• Нов звукометричен комплекс в 4-ти артилерийски полк от Сухопътните войски

  • Работна среща анализира физическата подготовка и спортната дейност във формированията на Сухопътните войски

  • От Корпуса на военните аташета в България посетиха 101 алпийски полк – Смолян

   
   
НОВИНИ
1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 599
На 2 ноември формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, унищожи 3 броя сондажни дупки заредени с неустановено количество взривно вещество ,,Амонит" и поставени електродетонатори между селата Жълтуша и Буково, област Кърджали. С цел спазване на мерките за безопасност сондажните дупки са унищожени на място чрез взривяване, спазвайки изискванията на методиката за унищожаване на заряди и боеприпаси в почви.          Модулът с ръководител капитан Тодор Петев в състав от 3-ма военнослужещи и 2 единици техника действа по заповед на командира на Сухопътните войски ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Евгени Събев.
Полковник Събев е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
За вярната и безупречна служба в редовете на Българската армия командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков връчи  награди на полковник Събев: от името на министъра на ... още
В тържествена обстановка днес, 1 ноември, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски бяха обявени заповеди на началника на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на длъжности и повишаване във военно звание.
Полковник Ивайло Иванов е назначен за началник на отдел „Операции“, полковник Нанко Тарапанов – за началник на отдел „Личен състав“, подполковник Мариян Деянов - за началник на сектор в отдел "Личен състав" и повишен в звание "полковник", подполковник Пламен Събев – за началник на сектор в отдел „Личен състав“ и повишен във военно звание ... още
Днес, 1 ноември, в района на военно формирование 48430 – Стара Загора, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, се проведе церемония за повишаване в звание на командира на 38-ми механизиран батальон. Със заповед на командира на Сухопътните войски, считано от 01.11.2023г., майор Кристиян Карабов е повишен във военно звание „Подполковник”.
Новите пагони на подполковник Карабов връчи командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, който изрази своята увереност, че това повишение е признание за неговата служебна дейност, старание и отдаденост и му пожела успех в професионалното развитие.
На 31 октомври беше тържествено осветен и открит православен параклис „Свети Димитър Солунски Чудотворец” в район Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
На тържествения ритуал присъстваха: г-жа Галина Стоянова – кмет на Община Казанлък,  г-жа Ива Радева – областен управител на Област Стара Загора, генерал-майор Деян Дешков – командир на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов – началник на щаба на Сухопътните войски,  бригаден генерал Станимир Христов - командир на 2-ра Тунджанска  механизирана бригада, представители на военно-патриотични сдружения и съюзи, фирми, организации и културни институции.
Идеята за изграждане на храма e инициирана от бригаден генерал Пламен Йорданов, продължена от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени