• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 664

Днес, 16 юли, 42 военнослужещи с 8 единици специализирана техника, от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, под ръководството на майор Йордан Йончев – заместник-командир на щабния батальон на бригадата, оказват помощ на пожарните служби в гасенето на пожар, избухнал във вилната зона на село Отец Паисиево, община Калояново.
Формированието е активирано на основание отправено искане от областния управител на област Пловдив и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
Поради разрастване на огъня и трудното му овладяване, са получени и искания от МВР и от областния управител на област Пловдив за включване и на инженерна и верижна техника от състава на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив. ... още
Днес, 16 юли, новоназначените военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски,  тържествено положиха военна клетва пред Паметника на Апостола на свободата в град Карлово. Командващ клетвата бе подполковник Иван Комитов – командир на щабния батальон на бригадата.
Новопостъпилите воини се заклеха във вярност към род и Родина в присъствието на бригаден генерал Маргарит Михайлов - командир на бригадата, Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, доктор инженер Атанас Ташков – заместник-областен управител на Област Пловдив, Негово Преосвещенство Смоленски епископ Висарион – Викарен епископ на Пловдивски митрополит Николай, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, ... още
Днес, 16 юли, 22 военнослужещи с 4 единици специална техника се включиха в гасенето на горския пожар в района на Стара Загора. Формированието е от 38-ми механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и действа под ръководството на капитан Герасим Златинов.
Модулът действа на основание на отправено искане от областния управител на Стара Загора и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Снимки: 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора
 
Военнослужещите от модула за гасене на пожари от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово и инженерните специалисти от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив продължават пожарогасенето за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив.
За нуждите на овладяване на пожара в община Свиленград, област Хасково, с помощта на специализираната техника – БАТ, от учебен полигон „Корен“, бяха прокарани просеки и разчистени пътища за осигуряване на достъп до огнищата на пожара.
Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово и учебен полигон „Корен”
 
Военнослужещите от модула за гасене на пожари от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово и инженерните специалисти от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив продължават пожарогасенето за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив.
Днес, 15 юли, от 61-ва механизирана бригада участват 40 военнослужещи с 10 единици техника под ръководството на командира на занитно-ракетния дивизион майор Иван Кибритев и 4 военнослужещи с 2 единици специализирана техника от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.
Координиращ действията на екипите от Сухопътните войски на терен е заместник-командирът по логистичното осигуряване на 61-ва механизирана бригада полковник Тодор Манчев.
За гасенето на пожара в община ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени