• Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2018 година бе проведен в Благоевград

  • В Ямбол и Сливен честват 141 години от Освобождението от османско иго

  • Военнослужещ от Сухопътните войски е оказал помощ на човек в беда в старозагорското село Михайлово

   
   
НОВИНИ
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 431
      Вчера, 8 октомври, на централния площад на град Девин военнослужещите от 101 алпийски полк - Смолян и представителният духов оркестър на Военновъздушните сили  участваха в тържествата по случай 106 годишнината от освобождението на град Девин.
       Тържествената заря-проверка, командвана от капитан Белев – командир на 3-та алпийска рота и приета от командира на 101 алпийски полк полковник Димитър Кацаров, както и спектакълът „Невястата" на Фолклорен ансамбъл „Родопа" бяха кулминацията на тържествата.
„Свободата в 21-ви век е непреходна ценност, и ако преди 106 години е била извоювана на бойното поле, то наш е дългът днес да я съхраняваме със средствата на демокрацията, по ... още
         Тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.” ще се проведе от 16 до 19 октомври на УП „Корен” с 42 механизиран батальон – Ямбол.
          В него ще вземат участие около 700 военнослужещи и 172 единици бойна и специална техника  от състава на 2 механизирана бригада,  танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен; огнеметно-димов взвод от 38 бЯХБЗиЕ-Мусачево, взвод за сигнално разузнаване и електронна война от 1 разузнавателен батальон - Свобода,  както и курсанти от НВУ „Васил Левски”.
Темата на учението е „Усилен механизиран батальон като преден отряд в отбранителна ... още
С военен ритуал по полагане на венци на признателност пред паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.” и символичния камък за възстановяването на града в парк „Пети октомври”, започнаха тържествата по случай 5 октомври - Празник на град Стара Загора.
Тържествата продължиха с издигане на националния флаг на Република България на Античния форум „Августа Траяна”.
На мероприятията присъстваха областният управител госпожа Гергана Микова, кметът на община Стара Загора господин Живко Тодоров, командирът на 2ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, председателят на Общински съвет Стара Загора господин Таньо Брайков, депутати, гости и граждани.
Негово Високопреосвещенство Старозагорският ... още
Днес, 5 октомври, военнослужещи от личния състав на Бригадно командване - Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в честванията посветени на 106 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към Майка България.
По традиция, празникът започна с камбанен звън и молебен за здраве, който бе отслужен в двора на православния храма „Въведение Богородично”.
На площад „Македония”, командирът на Бригадното командване  полковник Красимир Кръстев, прие рапорта на началника на почетния караул и поздрави военнослужещите по случай: „106 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към майка България”, след което тържествено беше ... още
На 4 октомври по разпореждане на Командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов след отправено искане от МВР, формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Трети механизиран батальон - Благоевград, от състава на Бригадното командване, с ръководител старши сержант Благой Узунов, разузна и унищожи силно корозирала ръчна граната Ф-1, открита в близост до хотел „Белведере”, в гр. Банско. В продължение на 6 часа формированието води разузнаване, транспортиране и унищожаване на открития невзривен боеприпас.

 
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени