• Командването на Сухопътните войски и гражданите на Сливница почетоха паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година

  • Във 2-ра механизирана бригада продължават проявите, свързани с честването на празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Премиера на филм за участието на 20-ти самоходен артилерийски дивизион в тактическо учение с бойни стрелби „ВУЛКАН – 19”

   
   
НОВИНИ
1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 466
Необходимата подготовка за участие в сухопътен боен компонент показа механизирана рота от Сухопътните ни войски по време на сертификация на контингент за участие в състава на Многонационална бойна група на Европейския съюз  „HELBROC”, провела се в последните дни на май в пункта за постоянна дислокация на 42 механизиран батальон – Ямбол и на Учебен център „Победа” – Ямбол.  Българският контингент получи оценка  „Боеготов” за изпълнение на задачи като формирование към силите за бърз военен отговор на ЕС.
В полеви условия, на тактико-специално учение, бяха демонстрирани способности и се отработиха въпроси на тема: „Действия на механизирана рота в зоната за отговорност при участие в операция по поддържане на ... още
На 31 май на строевия плац на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „командир на 61 механизирана бригада”.
Церемонията започна с посрещане на бойното знаме. Строят бе приет от командира на бригадата бригаден генерал Пламен Йорданов, който поздрави личния състав.
Бяха прочетени укази на президента на Република България за освобождаване от длъжността „командир на 61 механизирана бригада” на бригаден генерал Пламен Йорданов, указ на президента на Република България за назначаване на бригаден генерал Деян Дешков на длъжност „командир на 61 механизирана бригада”, както и кратка биографична справка за новия командир.
В церемонията участваха командирът на ... още
 
Днес, 31 май, на площад „Македония“ в град Благоевград, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Валери Цолов, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и присъстваха на церемония по тържественото посрещане на  37-мия контингент на Българската армия, завърнал се от  мисията  на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”.
По време на тържествения ритуал бяха наградени военнослужещи от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите и командира на Сухопътните войски.
Приветствено ... още

По покана на командира на Сухопътните войски на Република Сърбия генерал-лейтенант Милослав Симович и във връзка с провеждане на мероприятие А6 „Friendly match between Land Forces Football teams” от Плана за двустранно военно сътрудничество с Република Сърбия за 2019 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов бе на двудневно посещение в Република Сърбия в периода 29-30 май.
През първия ден командирите на СВ на двете страни проведоха протоколна среща, след което разгледаха музея в сградата на командването.
На следващия ден в база „Юг” до гр. Буяновац бе проведена приятелска футболна среща между представителните  отбори на българските и сръбските сухопътни войски. След кратко приветствие от  двамата командири бе ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени