• Награди за дългогодишна безупречна служба в Сухопътните войски за генерали от запаса по повод юбилейни годишнини

  • Военнослужещи и Военният духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен участваха в честване на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски в гр. Котел

  • От 13 до 15 април 2021 година военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, съвместно с община Елин Пелин, участват в ежегодна кампания „Седмица на гората“ за засаждане на фиданки от вида „Златна акация“ за облагородяване на района на община Елин Пелин

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 502
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Трети механизиран батальон-Благоевград, от състава на Бригадното командване, с ръководител капитан Димитър Димитров разузна и унищожи вчера, 22 октомври, 6 (шест) броя 76,2 мм бронебойни артилерийски снаряди, открити при почистване в частен дом в град Кюстендил.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
С участието на 101  алпийски полк – Смолян вчера, 21 октомври, бяха тържествено чествани  108 години от освобождението на Родопите и Празник на община Смолян.
В памет на загиналите в боевете на връх Средногорец  архимандрит Висарион отслужи панихида, след което пред паметника-костница бяха поднесени венци и цветя.
По-късно през деня пред паметника на полковник Владимир Серафимов в новия център на Смолян почетен караул от полка отново участва в ритуал по поднасяне на венци и цветя. Присъстващите за пореден път си припомниха заветните думи на талантливия пълководец и родолюбец полковник Серафимов: „Аз не ще отстъпя на противника селата, в които вчера бях посрещнат като освободител”. С тези думи той остава в сърцата на родопчани.
Вечерта ... още
На 20 октомври военнослужещи от Бригадно командване - Благоевград взеха участие в тържествените чествания, посветени на 108-годишнината от освобождението на Свети Врач (днес Сандански).
Тържествата започнаха с ритуал по издигане на националното знаме.
В знак на преклонение пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си в името на светлия идеал - свободна, независима и обединена България, военнослужещите положиха венци и цветя от името на кмета на община Сандански господин Атанас Стоянов и командира на Бригадно командване полковник Митко Балтов пред паметника на генерал Георги Тодоров – командир на славната седма пехотна Рилска дивизия.
В тържественото честване се включиха представители на държавни и общински институции,  много деца, ученици, ... още
Днес, 20 октомври, от 10,30 часа в района на 101-ви алпийски полк - Смолян беше проведен ритуал по откриване на паметна плоча в знак на признателност към генерал Андрей Боцев - началник на отбраната от март 2017 г. до февруари 2020 г.и командир на 101-ва планинска бригада от 2004 до 2007 година.
По-късно мероприятията продължиха с откриване на фитнес зала в района на формированието и продължиха с тържествено събрание в гарнизонния военен клуб – Смолян. На него командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов връчи награди на постигналите високи резултати в бойната подготовка през годината военнослужещи. В своето приветствие той поздрави наградените и даде висока оценка на постигнатите резултати от целия личен състав.
На честванията присъстваха народният ... още
На 14 и 15 октомври заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев наблюдава провеждането на полевото лагерно обучение на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен”. В групата  бяха включени и офицери от Дирекция „Операции и подготовка” от Щаба на отбраната.
          Разузнавателен модул от секция „Безпилотни лететелни системи” от Съвместното Командване на Специалните операции демонстрира пред гостите възможностите на безпилотно летателно средство (БЛС) – Аеросонда, която е разработена за извършване на въздушно разузнаване, наблюдение, добиване на информация по наземни и движещи се цели. След известни подобрения системата може да се използва и като ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени