• Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуал по повод отбелязването на 79 години от Дравската епопея

  • Над 350 военнослужещи от три нации ще участват в съвместната подготовка „Родопи 24”

  • Полево обучение на военнослужещи на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 607
Днес, 4 януари, от 11:00 часа, в град Благоевград, на площад „Македония“ се проведе церемония по тържественото посрещане на българския военен контингент, който участва в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Официални гости на церемонията бяха министърът на отбраната на Република България Тодор Тагарев, заместник-началникът на отбраната на Република България генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, кметът на община Благоевград Методи Байкушев и областният управител на област с административен център Благоевград Мария Димова. Военнослужещи от контингента бяха наградени от министъра на отбраната и от ... още
В навечерието на 30 декември, когато се навършват 120 години от създаването на 8-ма пехотна Тунджанска дивизия, формирана с указ № 83 на княз Фердинанд със седалище в град Стара Загора, военнослужещите от формированията на 2-ра Тунджанска механизирана бригада в гарнизоните Стара Загора, Ямбол и Хасково поднесоха венци и цветя и сведоха глави с минута мълчание, за да отдадат почит към героите от дивизията.  
Днес военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада са достоен приемник и продължител на бойната слава и традициите на 8-ма Тунджанска пехотна дивизия, участвала в четири войни за независимостта на България.
 
101-ви алпийски полк – Смолян получи първите бройки АТВ и оборудване. Полкът допопълва нуждата от моторни шейни.
След обучение и усвояване, предстоят и следващи етапи по окомплектоване на полка.
 
С Указ на Президента на Република България господин Румен Радев, бригаден генерал Пламен Йорданов е назначен на длъжността „Заместник-командир на Сухопътните войски, считано от 28 декември 2023 година.
„Благодаря за гласуваното ми доверие. Напълно осъзнавам какви задачи и предизвикателства стоят пред нас. Убеден съм, че с целия личен състав от Командването на Сухопътните войски ще ги изпълним успешно“, каза бригаден генерал Пламен Йорданов пред личния състав на Командването.
Снимки: Иван Иванов
 
Днес, 28 декември, пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, беше прочетена заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на бригаден генерал Николай Караиванов.
Бригаден генерал Караиванов е офицер с изключително богат командирски опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и развитието на Българската армия е награждаван от министъра на отбраната с наградни знаци „За вярна служба под знамената III степен“, За вярна служба под знамената I степен“, „За отлична служба I степен, „За доблестна служба“ и почетен знак на министерството на отбраната „Свети Георги I степен“, както и с други предметни и морални награди от министъра на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени