• Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуал по повод отбелязването на 79 години от Дравската епопея

  • Над 350 военнослужещи от три нации ще участват в съвместната подготовка „Родопи 24”

  • Полево обучение на военнослужещи на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 607
Днес, 31 януари, военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив, участваха в тържествено честване по повод 170-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов.
На мероприятието присъстваха кметът на град Пловдив, областният управител на област Пловдив, представители на местната власт, граждани и гости на града.
Сухопътните войски се прекланят пред паметта на строителите на съвременна България!
Днес, 26 януари, в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше почетена паметта на  генерал-майор Нейко Ненов.
Цветя пред паметната му плоча положиха неговата съпруга Деспа Ненова, военнослужещи от бригадата и негови приятели.
Във възпоменателно си слово командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов отбеляза: „Нека не забравяме, че имаме своите ярки примери, не само в далечното минало, но и в наши дни, защото човек живее и побеждава времето чрез своите идеи и послания!”
Генерал- майор Ненов ще остане завинаги в съзнанието на своите колеги, близки и приятели със своята решителност, човечност и всеотдайност!
Поклон пред светлата му памет!
Днес, 25 януари, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков откри първия по рода си Сбор на новоназначени военни лекари във формирования от състава на Сухопътните войски, който се провежда в 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Общо седем медици, назначени във военни формирования в София, Мусачево, Благоевград, Шумен, Свобода, Мокрен и Асеновград бяха приветствани от генерал-майор Дешков, който посочи основните предизвикателства пред младите лекари. Той подчерта, че след като вече се запознаят  със системата и начина на функциониране на Сухопътните войски, ще очаква предложения от тяхна страна, които да направят още по-ефективно военномедицинското осигуряване, с оглед на спецификата на провеждане на подготовката на военнослужещите.
Основни лектори на ... още
С почетното звание „Командир – пазител на славните традиции на Българската армия“ беше удостоен командирът на 3-то бригадно командване – Благоевград полковник Митко Балтов. Отличието-сертификат връчи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който е първият носител на престижната награда през 2021 г. През 2022 г. почетното звание беше присъдено на командира на Втора механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, който присъства на церемонията в ЦВК.
Носителите на наградата се определят ежегодно от Военноисторическа комисия.
Военнослужещите от Сухопътните войски съхраняват и развиват воинските традиции.
Вчера, 22 януари, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за невзривени бойни припаси от 78–ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, с ръководител старши лейтенант Владислав Ставрев, разузна и унищожи силно корозирала ръчна граната Ф–1, без запалка,  открита в депо за отпадъци в град Самоков.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Сухопътните войски изпълняват задачи и дейности, гарантиращи сигурността на страната в мирно време!
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени