• Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха невзривен боеприпас, открит в област Плевен

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Казанлък

  • Една година от тържественото освещаване на православен параклис „Свети Димитър Солунски Чудотворец” в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 695
Днес, 31 юли, военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада участваха в тържественото честване на 147 години от епичните боеве за Стара Загора по време на руско – турската война.
В знак на признателност, в 09.30 часа, едновременно бяха поднесени венци и цветя на шест паметника в Стара Загора, издигнати в памет на защитниците на града и  загиналите във войните старозагорци.
На ритуала, провел се на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”, свещеници от Старозагорска Света митрополия, начело с Негово Високопреподобие архимандрит Богослов, отслужиха заупокойна молитва и бяха поднесени венци пред паметника на загиналите бранители.
На честването присъстваха заместник-председателят на Народното събрание на Република България ... още
Днес, 31 юли. в 101-ви алпийски полк, от състава на Сухопътните войски, в присъствието на близки и роднини, новоназначените военнослужещи положиха военна клетва и изрекоха заветните думи ”Заклех се”!
Командирът на алпийците полковник Стефан Димов прие строя и поздрави военнослужещите. В словото си той наблегна на отговорността и важността на службата във формированието и пожела на военнослужещите здраве, щастие, увереност и успехи в службата. „Следвайте примера на военнослужещите от 101-ви алпийски полк и не забравяйте, че сте наследници на славния 21-ви Средногорски полк“, каза още командирът.
Полковник Стефан Димов се срещна и с родителите и близките на новоназначените войници.
Снимки: 101-ви алпийски полк
#101-ви алпийски полк-Смолян
Военнослужещи, назначени на водолазни длъжности от Сухопътните войски, съвместно с военнослужещи от Военноморските сили, участват в Сбор по водолазна подготовка за работа на море във Флотилия бойни и спомагателни кораби – Бургас.
В сбора, който ще продължи до 9 август, участват военнослужещи от 55-ти инженерен полк, батальоните за защита на силите на 2-ра и 61-ва механизирани бригади, от състава на Сухопътните войски и военнослужещи от военно формирование 34410 – Варна, от състава на Военноморските сили. Ръководител на подготовката е старши сержант Георги Начев.
По време на подготовката си на море военнослужещите ще потвърдят и придобият основни водолазни квалификации. Настоящата водолазна подготовка е втора за годината на водолазните специалисти от Сухопътните ... още
 Днес, 31 юли, група от 25 военнослужещи със 6 единици техника от 78-ми батальон за осигуряване - София, от състава на Сухопътните войски, с ръководител капитан Николай Николов, участват в погасяването на големия горски пожар в община Струмяни. Действията на военнослужещите в района на селата Микрево и Кърпелево се координират от заместник-командира на 78-ми батальон за осигуряване майор Евгени Петров.
 
Снимки: 78-ми батальон за осигуряване – София
 
Поредна група от 21 военнослужещи със 6 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Кирил Чакъров и днес, 31 юли, продължават с гасенето на големия горски пожар в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх в планина Славянка на българо-гръцката граница.
 
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени