• И в почивните дни военнослужещите от Сухопътни войски изпълниха задачи по разузнаване и унищожаване на невзривен боеприпас

  • Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк и военният духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в ритуал повод 143-ата годишнина от освобождението на Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 496
Вчера, 20 август, формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, беше задействанo за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в нива в близост до Телевизионната кула в ж.к. „Дружба“,  гр. Плевен.
 При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Димитър Маринов установи, че това е 85 мм снаряд с взривател.
При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше транспортиран до безопасно място и унищожен..
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
На 19.08.2020 г. в района на Батальона за защита на силите, гр. Стара Загора се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Щабен батальон” от състава на  2-ра механизирана бригада и представянето на началника на щаба на Батальон за защита на силите.
         Със заповед на министъра на отбраната, длъжността „Командир на щабен батальон” бе назначен майор Георги Вълев, а досегашният командир на батальона, подполковник Стоян Стоянов отива на длъжност началник на сектор „Подготовка на механизирани и танкови формирования и учебно-материална база” в отдел „Подготовка на войските ” в Командването на Сухопътните войски и повишен във военно звание ... още
Вчера, 18 август, формирование за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия от 78-ми батальон за осигуряване - София, беше задействанo за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в близост до граничната зона с Република Гърция, с. Беслен, община Гоце Делчев.
При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Мартин Маргитин установи, че това е 82 мм снаряд за минохвъргачка.
При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше унищожен.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Вчера, 18 август, формирование за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Трети механизиран батальон- Благоевград, от състава на Бригадното командване, беше задействанo за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в трудно достъпен участък, на около 2800 м. надморска височина, в подножието на връх „Вихрен“, в природен парк „Пирин“,  местността „Малък казан“.
При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Димитър Димитров установи, че това е 152 мм артилерийски снаряд.
При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше унищожен.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски ... още
Вчера, 17 август, специализиран екип от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 42 механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, разузна, транспортира и унищожи на учебен център „Победа” невзривен боеприпас, открит в землището на село Лозенец, област Ямбол.
При направения оглед военнослужещите, с ръководител капитан Димитър Дренски, са установили, че това е изстрел ПГ– 9 за СПГ– 9.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени