• Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуал по повод отбелязването на 79 години от Дравската епопея

  • Над 350 военнослужещи от три нации ще участват в съвместната подготовка „Родопи 24”

  • Полево обучение на военнослужещи на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 607
Днес, 13 декември, ВрИД командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол майор Златко Белев и военнослужещи от Военно–спортен клуб „Тунджа - 42” към батальона посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в град Ямбол.
Осем деца в риск и неравностойно положение, настанени във ведомството за социална услуга за резидентна грижа, получиха дрехи, обувки, книжки и лакомства по случай предстоящия християнски празник Рождество Христово. Управителят на Центъра за настаняване от семеен тип госпожа Ваня Кръстева благодари на дарителите за жеста и пожела здраве и успехи на командването и личния състав на формированието.
Децата от своя страна също благодариха за отзивчивостта, като подариха на гостите коледни картички, които сами са ... още
В основното артилерийско формирование на Сухопътните войски - 4–ти артилерийски полк беше придобито поредното средство за въздушно наблюдение.
В основното артилерийско формирование на Сухопътните войски - 4–ти артилерийски полк беше придобито поредното средство за въздушно наблюдение. Разузнавателните органи от състава на полка ще имат възможност да повишат способностите за водене на разузнаване, целеуказвене, целеразпределение и оценка на въздействието на бойното поле. 
В тържествена обстановка днес, 13 декември, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски бяха обявени заповеди на началника на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на нови длъжности и повишаване в следващо военно звание.
Подполковник Ганчо Петров - за началник на сектор в отдел „Логистика” и повишен във военно звание „полковник“, подполковник Пламен Георгиев – за главен експерт в отдел „Личен състав”, подполковник Георги Цвятков – за главен експерт в отдел „Логистика”, подполковник Момчил Димитров – за главен експерт в отдел „Подготовка”, ... още
На 12 декември в батальона за комуникационно-информационна поддръжка от състава на Сухопътните войски се проведе практическо занятие на тема „Организация на комуникационно-информационните възли на пунктовете за управление на оперативните и тактическите формирования“. В занятието се включиха обучаващите се в редовна и задочна форма от специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“ и специализация „Комуникационни и информационни системи“ във Военна академия „Г.С. Раковски“.
Капитан Детелин Ангелов, доскоро служил в батальона, а в момента слушател в Академията запозна участниците в занятието с предназначението, целите, структурата и мисията на военното формирование. Под ръководството на началника на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени