• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
1 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 652
По случай Великден, военнослужещите от 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, организираха благотворителна кампания за набиране на финансови средства за подкрепа на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в град Чирпан.
          Със събраните средства беше закупено спално бельо за нуждите на децата от дома, което беше връчено от заместник - командира на батальона майор Васил Василев.
Директорката на Центъра госпожа Иванка Ненкова изказа благодарността си за подкрепата и направеният жест.
 
Днес, по повод 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, военнослужещи от 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екология - Мусачево демонстрираха  пред жителите и гостите на град Елин Пелин дейности по радиационно, химическо и биологично разузнаване на маршрути и участъци, обеззаразяване на пътища и местности, вследствие на възникнала ядрена, химическа и биологична авария. Ръководители на демонстрацията бяха майор Иван Иванов и старшина Сашо Борисов.
Военнослужещите показаха на гостите на събитието въоръжение, снаряжение и бойна техника на въоръжение в батальона, запознаха ги с техниките за разглобяване и сглобяване на автомат, и поставяне на противогаз.
 
На 1 май, на площад „Двадесети априлий”, представителни формирования от 4-ти артилерийски полк – Асеновград и Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили, участваха в провеждането на тържествена проверка-заря в град Панагюрище, посветена на 148-та година от избухването на Априлското въстание в града.
Командващ тържествената проверка-заря беше подполковник Коста Делев началник на щаба на 4-ти артилерийски полк. На площада представителните блокове от полка, посрещнаха главното знаме на Априлското въстание. Почетния строй на формированията беше приет от министъра на отбраната на Република България Атанас Запрянов.
Тържествени слова, посветени на подвига на героите от Априлското въстание произнесоха временно изпълняващият длъжността кмет на община ... още
На 1 май, за поредна година военнослужещи алпинисти от 101-ви алпийски полк - Смолян спуснаха националния флаг на „Орлова скала” в района на града по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
 
На 30 април, на площад „20 Април”, в центъра на град Клисура, се проведе тържествена проверка-заря с участието на военния духов оркестър и представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски.
Командващ на зарята беше заместник-командирът на 3-ти механизиран батальон майор Тихомир Нарлиев. Почетният строй на формированията беше приет от министър-председателят на Република България Димитър Главчев. Тържествени слова, посветени на подвига на клисурци и героите от Априлското въстание произнесоха Димитър Главчев и кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.
В знак на признателност към героите загинали за свободата на България бяха положени венци, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени