• Продължава борбата с огнената стихия край Твърдица, в която участват 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с 3 бр. техника

  • Част от военнослужещите от Сухопътните войски, участващи в гасенето на пожара в района на Твърдица, правят просеки и засипват с пръст по-малките локални огнища

  • Тридесет и един военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Николай Евтимов, се включиха днес, 28 юли, в гасенето на големия горски пожар в района на Твърдица

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 513
Танковата рота от 61-ви танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти, участваща в учението ”Balkan Sentinel 21” провежда                       тактическо занятие на тема „Танковата рота в настъпление от движение“.
Под ръководството на заместник-командира на батальона, майор Веселин Василев, беше тренирано заемане на очаквателен район, изнасяне и заемане на огневи рубеж и подготовка за провеждане на стрелба с право мерене със смяна на огневите позиции, т.нар. „танкова рулетка“. 
Ротата участва в учението с 10 танка Т-72, като основните цели са да се повишат уменията на командира на ротата и командирите на взводове по ... още
Механизираната рота от 3-ти механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада продължава провеждането на тактическото учение на тема: „Механизираната рота в настъпление“  на учебен полигон „Ново село”.
 През втория ден от занятието бяха отработени практически действия по изнасяне на ротата, развръщане към рубежа за атака и водене на бойни действия за овладяване на предните позиции на противника. Занятието завърши с отразяване контраатаката на противника и развитие на настъплението в дълбочина на противниковата отбрана.

 
Вчера, 24 май, военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Мартин Маргитин, извършиха разузнаване на 76 мм корозирал артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в с. Дивотино, община Перник.
При спазване на мерките за безопасност, днес, 25 май, боеприпасът беше унищожен на учебен център „Сливница“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на заместник-главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На учебен полигон „Ново село”, район - 2 „Чубра”, завърши полевата подготовка със специалистите по ядрена, химическа биологическа защита и екология (ЯХБЗ и Е) от военните формирования на Сухопътни войски.
Целта на полевата подготовка беше уеднаквяване на тактики, техники и процедури при извършване на ядрено, химическо и биологическо разузнаване, оборудване на пост за ядрено, химическо и биологическо наблюдение и оповестяване, идентификация на опасни химични вещества.
Специалистите отработваха задачи, свързани с изтичане на токсични индустриални материали  и овладяване на последствията от възникнали ядрени и химически опасни аварии, използване на индивидуални средства за защита и непосредствена обработка.
Началник на лагерния сбор беше ВРИД ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени