• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 653
От 17 до 20 юни на учебен полигон „Анево” се проведе шампионат по тактическа стрелба между отборите от военните формирования на Сухопътните войски. В надпреварата взеха участие представители от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 3-то бригадно командване – Благоевград, 5 –то бригадно командване – Плевен, 101-ви алпийски полк – Смолян, 4-ти артилерийски полк – Асеновград, 55-ти инженерен полк – Белене, Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, 59-ти батальон за ядрена, химическа и биологическа защита и екология – Горна Оряховица, 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологическа защита и екология ... още
На учебен полигон „Ново село“ се провежда съвместна международна подготовка на формированията за ядрена, химическа, биологическа защита и екология.
В подготовката участват формирования от Сухопътните войски, Съвместно командване на силите, Командването за логистична поддръжка, тим за обеззаразяване от италианската армия и тим за разузнаване от Черна гора, от състава на многонационалната бойна група на НАТО на територията на България, с рамкова държава Италианската Република.
 
Днес, 20 юни, завърши сбора по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия, с участие на експерти от Щаба на отбраната, Съвместното командване на силите, командванията на видовете въоръжени сили, Съвместно командване на специалните операции, Командване за логистична поддръжка, Военна академия „Г.С. Раковски” Националния военен университет „Васил Левски“ и военни формирования от състава на Сухопътните войски, чийто домакин беше 55-ти инженерен полк в Белене.
В последния ден, пред участниците в сбора, бяха демонстрирани EOD оборудване и действие на екипи за унищожаване на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства, при неутрализиране на подозрителен пакет. На брега на река Дунав участниците наблюдаваха демонстриране на ... още
Формированията от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, участващи в съвместната подготовка „PLATINUM LION 24“ на учебен полигон „Ново село“, преодоляха водна преграда, като част от подготовката им за участие в операции, в условия на сложен терен и различни природни препятствия.
С поредицата тренировки, военнослужещите повишават подготовката и способностите на формированията, както и оперативната съвместимост с коалиционните ни партньори и съюзници, за да могат да се справят с кризите и предизвикателствата пред сигурността в отговор на динамично променящата се обстановка.
Снимки: старши сержант Красимир Борисов
 
 
Уважаеми генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители,
Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 106-ата годишнина от създаването на Химическите войски и Деня на военния химик!
Формирани на 19 юни 1918 г. със заповед № 279 по Военното ведомство, повече от един век редица поколения химици отдават най-хубавите си години за изграждането, развитието и укрепването на съвременните войски за ядрена, химическа, биологическа защита и екология.
В празничният ден, искам да изкажа моята благодарност към личния състав от формированията за ЯХБЗ и Е в Сухопътните войски за професионализма, себеотдаването и достойното изпълнение на служебните им задължения.
Възползвам се от повода да изразя моето най-искрено уважение и респект към генералите, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени