• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 664
На 22 юни, Черешова задушница, на стадиона в град Смолян, се проведе спортно-възпоменателното събитие The Murph Challenge ‘24 в памет на загиналите служители от структурите на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи.
В мероприятието участваха представители на 65-та група морски специални сили „Тихина“, 61-ва механизирана бригада – Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян, 110-ти логистичен полк – Пловдив, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, Областна дирекция на МВР – Пловдив, много граждани, ученици и гости на града, специално дошли да участват в предизвикателството.
Домакин и организатор на събитието беше спортен клуб „Алпинист 101“ ... още
Започна поредната подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно с представители на Служба „Военна полиция“ в учебният център на Службата в град София.
Подготовката ще продължи до 5-ти юли и в нея ще участват военнослужещи от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва механизирана бригада - Карлово, 4-ти артилерийски полк - Асеновград, 101-ви алпийски полк – Смолян, 78-ми батальон за осигуряване – София и 55-ти инженерен полк – Белене.
Обучението на инструктори е ключов елемент в изпълнението на разработената „Визия за развитието на специална лична защита за военнослужещите от Сухопътните войски“.
Обучението на инструктори от формирования от Сухопътните войски ще ... още
На 22 и 23 юни заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов участва във възпоменателни церемонии за почитане паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение в Република Северна Македония.
На 22 юни представителна група на Министерството на отбраната, начело със заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов, почете паметта на героя от Междусъюзническата война полковник Константин Каварналиев пред неговия паметник край град Дойран в Република Северна Македония.
Тази година се навършват 111 години от героичната гибел на полколковник Каварналиев и военнослужещи от 3-та пехотна Балканска дивизия. Беше отслужена заупокойна молитва. Бяха поднесени венци от името на министъра на отбраната Атанас ... още
Днес, 21 юни, на учебен полигон „Ново село“ беше закрита съвместната подготовка „PLATINUM LION 24“. Кулминацията на подготовката беше проведеното на 20 и 21 юни ротно тактическо учение с бойна стрелба на тема „Механизираната рота в отбрана на предна позиция”.
Целите на съвместната подготовка бяха постигнати, като формированията изпълниха успешно поставените им задачи. Успяха да подобрят и повишат способностите, натренираността, координацията и оперативната съвместимост помежду си и заслужено получиха висока оценка от ръководството.
Съвместната подготовка предостави възможност на участниците да обменят опит и да усъвършенстват уменията си в реална среда, близка до бойни условия в пресечен терен.
На церемонията по тържественото ... още
Усвояване на новопридобити безпилотни летателни системи и системите за приемане на информация от въздушното разузнаване в Сухопътните войски, което е поредната стъпка от развитието и модернизацията на формированията.
Сухопътните войски материализират визията си за придобиване и използване на безпилотните летателни системи във войските.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени