• Продължава борбата на военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада с огненото бедствие в област Ямбол

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски в овладяването на огнената стихия в района на село Воден, област Ямбол

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 661
На 21 и 22 май 2024 г. на учебен център „Анево” се проведе вътрешно състезание по тактическа стрелба в динамични условия между представителните отбори на формированията от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
Участниците водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния и изпълняваха стрелба от различни положения след придвижване със смяна на видовете оръжия.
За пореден път военнослужещите демонстрираха висока мотивация за победа, състезателен дух и точен стрелкови мерник.
В крайното класиране първото място зае отборът на 2-ри механизиран батальон, на второ място се нареди отборът на 3-ти механизиран батальон, а на трето място е отборът на самоходния артилерийски дивизион.
В индивидуалното класиране при жените ... още
 
Днес, 21.05.2024 г., в град Благоевград на площад „Георги Измирлиев“ се състоя тържествена церемония  по официалното изпращане  на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на НАТО в Косово.
На тържествения ритуал присъстваха адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната, генерал-майор Красимир Кънев- командир на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Пламен Йорданов – заместник-командир на Сухопътните войски, полковник Кирил Спаневиков - командир на 3-то бригадно командване, Методи Байкушев - кмет на община Благоевград, Георги Динев - Областен управител на Благоевград, представители на местното управление, близки и роднини на заминаващите военнослужещи, граждани и гости на Благоевград.
В своето ... още
Днес, 21.05.2024 г., в град Благоевград във войсковия район на 3-то бригадно командване се състоя тържествен ритуал по откриване и освещаване на реновирана сграда – щаб на 3 бригадно командване.
На тържествения ритуал присъстваха адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната, бригаден генерал Пламен Йорданов – заместник-командир на Сухопътните войски, госпожа Светла Захариева – заместник-кмет на община Благоевград, господин Георги Динев - областен управител на Благоевград и представители на местното управление.
По традиция, свещенослужители от благоевградски православен храм „Въведение Богородично“ отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на личния състав на 3-то бригадно командване.
Началото на историята на реновираната сграда започва ... още
Днес, 21май,  смолянските алпийци отбелязаха храмовия празник на параклиса на формированието „Св.Св. Константин и Елена”.
 Негово Преосвещенство Смоленският епископ Висарион отслужи молебен за здраве и благоденствие  на личния състав и освети курбан, който бе раздаден на всички присъстващи.
Празникът уважиха  представители на местната власт, жители и гости на град Смолян.
 
От днес, 20 май, започна придвижването на личен състав и техника от състава на Сухопътните войски по републиканската пътна мрежа за участие в тактическото учение „Тракийски воин 24“ на учебен полигон „Корен“ край Хасково. Придвижването ще бъде най-интензивно на 25 и 26 май и ще завърши на 27 май.
Формированията ще се придвижват от градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Плевен и Горна Оряховица до учебен полигон „Корен“.
На 31 май ще се придвижват артилерийските формирования от Асеновград до учебния полигон.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени