• СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

  • Тържествено събрание по повод 50 – годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 566
От 17.07. до 26.07.2023 г. на учебен полигон „Ново село” ще се проведе съвместна подготовка „PLATINUM LION 23”, която е част от българо-американска подготовка „JOINT TRAINING 2“, провеждаща се на територията на Република България.
В съвместната подготовка ще вземат участие до 195 военнослужещи  и до 40 единици техника, от които до 130 военнослужещи и до 30 единици техника от състава на 31-ви механизиран батальон – Хасково на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора от Сухопътните войски на Република България, пехотен взвод от Република Албания и пехотен взвод от Република Северна Македония в състав до 35 военнослужещи и до 10 единици техника.
          Темата на ... още
Днес, 14 юли, успешно завърши сбора по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски, който се проведе от 3 до 14 юли във военно формирование 54950 – Бургас.
В продължение на две седмици под непосредственото ръководство на старши сержант Георги Начев от 55-ти инженерен полк- Белене участниците в лагерния сбор отработваха въпроси по водолазна подготовка съгласно Сборник с теми и занятия за подготовка на формированията от Сухопътните войски. Подготовката включва организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, движение по компас, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и ... още
На 11 юли, при изкопни работи на вилна зона в покрайнините на град Плевен е намерен силно корозирал 100 мм снаряд.
Днес, 12 юли, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси под ръководството на лейтенант Светослав Славчев от 55-ти инженерен полк - Белене разузна,  транспортира и при стриктно спазване на мерките за безопасност унищожи боеприпаса.
Военнослужещите действаха на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
От 4 до 7 юли в хотел „Олимп“ в курортен комплекс „Боровец” се проведоха финалите на Държавното военно лично-отборно първенство по тенис на маса, в които взеха участие 15 мъжки и 14 женски отбора.
Тимът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на майор Пламен Кирилов, се класира на престижното второ място в крайното комплексно класиране, благодарение на завоюваните сребърни медали при мъжете и жените. Сержант Атанас Ахтаров от военно формирование 52740 - Хасково взе бронзов медал в индивидуалната надпревара.
Отборът на военен спортен клуб „Стрямци – 61” от 61-ва механизирана бригада – Карлово с ръководител - майор Димитър Христов от батальона за защита на силите и състезатели - ефрейтор ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени