• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 612
Днес, 08 януари, в тържествена обстановка, в присъствието на своите роднини и близки, новоназначените военнослужещи в 1-ви разузнавателен батальон – Свобода дадоха обещание за вярност към народ и Родина и целунаха националното знаме.
Строят беше приет от командира на батальона подполковник Минчо Минев, който поздрави военнослужещите, като припомни, че полагането на военна клетва е свята воинска традиция, символизираща преданост и дълг към Родината. Изрази увереността си, че те ще бъдат смели и доблестни войни от редовете на Българската армия. Подполковник Минев благодари и на родителите за отгледаните достойни синове и дъщери на майка България.
Военнослужещите от Сухопътните войски служат вярно, храбро и честно на Република България.
Сухопътните войски почитат паметта на героите отдали живота си за свободата на България. 
 
На Богоявление, военнослужещи от Сухопътните войски участваха в традиционните празнични литийни шествия, свети литургии и водосвети на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия.
Сухопътните войски почитат воинските и християнски традиции, които подчертават неразривната връзка между общество, църква и армия.
 
Днес, 5 януари, в град Сопот, военнослужещи и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя на Мемориалния комплекс на генералите Вазови по повод отбелязването на 164 години от рождението на генерал-лейтенант Георги Вазов.
Да почетат паметта и делото на героя пред Мемориалния комплекс на генералите Георги и Владимир Вазови присъстваха кметът на Община Сопот г-н Станислав Стоенчев, народни представители от 49-то Народно събрание, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, председателят на Общински съвет Сопот г-жа Нели Пенева, заместник-кметът на Община Карлово г-н Антон Минев, военнослужещи от SFAB на Сухопътните войски на САЩ, представители на държавната и местна власт, на патриотични ... още
Днес, 4 януари, от 11:00 часа, в град Благоевград, на площад „Македония“ се проведе церемония по тържественото посрещане на българския военен контингент, който участва в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Официални гости на церемонията бяха министърът на отбраната на Република България Тодор Тагарев, заместник-началникът на отбраната на Република България генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, кметът на община Благоевград Методи Байкушев и областният управител на област с административен център Благоевград Мария Димова. Военнослужещи от контингента бяха наградени от министъра на отбраната и от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени