• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 664
Завърши съвместната международна подготовка на формированията за ядрена, химическа, биологическа защита и екология на учебен полигон „Ново село“, в която участваха формирования от Сухопътните войски, Съвместно командване на силите, Командването за логистична поддръжка, тим за обеззаразяване от италианската армия и тим за разузнаване от Черна гора, от състава на многонационалната бойна група на НАТО на територията на България, с рамкова държава Италианската Република.
 
Снимки: 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е от Сухопътни войски и Иван Иванов от Командване за логистична поддръжка
 
Днес, 27 юни, военнослужещи  от състава на 55-ти инженерен полк-Белене, взеха участие в тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя по повод честването на 147 години от освобождението на град Свищов.  
В местността „Паметниците”, на Братската могила, беше отслужена панихида от представители на Българската православна църква в памет на всички герои, отдали живота си за свободата.
На ритуала присъстваха кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев, председателят на Общински съвет в града д-р Кристиян Кирилов, почетни граждани на град Свищов, представители на местната власт и общественост, жители и много гости.
С минута мълчание и падане на колене присъстващите отдадоха своята почит към героите.
 
Днес, 26 юни, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Ген. Тотлебен“ № 34, пред личния състав на Командването на Сухопътните войски беше прочетена заповед на министъра на отбраната за назначаване на длъжност началник на сектор в отдел „Планиране“ и повишаване във военно звание „полковник“ на подполковник Росен Канатлиев, завърнал се от обучение във Военния колеж на САЩ в Карлайл, Пенсилвания.
Командирът на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков пожела успех на полковник Канатлиев и му връчи новите пагони и нагръдния знак на Сухопътни войски.
На 25 юни във Военен клуб – Смолян се проведе Преглед на любителското художествено творчество в 101-ви алпийски полк, от състава на Сухопътните войски. Песните и танците  на самодейците завладяха публиката  и тя се чувстваше като част от спектакъла.
Командирът на формированието полковник Стефан Димов поздрави участниците за достойното представяне и изказа  благодарността и удовлетворението си от творческия дух и всеотдайността на талантите, като  им пожела успех на заключителния етап.
 
Вчера, 25 юни, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон - Хасково, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада,  разузна,  транспортира и унищожи противопехотна мина ПСМ-1, без поставен взривател и без видима маркировка, открита в землището на с. Тихомир, община Кирково.
Специализираният екип действа под ръководството на капитан Тодор Петев, на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени