• Военнослужещи от Единния център за начална подготовка – Плевен участваха в ритуал по полагане на венци по повод 142 години от освобождението на град Ловеч

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас

  • Бригаден генерал Стоян Шопов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 457
С различни прояви в отделните гарнизони на Сухопътни войски ще бъде отбелязан Денят на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май.
В града под Сините камъни честванията започнаха на 30 април с провеждане на тридневен футболен турнир с участието на 8 отбора. На 3 май  личният състав на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен предпразнично ще отбележи празника в района на формированието и ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители.
Също на 30 април Денят на храбростта бе честван в град Смолян, където се проведе водосвет и освещаване на бойното знаме. Награди за постигнати високи резултати в бойната подготовка на отличили се военнослужещи бяха връчени от командира на формированието полковник Димитър Кацаров. Тържеството завърши с ... още
Днес, 2 май в 14,00 часа, на площад „Свобода“ в гр. Хасково се проведе тържествено изпращане на военнослужещите от 38-мия контингент от Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан  “Решителна подкрепа”.
Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов поздрави военнослужещите и им пожела здраве, позитивизъм, успехи и късметът да бъде с тях. Той изрази своята увереност в подготовката им и в успешното изпълнение на поставените задачи.
В обръщението си той заяви още: „Вие ни представлявате пред света и то по най-добрия възможен начин. Българският военнослужещ и в миналото, и в днешно време винаги е бил смел, всеотдаен и амбициозен. С вашия несломим дух, силата на волята и характера, съм убеден, че ще устоите на трудностите и ... още
Представителни роти от военно формирование 24490-Асеновград ще участват утре вечер, 1 май, от 19.30 ч. на площад „20-ти април“ в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Панагюрище, посветена на 143 години от Априлската епопея.
От Командването на Сухопътните войски ще присъства заместник-командирът на СВ бригаден генерал Валери Цолов. Очаква се ритуалът да бъде уважен от председателя на Народното събрание на Р България г-жа Цвета Караянчева, представители на държавната и местната власт, на Българската православна църква, много жители и гости на града.
 Тържеството  ще започне с посрещане на главното знаме на Априлци, което е точно копие на ушитото от Райна Княгиня през героичните и славни дни на 1876 г. То се съхранява в къщата-музей ... още
В периода 23-25 април на територията на учебен център „Добрич” и военно формирование 52740 – Хасково се проведе сертификация на 38-мия контингент от Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа”.
На сертификационното учение бяха разиграни различни ситуации, които военнослужещите от ротата тренираха през времето на своята подготовка. Съвместно с националния елемент подготовката се проведе в района на военно формирование 52740 Хасково и на територията на учебен център „Добрич” в периода февруари – април 2019 г.
На полигона бeше изграденa част от базата, включваща тактико-оперативен център и контролно-пропускателен пункт, съдържащи всички елементи като тези на летище „Кандахар”. Така ... още
Турнирът по шахмат за „Купа Св. Георги Победоносец“ събра на 20 и 21 април любители на древната игра от цялата страна и военнослужещи от гарнизон Плевен. Той бе организиран по повод 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Турнирът е втората съвместна инициатива между СКШ „Спартак Плевен XXI“ и Военен клуб „Ботев“ - Плевен с подкрепата на БФШ 1928 и хотел „Ростов“.  По традиция началото бе дадено с химна на Р България, след което прозвуча и химна на Българската армия „Велик е нашият войник“. Участниците бяха приветствани от полковник Николай Бешев - началник на гарнизон Плевен и Иван Кюлджийски – заместник-кмет на община Плевен.
В ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени