• Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 534
Днес, 30 юни в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е - Мусачево, на тъжествен ритуал временно изпълняващия длъжността командир майор Наталия Иванова предаде длъжността на началника на щаба на батальона майор Илиян Кръстев.
Майор Иванова със заповед на началника на Отбраната е повишена в звание „подполковник“  и е назначена на длъжност в дирекция “Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната.
Председателят на комисията от  Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов – заместник-началник на Щаба на Сухопътните войски, благодари на майор Иванова за отличната служба и пожела успешна реализация на новата отговорна длъжност. 
На ритуала присъства заместник-кметът на община Елин Пелин Станислав  Димитров.
Новият временно ... още
На 29 юни в изпълнение на „План на 2-ра механизирана бригада за оказване помощ на населението при бедствия”, военнослужещи от 38-ми механизиран батальон и батальон за защита на силите от състава на бригадата, проведоха съвместно практическо занятие със служители от Регионална  дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Пловдив (РДПБЗН) по издирване и спасяване на хора и животни при наводнение.
        Занятието се проведе в езерото на населен пункт Старозагорски минерални бани под ръководството на началника на щаба на бригадата полковник Атанас Георгиев и главен инспектор Петър Петров – началник на сектор „Съвместни оперативни дейности ” към РДПБЗН – Пловдив.
още
На 28 юни 61-ва Стрямска механизирана бригада беше посетена от слушатели от магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” от факултет „Национална сигурност и отбрана” на ВА „Г.С. Раковски”, ръководени от полковник доц. д-р Нелко Ненов – заместник-декан на факултета.
Гостите присъстваха на брифинг от заместник-командира на бригадата полковник Мирослав Костадинов, който включваше кратка историческа справка за бригадата, нейната структура, мисии и функции.
Слушателите се запознаха с района на формированието и героичното му минало, разглеждайки експозициите в Стаята на бойната слава „Стремци”, след което наблюдаваха представянето на различни образци въоръжение, техника и оборудване.
още
Днес, 28 юни, военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на 61-ва механизирана бригада-Карлово, под ръководството на майор Христо Дъбов, унищожиха на учебен полигон „Анево“ корозирал 122 мм артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в землището на с. Прoлом,общ. Карлово.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени