• В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 616
На 27 ноември във войсковия район на 1-ви разузнавателен батальон, от състава на Сухопътните войски, се проведе конкурс с цивилни граждани за назначаване на вакантни войнишки длъжности.
Командирът на батальона подполковник Минчо Минев пожела успех на всички допуснати кандидати, които положиха изпит по физическа подготовка и тест за обща култура.
На получилите положителни оценки ще бъде предложено назначаване на длъжности във формированието.
Днес, 23 ноември, на УП „Корен” се проведе финалния етап на полевата подготовка на артилерийските и зенитно-артилерийските формирования на 2-ра механизирана бригада от състава на Сухопътните войски. За провеждане на бойната стрелба на обучаемите беше създадена тактическа обстановка за осигуряване зенитна защита на формированията, отлично изпълнена от военнослужещите от щабен батальон, 31–ви  и 42-ри механизирани батальони, както и поразяване на бойни машини на противника при провеждане на отбранителна операция.
Артилеристите от 20-ти самоходен артилерийски дивизион успешно изпълниха задачи по възпрепятстване изнасянето и развръщането на формированията на противника, поразявайки ротни колони и артилерийски батареи в условия на намалена видимост. Бяха ... още
На 22 ноември успешно преминалите прегледите за годност за военна служба и психологическа пригодност бяха допуснати до изпит. Те показаха много добри резултати по физическа подготовка и високи резултати на теста за обща култура.
Командирът на полка подполковник  Стефан Димов  проведе  беседа и предложи  длъжности във формированието на издържалите изпитите кандидати.
 
Днес, 22 ноември, завърши съвместното тактическо учение с бойна стрелба с участието на самоходната минохвъргачна батарея на 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада от състава на Сухопътните войски и механизирана рота и самоходен минохвъргачен взвод от Сухопътните войски на армията на САЩ.
        В хода на учението бяха отработени въпроси по осигуряване на огневата поддръжка на механизираната рота в хода на настъпателния бой. Кулминационната фаза на учението беше настъплението нощем, при което американския минохвъргачен взвод осигури осветяването на местността за разузнаване на целите и за наблюдението на резултатите от стрелбата, докато батареята на 31-ви механизиран батальон изпълняваше огневи задачи за унищожаване на ... още
Вчера, 21 ноември, започна полевата подготовка на артилерийските формирования от 20-ти самоходен артилерийски дивизион и зенитно - артилерийски формирования на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, от състава на Сухопътните войски, на учебен полигон „Корен“.
Офицер провеждащ полевата подготовката е подполковник Диян Димов - заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на 2-ра механизирана бригада.
Днес и утре предстои да се проведат бойните стрелби на формированията.
 В полевата подготовка и бойните стрелби участват над 130 военнослужещи с над 40 единици техника.
Бойните стрелби са заключителния етап в подготовката на артилерийските и зенитно - артилерийските формирования, което осигурява сглобяването на разчетите и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени