• Военнослужещи от 2-ра механизирана бригада от състава на Сухопътните войски оказват помощ при гасенето на пожари в областите Хасково и Ямбол

  • Сборният отбор на Сухопътните войски е комплексен победител от Държавния военен шампионат по ориентиране

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 483
Днес, 12 февруари, военнослужещи от Бригадното командване-Благоевград, признателни граждани и гости на града тържествено отбелязаха 142 години от първото освобождение на Горна Джумая (днес Благоевград) от турска власт. Тържественият ритуал се състоя пред паметната плоча на първия освободител на града - майор Иван Павлович Орлински, в двора на православния храм „Въведение Богородично“, където бяха положени цветя в знак на признателност.
Официални гости на тържественото честване бяха кметът на община Благоевград инженер Румен Томов, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и заместник-областният управител на Благоевград- Иван Стоянов.
Днес, 7 февруари, продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски в справянето с последиците от усложнената зимна обстановка.
От 8.00 часа сутринта група от в.ф. 32420 - Русе с автомобил с висока проходимост, оказват помощ за изтегляне на закъсали автомобили и отстраняване на проблеми в електропреносната мрежа  в района на град Две могили, област Русе.
По-късно 12 военнослужещи (1 офицер и 11 войника) от 10 механизиран батальон - Враца под ръководството на командира на формированието подполковник Симеон Цеков с един камион ЗИЛ-131 и моторен трион, оказват помощ в разчистването на гр. Враца.
От обяд 8 военнослужещи и 4 единици техника от състава на формированието за овладяване и и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при зимни ... още
От 3 до 7 февруари Учебният център по планинска подготовка  на 101-ви алпийски полк - Смолян  провежда специализиран курс с военнослужещи от 61-ва механизирана бригада – Карлово на тема: „Придвижване и оцеляване в планинско-гориста местност в зимни условия. В курса са включени занятия на теми: „Придвижване със ски (изкачване и спускане)”, „Придвижване със снегоходки”, „Изграждане на бивакуващи съоръжения (биваци и снежни пещери)”, „Оцеляване” и „Издирване и спасяване на военнослужещ, затрупан от лавина”. Всички занятия се провеждат на голяма надморска височина при много ниски температури.
На 6 февруари два екипа от 61 механизирана бригада – Карлово действаха в помощ на населението в районите на Карлово и Казанлък.
В 6 часа първият екип от град Карлово излиза в помощ на закъсали автомобили на пътя Карлово – София в района на село Христо Даново. Военнослужещи с тежкотоварен автомобил пристигнаха на мястото на бедствието. Оказаха помощ, като извлякоха два леки автомобила и след това прокараха път през навятите преспи и освободиха движението по пътя село Христо Даново – град Карлово, където се беше образувала голяма колона от чакащи автомобили.
По същото време екип от бригадата от  район Казанлък оказа помощ на за закъсали автомобили на пътя село Копринка– град Казанлък. Военнослужещите извлякоха от преспите два леки автомобила и ... още
Днес, 4 февруари, военнослужещи от състава на Бригадно командване-Благоевград взеха участие в  ритуал по полагане на венци и цветя по повод 148-та годишнина от рождението на Гоце Делчев.
Командирът на формированието полковник Красимир Кръстев прие почетния строй и поздрави военнослужещите по случай рождението на Гоце Делчев.  След вдъхновения рецитал на ученици, бяха положени венци пред паметника на героя от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната генерал Андрей Боцев, командира на Биригадното командване полковник Красимир Кръстев от държавни и общински институции, ученици, граждани и гости на Благоевград.
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени