• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 548
От 28 до 30 март 2023 г. в района на Национален военен учебен комплекс Чаралица  се провежда оперативен сбор на командира на Сухопътните войски на тема: „Готовност и развитие на Сухопътните войски в контекста на предизвикателствата на съвременната среда за сигурност“.
В сбора участват ръководството и офицери от Командването на СВ, както и командири на военни формирования и техните заместници.
Основен акцент по време на сбора е обсъждането на дългосрочната визия по отношение на модернизацията и подготовката на Сухопътните войски.
 
Днес, 24 март, пред „Паметника на загиналите воини от 23-ти Пехотен Шипченски полк“ в район Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада, тържествено бяха отбелязани 110 години от превземане на Одринската крепост.
Слова за триумфа и героизма на Българската армия при превземането на Одринска крепост произнесоха командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов и д-р Чавдар Ангелов - директор на Националния парк-музей „Шипка - Бузлуджа”.
Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Димитър Димов –архиерейски наместник на Казанлъшка духовна околия, отслужи заупокойна молитва за загиналите воини, след което с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя на паметника официалните лица и присъстващите се преклониха пред ... още
От 13 до 24 март в изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през 2023 г.” в района на полка се проведе сбор за повишаване подготовката на екипите  от Сухопътните войски за неутрализиране на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства.
По време на конференцията бяха преминати теоретични и практически занятия с цел уеднаквяване действията на  екипите от състава на Сухопътни войски на Българската армия, а по време на сбора се изпълняваха задачи по разузнаване, транспортиране, извличане и унищожаване на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства.
Общ ръководител на занятията беше командирът на рота за унищожаване на невзривени бойни припаси  капитан Мартин Станчев.

 
 
            Вчера, 22 март, полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ при РУП – Никопол на ОД на МВР Зюрхай Аледжиков получи награда от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
            На 22 ноември 2022 г. привечер, на ул. „Сан Стефано“ в гр. Плевен, водач на лек автомобил блъска пресичащ пътното платно пешеходец. Свидетел на инцидента става прибиращият се след работа полицейски инспектор Зюрхай Аледжиков. Той реагира незабавно и му оказва първа помощ, след като установява, че човекът си е глътнал езика. Пострадалият е офицер от местно военно формирование, който идва в съзнание и е транспортиран в ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени