• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 548
От 17 септември до 2 октомври на полигон Яворив в  Украйна се проведе учението „Rapid Trident 21”, в което взеха участие военнослужещи от България, Румъния, Полша, Молдова, САЩ, Украйна, Канада, Грузия, Турция, както и представители от полско-литовско-украинската бригада.
 От българска страна участваха военнослужещи от 10-ти механизиран батальон от състава на Бригадното командване – Благоевград и от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита – Мусачево, които бяха част от украински батальон в състава на многонационална бригада.
„Rapid Trident 21” се проведе на два етапа - батальонно и бригадно тактически учения с реални бойни стрелби.
Целите на учението бяха насочени към повишаване способността за работа в ... още
Днес, 1 октомври, със заповед на министъра на отбраната с предметна награда пистолет „ТТ”–сувенир беше награден командирът на полка полковник Иван Тишков, а със сувенирен нож „АК – 74” на поставка - майор Радослав Крумов.
Наградите връчи инженер Диян Валянов – държавен експерт в отдел „Социални дейности” в Министерството на отбраната.
Офицерите бяха отличени за проявени грижи по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на военнослужещите и цивилните служители от формированието.
На 30 септември  2021 г. на УЦ „Тюлбето” и на УЦ „Анево” бяха организирани демонстрационни стрелби във връзка с празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада. В мероприятието взеха участие представители на държавните и местните институции от общините Карлово и Казанлък, военно-патриотични сдружения и съюзи, директори на фирми, финансови и банкови институции и регионални медии.
Демонстрационните стрелби предизвикаха интерес у поканените и предоставиха отличнa възможност да бъдат наблюдавани на живо огневата мощ и функционалност на образците въоръжение на бригадата. Всички присъстващи имаха възможност под надзора и ръководството на специалисти да стрелят с желания от тях вид стрелково оръжие.
Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада ... още
Тактическото учение с бойна стрелба  „Вратица 21“ на Десети механизиран батальон - Враца от състава на Бригадно командване на тема „Механизираният батальон в настъпление от движение“ на учебен център „Сливница“ завърши.
 „Вратица 21“ постигна своите цели - усъвършенства навиците и уменията на командирите и щаба за планиране и водене на настъпателния бой, повиши уменията на командирите и щаба при поставяне на задачи на подчинените и управлението им в боя, повиши сглобеността на щаба и взаимодействието между формированията в батальона при водене на настъпателния бой и повиши полевата натренираност на формированията.
Тактическото учение с бойна стрелба на Десети механизиран батальон Враца - „Вратица 21“ беше ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени