• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 615
Днес, 7 февруари, пред параклис „Св вмчк Георги Победоносец” в присъствието на военнослужещи и цивилни служители от гарнизон Стара Загора беше представен новия заместник–командир на 2-ра механизирана бригада  полковник Митко Балтов.
В обръщението си командира на бригадата бригаден генерал Станимир Христов подчерта, че заемането на тази длъжност от полковник Балтов е доказателство за неговия висок професионализъм, доказан опит и безспорен авторитет.
Бригаден генерал Христов връчи поздравителен адрес, нагръден знак на бригадата на полковник Балтов и му пожела добро здраве, с лекота и мъдрост да преодолява днешните предизвикателства и да посреща с удовлетворение успехите в професионалните си делници!
На 6 февруари, военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, представиха предимствата и възможностите, които предоставя военната професия пред випускниците на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография - София.
Военнослужещите от бригадата участваха по покана на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, като мероприятието се проведе в заседателната зала на централата на сдружението в град София.
Учениците имаха възможността да се докоснат до образци въоръжение, снаряжение и екипировка, с които военнослужещите изпълняват задълженията си. Военнослужещите също така споделиха своя опит и дадоха съвети във връзка с професионалното ориентиране на учениците.
Бяха проведени разговори за бъдещи съвместни ... още
На 4 февруари, в град Благоевград, на площад „Македония“, военнослужещи от 3-то бригадно командване – Благоевград участваха в ритуал по полагане на венци и цветя по повод 152 години от рождението на Гоце Делчев.
Цветя положиха кметът на общината Благоевград Методи Байкушев, областният управител на област Благоевград Мария Димова, командирът на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, представители на държавата и местната администрация, на образователни и културни институции, граждани и гости на града.
Сухопътните войски се прекланят пред паметта на героите дали живота за национално обединение!
 
Днес, 2 февруари, в района на 3-то бригадното командване - Благоевград, на тържествен ритуал, в присъствието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на формированието полковник Митко Балтов сдаде длъжността на полковник Кирил Спаневиков.
В словото си полковник Балтов благодари на личния състав за сплотеността, екипната работа и успешно изпълнените задачи, чрез които за командването са се отворили нови хоризонти, с нови предизвикателства и по-високи цели.
Командирът на Сухопътните войски, генерал-майор Деян Дешков, благодари на полковник Балтов за безупречната му служба, за успешното изпълнение на всички планирани задачи, за надградените способности и постиженията на бригадното командване, чрез които се се издигнали имиджа, общественото ... още
Днес, 2 февруари, в района на параклис „Св вмчк Георги Победоносец” се състоя церемония по изпращане в запаса на полковник Емил Симеонов - заместник – командир на 2- ра Тунджанска механизирана бригада. В тържествена обстановка пред личния състав на военно формирование 24150, беше прочетена заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Симеонов.
На тържествения ритуал, бригаден генерал Станимир Христов връчи предметни награди на полковник Симеонов, благодари му за отдадените  33 години доблестна и вярна офицерска служба в редовете на Българската армия и за приноса му за издигане авторитета на 2 механизирана бригада.   
След като благодари за добрите думи и високата ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени