• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 664
Войни от Сухопътни войски, Вие отново доказвате себе си!
И в тази огнена седмица отново сте на своето място, в правилния момент, готови и в действие без колебание!
Всички Вие в Ямболско, Карловско, Старозагорско, Свиленградско, сте в окото на „бурята“ и действате, навреме и на място.
В тези дни помагаме на населението и пожарникарите в борбата с огъня, помагаме на граничарите, помагаме и на всички онези, които имат нужда от нашата своевременна реакция. Но не забравяме и нашата основна мисия и кауза – винаги готови да защитим Родината си!
Част от каузата на истинския войник е винаги да помогне. Но в нашето ежедневие работата ни е само наша отговорност. Затова ние не работим. Ние служим на народа си!
Цената за това е висока. Плаща я всеки ... още
На 17 юли от 13.00 часа още 44 военнослужещи с 2 единици специализирана техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, под ръководството на подполковник Павел Тодоров – командир на 3-ти механизиран батальон, подсилиха изпратения тази сутрин модул в района на пожара край село Отец Паисиево, община Калояново. 
 И днес, 17 юли  по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, бе задействано формированието за преодоляване на последствията при пожари от състава на 38-ми механизиран батальон от състава на 2- ра механизирана бригада – Стара Загора.
Модулът е в състав от 22 военнослужещи с 5 единици техника и медицински екип, под ръководството на капитан Николай Щерев.
 
 В изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, личен състав и техника от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене, оказва помощ при овладяването на пожара в района на село Отец Паисиево с инженерна техника.
И през днешния ден 40 военнослужещи с 8 единици специализирана техника, от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, под ръководството на майор Йордан Йончев – заместник-командир на щабния батальон на бригадата, продължават да оказват помощ на пожарните служби в гасенето на пожара, обхванал вилната зона на село Отец Паисиево и изпепелил над 30 къщи в селото. 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени