• Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха невзривен боеприпас, открит в област Плевен

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Казанлък

  • Една година от тържественото освещаване на православен параклис „Свети Димитър Солунски Чудотворец” в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 695
И днес, 29 юли, нова група от 21 военнослужещи с 5 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на капитан Димитър Димитров, се намират на българо-гръцката граница и полагат усилия да овладеят големия горски пожар в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх в планина Славянка.
Да координира действията на военнослужещите на терен днес е майор Борислав Войнов.
 
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград
 
Вече седемнадесети пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ на населението и рамо до рамо с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите на горските стопанства и доброволци, непрестанно се борят да овладеят пожарите в различни части на страната.
Група от 22 военнослужещи с 5 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Иван Дуков, и днес продължиха да гасят големия горски пожар на българо-гръцката граница в планина Славянка.
От 12 юли до момента от военните формирования на Сухопътните войски са участвали с над 1430 души и около 280 единици техника в погасяването на възникналите пожари на ... още
Нова група от 22 военнослужещи с 5 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Иван Дуков, и днес, 28 юли, се намират на граничната полоса и полагат усилия да гасят нововъзпламенили се огнища, дънери и паднали дървета в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх в планина Славянка.
Да координира действията на военнослужещите на терен и днес е заместник-командирът на 3-то бригадно командване полковник Руслан Колев.
 
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград
 
Военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене изградиха днес, 27 юли, 60 тонен паром, от който над 100 души участваха в 66-то масово преплуване на река Дунав в местността „Паметниците”, край град Свищов.
Масовото преплуване на реката се организира от община Свищов и се реализира със съдействието на 55-ти инженерен полк, Главна дирекция „Гранична полиция”, местните власти от региона, много доброволци и спомоществуватели.
 
Снимки: 55-ти инженерен полк - Белене
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени