• Концерт на открито по повод 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 617
Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов връчи наградите на победителите в турнира по стрелба с пистолет „Макаров” за жени по случай 8-и март, който се проведе на учебен полигон „Сливница“.
В него участваха 60 военнослужещи и цивилни служители от 11 отбора от структурите на Българската армия и на пряко подчинение на министъра на отбраната от Софийския гарнизон.
          Победител в индивидуалното класиране стана цивилен служител Николета Георгин от Министерството на отбраната с 86 точки. Второто място с 84 точки завоюва Радостина Лазарова от служба „Военно разузнаване“. Почетното трето място с 83 точки зае офицерски кандидат Марияна Мардова от Командване за ... още
Продължава официалната визита на командира на Сухопътните войски на Република Турция генерал Селчук Байрактароглу в Република България. Заедно с командира на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков посетиха 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.
Генерал-майор Деян Дешков и заместник-командира на бригадата полковник Митко Балтов посрещнаха официалният гост, който беше съпроводен от командира на бригадата бригаден генерал Станимир Христов. Пред генерал Байрактроглу беше изнесен брифинг за запознаване с историята, мисията и задачите на 2 -ра Тунджанска механизирана бригада.
По-късно гостът наблюдава статичен показ на въоръжение, техника и екипировка, както и динамичен показ на тактически действия в градска среда.
В края на ... още
Днес, 07.03.2024г. военнослужещи от българския контингент към Многонационалната бойна група на територията на страната (EVA) /от състава на 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада/, при завръщане от служебна командировка забелязват ПТП случило се между селата Бял извор и Тракия. Военнослужещите, под ръководството на лейтенант Иван СТАНОЕВ, оказват първа помощ на пострадалите, създават организация на движението и подават сигнал на телефон 112.
Военнослужещите остават на място до пристигането на органите на МВР и екипите на Спешна медицинска помощ.
 
 
От 5 до 7 март 2024 г.  командирът на Сухопътните войски на Република Турция генерал Селчук Байрактароглу е на официално посещение на командира на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков.
Командирите на Сухопътните войски на двете страни обсъдиха въпроси, свързани с участието на Сухопътните войски на Република България и на Република Турция в инициативи на НАТО, възможностите за съвместна подготовка на формирования от СВ на двете страни, както и състоянието и перспективите за развитие на бъдещи съвместни дейности.
По време на визитата началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов прие за протоколна среща генерал Байрактароглу.
В програмата на госта е предвидено да посети формирование от състава на Сухопътните ... още
В 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски,  започна обучение по подготовката на инструктори на тема „Контрол на масовите безредици“, в което участват военнослужещи от формированията на Сухопътните войски.
Обучението се води от представители на Националната гвардия на щата Тенеси.
В продължение на четири дни участниците ще имат възможност да повишат уменията си по предотвратяване и овладяване на масовите безредици, като се  запознаят с различни тактики, техники и процедури свързани с тях на тактическо ниво.
Съвместната подготовка на военнослужещи от Сухопътните войски с военнослужещи от други нации повишава нивото им на подготовка в международна среда.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени