• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 612
На учебен полигон „Ново село“ артилеристите от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, провеждат съвместна подготовка с военнослужещи от американската армия.
През изминалите три дни минохвъргачната батарея от батальона, съвместно с американски минохвъргачен взвод, отработи въпроси по осигуряване на огневата поддръжка на механизирания батальон при настъпление.
Подготовката ще достигне кулминацията си на 21 и 22 ноември с провеждането на съвместно тактическо учение с бойна стрелба, по време на което батареята ще осигури настъплението на американска механизирана рота денем и нощем.
 
На 18 ноември, във Военния клуб в град Смолян, се проведе  X-тата юбилейна Фолклориада  „На хоро в сърцето на Родопите”, организирана от 101-ви алпийски полк и Военен клуб –Смолян.
Този празник на фолклорния колорит и красота беше посветен на Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, както и на желанието на организаторите и участниците да съхранят традициите и  да сплотят българите, чрез магията на народната музика и танц.
Фолклориадата беше открита от командира на полка подполковник Стефан Димов, който в обръщението си към участниците и гостите им благодари, че „огряват” града ни в този мразовит ден. Пожела им здраве и успехи както на българската, така и на международната сцена.
В станалото традиционно за региона ... още
В НСА „Васил Левски“ завърши осмият турнир по тенис на корт в памет на генерал-майор Нейко Ненов. В него взеха участие осем отбора от състава на Въоръжените сили на Република България.
На първо място се класира отборът на фондация „Нейко Ненов“, на второ място се класира отборът на СКСО, а третото място зае отборът на Сухопътните войски. Четвъртото място заслужи отборът на министерството на отбраната, на пето остана отборът на КЛП. Шесто, седмо и осмо място заеха за отборите на КИПКО, ВМС и ВВС.
Снимки: Иван Иванов
 
„За мен е чест в днешния ден да открия събранието по случай празника на Сухопътните войски. 19 ноември е една дата, която е емблематична в българската история и е гордост и чест, че е основоположник на нашия празник. 138 години от битката при Сливница, 145 години от създаването на българската пехота, която е основоположник на съвременните Сухопътни войски. 138 години от битката при Сливница не е просто една битка, а първата битка,която отстоява националният интерес и то успешно и защитава обединението на България. За първи път в Третата българска държава, българската армия с дух и кураж успява да запази границата ни“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, днес, 17 ноември, на тържественото събрание по повод празника на Сухопътните войски – 19 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени