• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 664
Тактическото учение „Тракийски воин 24” набира скорост с ученията на инженерната рота за бойна поддръжка от батальона за защита на силите и на зенитно-ракетната артилерийска батарея от щабния батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада за изпълнение на задачи при водене на отбранителни бойни действия
 
На 28 май в НЧ „Васил Левски – 1861” – град Карлово, се проведе Преглед на  любителското художествено творчество в 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
Своя певчески, музикален  и танцов талант показаха военнослужещи от формированията на бригадата и гост-изпълнители. Концертът бе открит с изпълнения на химните на Българската армия „Велик е нашия войник” и на 61-ва Стрямска механизирана бригада „Стайкова могила” от Военния духов оркестър на формированието, с диригент капитан Йордан Илиев.
След това присъстващите в залата се насладиха на сладкогласните славеи от Музикална школа „Карловойс”, към Военен клуб – Карлово, с ръководител Анита Илиева и на фолклорни ... още
Ротата за ядрена, химическа, биологическа защита от батальона за защита на силите и домакинската рота от батальона за логистично осигуряване на 2-ра Тунджанска механизирана бригада проведоха тактически и тактико-специални учения на учебен полигон „Корен”, като част от тактическото учение „Тракийски воин 24”.
Ученията в рамките на „Тракийски воин 24“ дават възможност на военнослужещите да повишат натренираността си и да демонстрират способностите на формированията.
Военнослужещите получиха висока оценка за показаните умения и професионализъм.
 
На 27 май в град Козлодуй, военнослужещи от личния състав на 3-то бригадно командване взеха участие в тържествена проверка-заря по повод стъпването на Христо Ботев и неговата чета на Козлодуйския бряг.
Командващ на зарята беше командирът на 10-ти механизиран батальон – Враца подполковник Симеон Гаджев. Строят на военнослужещите прие заместник-командира на 3-то бригадно командване полковник Руслан Колев.
В знак на признателност, на паметника на Христо Ботев, бяха положени венци от името на община Козлодуй, на областния управител на област Враца, 10–ти механизиран батальон, народни представители, културни и образователни институции, граждани и гости.
Традиционно на брега на Дунав присъстваха хиляди граждани и гости на Козлодуй, дошли за да засвидетелстват ... още
 
Днес, 28 май, на учебен полигон “Корен“ се проведе церемония по откриване на учението „Тракийски воин 24“, на която участниците бяха поздравени от провеждащия учението бригаден генерал Пламен Йорданов.
„Огромна чест за мен е, че днес имам възможността да открия най-голямото учение на Сухопътните войски за 2024 г. „Тракийски воин 24“. Вие ще имате възможността да демонстрирате вашите знания и умения по планиране и водене на операцията. Щабовете ще имат възможността на практика да видят това, което са планирали, а войските да си изпълнят задачите по време на отбранителния бой. Апелирам за спазване на мерките за безопасност. Всеки един да се грижи за този до него така, че занятието да има успешен край“, каза в обръщението ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени