• Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха невзривен боеприпас, открит в област Плевен

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Казанлък

  • Една година от тържественото освещаване на православен параклис „Свети Димитър Солунски Чудотворец” в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 695
Днес, 12 август, нова група от 18 военнослужещи с 6 броя техника, от състава на 3-то бригадно командване – Благоевград, продължават да действат за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Под ръководството на капитан Димитър Димитров военнослужещите прокарват просеки в района между селата Петрово и Голешево с цел недопускане разрастването на пожара.
 
По повод Международния ден на младежта, на 12 август 2024 година, от 09.00 часа пред Родопския драматичен театър в гр. Смолян, 101-ви алпийски полк със съдействието на Областна администрация – Смолян ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка.
По време на занятието ще бъдат демонстрирани на практика алпийски техники за спускане по алпийски „тролей”, ще има и демонстрация на алпийско оборудване, показ на въоръжение –АК, ПК, пистолет „SIG Sauer“ и снайперова пушка MSG, свързочна техника БТР 60ПБ ,,Чайка”, транспортна техника „Мерцедес-Зетрос“ и „Мерцедес-G“.
С цел популяризиране на военната професия и рекламиране на предстоящия конкурс за набиране на нови военнослужещи през месец октомври, на събитието ... още
Успешно завърши сборът по водолазна подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски за работа на море и потвърждаване/придобиване на основни водолазни квалификации, който се проведе от 29 юли до 9 август във Флотилия бойни и спомагателни кораби – Бургас.
В продължение на две седмици, военнослужещи от военни формирования 28880 – Белене, 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна, отработваха задачи по водолазни спускания в различни условия и правила за изпълнение.
На 7 август военнослужещите успешно защитиха своите знания и умения в теоретичен и практически изпит в открито море, пред водолазно-квалификационна комисия.
Осемнадесет военнослужещи с 6 броя техника от 3-то бригадно командване-Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Светлин Костадинов, помагат и днес, 9 август, за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница.
Снимки 3-то бригадно командване
#3БригадноКомандване
31 военнослужещи с 9 броя техника от Сухопътните войски продължават да гасят големия горски пожар в планина Славянка.
От 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване – Благоевград участват 18 души със 6 броя техника под ръководството на лейтенант Валери Йотов. 13 военнослужещи с 3 броя техника с ръководител лейтенант Цветелина Костова участват от 78-ми батальон за осигуряване – София.
За да координира действията на военнослужещите на терен днес е майор Сергей Стоянов от 3-то бригадно командване.
 
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград и 78-ми батальон за осигуряване – София
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени