• Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуал по повод отбелязването на 79 години от Дравската епопея

  • Над 350 военнослужещи от три нации ще участват в съвместната подготовка „Родопи 24”

  • Полево обучение на военнослужещи на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 607
Деца от детски градини “Знаме на мира“ и "Мечта" в град Белене посетиха 55-ти инженерен полк.
Коледари с артистична душа, щедра ръка и добро сърце наричаха и пожелаваха за здраве. Пяха коледарски песни за щастие и дълъг живот, плодородие и благополучие, късмет, любов, добри срещи, за радост и веселия.
От името на командира на полка полковник Петко Петков, началникът на щаба подполковник Росен Кунов топло посрещна младите коледари със специално направен коледарски кравай и им пожела както кравайчето символизира безкрая, така и здравето и щастието им да нямат край.
Всяко дете си тръгна доволно и с усмивка, дарено с пакетче лакомства, осигурени от личния състав на полка.
 
На днешния голям християнски празник – Игнажден, в навечерието на Коледно-новогодишните празници, военнослужещите от 3-то бригадно командване, инициираха и реализираха благотворителна дарителска кампания за деца лишени от родителска грижа и деца и младежи ползватели на социални услуги в град Благоевград.
За втора поредна година, военнослужещите зарадваха 113 деца с коледни пакети с лакомства. В празнична атмосфера децата от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, Дневен център за деца с тежки множествени увреждания, Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, Преходно жилище, Наблюдавано жилище, Център за настаняване от семеен тип „Света Богородица“ и др., бяха нетърпеливи да посрещнат своите „полазници“ и с нескрито ... още
Днес, 20 декември, от 11.00 часа в Център за подготовка на специалисти от състава на Сухопътните войски, се състоя тържествен ритуал по полагане на военна клетва.
Новоназначените военнослужещи тържествено изрекоха думите на военната клетва, целунаха знамето и произнесоха заветните думи „Заклех се!”
С приветствено слово към тях се обърна заместник-командирът на формированието полковник Данчо Николов. Той припомни вълнуващи факти от историята на България, свързани с полагане на свята клетва в името на Родината, посочи смисъла и значението на военната клетва. Близки, роднини и приятели присъстваха на събитието, поздравиха военнослужещите и им пожелаха успехи.
На 19 декември в град Карлово, на площад „Васил Левски”, се проведе тържествена церемония по посрещане на Българския военен контингент участвал във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа”.
На церемонията присъстваха: адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, д-р Добромир Тотев – началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, генерал-майор Деян Дешков - командир на Сухопътните войски, бригаден генерал Христо Ганецовски – заместник-командир на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Маргарит Михайлов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, г-н Димитър Добрев - заместник-областен управител на Област Пловдив, г-н Доньо Тодоров ... още
По повод наближаващите коледни празници, личният състав на 1-ви разузнавателен батальон, от състава на Сухопътните войски, организира благотворителна кампания за доброволно набиране на финансови средства за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в град Чирпан. Една част от събраната сума беше дарена за обновяване на кухнята на дома, а с другата бяха закупени коледни лакомства.
             Подаръците бяха връчени от главния сержант на формированието старшина Димитър Димитров. От своя страна директорката на Центъра госпожа Иванка Ненкова благодари за проявената доброта и съпричастност.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени