• В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 616
За времето от 18 март до 29 март артилерийски формирования от състава на 4 артилерийски полк – Асеновград, ще проведат тактическо учение с бойни стрелби на Учебен полигон „Корен“. В учението участват повече от 300 военнослужещи с 86 броя бойна, специална и спомагателна техника.
Началник на полевото обучение е командирът на полка полковник Красимир Ташев. Контролът на обучението ще се осъществява от началника на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” в командване на Сухопътните войски полковник Петър Кръстанов.
Целите, които са поставени за изпълнение от ръководството пред военнослужещите, участващи в обучението са:
- повишаване способностите на командирите на формирования по управление действията на подчинените формирования ... още
На учебен полигон „Ново село“ се проведе съвместната полева подготовка „SHAPING ARMOUR” с участието на формирования от България, Албания, Италия, Северна Македония и Черна гора, които са в състава на многонационалната бойна група EVA на територията на страната.
Освен формированията от състава на многонационалната бойна група в подготовката участие взе и танков взвод от Център за подготовка на специалисти - Сливен.
Целите на подготовката бяха да се надгради оперативната съвместимост между формированията от бойната група, да се усвоят процедурите за управление на формирования, както и да се обменят опит, тактики, техники и процедури между участниците.
Република България участва в многонационалната бойна група с офицери в командването и щаба и с ... още
На 14 март на УЦ „Анево”, се проведоха вътрешните състезания по дуелна и щафетна стрелба с АК-47 и стрелба с пистолет „Макаров” между военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски.
Началникът на щаба на 61-ва механизирана бригада полковник Димо Гюдженов награди класиралите се на призовите места с купи, грамоти и медали.
Участващите военнослужещи показаха изключителна мотивация за победа, отлична физическа подготовка, стрелкови умения и спортен хъс.
Артилерийска батарея от 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, участва в съвместна подготовка и бойни артилерийски стрелби с формирования от състава на многонационалната бойна група /EVA/, на учебен полигон „Ново село“.
Бойните стрелби се изпълниха от разчетите на самоходни артилерийски установки „2C1“ - Гвоздика и „Panzerhaubitze 2000“ - на въоръжение в армията на Италия.
Съвместната подготовка на артилерийските формирования повишава нивото на оперативна съвместимост с армиите на съюзниците ни в НАТО.
С основна планираща работна среща започна планирането на предстоящото пред 2-ра Тунджанска механизирана бригада тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар 24“, с участието на 31-ви и 38-ми механизирани батальони от състава на бригадата. Учението ще се проведе на учебен полигон „Корен“.
Работната среща беше ръководена от заместник-командира на бригадата полковник Митко Балтов и в нея освен формирования от Сухопътните войски взеха участие и представители от Военновъздушните сили.
Доброто планиране е основа за постигане на целите и задачите пред формированията от Сухопътните войски, стоящи за изпълнение по време на учението.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени