• Командването на Сухопътните войски и гражданите на Сливница почетоха паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година

  • Във 2-ра механизирана бригада продължават проявите, свързани с честването на празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Премиера на филм за участието на 20-ти самоходен артилерийски дивизион в тактическо учение с бойни стрелби „ВУЛКАН – 19”

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 466
Военнослужещи със специализирана техника продължават и днес, 29 август, да оказват помощ  в гасенето на горски пожар, възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, община Нова Загора.  От 07.30 ч. тази сутрин на терен действат военнослужещи от военно формирование 22220 – Сливен. С инженерна машина БАТ – М те ще продължават да изграждат просеки с цел ограничаването на пожара. Вчера, 28 август, до 19.00 ч. военнослужещите от формированието в Сливен изграждаха просеки в района на пожара.
Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.
 
Военнослужещи от Сухопътните войски със специализирана техника изграждат просеки за ограничаване на пожара, възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, ... още
Вчера, 26 август, формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 10-ти механизиран батальон - Враца, с ръководител старши лейтенант Петър Петров, разузна и унищожи силно корозирал 152 мм снаряд, открит при изкопни дейности в центъра на град Видин. До пристигането на специализирания екип от Сухопътните войски, снарядът е бил охраняван от органите на МВР.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
На 26 август,  формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на Единния център за начална подготовка, с ръководител капитан Цветан Владимиров, унищожи артилерийски снаряд, открит при почистване на обработваема нива в землището на с. Разбойна, обл. Търговище. Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
 
С военен ритуал по полагане на венци от военнослужещи от Единния център за начална подготовка – Плевен вчера в Ловеч бяха отбелязани 142 години от освобождението на града от османско иго и установяване на местно управление.
Ловчанлии се събраха на гражданско поклонение пред Белия паметник в парк "Стратеш". По думите на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова тази дата е достатъчно основание да си припомним военните действия от 20, 21, 22 август на 1877 г. - сражения, на хълма "Стратеш", в които са загинали руски войници, офицери и граждани. "Иска ми се в днешния ден да отправя послание към всички ловчанлии за това да отворим сърцата си, да се отворим за патриотизма, за добри мисии и добри дела. Да правим така, че с общи усилия да изграждаме мирен и ... още
Днес, 19 август,  формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 10 механизиран батальон – Враца от състава на Бригадното командване, с ръководител старши лейтенант Петър Петров, разузна и унищожи корозирала ръчна граната Ф-1, открита на брега на язовир Огоста, гр. Монтана.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени