НОВИНИ
  1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 533
  Контингент от Въоръжените сили на Р България, включен в състава на междинния регионален резерв на операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“, участва в оперативната тренировка  „Quick Response – 21”, която се провежда  от 20 септември до 3 октомври  в Босна и Херцеговина.
  Съставът на контингента включва национален поддържащ елемент, комуникационно-информационен модул от Стационарната КИС и механизирана рота, окомплектована с военнослужещи от 29-ти механизиран баталъон – Шумен към ЕЦНП – Плевен, 61-ва механизирана бригада - Карлово и 110-ти логистичен полк – Пловдив.
  Учението има за цел да се уеднаквят стандартните процедури при изпълнение на съвместни задачи, както и да се повиши оперативната ... още
  Свещените думи „Заклех се!“ произнесоха петдесет и девет новоназначени военнослужещи от гарнизоните Ямбол и Стара Загора от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и се врекоха да служат вярно и предано на народ и Родина.
    В тържествена обстановка, под звуците на военни маршове, изпълнени от военния духов оркестър на бригадата, командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Велин Кехайов и началникът на щаба на 38-ми механизиран батальон майор Петко Пенев приветстваха младите войници и им напомниха, че  „.....военната клетва е свята воинска традиция, символизираща дълг, вярност и чест“ и никога да не забравят, че са се посветили на народ и Родина.
  Продължава полевата подготовка на формированията от Сухопътните войски, изведени на зенитния полигон на ВВС „Шабла” за провеждане на експериментални и съвместни бойни стрелби с международно участие „ШАБЛА 2021-2”.
  В полевата подготовка и в бойните стрелби участват над 200 военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион „ОСА” на 61-ва механизирана бригада, артилерийско-технически дивизион от състава на 4-ти артилерийски полк, както и личен състав и техника за обслужване и осигуряване.
  Формированията от Сухопътните войски ще проведат бойни стрелби и пускове със зенитно-ракетен комплекс „ОСА-АКМ” и с ракетен комплекс 9К79.
  Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени