• В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 616
Днес, 2 февруари, в района на 3-то бригадното командване - Благоевград, на тържествен ритуал, в присъствието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на формированието полковник Митко Балтов сдаде длъжността на полковник Кирил Спаневиков.
В словото си полковник Балтов благодари на личния състав за сплотеността, екипната работа и успешно изпълнените задачи, чрез които за командването са се отворили нови хоризонти, с нови предизвикателства и по-високи цели.
Командирът на Сухопътните войски, генерал-майор Деян Дешков, благодари на полковник Балтов за безупречната му служба, за успешното изпълнение на всички планирани задачи, за надградените способности и постиженията на бригадното командване, чрез които се се издигнали имиджа, общественото ... още
Днес, 2 февруари, в района на параклис „Св вмчк Георги Победоносец” се състоя церемония по изпращане в запаса на полковник Емил Симеонов - заместник – командир на 2- ра Тунджанска механизирана бригада. В тържествена обстановка пред личния състав на военно формирование 24150, беше прочетена заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Симеонов.
На тържествения ритуал, бригаден генерал Станимир Христов връчи предметни награди на полковник Симеонов, благодари му за отдадените  33 години доблестна и вярна офицерска служба в редовете на Българската армия и за приноса му за издигане авторитета на 2 механизирана бригада.   
След като благодари за добрите думи и високата ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, беше прочетена заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на подполковник Илиян Рашков – главен експерт в отдел „Логистика“ в Командването на Сухопътните войски.
За безупречно изпълнение на функционалните задължения, проявено усърдие и трудолюбие подполковник Илиян Рашков беше награден със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков с предметна награда.
 Наградата беше връчена от заместник–командира на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов, който му благодари за службата, от името на командира на Сухопътните войски.
„Разделяме се с офицер с голям опит, допринесъл много за ... още
С тържествена церемония на учебен полигон „Ново село“ вчера, 1 февруари, се извърши ротация на състава на българския контингент, сформиран от военни формирования от състава на Сухопътните войски на Република България, в многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която нашата страна е домакин.
На тържествения ритуал присъстваха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов и полковник Микеланджело Дженки - командир на многонационалната бойна група. 
От август 2023 г. до днес механизираната рота и щабни офицери от състава на 42-ри механизиран батальон водиха подготовка. От днес подготовката продължава с новия състав на българския контингент, в който са включени военнослужещи от 31-ви механизиран ... още
По повод 120 години от създаването на „Железния“ 35-ти пехотен Врачански полк, днес  в района на 10-ти механизиран батальон-Враца беше открит „Исторически музеен кът на 35-ти пехотен Врачански полк“.
На събитието присъстваха представители от община Враца, областният управител Надя Донкинска, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, представители на дирекция „Социална политика“ в министерство на отбраната, на военно-патриотични организации и асоциации,  на държавната и местната администрация, образователни и културни институции.
Полковник Балтов подари за историческия кът транспарант с „Офицерския кодекс на честта“ на полковник Борис ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени