• Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривени боеприпаси

  • Тържествена проверка - заря по случай 108 години от освобождението на Родопите и Празник на община Смолян

  • Военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в тържествата по повод 108 години от освобождението на Свети Врач

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 489

Личният състав на 101-ви алпийски полк-Смолян направи дарение  на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ и на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в града.  По инициатива на военнослужещите и цивилните служители са събрани 4208 лева, с които са закупени маски, защитни облекла за многократна употреба, защитни ръкавици, защитни очила и дезинфектанти.  
На МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ са предоставени  1100 бр. маски, 55 бр. защитни облекла за многократна употреба, 600 комплекта защитни ръкавици, 10 бр. защитни очила и 30 бр. дезинфектанти от 500 мл.  На Центъра за спешна медицинска помощ са дарени 1000 бр. защитни маски, 55 бр. защитни облекла за многократна употреба, 1000 комплекта защитни ръкавици и 50 бр. дезинфектанти от 500 мл. ... още

Днес, 21 април, военнослужещи от 101-ви алпийски полк-Смолян извършиха транспортиране на материални средства (легла, дюшеци, одеяла, възглавници, чаршафи и калъфки) от ученическото общежитие в града, необходими за преоборудване на един от етажите на бившето студентско общежитие за настаняване при необходимост на поставени граждани под карантина. Петнадесет военнослужещи под ръководството на майор Иван Троев оборудваха стаите и извършиха дезинфекция на помещенията.
Военнослужещите действаха на основание искане на областния щаб за противодействие на разпространението на COVID-19 на територията на област Смолян до министъра на отбраната Красимир Каракачанов, положителна резолюция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и разпореждане на командира на Сухопътните войски ... още

Военнослужещите и цивилните служители от Център за подготовка на специалисти се включиха в обявената от Община Сливен кампания „Заедно за теб!“ за създаването на Общинска хранителна банка, която ще е в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация.
По този повод командирът на формированието полковник Любомир Вачев отправи своя призив: „Уважаеми колеги, предлагам да се включим като военнослужещи и достойни граждани в този труден за някои хора момент и проявим състрадание и отзивчивост, като всеки подготви по един пакет и го дари на човек в нужда. Организацията възлагам на командирите на формирования и главните сержанти. Споделяйте мнения и предложения.”
 В отговор вече е в ход едно добро дело. Военнослужещите и ... още
Започна командно-щабното учение (КЩУ) „КАБИЛЕ 20”, което се провежда от 7 до 9 април 2020 г. във войскови район Кабиле-Ямбол.
В него участват над 220 военнослужещи  от 2-ра механизирана бригада      (42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион). Военнослужещите отработват  задачи, свързани с участие в отбранителна операция. Темите на ученията са: „Отбрана на усилен механизиран батальон в първи ешалон на механизираната бригада в началото на войната” и „Дивизионът при непосредствена огнева поддръжка на механизираната бригада в отбрана”.
 Целите на командно-щабното учение са свързани с усъвършестване на уменията на командирите и щабовете за планиране и участие в отбранителна ... още
Вчера, 30 март, на строевия плац на 59-ти батальон за ЯХБЗ  и Е, при спазване на всички заповядани противоепидемични мерки за недопускане разпространението на COVID-19, се проведе тържествен ритуал по случай отбелязването нс 85 години от създаването на военното формирование.
„Щастлив съм, че на мен се падна честта да ви приветствам с 85 годишнината на военното формирование, с което всички ние сме неразривно свързани в професионален и чисто човешки план. 85 години вярна служба на Родината е нещо, с което малко военни формирования в Българската армия могат да се похвалят“, каза в приветствието си командирът на формированието майор Атанас Колев.
Бяха прочетени заповеди на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и на командира на 59-ти ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени