• Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуал по повод отбелязването на 79 години от Дравската епопея

  • Над 350 военнослужещи от три нации ще участват в съвместната подготовка „Родопи 24”

  • Полево обучение на военнослужещи на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 607
С тържествена церемония на учебен полигон „Ново село“ вчера, 1 февруари, се извърши ротация на състава на българския контингент, сформиран от военни формирования от състава на Сухопътните войски на Република България, в многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която нашата страна е домакин.
На тържествения ритуал присъстваха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов и полковник Микеланджело Дженки - командир на многонационалната бойна група. 
От август 2023 г. до днес механизираната рота и щабни офицери от състава на 42-ри механизиран батальон водиха подготовка. От днес подготовката продължава с новия състав на българския контингент, в който са включени военнослужещи от 31-ви механизиран ... още
По повод 120 години от създаването на „Железния“ 35-ти пехотен Врачански полк, днес  в района на 10-ти механизиран батальон-Враца беше открит „Исторически музеен кът на 35-ти пехотен Врачански полк“.
На събитието присъстваха представители от община Враца, областният управител Надя Донкинска, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, представители на дирекция „Социална политика“ в министерство на отбраната, на военно-патриотични организации и асоциации,  на държавната и местната администрация, образователни и културни институции.
Полковник Балтов подари за историческия кът транспарант с „Офицерския кодекс на честта“ на полковник Борис ... още
Днес, 1 февруари, министъра на отбраната на Република България Тодор Тагарев и командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посетиха 55-ти инженерен полк – Белене.
Министър Тагарев беше тържествено посрещнат с почетен караул. На кратък брифинг заместник-командирът на полка подполковник Стоян Митков представи структурата, мисията и задачите на формированието.
В района на полка министъра на отбраната се запозна с техника, оборудване и екипировка, които се използват от военнослужещите в полка при изпълнение на поставени задачи.
Министър Тагарев изказа своята удовлетвореност от видяното и благодари на командира на Сухопътните войски и командването на полка за усилията и всеотдайността им.
Инженерните формирования от Сухопътните войски поддържат ... още
Днес, 31 януари, в присъствието на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, командири и началници на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, ръководството и началниците на отдели от командването на Сухопътните войски, и командирите на военни формирования бе проведен Анализ на подготовката на Сухопътните войски през учебната 2023 г.
Генерал – майор Дешков отчете, че за Сухопътните войски изминалата 2023 г. беше една година изпълнена с много динамика, наситена с множество учения, подготовки и предизвикателства от  различен характер и във всички направления. Основен акцент в дейността през годината беше продължаване на мероприятията по модернизация на Сухопътните войски.
Основен е приносът на Сухопътните войски в дейностите по ... още
При провеждане на Aнализ на подготовката през 2023 година командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков връчи купи и грамоти на победителите в крайното отборно класиране от военните шампионати в Сухопътните войски за 2023 г.
Шампионатите се проведоха по дуелна и щафетна стрелба, стрелба с пистолет „Макаров“, тактическа стрелба и военно-приложен многобой по повод Празника на Сухопътните войски – 19 ноември в гарнизоните Стара Загора, Карлово, Плевен и София.
На първо място е отборът на 61-ва механизирана бригада – Карлово, втори се нареди отборът от 101-ви алпийски полк – Смолян, третото място зае отборът на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, четвърти се класира Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени