• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 652
На 16 май, на стадион "Локомотив" в град Стара Загора, се изигра първата квалификационна среща от Държавното военно първенство по футбол за мъже във втора група между представителните отбори на ВСК "Тракиец 2007" на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и ВСК "Логистик" от 110 Логистичен полк - Пловдив.
Представителите на бригадата  демонстрираха по-добра подготовка и воля за победа и заслужено се наложиха с убедителен резултат - 10:0.
Останалите отбори в групата са ВСК „Шумен“ и ВСК „Артилерист“ - Асеновград.
 
На 16 май военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон, от състава на Сухопътните войски, участваха в тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред обновения паметник на загиналите във войните за национално обединение 40 жители от село Православ, община Братя Даскалови.
        Слово произнесе председателя на Съюза на ветераните от войните на България, 98-годишният доц. д-р Иван Сечанов, чието родно място е село Православ. 
        Църковен водосвет на паметника отслужиха свещеници от Архиерейското наместничество в Чирпан.
        В знак на признателност и почит към героите, венци и цветя поднесоха  господин Жеко Желев - кмет на с. Православ, ... още
Пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете Указа на президента на Република България Румен Радев за назначаването на бригаден генерал Станимир Христов за началник на щаба на Сухопътните войски.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Дешков връчи нагръдния знак на Командването на бригаден генерал Христов и каза: „Дойде дългоочаквания момент да се попълни командната група и да имаме началник на щаба. Казвам „добре дошъл“ на бригаден генерал Христов в Командването на Сухопътните войски и му пожелавам здраве, успех и напред!
Досегашният командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов рапортува и сдаде знамето - „...чисто и неопетнено“ на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който го връчи на бригаден генерал Мирослав Костадинов - до този момент заместник-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
В словото си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Дешков каза: „Бригадата е от основните формирования на Сухопътните войски. Под вещото ръководство на бригаден генерал Станимир Христов участва, сформира, поддържа и развива Бойната група, която бе една от нашите основни задачи, поставена пред Сухопътните войски. Бригада, която участва в множество мероприятия свързани с патриотичното възпитание на младото поколение. ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени