• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
1 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 584
Днес, 27 юни, военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене взеха участие в тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя, организиран по повод честването на 146 години от освобождението на град Свищов.    
Ритуалът се състоя в местността „Паметниците”, на „Братската могила”. Присъстваха кметът на Община Свищов Генчо Генчев, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, командирът на полка полковник Петко Петков, почетни граждани на град Свищов, представители на местната власт, жители и гости на града.
С минута мълчание и падане на колене присъстващите граждани и официални лица отдадоха своята почит към героите.

 
Днес, 27 юни, в 29-ти механизиран баталъон - Шумен, от състава на Единен център за начална подготовка – Плевен, се проведе  тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 29-ти механизиран баталъон”.
Със заповед на Министъра на отбраната и в присъствието на комисия от Единия център за начална подготовка – Плевен, подполковник Георги Георгиев сдаде командването на заместник – командира на 29-ти механизиран баталъон майор Ерхан Сюлейман. Той ще е временно изпълняващ длъжността командир на баталъона.
Церемонията по сдаване и приемане на длъжността сe проведе под ръководството на командира на Единен център за начална подготовка полковник Иван Вълев. В словото си, той благодари на подполковник Георгиев за професионализма и ... още
От днес, 26 юни, започна полевата подготовка на формированията от   2-ра Тунджанска механизирана бригада и формирования от състава на Сухопътните войски за тактическото учение „ОТВЕТЕН УДАР - 23”.
Полевата подготовка ще се проведе за времето от 26.06. до 02.07.2023г. под формата на ротни тактически учения с бойна стрелба с 1-ва и 2-ра механизирани роти от състава на 38-ми механизиран батальон, на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и танкова рота от 2-ри танков батальон на Център за подготовка на специалисти – Сливен от състава на Сухопътните войски и ротни тактико-специални учения с осигуряващите формирования от батальон за защита на силите, щабен батальон и батальон за логистично осигуряване на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
още
На 22 юни на УЦ „Тюлбе“ на 61-ва механизирана бригада, започна съвместна подготовка с участието на военнослужещи от Сухопътните войски и Националната гвардия на щата Тенеси.
В продължение на осем дни участниците ще имат възможност да обменят опит при стрелба с различните образци оръжие и въоръжение използвани във формированията от Сухопътните войски и Националната гвардия на САЩ.
Командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов приветства участващия личен състав и насърчи военнослужещите да дадат максимума от себе си през идните дни. Той подчерта, че това е отлична възможност те да получат не само нови знания и умения, но и да изградят нови приятелства.

 
На 21 и 22 юни 2-ра “Тунджанска” механизирана бригада  беше домакин на методически сбор на главния сержант на Сухопътните войски старшина Дамян Пеневски. Сборът се проведе във войскови обект “Бакаджик”, в близост до град Ямбол.
В сбора участваха главните сержанти на основните формирования от състава на Сухопътните войски, а 2-ра механизирана бригада беше представена от главния сержант на бригадата старшина Деян Мадин и главния сержант на 20-ти самоходен артилерийски дивизион старшина Тунджай Рамаданов. Гост на сбора беше и главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов.
Главните сержанти на формированията от Сухопътните войски запознаха старшина Пеневски със състоянието на формированията си и представиха проблемните въпроси, които ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени