• И в почивните дни военнослужещите от Сухопътни войски изпълниха задачи по разузнаване и унищожаване на невзривен боеприпас

  • Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк и военният духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в ритуал повод 143-ата годишнина от освобождението на Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 496
 
Днес, 3 август, 5 военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, с ръководител капитан Мартин Станчев, разузнаха, транспортираха и унищожиха две ръчни гранати, открити в къща в с. Садовец, обл. Плевен.
    Военнослужещите действаха по искане на главния секретар на МВР и на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал - майор Михаил Попов.
 

 
На  2 август в град Благоевград, военнослужещи от Бригадното командване взеха участие в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по случай 117 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.
В 19,00 часа, на площад „Македония“, срещу паметника на Гоце Делчев беше построен почетен караул. Командирът на формированието полковник Красимир Кръстев поздрави военнослужещите по случай 117 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. В знак на признателност към героите, отдали живота си в епичните боеве, бяха положени венци и цветя от името на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, кмета на общината инж. Румен Томов, председателя на общинския съвет Андон Тодоров, командира на Бригадно командване ... още
Днес, 31 юли, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия на военно формирование 44220 – Пловдив от състава на 55 инженерен полк - Белене, беше активирано за действие за унищожаване на 9 броя артилерийски гръма открити в частен имот в с. Златовръх, област Пловдив.
Формированието в състав от 6 военнослужещи с 3 единици техника е под ръководството на капитан Стоян Атанасов.
Боеприпасите са транспортирани и унищожени на учебен полигон „Червен” при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Военнослужещите действаха по искане на главния секретар на МВР и на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал - майор Михаил Попов.
На 31 юли се навършват 143 години от боевете за град Стара Загора, по време на Руско – турската война /1877 – 1878г./
По този повод военнослужещи от 2 механизирана бригада – Стара Загора положиха венци на паметници свързани със събитието:
- паметник на Трета опълченска дружина и подполковник Калитин;
- паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой;
- паметник на Защитниците на Стара Загора;
- паметник на загиналите във войните старозагорци;
-паметник на загиналите в Руско-турската война в двора на                            “Мавзолей –  костница;
- мемориален комплекс ... още
От 27 юли до 7 август във военно формирование 54950 – Бургас се провежда сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски.
В сбора вземат участие военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и 61-ва механизирана бригада - Карлово.
Ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Димитър Маринов, а на водолазните спускания - старши сержант Георги Начев от 55-ти ип – Белене.
В хода на занятията военнослужещите отработват въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните формирования, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени