• В Центъра за подготовка на специалисти-Сливен завърши обучение за получаване на военно-отчетна специалност

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в отбелязване Деня на Света Великомъченица Варвара

  • Тържествено отбелязване на 71 година от създаването на Единния център за начална подготовка - Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 428
Днес, 2 октомври 2018 г. командирът на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов прие в командването на Сухопътните войски в София командира на Сухопътните войски на Румъния генерал-майор Овидиу Уифалеану, който е на официално посещение в Р България до 4 октомври.
По време на срещата се акцентира върху интензифициране на съвместните българо-румънски тренировки и учения през тази и следващите години, иницииране на съвместни спортни мероприятия, както и преглед на оставащите мероприятия от Плана за двустранно военно сътрудничество за 2018 г.
Съгласно програмата за посещението генерал-майор Овидиу Уифалеану планира да проведе работна среща с началника на отбраната генерал Андрей Боцев и да посети 61 механизирана бригада - Карлово.

 
Военнослужещи  от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, участваха в тържествена проява в памет на героите от войните за обединение на България, която се състоя на 28 септември в местността  „Саръкъс” над село Ботево, община „Тунджа”. Родолюбивата инициатива се реализира по случай 100 години от края на Първата световна война, пред реставрирания през това лято в оригиналния си вид от 1926г. паметник на загиналите ботевски жители във войните за освобождение на България.
В памет на 25-те местни мъже, загинали в Първата световна война, беше отслужена заупокойна молитва. За героичното им участие във войната говориха в словата си основният организатор на родоллюбивата проява – кмета на ... още
Секретарят на Сухопътните войски на САЩ д-р Марк Еспер и командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Михаил Попов посетиха вчера, 25 септември, учебен полигон „Ново село”. Те наблюдаваха отбранителни действия на механизиран пехотен взвод с бойни машини „Брадли“. В тренировката на пехотинците се включиха и два хеликоптера „Апачи“.
 
Секретарят на Сухопътните войски на САЩ д-р Марк Еспер за първи път посещава полигон Ново село. Според него съвместната работа между сухопътните войски на двете страни повишава оперативната съвместимост.  „Съвместната подготовка е от голямо значение за повишаване на способностите ни“, отбеляза той.
 
На срещата на полигон Ново село д-р Марк Еспер и ... още
„Тази първа футболна среща е знак за добро приятелство между Република Сърбия и Република България. Сега поставихме началото на една много добра традиция, която съм сигурен, че ще продължи и занапред. Нека двата отбора се забавляват и по-добрият да победи“ каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, 21 септември, на откриването на приятелския футболен мач между представителните отбори на Сухопътните войски на двете страни на градския стадион на футболен клуб „Сливнишки герой“ в гр. Сливница.
Събитието уважиха заместник-кметът на община Сливница, военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски, жители и ученици от град Сливница.
Футболната среща премина в оспорвана надпревара между двата отбора и много емоции от ... още
Денят на независимостта ще бъде тържествено отбелязан в гарнизоните на Сухопътните войски в цялата страна
На  21 и 22 септември представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в честванията по повод 110-ата годишнина от Независимостта на Република България.
Със статични покази на военна техника, образци оръжие и екипировка в центровете на градовете София, Стара Загора, Плевен, Шумен, Хасково, Карлово, Белене, Сливен, Ямбол, Асеновград, Смолян, Казанлък, Благоевград и Враца ще започне от 9.00 до 12.00 ч. празникът на 22 септември.
В София показът ще се проведе пред сградата на Народния театър „Иван Вазов“ с участието на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.
Тържествата в Карлово ще започнат на 21 септември от ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени