• ШАМПИОНАТ ПО ДУЕЛНА И ЩАФЕТНА СТРЕЛБА С АВТОМАТ „КАЛАШНИКОВ” В СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ

  • Представителният духов оркестър на Сухопътните войски покори френската публика

  • Формирования за противовъздушна отбрана от Сухопътните войски завършиха полевата си подготовка в гарнизон Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 600
На 27 декември в памет на загиналите военнослужещи – майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Антон Петров и офицерски кандидат Свилен Симеонов 101-ви алпийски полк организира и проведе създаденото през 2014 г. в град Пловдив и превърнало се в традиционно спортно-възпоменателното мероприятие „Индия“, чийто инициатор и автор е боен другар на загиналите – снайперистът Тодор Станков, който неутрализира един от атентаторите.
По време на състезанието участниците и гостите събраха средства чрез дарителска кампания за лечение на Андрей Андреев от село Момчиловци.
Сухопътните войски ще помнят и почитат паметта на загиналите военнослужещи по време на изпълнение на своя дълг!
По традиция военнослужещите и цивилните служители от 5-то бригадно командване, от състава на Сухопътните войски се включват в благотворителни инициативи в помощ на нуждаещите се.
Формированията от гарнизон Плевен участваха в кампанията за набиране на средства за деца в нужда. Дарението беше предоставено за подпомагане с бебешки храни и медикаменти на Дом за медико-социални грижи в града.
За трета поредна година на Игнажден, по инициатива на военните формирования в гарнизон Плевен и Военен клуб Плевен, съвместно с патриотичните и родолюбиви организации се проведе дарителска кампания под наслов "НЕ СТЕ ЗАБРАВЕНИ", насочена към социално слабите военноинвалиди, ветерани и военнослужещи от запаса в Плевенския гарнизон.
                  Днес, 21 декември, командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, бригаден генерал Станимир Христов и управителят на фирма „ЕСТЕТИ” ЕООД, господин Евгени Лишев направиха символична „първа копка” за изграждането на мултифункционално спортно съоръжение в района на бригадата.
Проектът на стойност 350 000 лeва е финансиран по програма на Министерството на младежта и спорта, съвместно със спортен клуб „Тракиец - 2007”.          
Проектът е разработен от екип оглавяван от архитект  Христо Димитров.
Предвидено е цялостно изграждане на съвременно спортно съоръжение предоставящо възможност за развитие на спортната ... още
Със събрани личи финансови средства от военнослужещите и цивилните служите от Център за подготовка на специалисти бе закупен цветен принтер, МФУ Brother-3520CDWYJ1, който бе дарен на Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“- Сливен на 21 декември. 
Деца от детски градини “Знаме на мира“ и "Мечта" в град Белене посетиха 55-ти инженерен полк.
Коледари с артистична душа, щедра ръка и добро сърце наричаха и пожелаваха за здраве. Пяха коледарски песни за щастие и дълъг живот, плодородие и благополучие, късмет, любов, добри срещи, за радост и веселия.
От името на командира на полка полковник Петко Петков, началникът на щаба подполковник Росен Кунов топло посрещна младите коледари със специално направен коледарски кравай и им пожела както кравайчето символизира безкрая, така и здравето и щастието им да нямат край.
Всяко дете си тръгна доволно и с усмивка, дарено с пакетче лакомства, осигурени от личния състав на полка.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени