• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 548
На 02 август формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Трети механизиран батальон - Благоевград от състава на Бригадното командване, с ръководител капитан Димитър Димитров, в продължение на 4 часа разузна и унищожи 1 (един) брой 100 мм танков осколочно-фугасен снаряд, открит в землището на Национален парк „Пирин“ в местността „Никулчина нива“.
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
             144-ата годишнина от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война отново събра старозагорци на 31 юли пред Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“, за да отдадат почит на знайните и незнайни воини, дали живота си за защитата на града.
Честването започна в 20.30 часа с тържествена проверка с участието на военнослужещи от 2-ра механизирана бригада и приемане на строя на представителните роти от Старозагорския военен гарнизон от заместник – командира на  бригадата полковник Емил Симеонов.
На мероприятието присъстваха заместник – кметовете на община Стара Загора Милена Желева и Иванка Сотирова, заместник - областният управител на област Стара ... още
Продължава борбата с огнената стихия край Твърдица, в която участват 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с 3 бр. техника под ръководството на капитан Николай Евтимов. Днес, 29 юли, те обхождат определен район за потушаване на евентуално възникнали локални огнища
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени