• Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в Асеновград издигнаха националното знаме на площад „Академик Никoлай Хайтов” по повод 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

  • Командно-щабно учение „Тримонциум 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU)

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 632
Днес, 29 април, на учебен център „Батмиш“-Сливен се проведе турнир по стрелба с пистолет „Макаров“, организиран от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС)  и посветен на празника на Българската армия.
 Турнирът беше открит от заместник-командирът на ЦПС полковник Данчо Николов. Участваха 11 отбора – пет от формированията на ЦПС и по един от РС „Военна полиция“-Сливен, от  ОД МВР-Сливен – сектор „Специални тактически действия“, от ГДИН-Сливен, от Военно окръжие Сливен, от в.ф. 32450, от в.ф. 42170-Струпец.
Медалите и купите на най-добрите стрелци връчи полковник Любомир Вачев, командир на ЦПС и началник на гарнизон Сливен. Полковник Вачев благодари на участниците и организаторите, поздрави ... още
Днес, 29 април,  в районите Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше тържествено отбелязан 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
В своето приветствие към личния състав, командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов благодари на всички военнослужещи и цивилни служители за „всеотдайността, лоялността и решителността, които проявяват в ежедневната дейност” и им пожела Свети Георги Победоносец да бди и закриля тях и техните семейства.
По повод празника бяха прочетени заповеди от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и командира на 61-ва механизирана бригада за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от бригадата за показан висок професионализъм при изпълнение на служебните ... още
В гарнизоните на Сухопътните войски продължават мероприятията по повод честването на предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия.
На 26 април в центъра на град Стара Загора граждани и гости на града се насладиха на празничният концерт на Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, съвместно с Военния духов оркестър на Националния военен университет „Васил Левски“. Под диригентството на маестро капитан Цветомир Василев двата оркестъра изпълниха военни маршове и познати произведения.
 
 
Днес формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси от 78-ми батальон за осигурване – София, с ръководител на специализирания екип капитан Борислав Манов, разузна, транспортира и унищожи фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 - силно корозирала, без видима маркировка, намерена в квартал „Възраждане” в град София.
Дейностите по унищожаване на авиобомбата се изпълниха на учебен център „Сливница” при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Формированието е задействано по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
 
Днес, на учебен център ,,Tюлбе” на 61-ва Стрямска механизирана бригада в град Казанлък, се проведе състезание за „Най–добър снайперски тим”. В надпреварата взеха участие отбори от 1-ви, 2-ри и 3-ти механизирани батальони и батальон ISTAR от бригадата, в състав от трима военнослужещи.
Участниците в състезанието демонстрираха отлична подготовка, физическа натренираност и достойно представиха формированията си.
В отборното класиране почетното първо място зае отборът на 2-ри механизиран батальон, втори се нареди тимът на батальон ISTAR, а трети станаха военнослужещите от 3-ти механизиран батальон.
В индивидуалното класиране при снайперистите призовото място спечели сержант Даниел Табанджов от 2-ри механизиран батальон, следван от редник Мартин ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени