• Тържествено откриване на паметна плоча в село Марино поле

  • Тактико-специално учение на военно формирование от Сухопътните войски в района на Казанлък

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в град Костинброд

   
   
НОВИНИ
1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 641
На 1 май, на площад „Двадесети априлий”, представителни формирования от 4-ти артилерийски полк – Асеновград и Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили, участваха в провеждането на тържествена проверка-заря в град Панагюрище, посветена на 148-та година от избухването на Априлското въстание в града.
Командващ тържествената проверка-заря беше подполковник Коста Делев началник на щаба на 4-ти артилерийски полк. На площада представителните блокове от полка, посрещнаха главното знаме на Априлското въстание. Почетния строй на формированията беше приет от министъра на отбраната на Република България Атанас Запрянов.
Тържествени слова, посветени на подвига на героите от Априлското въстание произнесоха временно изпълняващият длъжността кмет на община ... още
На 1 май, за поредна година военнослужещи алпинисти от 101-ви алпийски полк - Смолян спуснаха националния флаг на „Орлова скала” в района на града по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
 
На 30 април, на площад „20 Април”, в центъра на град Клисура, се проведе тържествена проверка-заря с участието на военния духов оркестър и представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски.
Командващ на зарята беше заместник-командирът на 3-ти механизиран батальон майор Тихомир Нарлиев. Почетният строй на формированията беше приет от министър-председателят на Република България Димитър Главчев. Тържествени слова, посветени на подвига на клисурци и героите от Априлското въстание произнесоха Димитър Главчев и кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.
В знак на признателност към героите загинали за свободата на България бяха положени венци, след което присъстващите официални лица и граждани сведоха глави в ... още
Продължиха съвместните концерти на Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и духовият оркестър на НВУ „Васил Левски” - Велико Търново в гарнизоните Велико Търново и Плевен по случай 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. 
На 29 април, възможността да се докоснат до атмосферата и наблюдават изпълненията на двата оркестъра имаха курсантите от НВУ „Васил Левски”.
В началото на празничният концерт мобилен екип от състава на  бригадата, презентира пред бъдещите офицери задачите които предстоят пред бригадата, динамиката на ежедневния работен процес, предизвикателствата и възможностите за развитие в редиците на едно от водещите военни формирования в Сухопътните войски. Нескрит ... още
Във Военен клуб – Плевен военнослужещите от 5-то бригадно командване честваха 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
 Програмата включваше изпълнения на Фестивалния оркестър на Българската армия, гвардейския духов оркестър от ученици от средно училище „Иван Вазов“, фолклорна група от детска градина „Снежанка“, фолклорен клуб „Северняците”, клуба по спортни танци „Дъга”, клуба за български народни танци „Веселяци”, ученическия гвардейски отряд от основно уилище „Петър Берон“, вокална група „Ботевци пеят“ от начално училище „Христо Ботев“ и клуб „Традиция“.
Военнослужещи от командването демонстрираха основни техники и хватки по Специална ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени