• Награда за достойно изпълнен граждански дълг

  • Тържествени ритуали по повод празника на Гарнизон Плевен – 16 март

  • Артилеристите от 2-ра механизирана бригада честват Празника на ракетните войски и артилерията

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 438
„По проекта за нова бойна машина в момента се доизчистват детайли по исканията за изпращане на оферти и смятам, че до края на месеца тези искания ще бъдат изпратени. Искането за оферти е готово и включва всички образци документи, всички условия, готова е и методиката за оценка. Реалистично  очакване е и се надявам май месец следващата година да имаме подписан договор.

Освен главният проект на СВ, който привлича най-много внимание, разработваме още 12 проекта тази година. Те касаят всички родове войски - инженерните формирования, логистичното осигуряване, безпилотни летателни апарати... Имаме намерение следващата година те да са готови за финансиране и да се реализират от 5 до 7 години в бъдеще. Тези проекти са още един от начините да мотивират нашите ... още
За периода от 05.11. до 09.11.2018 г. в районa на 78 батальон за осигуряване, щабът на Сухопътните войски, под ръководството на началника на щаба бригаден генерал Николай Караиванов, участва в тристепенно компютърно подпомагано командно-щабно учение „Есен 2018” на тема „Защита на суверенитета и териториалната цялост на Република България”.
От състава на Сухопътни войски в командно-щабното учение участват щабовете на 24150-Стара Загора, 34750-Карлово, 26400-Благоевград, 24490-Асеновград, 28880-Белене, 46690- Пловдив, 28330-Смолян, 22160-Плевен, 34200-Шумен, 24620-Свобода, 42600-Мусачево, както и специалисти по гражданско-военно сътрудничество и психологически  операции от 78 батальон за ... още
Днес, 02 ноември, на строевия плац в 101 алпийски полк – Смолян, 20 новоназначени военнослужещи в тържествена обстановка положиха военна клетва.
Приветствено слово произнесе командирът на алпийците полковник Димитър Кацаров, който завърши с думите „Желая ви здраве, щастие, увереност в собствените сили и успех в службата! Следвайте примера на военнослужещите от 101 алпийски полк и не забравяйте, че сте наследници на славния 21 Средногорски полк”.
Поздравления бяха получени и от областния управител на област Смолян Недялко Славов и кмета на общината Николай Мелемов.
Мероприятието завърши със среща на командира на полка с родителите и близките на положилите военна клетва.
„Организацията и отчитането на подготовката на контингента е отлична. Екипите са много добре стиковани и военнослужещите са спокойни, че ще служат с хора, на които могат да имат пълно доверие“ каза полковник Георги Иванов от Съвместното командване на силите. Той бе председател на комисията, която от 30 октомври до 1 ноември, в района на Бригадното командване в Благоевград, проведе сертификация на 37-мия контингент за участие в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване  и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа”.
Сертификацията започна с брифинг на националния командир на контингента полковник Митко Димитров, след което се проведе тактико-специално учение на тема „Организиране на охрана, работа на контролно – пропускателен ... още
Вчера, 30 октомври, в Бинесет – източната част на гр. Трондхайм, се състоя Ден за високопоставени гости  на най-мащабното учение на Алианса, което се провежда в периода октомври-ноември в Норвегия. На него присъства генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а от българска страна - заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и военният представител на България в НАТО и ЕС вицеадмирал Георги Фиданов.
Генерал-лейтенант Димитър Илиев изказа благодарност от свое и от името на ръководството на Министерството на отбраната на заместник-командващия Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол генерал-лейтенант Кристиан Жуньо (ВС на Канада) за оказаното съдействие на нашите военнослужещи, включени в състава на канадската бригада. Той, заедно с ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени