• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас

  • В ГАРНИЗОНИТЕ ХАСКОВО И СТАРА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДОХА КОНКУРСИ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ВОЕННА СЛУЖБА НА ЛИЦА, ЗАВЪРШИЛИ ГРАЖДАНСКИ, СРЕДНИ И ВИСШИ УЧИЛИЩА

   
   
НОВИНИ
1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 532
Формирование за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия от 61-а механизирана бригада, с ръководител капитан Калоян Петков, беше активирано, днес, 12 август, за оказване на помощ след локализиране и потушаване на пожара, възникнал снощи  край село Черничево, община Хисаря.
Четиридесет и осем военнослужещи с девет единици техника от зенитно-ракетния дивизион, 3-ти механизиран батальон и рота военна полиция на 61-а механизирана бригада прокарват просеки и извършват други превантивни дейности за недопускане възобновяването на пожара.
Военнослужещите действат на основание искане на областния управител на област Пловдив и по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

 
Вчера, 9 август, при изкопни дейности близо до частен дом в с. Къшин, обл.  Плевен, бяха намерени 2 броя боеприпаси с овална форма.
Военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия на военно формирование 28880 - Белене за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси, под ръководството на капитан Мартин Станчев, извършиха разузнаване и установиха, че това са 2 броя силно корозирали гюлета.
Откритите боеприпаси бяха унищожени при стриктно спазване на мерките за безопасност,
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
 
Специализиран екип, под ръководството на капитан Иван Панайотов, от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от в.ф. 44200 – Стара Загора, от състава на Втора механизирана бригада,  унищожи днес, 9 август, на УП „Люляк“, корозирал 76,2 мм кумулативен снаряд, открит при изкопни работи в коритото на река Стара река в гр. Казанлък в близост до хотел Магнолия.
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на заместник- командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

 
По време на надпреварата българските военнослужещи се състезават в дисциплините: тренаж от хеликоптер за дисциплината MOGADISHU и нощно ориентиране, дисциплина „1917” - прочистване и стрелба от траншея, стрелба от неудобни позиции под наклон, извикване огъня на артилерията и стрелба по движещи се мишени нощем, динамична стрелба с пистолет - денем и нощем, определяне на разстояния до цели, скрито придвижване до позиция за стрелба,  стрелба по движещи се мишени със снайпер и пистолет – денем и MOGADISHU -  стрелба от хеликоптер.
Отборът от Сухопътните войски, с капитан старши лейтенант Божидар Колев от батальона ISTAR, е в състав от шест военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово и 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.
Двадесет и двама военнослужещи от 61-ва механизирана бригада-Карлово, под ръководството на старши лейтенант Станимир Караджов, продължават да оказват съдействие за предотвратяване възобновяването на огъня в района на възникналия на 4 август пожар край село Старосел, община Хисаря. Действията на военнослужещите са основно насочени към наблюдение на района, потушаване на тлеещи огнища и прокарване на просеки.
 Втори ден двадесет и шест военнослужещи от състава на Бригадното командване – Благоевград, с ръководител майор Борислав Войнов, оказват помощ при гасенето на големия горски пожар край село Петрово, община Сандански.
 

 
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени