• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 652
Днес, 4 май, в Благоевград, на площад „Македония”, пред паметника на Гоце Делчев, военнослужещи от 3-то бригадно командване, взеха участие в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 121 години от гибелта на революционера.
На ритуала присъстваха кметът на Община Благоевград Методи Байкушев, Областният управител на област с административен център Благоевград Мария Димова, командирът на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, общественици, граждани и гости на града.
 
По инициатива на 3-то бригадно командване, от състава на Сухопътните войски, съвместно с Община Благоевград, Регионален исторически музей, Национално дружество „Традиция” регионален клуб „Георги Измирлиев-Македончето” и сдружение „14-ти пехотен Македонски полк”, на площад „Народни будители” в града се проведе Представяне на бойни знамена и униформи под надслов „За честта и славата”.
Докато е жив българският дух-ще живее България, докато възпитаваме патриоти ще пребъдем!
 
Фотограф: редник Надя Алуминова
 
На площад „Академик Николай Хайтов” в Асеновград, пред ученици, жители и гости на града, военнослужещи от 4-ти артилерийски полк, от състава на Сухопътните войски, представиха модернизирано леко стрелково оръжие, съвременно снаряжение, екипировка и средства за разузнаване, които са на въоръжение в полка. Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили изнесе концерт под надслов „По стъпките на безсмъртната песен”.
На специално подготвен и оборудван манекен беше представена екипировка и снаряжение, с които военнослужещите от формированието изпълняват своите задачи.
          Атрактивни за посетителите бяха новоприетите на въоръжение в полка безпилотен летателен апарат, комбиниран прибор за ... още
В навечерието на Великден и 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, 29-ти механизиран батальон, от състава на 5-то бригадно командване, проведе турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ с участието на представители на държавни и общински институции, фотоизложба и изложение на оръжие от Освобождението до наши дни.
Турнирът по стрелба се проведе на учебен център „Дивдядово“ и беше открит от командира на 29-ти механизиран батальон подполковник Ерхан Сюлейман. В надпреварата взеха участие девет отбора. Три отбора от военните формированията от гарнизона и по един отбор от Община Шумен, Областна дирекция на МВР, Териториална дирекция „Национална сигурност”, Регионална служба „Военна полиция“, Регионална дирекция ... още
Днес 2 май, в центъра на град Смолян, инструктори от учебния център за планинска подготовка от 101-ви алпийски полк, от състава на Сухопътните войски, изградиха алпийски тролей, по който малки и големи деца имаха възможност да се спуснат.
По повод предстоящия празник пред Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”, жителите и гостите на града се запознаха с въоръжението, техниката, свързочното, инженерно и алпийско имущество, с които разполага полка.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени