• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 652
Днес, 21май,  смолянските алпийци отбелязаха храмовия празник на параклиса на формированието „Св.Св. Константин и Елена”.
 Негово Преосвещенство Смоленският епископ Висарион отслужи молебен за здраве и благоденствие  на личния състав и освети курбан, който бе раздаден на всички присъстващи.
Празникът уважиха  представители на местната власт, жители и гости на град Смолян.
 
От днес, 20 май, започна придвижването на личен състав и техника от състава на Сухопътните войски по републиканската пътна мрежа за участие в тактическото учение „Тракийски воин 24“ на учебен полигон „Корен“ край Хасково. Придвижването ще бъде най-интензивно на 25 и 26 май и ще завърши на 27 май.
Формированията ще се придвижват от градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Плевен и Горна Оряховица до учебен полигон „Корен“.
На 31 май ще се придвижват артилерийските формирования от Асеновград до учебния полигон.
 
На 21 май, от 11:00 часа, в град Благоевград, на площад „Георги Измирлиев“, ще се състои Тържествена церемония по официалното изпращане на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).
В операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) ще се включат над 100 военнослужещи основно от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград. Българският контингент ще изпълнява задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово.
Заместник-командир на 2-ри многонационален батальон от силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово е майор Красимир Дамянов, а командир на ротата е капитан Фердо Фердинандов.
 
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 34200 – Шумен, с ръководител майор Александър Александров, разузна, транспортира и унищожи корозирал артилерийски снаряд, открит в околностите на град Смядово.
Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
 
Отборите на ВСК „Стрямци - 61” от 61 механизирана бригада – Карлово и ВСК „Алпинист” от 101 алпийски полк – Смолян, се срещнаха в квалификационна среща по футбол, която се проведе на стадион „Васил Левски” в град Карлово на 17 май.
Срещата е от спортния календар на Националната военна спортна федерация за 2024 година.
Двубоят премина при игрово надмощие на Стремци, които победиха с 3:0. С два гола се разписа редник Йордан Димитров от щабен батальон, а едно попадение реализира младши сержант Иван Караганчев от зенитно-ракетен дивизион.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени