• ШАМПИОНАТ ПО ДУЕЛНА И ЩАФЕТНА СТРЕЛБА С АВТОМАТ „КАЛАШНИКОВ” В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ

  • Представителният духов оркестър на Сухопътните войски покори френската публика

  • Формирования за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски завършиха полевата си подготовка в гарнизон Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 600
Военнослужещи от ротата за радиационно и химическо разузнаване и ротата за специална и санитарна обработка от 59-ти батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екология – Горна Оряховица, съвместно с курсанти от специализация ,,ЯХБЗ и Е” от НВУ ,,Васил Левски” - Велико Търново проведоха ротни тактико-специални учения на стрелкови учебен полигон ,,Беляковец”.
Темата на ученията беше „Действие в зона за отговорност при изпълнение на задачи по ядрена, химическа и биологическа защита в отбрана в интерес на Сухопътния компонент”.
Целите на ученията бяха да се демонстрират знанията и уменията на командирите на роти и взводове по прилагане на ръководните национални документи, по управление на личния състав при изпълнение на поставените ... още
Днес, 04.10.2023 г., специализиран екип от „Формирование за овладяване и предотвратяване на последствията от бедствия” (ФОППБ) на военно формирование 34200 – Шумен извърши разузнаване, изземване и транспортиране на корозирал артилерийски снаряд, намерен в междублоково пространство на гр. Смядово.
Установи се, че откритият боеприпас е невзривен 76-мм корозирал артилерийски снаряд с дължина 30 см.
По-късно през деня, под ръководството на капитан Свилен Йосифов, боеприпасът бе унищожен на гарнизонен учебен център „Дивдядово”, при спазване на всички мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено писмено искане от оперативният дежурен на РУ на МВР град Преслав, по разпореждане на началника на отбраната и след получено ... още
Днес, 03 октомври, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси на от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, под ръководството на капитан Димитър Атанасов, унищожи 1 бр. силно корозирала ръчна граната тип Ф – 1, открита при изкопни работи по време на реконструкцията на ж.п. мрежа в югоизточната индустриалната зона на ж.к „Тракия” на град Пловдив и 1 бр. 100 мм артилерийски снаряд с взривател, открит отново при изкопни работи, на строеж на паркинг на бул. „Пещерско шосе” в града.
Боеприпасите бяха унищожени на учебен полигон „Червен” при спазване на всички мерки за безопасност.
Формированието ... още
Вчера, 02 октомври, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 44200, от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на старши сержант Стоян Митев извърши разузнаване и унищожи 3 бр. силно корозирали ръчни гранати „СЕК tielhandgrranate“ - тип бухалка, 1 бр. граната тип „РГО-78“ и 2 бр. 122 мм изстрели от артилерийски снаряд без видима маркировка и клейма по тях, открити в землищата на с. Ясеново и с. Бели бряг област Стара Загора.
Боеприпасите бяха унищожени на учебен център „Люляк” при спазване на всички мерки за безопасност.
Формированието действа по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени