• Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуал по повод отбелязването на 79 години от Дравската епопея

  • Над 350 военнослужещи от три нации ще участват в съвместната подготовка „Родопи 24”

  • Полево обучение на военнослужещи на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 607
На 28 декември в гр. Плевен личният състав на 5-то бригадно командване почете паметта на военнослужещите от 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали в операцията за стабилизиране и възстановяване на Ирак. Пред паметната плоча, поставена в района на военното формирование бяха поднесени венци и цветя и отслужена панихида в памет на офицерските кандидати Иван Инджов, Свилен Киров, Гърди Гърдев и Димитър Димитров и всички други загинали при изпълнение на войнския си дълг в мирно време, а паметта им беше почетена с едноминутно мълчание.
На панихидата присъстваха бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на гарнизон Плевен и началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, бригаден генерал о.з. Валентин Буров – последен командир на 5-та Шипченска механизирана бригада и ... още
На 27 декември в памет на загиналите военнослужещи – майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Антон Петров и офицерски кандидат Свилен Симеонов 101-ви алпийски полк организира и проведе създаденото през 2014 г. в град Пловдив и превърнало се в традиционно спортно-възпоменателното мероприятие „Индия“, чийто инициатор и автор е боен другар на загиналите – снайперистът Тодор Станков, който неутрализира един от атентаторите.
По време на състезанието участниците и гостите събраха средства чрез дарителска кампания за лечение на Андрей Андреев от село Момчиловци.
Сухопътните войски ще помнят и почитат паметта на загиналите военнослужещи по време на изпълнение на своя дълг!
По традиция военнослужещите и цивилните служители от 5-то бригадно командване, от състава на Сухопътните войски се включват в благотворителни инициативи в помощ на нуждаещите се.
Формированията от гарнизон Плевен участваха в кампанията за набиране на средства за деца в нужда. Дарението беше предоставено за подпомагане с бебешки храни и медикаменти на Дом за медико-социални грижи в града.
За трета поредна година на Игнажден, по инициатива на военните формирования в гарнизон Плевен и Военен клуб Плевен, съвместно с патриотичните и родолюбиви организации се проведе дарителска кампания под наслов "НЕ СТЕ ЗАБРАВЕНИ", насочена към социално слабите военноинвалиди, ветерани и военнослужещи от запаса в Плевенския гарнизон.
                  Днес, 21 декември, командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, бригаден генерал Станимир Христов и управителят на фирма „ЕСТЕТИ” ЕООД, господин Евгени Лишев направиха символична „първа копка” за изграждането на мултифункционално спортно съоръжение в района на бригадата.
Проектът на стойност 350 000 лeва е финансиран по програма на Министерството на младежта и спорта, съвместно със спортен клуб „Тракиец - 2007”.          
Проектът е разработен от екип оглавяван от архитект  Христо Димитров.
Предвидено е цялостно изграждане на съвременно спортно съоръжение предоставящо възможност за развитие на спортната ... още
Със събрани личи финансови средства от военнослужещите и цивилните служите от Център за подготовка на специалисти бе закупен цветен принтер, МФУ Brother-3520CDWYJ1, който бе дарен на Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“- Сливен на 21 декември. 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени