• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 652
По повод Деня на Храбростта и празник на Българската армия днес, 26 април, на учебен център „Анево“ бяха проведени демонстрационни стрелби, на които присъстваха представители на държавната и местната власт, фирми, учреждения, финансови и банкови институции, военно-патриотични сдружения и съюзи, както и регионални медии.
Стрелбите предизвикаха интерес у присъстващите, които имаха възможност не само да се запознаят с тактико–техническите данни на стрелковото оръжие, намиращо се на въоръжение в 61-ва механизирана бригада, но и да упражнят стрелковите си умения с него.
От 23 до 25 април 2024 г. представителните отбори по плуване на ВСК „Стрямци – 61” и ВСК „Тракиец-2007“ взеха участие в държавното военно индивидуално-отборно първенство по плуване, което се проведе във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”  - град Варна.
Тимът на Стремци беше в състав капитан Тодор Тодоров и старшина Светлана Ботева от 2-ри механизиран батальон, младши сержант Татяна Недялкова и редник Станимир Бочев от рота „Военна полиция”, редниците Теодор Юруков и Станимир Койчев от 61-ви самоходен артилерийски дивизион, младши сержант Теодора Николова и редник Мария Котовска от щабният батальон.
 Стремци се представиха достойно, като в надпреварата при жените за поредна година се отличи редник Мария Котовска, която зае ... още
Днес, 25.04.2024 г., приключи ротно-тактическото учение с бойна стрелба на моторизираната пехотна рота към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF). Учението се проведе на полигон „Сливница“ в периода от 23 до 25 април.
Участие в ротно-тактическото учение с бойна стрелба на тема: „Водене на задържащи бойни действия в зоната за забавяне“ взеха военнослужещи  от 10–ти механизиран батальон – Враца и механизиран взвод от 3-ти механизиран батальон  Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване.
Поставените цели по време на ротно-тактическото учение с бойна стрелба бяха изпълнени.
По време на занятието бяха изпълнени задачи по извършване на марш, заемане на район в близост до района за бойно използване и действия в ... още
Днес и утре , 25 и 26 април, се провежда турнир по футбол на малки вратички за формированията от 2 -ра Тунджанска механизирана бригада, който е част от мероприятията по повод честване на празника на Българската армия - 6 май.
Турнирът беше открит от заместник - командира по логистичното осигуряване на бригадата полковник Галин Каракоев. В обръщението си той призова към честна игра, колегиалност и успех на участващите отбори, след което обяви турнирът за открит. 
Жребият бе изтеглен от водачите и отборите се втурнаха в надпреварата без да жалят сили в желанието си да стъпят на по-високо място на стълбицата. 
Наградите, осигурени от ВСК "Тракиец", бяха изложени пред очите на състезателите, което допълнително стимулираше участниците в турнира.
 
За времето от 22 до 25 април на временен учебен център ⹂Марково“,  военнослужещи от самоходните минохвъргачни батареи на 4-ти и 29-ти механизирани батальони, от състава на 5 бригадно командване – Плевен, проведоха  тренировки по стрелба и управление на огъня на артилерията.
Под ръководството на капитан Севдалин Димитров, военнослужещите изпълниха огневи задачи по стрелба с полуправо мерене със 120 мм самоходна минохвъргачка, а също така и водене на огън по планови и непланови цели и изпълнение на задачи по поразяване на неподвижни наблюдаеми и ненаблюдаеми цели с огън от закрита огнева позиция.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени