• Военнослужещи от Сухопътните войски отдадоха почит пред паметта на „Защитниците на Стара Загора“

  • Състезание между операторите на дронове на формированията от Сухопътните войски „Ястреб 24“

  • 120 ГОДИНИ ВОЕНЕН ДУХОВ ОРКЕСТЪР ПРИ 61-ВА СТРЯМСКА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 642
Отборите на ВСК „Стрямци - 61” от 61 механизирана бригада – Карлово и ВСК „Алпинист” от 101 алпийски полк – Смолян, се срещнаха в квалификационна среща по футбол, която се проведе на стадион „Васил Левски” в град Карлово на 17 май.
Срещата е от спортния календар на Националната военна спортна федерация за 2024 година.
Двубоят премина при игрово надмощие на Стремци, които победиха с 3:0. С два гола се разписа редник Йордан Димитров от щабен батальон, а едно попадение реализира младши сержант Иван Караганчев от зенитно-ракетен дивизион.
 
На 16 май, на стадион "Локомотив" в град Стара Загора, се изигра първата квалификационна среща от Държавното военно първенство по футбол за мъже във втора група между представителните отбори на ВСК "Тракиец 2007" на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и ВСК "Логистик" от 110 Логистичен полк - Пловдив.
Представителите на бригадата  демонстрираха по-добра подготовка и воля за победа и заслужено се наложиха с убедителен резултат - 10:0.
Останалите отбори в групата са ВСК „Шумен“ и ВСК „Артилерист“ - Асеновград.
 
На 16 май военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон, от състава на Сухопътните войски, участваха в тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред обновения паметник на загиналите във войните за национално обединение 40 жители от село Православ, община Братя Даскалови.
        Слово произнесе председателя на Съюза на ветераните от войните на България, 98-годишният доц. д-р Иван Сечанов, чието родно място е село Православ. 
        Църковен водосвет на паметника отслужиха свещеници от Архиерейското наместничество в Чирпан.
        В знак на признателност и почит към героите, венци и цветя поднесоха  господин Жеко Желев - кмет на с. Православ, ... още
Пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете Указа на президента на Република България Румен Радев за назначаването на бригаден генерал Станимир Христов за началник на щаба на Сухопътните войски.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Дешков връчи нагръдния знак на Командването на бригаден генерал Христов и каза: „Дойде дългоочаквания момент да се попълни командната група и да имаме началник на щаба. Казвам „добре дошъл“ на бригаден генерал Христов в Командването на Сухопътните войски и му пожелавам здраве, успех и напред!
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени