• Международно ротно - тактическо учение “Lions Land- L19”

  • Военнослужещи от Бригадното командване – Благоевград участваха в тържествата по повод 107 години от освобождението на Сандански от османско владичество

  • На УП „Ново село” се провежда тактическо учение „СТОМАНЕН ЩИТ-2019”

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 462
Днес на учебен полигон "Корен" бяха тържествено отбелязани 57 години от неговото създаване. Празничният ден започна с приемане на строя от командира на полигона подполковник Валери Антонов. В обръщението си той поздрави личния състав и изказа своята благодарност за проявените всеотдайност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи при осигуряване на ученията, провеждани на учебния полигон.
По повод празника подполковник Антонов награди военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.
На тържеството присъстваха подполковник Минчо Минев – командир на военно формирование 24620-Свобода, подполковник Димитър Димитров – от 2-ра механизирана бригада и подполковник Николай Драгинов от 61-ва ... още
На 10.06.2019 г. започнаха бойните пускове на формированията за ПВО на Сухопътните войски по въздушни цели, въоръжени с ПЗРК „Стрела 2М” на  съвместното тактическо учение с бойни стрелби на формированията за ПВО на Българската армия, който се провежда на зенитния полигон на ВВС „Шабла”. Резултатите от първия ден са ОТЛИЧЕН.
Днес,11юни, предстоят дневни и нощни пускове и стрелби с ПЗРК „Стрела 2М”  и ЗУ-23-2 на формирования за ПВО от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, Бригадното командване – Благоевград, Единния център за начална подготовка – Плевен и 101-ви Алпийски полк. До 13.06.2019 г. са планирани съвместни дневни и нощни пускове със ЗРК „ОСА” на зрдн/ 2 мбр с представители на ... още
Многонационална рота, съставена от български, албански и северомакедонски военнослужещи с командир капитан Росен Начев от  38-ми  механизиран батальон – Стара Загора, проведе тактически занятия по прочистване на сгради заети от противостоящи сили в рамките на провеждащото се учение „Strike Back 2019“.
Днес, 10 юни,  формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси (ФОППБ) от състава на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив с ръководител капитан Стоян Атанасов унищожи 122 мм корозирал снаряд с взривател. Снарядът бе открит на 8 юни при изкопни работи в гробищния парк на село Крумово, област Пловдив.
 Военнослужещите са действали на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 10 юни, новоприети военнослужещи в 31 механизиран батальон - Хасково положиха военна клетва. Ритуалът се състоя на строевия плац на формированието с участието на духовия оркестър на 2-ра механизирана бригада. Командирът на батальона майор Светослав Годинов прие строя от командващия клетвата капитан Зефир Узунов.
Майор Годинов произнесе слово, в което пожела на новоприетите войници упоритост, достойнство и чест при изпълнение на службата: „Бъдете верни на думите, които ще изречете! И превърнете клетвените слова в свои дела!”.
Новоприетите войници дадоха тържествено обещание за вярност към народ и Родина пред Националното знаме и пред своя командир. Техни близки и роднини с вълнение наблюдаваха как всеки един изрече заветните думи ‘Заклех се!’.
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени