• РОТА „ALTHEA“ ОТ СЪСТАВА НА 3-то БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА “MISSION CAPABLE”

  • Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 584

        На 14 август на централния площад в село Широка Лъка, област  Смолян,  представителните блокове от 101-ви алпийски полк и представителния  духов оркестър на  Военновъздушните сили  проведоха тържествена проверка-заря по случай 145 години от освобождението на село Широка Лъка и околните села през Балканската война.
     Тържествената проверка – заря, командвана от майор Иван Атанасов беше приета от временно изпълняващият длъжността началник на щаба на полка майор Владимир Сариев.
      Пред паметника  на загиналите за освобождението бяха поднесени венци и цветя.
      Присъстваха  кметът на община Смолян ... още
На 13 август военнослужещи от 3-ти механизиран батальон, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, взеха участие в тържествен ритуал по откриване на бюст-паметник на Гоце Делчев в град Добринище .
Паметникът на революционера Гоце Делчев е изграден от инициативен комитет от родолюбиви жители на град Добринище, а откриването му беше кулминация на честванията посветени на 120 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.
Кметът на град Добринище Петър Галчев, кметът на община Банско Иван Кадев и представител на инициативния комитет, заедно прерязаха лентата на монумента, с пожелание той да се превърне в стожер на патриотизма и родолюбието за бъдещите поколения жители и гости на Добринище. Бюст-паметникът беше осветен с тържествен водосвет за здраве ... още
       На 5 август на централния площад в село Славейно, област Смолян,  представителни блокове от 101-ви алпийски полк и Представителният духов оркестър на  Военновъздушните сили  проведоха тържествена заря- проверка в памет на загиналите в Илинденско – Преображенското въстание.
     Зарята беше командвана от майор Радван Сираков и приета от  заместник-началника на щаба по операциите  майор Владимир Сариев.
      Венци и цветя бяха поднесени пред паметниците  на загиналите в Илинденско – Преображенското въстание в присъствието на заместник- кмета на Община Смолян Марин Захариев, главния секретар на Областна администрация  Георги Кисьов, жители и гости на ... още
На 5 август военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, от състава на Сухопътните войски, почетоха с ритуал по полагане на венци и цветя героичната гибел на видния български революционер Хаджи Димитър на гроба на Войводата в местността „Кадрафил” над с. Свежен, община Брезово.
В знак на признателност и преклонение пред подвига му на ритуала присъстваха Христо Енков – кмет на община Брезово, полковник Мирослав Костадинов - заместник-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, професор доктор Пламен Павлов от Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", жители на с. Свежен, представители на родолюбиви организации и граждани.
Свещеници от Българската ... още
В Благоевград, пред паметника на Гоце Делчев, днес, 2 август, военнослужещите от 3-ти механизиран батальон-Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване, участваха в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност. Венци бяха положени от името на общинската и областната  администрация - Благоевград, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, държавни и общински институции,  граждани и гости. Началник на почетния караул в град Благоевград беше лейтенант Венелин Венелинов, а рапортът му беше приет от командира на 3-то бригадно командване полковник Митко Балатов.
В местността „Предел“, на паметника, посветен на героите на Илинденско-Преображенското въстание – „Илинден“, беше отслужена панихида за загиналите ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени