещи от Десети механизиран батальон - Враца от състава на Бригадното командване участват в международното съвместно учение “Platinum Wolf- 2019”, което се провежда от 03 до 18 юли на полигон Буяновац-База Юг в Република Сърбия. Командир на българския взвод е капитан Мирослав Петров. В международния тренинг, освен българските и сръбските военнослужещи, участие ще вземат и военнослужещи от САЩ, Великобритания, Босна и Херцеговина, Унгария, Румъния, Република Северна Македония, Италия и Словения.
По време на учението ще се тренират действия и процедури за участие в многонационални операции в международна среда.
Целите на учението са развиване на умения и навици на личния състав за планиране и провеждане на тактически действия при участие в стабилизиращи ... още
Необходимата подготовка за участие в сухопътен боен компонент показа механизирана рота от Сухопътните ни войски по време на сертификация на контингент за участие в състава на Многонационална бойна група на Европейския съюз  „HELBROC”, провела се в последните дни на май в пункта за постоянна дислокация на 42 механизиран батальон – Ямбол и на Учебен център „Победа” – Ямбол.  Българският контингент получи оценка  „Боеготов” за изпълнение на задачи като формирование към силите за бърз военен отговор на ЕС.
В полеви условия, на тактико-специално учение, бяха демонстрирани способности и се отработиха въпроси на тема: „Действия на механизирана рота в зоната за отговорност при участие в операция по поддържане на ... още
На 31 май на строевия плац на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „командир на 61 механизирана бригада”.
Церемонията започна с посрещане на бойното знаме. Строят бе приет от командира на бригадата бригаден генерал Пламен Йорданов, който поздрави личния състав.
Бяха прочетени укази на президента на Република България за освобождаване от длъжността „командир на 61 механизирана бригада” на бригаден генерал Пламен Йорданов, указ на президента на Република България за назначаване на бригаден генерал Деян Дешков на длъжност „командир на 61 механизирана бригада”, както и кратка биографична справка за новия командир.
В церемонията участваха командирът на ... още
 
Днес, 31 май, на площад „Македония“ в град Благоевград, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Валери Цолов, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и присъстваха на церемония по тържественото посрещане на  37-мия контингент на Българската армия, завърнал се от  мисията  на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”.
По време на тържествения ритуал бяха наградени военнослужещи от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите и командира на Сухопътните войски.
Приветствено ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени