• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас

  • Бригаден генерал Стоян Шопов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 456
Турнир на Сухопътните войски за най-добър снайперски тим, под ръководството на полковник Николай Киров от Командването на Сухопътните войски, се проведе на 8 и 9 май на УЦ „Люляк” – Стара Загора.
В него взеха участие представителните отбори на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва механизирана бригада – Карлово, Бригадно командване – Благоевград, Единен център за начална подготовка – Плевен, Център за подготовка на специалисти – Сливен, 101-ви алпийски полк – Смолян и 1-ви разузнавателен батальон – Свобода.
В индивидуалното класиране по тимове първото място заеха снайперистите на 2-ра мбр – Стара Загора, второто място завоюваха ЦПС – Сливен, а трети - ЕЦНП– Плевен.
В отборното ... още
Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград участваха вчера,  9 май, в тържествена проверка-заря по повод честването на 143 години  от Априлската епопея в град Перущица.
          Тържествата започнаха вечерта на площада пред народно читалище „Просвета – 1862” с ритуал по издигане на националното знаме и слово на кмета на общината Ради Минчев.
В знак на признателност венци и цветя бяха поднесени пред паметната плоча на Братя Хаджитилеви и паметника на Петър Бонев. По-късно в църквата „Свети Архангел Михаил” бе проведен ритуал по поднасяне на венци в памет на загиналите в Априлската епопея от 1876 г.
Пред Историческия музей беше представена възстановка на героичните ... още
Днес, 9 май, военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски,  се поклониха пред паметта на българските военнослужещи, погребани в „Българско военно гробище- 1944“ в гробищния парк на община Петрич.
Заупокойна молитва за загиналите български воини беше отслужена от представител на Българската православна църква, след което военнослужещите положиха венци и цветя в знак на признателност от името на Президента на Република България Румен Радев, министъра на отбраната Красимир Каракачанов, кмета на община Петрич, Областна администрация-Благоевград, общински съвет-Петрич, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и от наследниците на погребаните български воини.
Ритуалът беше уважен от ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски участват днес, 9 май, в различни ритуали по тържественото честване на Деня на Европа и 74 години от победата над хитлерофашизма.
В центъра на Карлово, на площад 20 юли, военнослужещи от 61-ва механизирана бригада поднесоха цветя в знак на признателност пред Паметника на свободата, след което пред гражданите и гостите на града Военният духов оркестър изнесе концертна програма.
          В 4-ти артилерийски полк – Асеновград се проведе тържество, на което присъстваха кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов, представители на местната и държавната власт, членове на общинската организация на Съюза на ветераните от войните, военноинвалидите, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и ... още
С различни прояви в отделните гарнизони на Сухопътни войски ще бъде отбелязан Денят на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май.
В града под Сините камъни честванията започнаха на 30 април с провеждане на тридневен футболен турнир с участието на 8 отбора. На 3 май  личният състав на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен предпразнично ще отбележи празника в района на формированието и ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители.
Също на 30 април Денят на храбростта бе честван в град Смолян, където се проведе водосвет и освещаване на бойното знаме. Награди за постигнати високи резултати в бойната подготовка на отличили се военнослужещи бяха връчени от командира на формированието полковник Димитър Кацаров. Тържеството завърши с ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени