• Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуал по повод отбелязването на 79 години от Дравската епопея

  • Над 350 военнослужещи от три нации ще участват в съвместната подготовка „Родопи 24”

  • Полево обучение на военнослужещи на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 607
Тържествен ритуал за полагане на военна клетва се проведе днес, 8 де-кември в 55 - ти инженерен полк от състава на Сухопътните войски.
В присъствието на роднини, близки и приятели, в тържествена обстановка, новоназначените военнослужещи целунаха националното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на народа и Родината.
Почетният строй на военнослужещите от формированието прие заместник-командирът на полка подполковник Стоян Митков, който поздрави военнослужещите и отправи пожелания за търпение и решителност, усърдие и постоянство в ежедневната подготовка и изпълнението на отговорните задачи.
„Убеден съм, че днес, изправени пред националното знаме добре осъзнавате отговорността, която поемате и ще бъдете верни на положената клетва. Защитата на Родината е ... още
Оценка “MISSION CAPABLE”, съгласно CREVAL,  получи механизирана рота от състава на 3-то бригадно командване и национален поддържащ елемент за участие в Сили на оперативния резерв в Стабилизиращите сили на НАТО в Косово /KFOR/ и във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – „ALTHEA”.
Сертификацията беше проведена на два етапа в периода от 5 до 7 декември. На 5 декември беше извършена проверка на документи в района на командването в гарнизон Благоевград, а на 6 и 7 на Учебен център „Сливница” беше проведено ротно тактико-специално учение с механизираната рота и националния поддържащ елемент. Участваха над 180 военнослужещи с 10 единици бойна техника от 3-то бригадно командване, 2-ра механизирана бригада и ... още
Днес, 4 декември тържествено бяха чествани 76 години от създаването на военно формирование 22 160 в град Плевен.
Празникът започна с полагане на венцeц пред паметната плоча на 5-та механизирана бригада.
Свещеници от Плевенската епархия извършиха молебен за здраве и благоденствие на личния състав на 5-то бригадно командване.
Прочетени бяха заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители по повод Празника и поздравителни адреси от началника на отбраната, командира на Сухопътните войски, държавни институции и от командири на военни формирования.
На резервисти за изпълнение на срочна служба в доброволния резерв, успешно завършили втори модул на обучение, бяха връчени Удостоверения за придобита военна отчетна специалност.
В словото си ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени