• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 664
На 2 юни на площад „Севтополис” в град Казанлък се проведe тържественa проверкa - заря, посветена на 148-та годишнина от героичната гибел на Христо Ботев и Деня на загиналите за свободата и независимостта на България.
В събитието взеха участие Военният духов оркестър и представителни роти от 2-ри механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада с командващ зарята майор Цветелин Георгиев – заместник-командир на 2-ри механизиран батальон.
На ритуала присъстваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общински съвет Казанлък Николай Златанов,  командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, общински съветници, представители на местната власт, на родолюбиви организации и съюзи, граждани и гости ... още
Тържествена проверка-заря по повод 02 юни - Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, беше проведена на площад „Независимост” пред сградата на общината в град Елин Пелин с участието на военнослужещите от 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екология.
Командващ тържествената проверка-заря беше началникът на щаба на батальона майор Венислав Николов. Почетния строй на представителните блокове беше приет от командира на 38-ми батальон подполковник Илиян Кръстев.
Коленичейки и с едноминутно мълчание присъстващите отдадоха почит към паметта на загиналите в борбата за свободата и независимостта на страната ни.
Тържествената заря завърши с мощно „Ура” за славните победи на Българската армия в боевете за ... още
На 2 юни военнослужещи от Сухопътните войски почетоха 148-та годишнина от героичната гибел на Христо Ботев и Деня на загиналите за свободата и независимостта на България с участието си в ритуали по поднасяне на венци и цветя в страната
 
Традиционно на връх Околчица, днес 2 юни, се проведе Всенародно поклонение пред живота и делото на великия революционер и свидно чедо на майка България Христо Ботев.
На ритуалът присъстваха министър-председателят Димитър Главчев, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, командирът на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, политици, общественици, представители на държавната и местна власт, както и стотици граждани.
 
На 1 юни, в град Враца, военнослужещи от 3-то бригадно командване и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествена проверка-заря по повод 148 години от гибелта на Христо Ботев.
Командващ на проверката-заря беше командирът на 10-ти механизиран батальон - Враца подполковник Симеон Гаджев. Президентът и Върховен гловнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев прие почетния строй на представителните формирования.
Празнични илюминации озариха небето над Враца.
На ритуалът присъстваха още министър-председателят на Република България Димитър Главчев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на отбраната Атанас Запрянов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 3-то ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени