• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 615
Изказвам моята човешка признателност на военнослужещите от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада  за оказаната помощ на граждани, след претърпяно пътно транспортно произшествие между селата Бял Извор и Тракия.
Благодаря Ви момчета и момичета от Сухопътните войски за доблестната Ви постъпка, за високия професионализъм и морал. И най-важното – Вие показахте, че безразличието и липсата на съпричастност не са от качествата на българският военнослужещ! Още веднъж доказахте, че българските граждани винаги може да разчитат на нас!
Ние сме зеленият лъв на Въоръжените сили на Република България! Това  не са само думи, което стана за пореден път ясно от вашата човешка постъпка.
Бъдете живи и здрави! Приемете нашата ... още
Честит 8 март, скъпи дами - войници, сержанти, офицери и цивилни служители от Сухопътните войски!
 
На този ден всички ние честваме празника на майката, на съпругата, любимата и спътницата в живота, на сестрата, на дъщерята.  Повече от 13 века те са били сред най-вярната стража на българщината и ние приемаме това така, както приемаме всяка глътка въздух.
Възползвам се от повода в празничния ден да изкажа моята и на Ръководството на Сухопътните войски признателност и благодарност към всички Вас за упорития и всеотдаен труд, за горещото родолюбие и висок професионализъм, с които изпълнявате всекидневните си задължения, носите тежестта на службата и спечелихте заслужено уважение е признание.
          Бъдете ... още
Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов връчи наградите на победителите в турнира по стрелба с пистолет „Макаров” за жени по случай 8-и март, който се проведе на учебен полигон „Сливница“.
В него участваха 60 военнослужещи и цивилни служители от 11 отбора от структурите на Българската армия и на пряко подчинение на министъра на отбраната от Софийския гарнизон.
          Победител в индивидуалното класиране стана цивилен служител Николета Георгин от Министерството на отбраната с 86 точки. Второто място с 84 точки завоюва Радостина Лазарова от служба „Военно разузнаване“. Почетното трето място с 83 точки зае офицерски кандидат Марияна Мардова от Командване за ... още
Продължава официалната визита на командира на Сухопътните войски на Република Турция генерал Селчук Байрактароглу в Република България. Заедно с командира на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков посетиха 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.
Генерал-майор Деян Дешков и заместник-командира на бригадата полковник Митко Балтов посрещнаха официалният гост, който беше съпроводен от командира на бригадата бригаден генерал Станимир Христов. Пред генерал Байрактроглу беше изнесен брифинг за запознаване с историята, мисията и задачите на 2 -ра Тунджанска механизирана бригада.
По-късно гостът наблюдава статичен показ на въоръжение, техника и екипировка, както и динамичен показ на тактически действия в градска среда.
В края на ... още
Днес, 07.03.2024г. военнослужещи от българския контингент към Многонационалната бойна група на територията на страната (EVA) /от състава на 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада/, при завръщане от служебна командировка забелязват ПТП случило се между селата Бял извор и Тракия. Военнослужещите, под ръководството на лейтенант Иван СТАНОЕВ, оказват първа помощ на пострадалите, създават организация на движението и подават сигнал на телефон 112.
Военнослужещите остават на място до пристигането на органите на МВР и екипите на Спешна медицинска помощ.
 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени