• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 653
На 31 май на площад „Севтополис” се проведе тържествена церемония по издигане на знамената на Република България и на град Казанлък по повод Празника на градa, с участието на военния духов оркестър и почетен караул от 2-ри механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
Празничният ритуал се проведе в присъствието на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, областния управител на Област Стара Загора Ива Радева, председателя на Общински съвет Казанлък Николай Златанов, командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов,  Царица Роза и нейните подгласнички, общински съветници, представители на държавната и местна власт, гости и граждани на Казанлък.
Водосвет за здраве и ... още
За времето от 3 до 14 юни, на териториите и във въздушните пространства на Република България и Румъния ще се проведе учението на НАТО „RAMSTEIN LEGACY 2024“.
Сухопътните войски ще вземат участие с формирования за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитно-ракетен комплекс „ОСА“. В учението ще участват още Военновъздушните сили със зенитно-ракетен комплекс „КУБ“ и Многонационалната бойна група на НАТО в България с рамкова държава Италианската република, с преносими зенитно-ракетни комплекси „Стингър”. На учебен полигон „Корен“ ще бъде развърнат Групов оперативен център за управление на формированията.
Като част от учението, в периода от 11 до 14 юни, ще се проведат стрелби на зенитен полигон на Военновъздушните ... още
Активно пълно обеззаразяване от рота за специална и санитарна обработка от 59-ти батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екология по време на „Тракийски воин 24”
 
Днес 31 май, с церемония по снемане на националните флагове на страните-участници, бе обявен финала на учението „Тримонциум 2024“ в 55-ти инженерен полк – Белене, от състава на Сухопътните войски.
Командирът на полка полковник Петко Петков благодари за добрата екипна работа, връчи сертификати на всички участници и пожела успех в бъдещите съвместни дейности и учения.
 
Формированията за противовъздушна отбрана на 2-ра Тунджанска механизирана бригада осигуряват „чисто” небе над учебен полигон „Корен” и участниците в тактическото учение „Тракийски воин 24” 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени