• Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2018 година бе проведен в Благоевград

  • В Ямбол и Сливен честват 141 години от Освобождението от османско иго

  • Военнослужещ от Сухопътните войски е оказал помощ на човек в беда в старозагорското село Михайлово

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 431
„Тази първа футболна среща е знак за добро приятелство между Република Сърбия и Република България. Сега поставихме началото на една много добра традиция, която съм сигурен, че ще продължи и занапред. Нека двата отбора се забавляват и по-добрият да победи“ каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, 21 септември, на откриването на приятелския футболен мач между представителните отбори на Сухопътните войски на двете страни на градския стадион на футболен клуб „Сливнишки герой“ в гр. Сливница.
Събитието уважиха заместник-кметът на община Сливница, военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски, жители и ученици от град Сливница.
Футболната среща премина в оспорвана надпревара между двата отбора и много емоции от ... още
Денят на независимостта ще бъде тържествено отбелязан в гарнизоните на Сухопътните войски в цялата страна
На  21 и 22 септември представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в честванията по повод 110-ата годишнина от Независимостта на Република България.
Със статични покази на военна техника, образци оръжие и екипировка в центровете на градовете София, Стара Загора, Плевен, Шумен, Хасково, Карлово, Белене, Сливен, Ямбол, Асеновград, Смолян, Казанлък, Благоевград и Враца ще започне от 9.00 до 12.00 ч. празникът на 22 септември.
В София показът ще се проведе пред сградата на Народния театър „Иван Вазов“ с участието на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.
Тържествата в Карлово ще започнат на 21 септември от ... още
С ВИП ден, по време на който бяха показани способности за адекватен отговор в случай на провеждане на операции по поддържане на мира, продължи многонационалното учение „Saber Junction - 2018”. На него присъства началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.
Учението се провежда в периода 13-28 септември в Центъра за съвместна подготовка на Силите на САЩ – Хохенфелс в Германия и в него участват над 5 хиляди военнослужещи от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Латвия, Македония, САЩ, Украйна и Франция.
От българска страна в „Saber Junction - 2018” участват над 90 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон в Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада, с ръководител заместник-командирът на батальона ... още
В района на военно формирование 28 610 – София вчера, 18 септември, бе тържествено отбелязана 140-годишнината от създаването на Свързочни войски.  Церемонията беше открита с химна на Република България и марша на свързочника.
Заместник-началникът на отдел КИС в Сухопътните войски полковник Иван Иванов запозна присъстващите с историята на свързочни войски в БА – създаването им и развитието до днес. Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов-заместник-министъра на отбраната награди военнослужещи от запаса с плакети и поздрави всички настоящи и бивши свързочници по случай празника.
Директорът на дирекция КИС бригаден генерал Емил Шошев връчи грамоти на бивши офицери от името на началника на отбраната генерал Андрей Боцев. С предметни награди бяха ... още
Над 90 военнослужещи от състава на 31-ви механизиран батальон в Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада, с ръководител заместник-командирът на батальона майор Пламен Кирилов, участват в многонационалното учение „Saber Junction - 2018”. То се провежда в периода 13-28 септември в Центъра за съвместна подготовка на Силите на САЩ – Хохенфелс в Германия.
 
По време на учението българските военнослужещи ще повишат подготовката си за изпълнение на задачи в операции по поддържане на мира.
 
В „Saber Junction - 2018” участват и военнослужещи от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Латвия, Македония, САЩ, Украйна и Франция.
 
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени