• РОТА „ALTHEA“ ОТ СЪСТАВА НА 3-то БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА “MISSION CAPABLE”

  • Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 584
След успешното интегриране на силите, многонационалната механизирана рота, участваща  в съвместна подготовка „PLATINUM LION 23”, пристъпи към бойно сглобяване с провеждане на тактико-строеви занятия.
         Военнослужещите от Сухопътните войски на Република България, Република Албания и Република Северна Македония отработиха въпроси по извършване на марш и заемане на опорен пункт, както и водене на бой с противника пред предния край и в дълбочина на отбраната, демонстрирайки висока мотивация и умения при изпълнение на тактическия маньовър.
Основната цел е да се повиши взаимодействието и оперативните способности на участващите формирования при провеждане на съвместни действия.
 
На 19 юли, в района  на местност "Бонсови поляни" в кв. "Горна баня", Столична община, беше намерен 85 мм изстрел ПГ-7, инертен, некорозирал, без взривател, с маркировка. Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 78-ми батальон за осигуляване, състоящо се от 4 военнослужещи, под ръководството на лейтенант Владислав Ставрев, разузна и  транспортира намерения боеприпас
Днес, 20 юли, при стриктно спазване на мерките за безопасност на Учебен полигон „Сливница“ боеприпасът беше унищожен.
Военнослужещите действаха на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
 
На 18 юли, в деня, когато е роден великият български революционер Васил Левски, военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, от състава на Сухопътните войски, участваха в тържествен митинг-заря по повод честването на 186 години от рождението на Дякона.
Строят на представителните формирования беше приет от Президента на Република България и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили господин Румен Радев. Командващ зарята беше подполковник Георги Веселинов - командир на 1-ви механизиран батальон на бригадата.
Господин Румен Радев и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов произнесоха слова за Левски, като подчертаха да бъдем единни и да следваме примера на Апостола.
В знак на признателност към живота и делото на най-святата личност в ... още
         На 17 юли, на учебен полигон „Ново село” се проведе церемония по откриване на съвместна подготовка PLATINUM LION 23”, която е част от българо-американската подготовка JOINT TRAINING 2“, провеждаща се на територията на Република България.
Церемонията започна с изпълнение на националните химни и издигане на флаговете на страните-участнички - Република България, Република Албания и Република Северна Македония.
         Командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада –  Стара Загора бригаден генерал Станимир Христов поздрави военнослужещите и подчерта значимостта на ... още
Днес, 17 юли, в град Павел баня, с тържествен ритуал с участието на Военния духов оркестър и военнослужещи от батальона за защита на силите на 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, беше открит бюст-паметник на Дякон Левски.
На тържествената церемония присъстваха кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, народният представител от 49-то Народно събрание господин Халил Летифов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, представители на местната власт, на институции и съюзи, граждани и гости на града.
Паметникът беше осветен от Негово Високоблагоговейнство Ставрофорен иконом Димитър Димов - Архиерейски наместник на Казанлъшката духовна околия и свещеници.
На колене присъстващите почетоха паметта на ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени