НОВИНИ
  1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 533
       На 29 септември формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на капитан Йордан Йорданов, разузна и унищожи невзривен 122 мм корозирал артилерийски снаряд с взривател, открит край град Крън, област Стара Загора.
   Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
  Честването на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада започна на 28 септември на УП „Тюлбето” с провеждането на състезание „RANGER 21”. В съревнованието участваха 10 отбора от формированията на бригадата в състав от по 5 състезатели, които преминаха през следните изпитания: изтегляне на аварирал автомобил, изтегляне и пренасяне на сандъци, хвърляне на граната в цел, преодоляване на заразен участък, настройка и осъществяване на връзка с радиостанция “HARRIS”, откриване на мини и определяне на разстояние, изнасяне на ранен по различни способи и оказване на първа помощ, изпълнение на тактическа стрелба в динамични условия.
  Фокусът на „RANGER 21” беше поставен върху екипните действия, където усилията на всеки един от участниците ... още
  И днес, 27 септември, 26 военнослужещи, под ръководството на старши лейтенант Кристиан Генов, заедно с медицински екип от 61-ва механизирана бригада, продължават да оказват съдействие за предотвратяване възобновяването на огъня в района на възникналия на 26 септември пожар северозападно от Водната кула над град Карлово.
  Действията на военнослужещите са насочени основно към наблюдение на района, потушаване на тлеещи огнища и прокарване на просеки.
  Вчера, под ръководството на командира на зенитно-ракетния дивизион на бригадата подполковник Димитър Коев, военнослужещите започнаха своите действия в труднодостъпен терен, като гасяха и прокарваха просеки, за ограничаване на огъня.
   
  Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 31-ви механизиран батальон – Хасково, с ръководител капитан Слави Красев,  разузна и унищожи на място противопехотна мина, открита в землището на село Аврен, община Крумовград, област Кърджали.
  Специализиран екип от батальона за защита на силите, под ръководството на капитан Йордан Йорданов, унищожи на УЦ „Люляк” 120 мм осколочно-фугасна мина, силно корозирала, без видима маркировка и  ръчна граната, открити при почистване на имот на ул. „Загоре” в село Ръжена, община Казанлък.

  Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени