• И в почивните дни военнослужещите от Сухопътни войски изпълниха задачи по разузнаване и унищожаване на невзривен боеприпас

  • Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк и военният духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в ритуал повод 143-ата годишнина от освобождението на Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 496
Днес, 17 август, 12 новоназначени военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон - Свобода в тържествена обстановка целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на Родината.
        Командирът на формированието подполковник Минчо Минев прие строя и поздрави военнослужещите като изтъкна, че службата в редовете на Българската армия е свързана с голяма отговорност към Отечеството и народа. Той им пожела да служат в редовете на Сухопътните войски с чест,  отдаденост и професионализъм.
Тържествен ритуал по полагане на военна клетва се проведе днес,                     14 август, в 55-ти инженерен полк - Белене.
В присъствието на роднини, близки и приятели, в тържествена обстановка, 18 новоназначени военнослужещи целунаха националния трибагреник и се заклеха да служат вярно и предано на народа и Родината си.
Почетния строй  прие заместник-командирът на полка подполковник Иван Тишков. Той поздрави военнослужещите и отправи пожелания за здраве и благополучие, търпение и решителност, усърдие и постоянство в ежедневната подготовка и изпълнението на отговорните задачи, които стоят пред полка.
„Убеден съм, че  днес, изправени пред ... още
Днес, 12 август, в района на  2-ра механизирана бригада, военнослужещите от 38-ми механизиран батальон отбелязаха с тържествен ритуал 160 години от рождението на бележития български пълководец полковник Владимир Серафимов, известен като „Освободителя на Родопите”. 
Заместник - командирът на бригадата полковник Недялко Ников и командирът на 38-ми механизиран батальон подполковник Николай Николов поднесоха венец и цветя пред паметника на полковник Серафимов.
С кратка историческа справка за героизма на воините от 21-ви Средногорски полк и визуализация на битките, водени от полковник Серафимов, определени от българските военни историци като „Родопската Шипка”, капитан Николай Колев припомни на военнослужещите героичните дела, твърдостта и ... още
 
През изминалите два дни, 8 и 9 август, военнослужещи от 31-ви механизиран батальон и 42-ри механизиран батальон, от състава на 2-ра механизирана бригада, се включиха в потушаването и ограничаването разпространението на пожара в пограничните  райони на област Ямбол и Хасково.
                 Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при пожари, което поддържа в готовност 42-ри механизиран батальон – Ямбол, се включи още в съботния ден в гасене на пожара, възникнал в гориста местност на 2 километра южно от ГКПП Лесово. Под ръководството на капитан Захарий Димитров, със заповед на командира на Сухопътни войски,  двадесет и двама ... още
От 5 до 7 август в района над град Банкя се проведе Държавния военен шампионат по ориентиране, който е част от календара на военните първенства за 2020 г. Отговорник за провеждането на шампионата беше командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
Краен комплексен победител в шампионата е сборния отбор на Сухопътните войски. След много силно представяне в индивидуалните дисциплини, отборът съставен от трима мъже и две жени спечели с повече от 50 минути преднина, като единствен постигна общо време от всички дисциплини под 4 часа. Втори е отбора на Съвместното командване на специалните операции, а трети са представителите на Военновъздушните сили.
Наградите връчи генерал – майор Михаил Попов, който поздрави всички участници за постигнатите ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени