• „Тракийски воин 24”

  • Преглед на любителското художествено творчество в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Тактически учения на високи обороти на учебен полигон „Корен”

   
   
НОВИНИ
1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 634
Под ръководството на инструктори от Академията на МВР се проведе обучение на военнослужещи за инструктори по специална лична защита от състава на 2-ра и 61-ва механизирани бригади, 3-то и 5-то бригадни командвания, 55-ти инженерен полк, Центъра за подготовка на специалисти, 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е и 1-ви разузнавателен батальон.
Същото обучение под ръководство на инструктори от служба „Военна полиция“ преминаха военнослужещи от 2-ра и 61-ва механизирани бригади, 3-то и 5-то бригадни командвания.
Това са първите от общо три модулни обучения, които военнослужещите ще преминат. Целта е след успешното им сертифициране, същите да провеждат подготовката във формированията от състава на Сухопътните войски.
За времето от 18 до 22 март на Учебни центрове „Марино поле“ и „Анево” на 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, се проведе полева подготовка с бойни стрелби с всички разчети ЗУ 23-2 от батальоните и зенитно-ракетния дивизион на бригадата.
Подготовката беше ръководена от заместник-командира на зенитно-ракетния дивизион майор Ангел Чолаков и премина при отлична организация.
Целите бяха изпълнени напълно, като всички планирани учебни въпроси бяха отработени в пълен обем, благодарение на високата мотивация, много добра теоретична подготовка и практически умения на участващите военнослужещи.
На 21 март, 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора беше домакин на  Държавният военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62мм автомат „Калашников”.  
В шампионата взеха участие девет представителни отбори от Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, НВУ „Васил Левски”, ВВВУ „Г. Бенковски” и Служба „Военна полиция”.
         В тържествена обстановка заместник командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада полковник Митко Балтов откри шампионата.
В дисциплината „дуелна стрелба” с първото място се ... още
Сбор по водолазната подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски, с участието на водолази от ВМС и РС „Военна полиция” продължава във военно формирование 28880 – Белене.
Подготовката на военнослужещи, назначени на водолазни длъжности, продължава с извършване на аварийно-спасителни и подемни работи.
В условия на силни подводни течения, ниски температури на въздуха и ледено студени води на реката се извършват подводни инженерни дейности с отработване на въпроси по изваждане на потънала техника, въоръжение и материални средства от река Дунав.
Сложните метеорологични условия не затрудниха военнослужещите и благодарение на добрата им подготовка задачите бяха изпълнени успешно и с висок професионализъм.
 
Отличната комуникация, взаимодействие и координация между алпийските формирования, Военновъздушните сили и екипа за авиомедицинска евакуация от ВМА, способстваха за изпълнение на поставените задачи на формированията съгласно сценария на съвместната международна подготовка “Родопи 24”.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени