• РОТА „ALTHEA“ ОТ СЪСТАВА НА 3-то БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА “MISSION CAPABLE”

  • Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 584
Днес, 28 юли, в град Плевен се проведе тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „командир на военно формирование 38220” от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Ст. Загора.
 На ритуала присъстваха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, заместник–командирът на бригадата полковник Емил Симеонов, командирът на 5-то Бригадно командване полковник Иван Вълев, заместник–началникът на щаба по огневата поддръжка подполковник Диян Димов и офицери от управлението на бригадата.
Беше прочетена заповед на командира на Сухопътните войски за освобождаване от длъжност на подполковник Милен Първанов и назначаване за временно изпълняващ тази длъжност на майор Теодор Джунов - началник на ... още
Вчера, 27 юли,  група от 30 военнослужещи, с ръководител старшина Георги Александров, от 31-ви механизиран батальон-Хасково, от 2-ра механизирана бригада – Ст. Загора от състава на Сухопътните войски, участваха в съвместна операция с МВР по издирване на безследно изчезнало лице, което е в неизвестност от 13.07.2023 г.
Групата извърши претърсване на район в пресечен терен между село Клокотница и местността Кенана.
Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
 
Днес, 27 юли, 22 военнослужещи и 4 единици техника от 31-ви механизиран батальон – Хасково от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се включиха рано сутринта в потушаването на горски пожар в землището между селата Малки Воден, община Маджарово и Дъбовец, община Ивайловград.
Военнослужещите, с ръководител капитан Асен Чилингиров, действат през целия ден съвместно с органите на „РСПБЗН” – Хасково, като прокарват просеки и се опитват да ограничат разпространението на пожара, който е обхванал широколистни гори.
Военнослужещите действат на основание искане на областния управител на област  Хасково и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. 
 
Вчера, 26 юли, в 24-та авиационна база - Крумово се проведе съвместно занятие с формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) за гасене на пожари от въздуха.
Участие в съвместното занятие взеха военнослужещи на ФОППБ за гасене на пожари от 2-ра мбр – Ст. Загора, 61-ва мбр - Карлово, ЦПС – Сливен, 4-ти ап – Асеновград, 38-ми и 59-ти батальони за ЯХБЗ и Е – Мусачево и Горна Оряховица, 3-то и 5-то бригадни командвания – Благоевград и Плевен, 101-ви алпп – Смолян, 78-ми батальон за осигуряване - София от състава на Сухопътните войски, служители от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и екипажи от 24-та авиационна ... още
Днес, 26 юли, формированията от многонационалната механизирана рота завършиха съвместната си подготовка „PLATINUM LION 23” с провеждането на тактическо учение с бойна стрелба на тема „Механизираната рота в отбрана в първия ешелон на батальона” на учебен полигон „Ново село“.
По време на учението, под ръководството на подполковник Иван Бонев, командир на 31-ви механизиран батальон – Хасково на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, от състава на Сухопътните войски на Република България, военнослужещите от трите нации демонстрираха способности за действие в район за разполагане, при организиране боя на местността, извършване на марш и при воденето на отбранителния бой пред предния край, в дълбочина на отбраната и ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени