• Продължава борбата с огнената стихия край Твърдица, в която участват 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с 3 бр. техника

  • Част от военнослужещите от Сухопътните войски, участващи в гасенето на пожара в района на Твърдица, правят просеки и засипват с пръст по-малките локални огнища

  • Тридесет и един военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Николай Евтимов, се включиха днес, 28 юли, в гасенето на големия горски пожар в района на Твърдица

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 513
Вчера, 30 май, военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Мартин Маргитин, извършиха разузнаване на 120 мм осколочно фугасен снаряд с отчупен взривател,  открит в частен имот в гр. Сливница.
При спазване на мерките за безопасност днес, 31 май, боеприпасът беше унищожен на учебен център „Сливница“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на заместник-главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
По традиция на 1 юни – Деня на детето, военните формирования в Ст. Загора, Благоевград, Плевен, Смолян,  Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички желаещи. Военнослужещите ше запознаят децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират своите умения. Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи.
На посещение в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е от 25 до 27 май бяха трима военнослужещи от американския екип  773–rd Civil Support Team.
Целта на посещението беше запознаване, обсъждане и дискутиране на използваните техники, тактики и процедури в областта на ЯХБЗ и Е.
Срещата започна с брифинг на изпълняващия длъжността командир на формированието майор Наталия Иванова относно функциите и задачите на формированието, както и специфичните задачи, които изпълняват специалистите в областта на пробовземането от почви, вода, продоволствие и различни повърхности, както и по ядрено, радиационно, химическо и биологическо разузнаване и обеззаразяване.
Брифинг изнесе и подполковник Мари Дюрам – командир на тима.
През първия ден бяха демонстрирани способности на ... още
Тактическото учение с бойни стрелби „Strike Back 21“ беше открито с официална церемония днес, 26 май, на учебен полигон „Корен“.   Военнослужещите от страните-участнички България, Гърция и Румъния бяха приветствани от бригаден генерал Стоян Шопов, командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който е и офицер провеждащ учението.

„По време на тактическото учение „Strike Back 21“ общите ни усилия ще бъдат насочени към развитие на уменията на военнослужещите от българската и съюзническите армии за съвместно изпълнение на задачи, както и за повишаване на оперативната съвместимост на щаба на батальона и командирите при планиране и управление на многонационални формирования“, каза в обръщението си към участниците ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени