• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в град Пловдив

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в землищата на с. Ясеново и с. Бели бряг област Стара Загора

  • Участие на военнослужещи от Сухопътните войски в състезание по динамична стрелба „SHADOW SBW Cup 2023“

   
   
НОВИНИ
1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 569
Днес, 29 юни, на учебен полигон „Корен“, 2-ра механизирана рота и смесен противотанков взвод от състава на 38-ми механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и танков взвод от 2-ри танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти - Сливен, провеждат ротно тактическо учение на тема: „Усилена механизирана рота в отбрана в първи ешалон на батальона“.
Военнослужещите изпълняват задачи по организиране боя на местността, извършане на марш, заемане и оборудване на район за бойно използване, подготовка на въоръжението и техниката, маскировка, организиране на огневата система и взаймодействието.
Инженерната рота за бойна поддръжка от батальон за защита на силите на  2-ра механизирана бригада провежда ... още
Вчера, 28 юни, в 4-ти механизиран баталъон - Плевен от състава на Единен център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествен ритуал по сдаване/ приемане на длъжността „Командир на 4-ти механизиран баталъон”.
Съгласно заповед на министъра на отбраната и в присъствието на комисия от Единия център за начална подготовка – Плевен, подполковник Калоян Стоянов сдаде командването на заместник – командира на 4-ти механизиран баталъон майор Ангел Чепанов. Той ще е временно изпълняващ длъжността командир на баталъон.
Церемонията по сдаване/ приемане на длъжността, сe проведе под ръководството на командира на Единен център за начална подготовка полковник Иван Вълев. В словото си, той благодари на подполковник Калоян Стоянов за професионализма и ... още
Вчера, 28 юни, завърши съвместната подготовка „HAWK–MARKSMAN” с участието на военнослужещи от Сухопътните войски на Република България и Националната гвардия от щата Тенеси на САЩ.
В продължение на осем дни на УЦ „Тюлбе” военнослужещи от 61-ва механизирана бригада - Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян и  американските им колеги имаха възможност да обменят опит при стрелбата с различните образци оръжие и въоръжение, използвани във формированията от Сухопътните войски и Националната гвардия на САЩ.
Съвместната подготовка премина при отлична организация под  ръководството на подполковник Иван Сакалов командир на батальон ISTAR от 61-ва механизирана бригада, като участниците от двете ... още
Първа механизирана рота и самоходна минохвъргачна батарея на 38-ми механизиран батальон от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и танков взвод на 2-ри танков батальон от Център за подготовка на специалисти - Сливен от състава на Сухопътните войски, продължават и днес 28 юни с ротното тактическо учение на тема: „Усилена механизирана рота в отбрана във втори ешалон на батальона“ на учебен полигон „Корен“. Формированията под ръководството на командира на ротата капитан Николай Гарев водеха отбранителни бойни действия и проведоха контраатака  за възстановяване целостта на отбраната.
Военнослужещите от рота за „Комуникационо-информационна поддръжка“ (КИП) от щабен батальон на 2-ра механизирана бригада провеждат ротно тактико-специално учение на ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, за началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете заповеди на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Юри Цонев – началник на сектор в Канцеларията на командира на Сухопътните войски и подполковник Георги Нейков – главен експерт в отдел „Логистика“ в Командването на Сухопътните войски.
Полковник Цонев и подполковник Нейков са офицери с богат опит и професионална подготовка. За заслугите им към отбраната на страната и положените усилия по време на службата им в редиците на Българската армия са награждавани многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени