• РОТА „ALTHEA“ ОТ СЪСТАВА НА 3-то БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА “MISSION CAPABLE”

  • Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 584
Днес, 2 август, с тържествено поднасяне на венци и цветя военнослужещите от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, отбелязаха 120 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.
Церемонията в памет на героите, загинали в Илинденско-Преображенската епопея, се проведе пред паметника на „10-ти  Родопски пехотен полк” в едноименния парк и беше организирана от община Хасково с участието на военнослужещи от батальона, ръководени от лейтенант Алисия Узунова.
В знак на почит към героите венци и цветя поднесоха кметът на Хасково Станислав Дечев, областният управител на Хасково Гинка Райчева, командирът на военно формирование 52740 подполковник Иван Бонев, председателят на Общинския съвет ... още
В тържествена атмосфера, днес, 31 юли, във формирования на Сухопътните войски бяха представени лейтенантите от 145-ти випуск „Васил Левски“, които получиха първото си назначение. Те бяха посрещнати и представени на личния състав от своите командири с пожелания за здраве, увереност и успешна професионална реализация на първата длъжност като командири на взводове.
С общо единадесет млади лейтенанти се попълниха военните формирования от 2-ра механизирана бригада в гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен, военните формиронаия в Карлово и Казанлък от 61-ва механизирана бригада – с общо тринадесет офицери, а в Плевен и Шумен от 5-то бригадно командване – Плевен – с общо пет.
В редиците на 3-то бригадно командване – Благоевград и Враца ... още
Днес, 31 юли, военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, участваха в тържественото честване на 146 години от епичните боеве за града по време на Руско-турската война. В ритуала на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”, организиран съвместно с Община Стара Загора и Старозагорската митрополия, участваха Военния духов оркестър на 2-ра механизирана бригада, почетен караул от батальона за защита на силите и командири на военни формирования от Старозагорския гарнизон.
            В знак на признателност, точно в 09.30 часа, едновременно бяха поднесени венци и цветя на „Паметника на Трета опълченска дружина и подполковник Калитин”, „Паметника ... още
На 30-ти юли 2023 г. формированието за овладяване и предотвратяване на последствията от пожари от 4-ти артилерийски полк Асеновград, от състава на Сухопътните войски, взе участие в гасене на пожар, възникнал в землището на село Искра, община Първомай, област Пловдив.
26 военнослужещи и 4 единици техника участваха в дейностите по овладяване на пожара с цел недопускане разпространението му до домовете на жителите на село Искра. Трудният терен и изключително топлото и горещо време затрудняваха работата на личния състав.
Със съвместните усилия на органите за пожарна безопасност, доброволци и военнослужещите от полка, огънят беше своевременно локализиран. Основната задача, която формированието изпълняваше, беше направата на просеки за ограничаване и недопускане разпространението ... още
Личен състав от 55-ти инженерен полк – Белене, от състава на Сухопътните войски, оказа съдействие в организирането и провеждането на 65-то масово преплуване на река Дунав, което се проведе на 29 юли в местността „Паметниците” край град Свищов.
Масовото преплуване се организира от община Свищов и се реализира със съдействието на 55-ти инженерен полк, Граничните власти, доброволци и други.
За мероприятието беше построен 60 тонен паром, от който над 100 участника взеха старт в преплуването.
 

 
 
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени