• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 653
Военнослужещите от 20-ти самоходен артилерийски дивизион и батальона за логистично осигуряване от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада честват днес, 1 юни, 17 години от своето създаване, по време на участието си в тактическото учение „Тракийски воин 24” на учебен полигон „Корен”.
Честит празник!
 
На кратък брифинг командирът на полка полковник Петко Петков представи структурата, мисията и задачите на формированието. Той увери, че инженерните формирования поддържат висока степен на готовност за изпълнение на поставените задачи.
Министърът изказа своята удовлетвореност от видяното и благодари на командира  и командването на полка за усилията.
 
На учебен полигон „Корен” започна тактическото учение „Рапира 24” на военнослужещите от противотанковия дивизион от състава на 4-ти артилерийски полк. Бяха изпълнени тактическите действия, задачи по поразяване и унищожаване на танкове и бронирани цели.
Учението е част от най-голямото учение на Сухопътните войски „Тракийски воин 24” и ще продължи до 2 юни.
Целите стоящи за изпълнение пред личния състав са повишаване на практическите навици, полевата натренираност и тактическите способности за организиране и осигуряване на бойните действия, непрекъснатото управление на формированията и усъвършенстване на притежаваните способности от щаба на дивизиона за организиране бойните действия на местността.
В учението участват до 140 ... още
Завършиха тактическите учения на разузнавателната рота, ротата за комуникационна и информационна поддръжка от щабния батальон и на ротата за хоризонтални конструкции от батальона за защита на силите от 2-ра механизирана бригада на учебен полигон „Корен”, които са част от тактическо учение „Тракийски воин 24”.
Следващ етап от „Тракийски воин 24” е тактическото учение с бойна стрелба „Ответен удар”, което ще се проведе  за времето от 1 до 3 юни с формированията на 2-ра механизирана бригада. Провеждащ „Ответен удар 24“ е командирът на бригадата бригаден генерал Мирослав Костадинов.
На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на способности.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени