• Ротно тактико-специално учение „Специализирана защита – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 612
В района на военно формирование 52740- Хасково – Негово преосвещенство Знеполският епископ Арсений отслужи ритуал по полагане на основния камък на параклис ,,Свети Архангел Михаил ”.  Този тържествен момент настъпи след получаване на разрешение от Командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков и одобрение от Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.
В тържествена атмосфера беше поставена кутия с подписите на присъстващите на ритуала официални лица, името на параклиса и горящо кандило, съгласно каноните на Българската православна църква. Епископ Арсений връчи на бригаден генерал Станимир Христов утвърден проект за изграждане на параклиса.
На тържеството присъстваха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада-бригаден генерал ... още
Днес завърши двудневният шампионат по дуелна и щафетна стрелба с автомат „Калашников” на учебен полигон „Анево” между военните формирования от Сухопътните войски, чийто домакин беше 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.
Шампионатът беше организиран от Командването на Сухопътните войски по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
След оспорвана надпревара в щафетната стрелба със 7,62 мм АК призовото място зае отборът на 61-ва механизирана бригада, Центъра за подготовка на специалисти – Сливен завоюва ІІ-ро място, а на ІІІ-то място се класира отборът на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора.
В дуелната стрелба със 7,62 мм АК победител е отново отборът на 61-ва механизирана бригада, следван от ... още
Представителният духов оркестър на Сухопътните войски заедно с танцов формация „Блясък“ при спортен клуб „Космос“ – град София покориха френската публика по време на участието си в грандиозния фестивал за военни и маршируващи духови оркестри Carnaband’s Show във френския град Шалон-сюр-Сон.
         
Снимки: Никола Титр
 
Формирования за противовъздушна отбрана завършиха полевата си подготовка, чийто венец бяха проведените днес, 23 февруари, бойни стрелби на учебен полигон „Николаево” край Плевен.
Подготовката на формирования за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски изгража и осигурява оперативно съвместими въоръжени сили, отговарящи на съвременните рискове и заплахи, чийто способности се развиват в съответствие с тенденциите в развитието на променящата се среда на сигурност и осигуряват наблюдение, контрол и защита на въздушно пространство в рамките на интегрираната система за ПВО и ПРО на НАТО.
 
На тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 54100”, в района на формированието, подполковник Димитър Полихронов прие длъжността от подполковник Георги Георгиев и представителното знаме на батальона като се закле да го пази чисто и неопетнено.
Строят на формированието беше приет от командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов.
В обръщението си пред строя бригаден генерал Христов благодари на подполковник Георгиев за успешно изпълнените задачи като командир, изрази увереността си, че ще продължи с професионализъм и отдаденост да издига престижа на Сухопътните войскини и му пожела успехи на новата длъжност.
Бригаден генерал Христов пожела висок дух за успехи на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени