• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
1 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 652
Днес, 29 април,  в районите Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада беше тържествено отбелязан 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
В своето приветствие към личния състав, командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов благодари на всички военнослужещи и цивилни служители за „всеотдайността, лоялността и решителността, които проявяват в ежедневната дейност” и им пожела Свети Георги Победоносец да бди и закриля тях и техните семейства.
По повод празника бяха прочетени заповеди от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и командира на 61-ва механизирана бригада за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от бригадата за показан висок професионализъм при изпълнение на служебните ... още
В гарнизоните на Сухопътните войски продължават мероприятията по повод честването на предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия.
На 26 април в центъра на град Стара Загора граждани и гости на града се насладиха на празничният концерт на Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, съвместно с Военния духов оркестър на Националния военен университет „Васил Левски“. Под диригентството на маестро капитан Цветомир Василев двата оркестъра изпълниха военни маршове и познати произведения.
 
 
Днес формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси от 78-ми батальон за осигурване – София, с ръководител на специализирания екип капитан Борислав Манов, разузна, транспортира и унищожи фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 - силно корозирала, без видима маркировка, намерена в квартал „Възраждане” в град София.
Дейностите по унищожаване на авиобомбата се изпълниха на учебен център „Сливница” при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Формированието е задействано по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
 
Днес, на учебен център ,,Tюлбе” на 61-ва Стрямска механизирана бригада в град Казанлък, се проведе състезание за „Най–добър снайперски тим”. В надпреварата взеха участие отбори от 1-ви, 2-ри и 3-ти механизирани батальони и батальон ISTAR от бригадата, в състав от трима военнослужещи.
Участниците в състезанието демонстрираха отлична подготовка, физическа натренираност и достойно представиха формированията си.
В отборното класиране почетното първо място зае отборът на 2-ри механизиран батальон, втори се нареди тимът на батальон ISTAR, а трети станаха военнослужещите от 3-ти механизиран батальон.
В индивидуалното класиране при снайперистите призовото място спечели сержант Даниел Табанджов от 2-ри механизиран батальон, следван от редник Мартин ... още
Днес 26.04.2024 г, завърши турнирът по футбол на малки вратички за формированията от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който е част от мероприятията за честване на 6 май - празник на Българската армия. 
В духа на спортсменството през изминалите два дни победната купа заслужено вдигна отборът на 38-ми механизиран батальон-Стара Загора. Второто място зае тимът на  42-ри механизиран батальон- Ямбол, а третата позиция заеха представителите на батальона за защита на силите-Стара Загора.
Призът за "Най-полезен играч на турнира" беше присъден на лейтенант Теодора Йорданова от 38-ми механизиран батальон.
Наградите на победителите бяха връчени от началника на щаба на бригадата полковник Георги Калчев, който благодари на домакините от 38-ми механизиран ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени