• Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 534
0
От 26.09 до 01.10.2021 г. контингент от Въоръжените сили на Р България, включен в състава на междинния регионален резерв на операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“, проведе учебна тренировка в трета фаза  (′′LIVEX′′)  от учението на Европейския съюз „QUICK RESPONSE 2021” в Босна и Херцеговина. Военнослужещите изпълняваха задачи по поддържане на сигурността и стабилността в заповяданата зона за отговорност  съвместно с румънска рота.
Предстои предислоциране на контингента от Босна и Херцеговина до Република България.
В тържествена обстановка, в навечерието на своята 21-ва годишнина, 110-ти логистичен полк – Пловдив  чества своя празник. За тези години полкът неведнъж се е доказвал като формирование, което е в състояние да изпълни пълния спектър от логистични задачи за формированията от състава на Сухопътните войски.
В приветствено си слово командирът на полка полковник Костадин Добрев изказа своята благодарност към целия личен състав, като заяви, че може да разчита на хората си и на  безупречното им справяне във всяка една ситуация.
Днес, 30 септември, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов се срещна с командира на Многонационална бригада  „Югоизточна Европа“ (БрЮИЕ) бригаден генерал Аристеидис Илиопоулос, който е на работно посещение в Република България.
По време на проведената среща бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката на формированията от СВ на БА, декларирани към бригада „Югоизточна Европа“, както и бъдещи съвместни инициативи.
Бригаден генерал Караиванов  връчи на госта плакет на Сухопътните войски.
Работната програма на делегацията включваше посещения във 2-ра механизирана бригада – Ст.Загора, 91-ви инженерен батальон – Пловдив и 110-ти логистичен полк – Пловдив.
     На 29 септември формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на капитан Йордан Йорданов, разузна и унищожи невзривен 122 мм корозирал артилерийски снаряд с взривател, открит край град Крън, област Стара Загора.
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени