• Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

   
   
НОВИНИ
1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 616
С Указ на Президента на Република България господин Румен Радев, бригаден генерал Пламен Йорданов е назначен на длъжността „Заместник-командир на Сухопътните войски, считано от 28 декември 2023 година.
„Благодаря за гласуваното ми доверие. Напълно осъзнавам какви задачи и предизвикателства стоят пред нас. Убеден съм, че с целия личен състав от Командването на Сухопътните войски ще ги изпълним успешно“, каза бригаден генерал Пламен Йорданов пред личния състав на Командването.
Снимки: Иван Иванов
 
Днес, 28 декември, пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, беше прочетена заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на бригаден генерал Николай Караиванов.
Бригаден генерал Караиванов е офицер с изключително богат командирски опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и развитието на Българската армия е награждаван от министъра на отбраната с наградни знаци „За вярна служба под знамената III степен“, За вярна служба под знамената I степен“, „За отлична служба I степен, „За доблестна служба“ и почетен знак на министерството на отбраната „Свети Георги I степен“, както и с други предметни и морални награди от министъра на ... още
На 28 декември в гр. Плевен личният състав на 5-то бригадно командване почете паметта на военнослужещите от 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали в операцията за стабилизиране и възстановяване на Ирак. Пред паметната плоча, поставена в района на военното формирование бяха поднесени венци и цветя и отслужена панихида в памет на офицерските кандидати Иван Инджов, Свилен Киров, Гърди Гърдев и Димитър Димитров и всички други загинали при изпълнение на войнския си дълг в мирно време, а паметта им беше почетена с едноминутно мълчание.
На панихидата присъстваха бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на гарнизон Плевен и началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, бригаден генерал о.з. Валентин Буров – последен командир на 5-та Шипченска механизирана бригада и ... още
На 27 декември в памет на загиналите военнослужещи – майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Антон Петров и офицерски кандидат Свилен Симеонов 101-ви алпийски полк организира и проведе създаденото през 2014 г. в град Пловдив и превърнало се в традиционно спортно-възпоменателното мероприятие „Индия“, чийто инициатор и автор е боен другар на загиналите – снайперистът Тодор Станков, който неутрализира един от атентаторите.
По време на състезанието участниците и гостите събраха средства чрез дарителска кампания за лечение на Андрей Андреев от село Момчиловци.
Сухопътните войски ще помнят и почитат паметта на загиналите военнослужещи по време на изпълнение на своя дълг!
По традиция военнослужещите и цивилните служители от 5-то бригадно командване, от състава на Сухопътните войски се включват в благотворителни инициативи в помощ на нуждаещите се.
Формированията от гарнизон Плевен участваха в кампанията за набиране на средства за деца в нужда. Дарението беше предоставено за подпомагане с бебешки храни и медикаменти на Дом за медико-социални грижи в града.
За трета поредна година на Игнажден, по инициатива на военните формирования в гарнизон Плевен и Военен клуб Плевен, съвместно с патриотичните и родолюбиви организации се проведе дарителска кампания под наслов "НЕ СТЕ ЗАБРАВЕНИ", насочена към социално слабите военноинвалиди, ветерани и военнослужещи от запаса в Плевенския гарнизон.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени