• Награди за дългогодишна безупречна служба в Сухопътните войски за генерали от запаса по повод юбилейни годишнини

  • Военнослужещи и Военният духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен участваха в честване на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски в гр. Котел

  • От 13 до 15 април 2021 година военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, съвместно с община Елин Пелин, участват в ежегодна кампания „Седмица на гората“ за засаждане на фиданки от вида „Златна акация“ за облагородяване на района на община Елин Пелин

   
   
НОВИНИ
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 502
Днес, 01 декември 2020 г., в 10,00 часа, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 31-ви механизиран батальон - Хасково от  2-ра механизирана бригада в състав от 4 военнослужещи и 1 бр. техника, с ръководител капитан Димитър Чернев,  бе задействано с цел разузнаване на невзривен боеприпас М39 немска противопехотна осколочна граната, силно корозирала, с навит взривател и шплент, без маркировка. Боеприпасът беше открит в землището на гр. Свиленград, по поречието на р. Левченска, като унищожаването му се извърши на място при спазване на всички необходими мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 27 ноември, в Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници. 
В словото си командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на родината ни.
Редник 1-ви ... още
Военнослужещи от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, Единния център за начална подготовка и Центърa за подготовка на специалисти се включиха в помощ на военните болници в София, Плевен и Сливен  в битката срещу COVID-19.
Boeннocлyжeщите разливат среди във виросологиите за PSR тестовете, извършват термометриране и дезинфекциране на общите части в клиниките и отделенията на болниците.
Президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев;
Председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов;
Министъра на отбраната  Красимир Каракачанов;
Началника на отбраната  адмирал Емил  Ефтимов;
Представителя на началника на отбраната във военните комитети на НАТО и ЕС в Брюксел, Белгия  вицеадмирал Митко Петев;
Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров;
Командира на Военновъздушните сили генерал- майор Димитър Петров;
Командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов;
Главния инспектор на МО Валентин Гагашев;
Директора на дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“ Людмил ... още
По традиция ние, военнослужещите и цивилните служители от Сухопътни войски, всяка година честваме своя боен празник – 19 ноември, с поредица от мероприятия. При спазване на всички противоепидемични мерки и тази година с ограничен състав от Командването преминахме по стъпките на Сливнишките герои от Сливница до Гургулят и почетохме паметта на героите от Сръбско-българската война, защитили Съединението от 1885 година.
На Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница и Пантеона на загиналите край село Гургулят  бяха поднесени венци и цветя от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, заместник–командира на Сухопътните войски бригаден ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени