• Признателност към инспектор Зюрхай Аледжиков от МВР – Плевен за спасен човешки живот

  • Среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков с децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при и по повод изпълнение на служебния си дълг

  • Поднасяне на венци и цветя по случай Националния празник на Унгария и посещение на унгарския посланик в община Шумен

   
   
НОВИНИ
1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 536
     На 31 май формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от батальон за защита на силите на Втора механизирана бригада – Стара Загора, в състав от четири военнослужещи и две единици техника под ръководството на капитан Иван Панайотов разузна, транспортира и унищожи  3 броя 76,2 мм бронебойно-трасиращи снаряди открити в землището на село Шейново, община Казанлък.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на заместник-главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 31 май, по първоначални данни военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия /ФОППБ № 4/ от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, под ръководството на старши лейтенант Милен Сотиров, бяха активирани за открити 6 броя боеприпаси в град Долна Митрополия.
При разузнаване на място в град Долна Митрополия, обл. Плевен бяха открити 60 броя 122 мм осколъчно фугасни учебни снаряда, без взривател. Откритите боеприпаси са транспортирани и ще бъдат използвани за учебни цели на полка и унищожени при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 31 май, на учебен полигон „Ново село“ бяха демонстрирани способности за провеждане на настъпателни бойни действия от 3 механизиран батальон на 61 механизирана бригада усилен с танкова рота от 61 танков батальон, пехотна рота от Република Грузия, механизирана и инженерна рота от въоръжените сили на САЩ пред високопоставени гости и медии в рамките на тактическото учение с бойни стрелби „Balkan Sentinel 21”.
На демонстрацията присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, генерал-майор Иван Лалов, той и директор на националната структура за ръководство и контрол на ученията на територията на България, командирът на Сухопътните ... още
Трети механизиран батальон от 61 механизирана бригада и придадените му формирования извършиха придвижване, заемане на изходния район, организиране на боя на местността и подготовка за настъпление. Механизираният батальон усилен с танковата рота от 61 танков батальон, пехотната рота от Република Грузия, механизираната рота и инженерната рота от въоръжените сили на САЩ осъществи настъпление в два ешелона с цел овладяване на обект в отбраната на противника.
Днес 30.05.2021г. на УП „Корен“ продължава тактическото учение на 3 механизирана рота с команандир капитан Михаил Костадинов в чийто състав са лекопехотния взвод от Румъния и танковия взвод от Гърция. Военнослужещите изпълниха задачи по извършване на марш, заемане на район и участие в контраатаката на батальона за възстановяване целоста на отбраната. Българските военнослужещи съвместно със съюзниците си от Гърция и Румъния демонстрираха усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост при управление на формированията, чрез своевременно и точно изпълнение на поставените задачи.
Наред с изпълнението на бойните задачи, формированията участващи в ТУБС „STRIKE BACK 21“, получават и своевременна и непрекъсната поддръжка от логистичните и ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени