• СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

  • Тържествено събрание по повод 50 – годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 566
            Вчера, 22 март, полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ при РУП – Никопол на ОД на МВР Зюрхай Аледжиков получи награда от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
            На 22 ноември 2022 г. привечер, на ул. „Сан Стефано“ в гр. Плевен, водач на лек автомобил блъска пресичащ пътното платно пешеходец. Свидетел на инцидента става прибиращият се след работа полицейски инспектор Зюрхай Аледжиков. Той реагира незабавно и му оказва първа помощ, след като установява, че човекът си е глътнал езика. Пострадалият е офицер от местно военно формирование, който идва в съзнание и е транспортиран в ... още
Министерството на отбраната за девета поредна година организира за децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при или по повод изпълнение на военната служба или при трудова злополука ски-лагер в к.к. Пампорово.
         Благотворителната инициатива под наслов „Да подарим незабравим спомен на нашите деца“ е идея на Сдружението на жените-военнослужещи, но лагерът се осъществява най-вече с подкрепата на Министерството на отбраната - Дирекция „Социална политика и политика по военнопатриотичното възпитание“, Изпълнителна агенция „ВК и ВПД“, Фондация „Деца на Българската армия“ и не на последно място „Пампорово АД“. Основната задача е подпомагане на социалната интеграция и ... още
Пред паметника на унгарския революционер Лайош Кошут  в центъра на гр. Шумен днес, 21 март, се проведе тържествен ритуал по полагане на венци по случай Националния празник на Република Унгария.
Тази година за отбелязване на годишнината от Революцията и борбата за свобода от 1848-1849 г. на официално посещение пристигна госпожа Текла Харангозо – пълномощен посланик на Република Унгария в Република България. В ритуала взеха участие военнослужещи от военно формирование 54060 от състава на Единен център за начална подготовка - Плевен и военно формирование 34200 - Шумен.
„С тържествата в България отдаваме почит на всички унгарци, които намират убежище на българска земя. Благодарим много на Шумен и на общината, че поддържа паметта на водача на революцията Лайош ... още
     Формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси (ФОППБ) от батальон за защита на силите, от състава на 2 механизирана бригада – Стара Загора, беше задействан вчера, 20 март, за обезвреждане на невзривени боеприпаси, открити в индустриалната зона на град Крън, община Казанлък при изкопни дейности.
     Формированието в състав от 7  военнослужещи и 3 единици техника, под ръководството на капитан Иван Панайотов, извърши разузнаване и транспортиране на 1 брой силно корозирал снаряд 152 мм осколочно – фугасен и 1 брой снаряд 122 мм. осколочно - фугасен.    
  Боеприпасите са транспортирани при спазване на мерките за ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени