• РОТА „ALTHEA“ ОТ СЪСТАВА НА 3-то БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА “MISSION CAPABLE”

  • Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 584
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Евгени Събев прочете заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Иван Иванов.
Полковник Иванов е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
Предметна награда „Картина“ му беше връчена от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който му пожела дълги години само здраве и едно ново начало, чиято посока ... още
В тържествена обстановка днес, 09 октомври, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски бяха обявени заповеди на министъра на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на длъжности и повишаване във военно звание.
Полковник Атанас Георгиев е назначен за заместник-началник на щаба по ресурсите на Сухопътни войски, подполковник Атанас Лефтеров – за началник на сектор в отдел „Операции“ и повишен във военно звание „полковник“, подполковник Александър Бойков – за главен експерт в отдел „Операции“, майор Георги Василев - за главен експерт в отдел „Планиране“ и ... още
Днес, 9 октомври, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на капитан Иван Панайотов, унищожи ръчна граната тип бухалка, силно корозирала и без видима маркировка, открита в пресъхнал канал в град Стара Загора.
Боеприпасът беше унищожен на учебен център „Люляк“ при спазване на всички мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
На 08 октомври, на площад „Игор Юруков“ в град Девин, представителни блокове от 101-ви алпийски полк - Смолян, Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили и ученически блок от средно училище „Христо Ботев” - град Девин проведоха тържествена проверка - заря по случай 111 години от Освобождението на град Девин и региона.
             Проверката беше командвана от майор Иван Атанасов и приета от временно изпълняващият длъжността началник на щаба на 101-ви алпийски полк майор Владимир Сариев.
             В знак признателност към загиналите за Освобождението на град Девин и региона бяха поднесени венци и цветя пред паметника ... още
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 10-ти механизиран батальон – Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на капитан Петър Петров, вчера, 08 октомври, разузна, транспортира и унищожи 72 мм артилерийски снаряд с взривател, открит в селскостопанска постройка в частен имот, в село Лютаджик, област Враца.
Боеприпасът беше унищожен на учебен полигон „Бутов дол“ при спазване на всички мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
 
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени