• Награди за дългогодишна безупречна служба в Сухопътните войски за генерали от запаса по повод юбилейни годишнини

  • Военнослужещи и Военният духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен участваха в честване на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски в гр. Котел

  • От 13 до 15 април 2021 година военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, съвместно с община Елин Пелин, участват в ежегодна кампания „Седмица на гората“ за засаждане на фиданки от вида „Златна акация“ за облагородяване на района на община Елин Пелин

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 502
В град Сопот днес, 5 януари, бяха отбелязани 161 години от рождението на генерал-лейтенант Георги Вазов - човекът и воинът, отдал своите сили в служба на Родината и под чието командване през 1913 г. се е решила съдбата на Одринската крепост.
 В тържествения ритуал по полагане на венци и цветя взеха участие военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово.
Да почетат паметта и делото на героя пред Мемориалния комплекс на двамата братя генералите Георги и Владимир Вазови присъстваха кметът на Общината Деян Дойнов, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков,  председателят на Общинския съвет Нели Пенева, представители на патриотични организации и родолюбиви граждани.
Представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод отбелязването на 173-ата годишнина от рождението на Христо Ботев и традиционния водосвет на Богоявление, при спазване на противоепидемичните мерки.
В гр. Стара Загора от 11.00 ч. на 6 януари военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада ще положат венци пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методи Кусев”, а от 11.30 ч. военнослужещи и духовият оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово ще отбележат годишнината от рождението на Христо Ботев с митинг-поклонение в родния му град Калофер. На площад „Народни будители” в Благоевград от 11.30 ч. представителни подразделения от състава на Бригадно командване ще отбележат  годишнината от ... още
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 91-ви  инженерен батальон за обща поддържка от състава на 55 инженерен полк - Белене  беше задействано вчера, 3 януари, с цел разузнаване на метален предмет с цилиндрична форма, открит към 13,30 ч.  в Индустриалната зона на Асеновград, обл. Пловдив. При направения оглед специализираният екип с ръководител капитан Иван Тричков установи, че това е корозирала 50-килограмова авиобомба, без взривател.
Боеприпасът беше транспортиран и унищожен днес, 4 януари, на учебен полигон „Червен“ при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на заместник-командира на Сухопътните ... още
Днес, 23 декември, в Плевен беше проведена панихида в памет на военнослужещите от 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали в мисията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак.
Църковният ритуал започна в 11:00 часа пред паметната плоча в Плевен. Кратко слово в памет на загиналите военнослужещи произнесе полковник Марин Господинов – командир на Единен център за начална подготовка.
„Хората, които рискуват живота си не само като защитават териториалната цялост и границите на страната си, но и като служат далеч зад граница, заслужават уважение и признателност“ - подчерта в словото си полковник Марин Господинов.
Плевенският митрополит Игнатий отслужи молебен в памет на  офицерски кандидат Иван Христов Инджов, офицерски ... още
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ,
ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,

Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име най-сърдечни поздрави по случай настъпващите
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!
Рождество Христово и посрещането на Нова година носят много топлина в домовете ни, неподправена радост, любов и надежди.
Благодаря ви за проявените през годината висок професионализъм, всеотдайност и отговорност при изпълнението на ежедневните служебни задължения. Убеден съм, че ще продължавате да изпълнявате своите задачи все така коректно, с чест и достойнство.
Приемете моите най-светли пожелания за здраве, много слънце и вдъхновение през Новата година. Нека в дните й да ви съпътстват крепко здраве и много ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени