• Завърши тактическото учение „Родопи 24“

  • Военнослужещи от Сухопътни войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в град Благоевград

  • Военнослужещи от 2 Тунджанска механизирана бригада отбелязаха 111 години от Одринската епопея и Денят на Тракия

   
   
НОВИНИ
1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 611
Днес, 4 декември, в района на 4-ти артилерийски полк – Асеновград, пред параклис Свети Георги се проведе ритуал по повод честването на Света Великомъченица Варвара – покровител и патрон на артилерията и артилеристите. Свещеници от Асеновградската духовна околия под ръководството на Архиерейският наместник – Ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев отслужиха празничен молебен и водосвет за здраве на личният състав на полка.
На специална поставка иконата на Света Варвара беше изнесена пред параклиса и всеки един военнослужещ и цивилен служител можеше да премине пред иконата, да запали свещ и да се помоли за здраве и душевно спасение.
В периода от 28 до 30 ноември беше проведена сертификация на моторизирана пехотна рота към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR). Сертификацията се проведе в два етапа. През първия ден беше извършена проверка на документи в района на 10-ти механизиран батальон - Враца, а в следващите два дни на учебен център „Сливница” се проведе ротно тактико-специално учение за оценка на бойните способности по CREVAL. Участие в сертификацията взеха над 140 военнослужещи с 21 единици бойна техника от 10-ти механизиран батальон - Враца и механизиран взвод от 3-ти механизиран батальон – Благоевград, от състава на 3–то бригадно командване.
След успешното приключване на ротното тактико-специално учение, моторизираната ... още
На 27 ноември във войсковия район на 1-ви разузнавателен батальон, от състава на Сухопътните войски, се проведе конкурс с цивилни граждани за назначаване на вакантни войнишки длъжности.
Командирът на батальона подполковник Минчо Минев пожела успех на всички допуснати кандидати, които положиха изпит по физическа подготовка и тест за обща култура.
На получилите положителни оценки ще бъде предложено назначаване на длъжности във формированието.
Днес, 23 ноември, на УП „Корен” се проведе финалния етап на полевата подготовка на артилерийските и зенитно-артилерийските формирования на 2-ра механизирана бригада от състава на Сухопътните войски. За провеждане на бойната стрелба на обучаемите беше създадена тактическа обстановка за осигуряване зенитна защита на формированията, отлично изпълнена от военнослужещите от щабен батальон, 31–ви  и 42-ри механизирани батальони, както и поразяване на бойни машини на противника при провеждане на отбранителна операция.
Артилеристите от 20-ти самоходен артилерийски дивизион успешно изпълниха задачи по възпрепятстване изнасянето и развръщането на формированията на противника, поразявайки ротни колони и артилерийски батареи в условия на намалена видимост. Бяха ... още
На 22 ноември успешно преминалите прегледите за годност за военна служба и психологическа пригодност бяха допуснати до изпит. Те показаха много добри резултати по физическа подготовка и високи резултати на теста за обща култура.
Командирът на полка подполковник  Стефан Димов  проведе  беседа и предложи  длъжности във формированието на издържалите изпитите кандидати.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени