• Награда за достойно изпълнен граждански дълг

  • Тържествени ритуали по повод празника на Гарнизон Плевен – 16 март

  • Артилеристите от 2-ра механизирана бригада честват Празника на ракетните войски и артилерията

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 438
По традиция с поредица от мероприятия Сухопътните войски отбелязват 133-годишнината от Сръбско-българската война и честват своя боен празник – 19 ноември. Те започват от 7 и ще завършат на 18 ноември 2018 г.
На 7 ноември на учебен център „Сливница” се състоя финалният етап от Тактическия многобой за купата на командира на Сухопътните войски и турнирът по стрелба със стрелково оръжие за журналисти, ветерани, представители на общонароден съюз „Бойна дружба“ и членове на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.
На 13 ноември (вторник) офицерите, сержантите и цивилните служители от командването на Сухопътните войски ще преминат по стъпките на Сливнишките герои до Сливница до Гургулят. Ще бъдат посетени местата, на които ... още
„Нашите военнослужещи мислят за бъдещето на България и затова поставят проблеми основно в насока как да станат по-добри в своята дейност“ каза днес, 12 ноември, Президентът на Република България г-н Румен Радев при посещението си в 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово  по повод 100 години от края на Първата световна война.
Той бе посрещнат с военни почести в присъствието на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов,  секретаря по сигурност и отбрана на Президента Стефан Янев и съветника по военната сигурност на Президента бригаден генерал Васил Лазаров.
Президентът поздрави всички военнослужещи от Сухопътните войски по повод предстоящия празник – 19 ноември и допълни: ... още
Днес, 09.11.2018 г., военнослужещи от Десети механизиран батальон от състава на Бригадното командване взеха участие  в тържествените чествания, посветени на 141 години от освобождението на град Враца.
В 11:30 часа в местността „Калето”, в знак на преклонение пред подвига и признателност към саможертвата на героите, дали живота си в името на свободата, военнослужещите положиха венци и цветя пред паметника „Вестителя на свободата”.
Официални гости на честванията бяха заместник-кметът по хуманитарните дейности Петя Долапчиева, заместник-областният управител на Враца Мирослав Комитски и командирът на Десети механизиран батальон майор Симеон Цеков.
Тържествата, посветени на годишнината от освобождението на град Враца, бяха уважени и от стотици ... още
Днес, 9 ноември, в Центъра за подготовка на специалисти се състоя тържествен ритуал по полагане на военна клетва от 16 новоприети военнослужещи. Те постъпват на войнишки длъжности, след като успешно издържаха  изпитите  на 10 и 11 октомври.
В обръщението си към тях командирът на формированието полковник Любомир Вачев посочи значението, смисъла и стойността на клетвата. „Уважаеми войници, произнасяйки думите на военната клетва, вие завинаги влизате в строя на защитниците на Българи”, изтъкна полковник Вачев.
   Част от вълнуващия момент са поздравите от близките и снимките за спомен. А в понеделник те заминават за Учебния център в Плевен, за да преминат петседмичен курс начална военна подготовка, след което отново ще положат изпити.
       От 5 до 8 ноември военнослужещи от Центъра за високопланинска подготовка към Сухопътните войски на Турция посетиха 101 алпийски полк в Смолян.
       На изнесения от командира на смолянските алпийци полковник Димитър Кацаров брифинг военнослужещите от Турската армия се запознаха със задачите, мисиите и подготовката на 101 алпийски полк.
        Гостите бяха особено впечатлени от участието на полка в международните учения, състезания и подготовки в Австрия, Германия, Италия, Румъния, Украйна и от участието от 2009 г. мисията във Афганистан. Те присъстваха и на двудневното ротно тактическо учение с трета алпийска рота във високопланинска местност и наблюдаваха тактически ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени