• Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха невзривен боеприпас, открит в област Плевен

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Казанлък

  • Една година от тържественото освещаване на православен параклис „Свети Димитър Солунски Чудотворец” в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 695
И днес, 31 юли, група от 25 военнослужещи с 3 единици техника от 4-ти артилерийски полк - Асеновград, от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Борислав Иванов, участват в гасенето на пожара, възникнал в горист район, непосредствено до язовир „40-те извора”, Община Асеновград.
 
Снимки: 4-ти артилерийски полк – Асеновград
 
Вчера, 30 юли, в тържествена обстановка, в присъствието на своите роднини и близки, новоназначените военнослужещи от състава на 5-то бригадно командване, тържествено положиха военна клетва и изрекоха клетвените слова, вричайки се във вярна служба на народ и Родина, пред паметника на героя революционер Христо Ботев, в района на формированието в град Плевен.
Заместник-командирът на 5-то бригадно командване полковник Калоян Василев прие почетния строй и поздрави военнослужещите. Пожела им да носят винаги клетвените слова в сърцата си и да помнят, че военната клетва е извор на мъжество, героизъм и национална гордост.
 
Снимки: 5-то бригадно командване - Плевен
 
Днес, 30 юли, 40 военнослужещи с 5 единици техника от 4-ти артилерийски полк - Асеновград, от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Стефан Нерезов, участваха в гасенето на пожар, възникнал в горист район, непосредствено до язовир „Четиридесетте извора”, в землищата на селата Козаново и Мулдава, Община Асеновград, Област Пловдив.
Формированието беше активирано за действие на основание отправено искане от областния управител на Област Пловдив и по заповед на командира на Сухопътните войски.
 
Снимки: 4-ти артилерийски полк – Асеновград
 
Днес, 30 юли, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене,  под ръководството на лейтенант Евгени Гърдев разузна, транспортира и унищожи 1 брой силно корозирала ръчна граната на учебен полигон „Червен”.
Ръчната граната е открита по време на изкопни работи до неохраняем жп прелез в близост до автоморга на булевард „Асеновградско шосе” в град Пловдив.
Формированието беше задействано по заповед на командира на Сухопътните войски.
Снимки: 55-ти инженерен полк – Белене
 
Днес, 30 юли, по заповед на командира на Сухопътните войски беше задействано формированието за преодоляване на последствията при пожари от 78-ми батальон за осигуряване - София, от състава на Сухопътните войски, за гасене на големия горски пожар в община Струмяни.
Групата е в състав от 25 военнослужещи със 6 единици техника с ръководител капитан Николай Николов. Действията на военнослужещите на терен ще бъдат координирани от заместник-командирът на 78-ми батальон за осигуряване майор Евгени Петров.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени