• Нов звукометричен комплекс в 4-ти артилерийски полк от Сухопътните войски

  • Работна среща анализира физическата подготовка и спортната дейност във формированията на Сухопътните войски

  • От Корпуса на военните аташета в България посетиха 101 алпийски полк – Смолян

   
   
НОВИНИ
1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 599
На 08 октомври, на площад „Игор Юруков“ в град Девин, представителни блокове от 101-ви алпийски полк - Смолян, Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили и ученически блок от средно училище „Христо Ботев” - град Девин проведоха тържествена проверка - заря по случай 111 години от Освобождението на град Девин и региона.
             Проверката беше командвана от майор Иван Атанасов и приета от временно изпълняващият длъжността началник на щаба на 101-ви алпийски полк майор Владимир Сариев.
             В знак признателност към загиналите за Освобождението на град Девин и региона бяха поднесени венци и цветя пред паметника ... още
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 10-ти механизиран батальон – Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на капитан Петър Петров, вчера, 08 октомври, разузна, транспортира и унищожи 72 мм артилерийски снаряд с взривател, открит в селскостопанска постройка в частен имот, в село Лютаджик, област Враца.
Боеприпасът беше унищожен на учебен полигон „Бутов дол“ при спазване на всички мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
 
От 25 септември до 06 октомври, в района на учебно - тренировъчната и мобилизационна база „Искър” на служба „Военна полиция” на язовир Искър, се проведе съвместна подготовка с изпълнение на леководолазни спускания с личният състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски и представители на службата. Подготовката беше организирана от служба „Военна полиция“.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на леководолазните спускания беше старши сержант Георги Начев, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене.
В продължение на две седмици, военнослужещите отработваха въпроси по водолазна подготовка, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, практическо занятие по ... още
Днес, 5 октомври, на ритуалния плац в района на 5-то бригадно командване - Плевен, се проведе ритуал по полагане на военна клетва на резервисти за изпълнение на срочна служба в доброволния резерв.
 Командирът на 5-то бригадно командване полковник Иван Вълев поздрави резервистите по повод положената военна клетва. В словото си той подчерта: „От този ден нататък, поемате не леката отговорност в тежки времена да пазите най-свидното - Родината, и да съхранявате изконните ценности на страната запазили ни като народ и като нация. Това е ден който ще запомните завинаги. Никога не забравяйте клетвените слова. Не забравяйте, че наш общ свещен дълг е защитата на Родината и спазването на конституцията“.
На резервистите ... още
Днес, 5 октомври, военнослужещи и военният духов оркестър от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора взеха участие в празника на града. На днешната дата преди 144 години губернатора на Източна Румелия Алеко Богориди, полага основния камък за възстановяването на града, опожарен от войските на Сюлейман паша.
Пред паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.” и символичния камък за възстановяването на Стара Загора в парк „Пети октомври”, се проведе ритуал по полагане поднесени венци и цветя в знак на признателност към първостроителите и загиналите за свободата на града. Венци бяха положени от името на община Стара Загора, областния управител на област Стара Загора, общинския съвет на града, Старозагорската митрополия, военни ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени