• Военнослужещи от Сухопътните войски продължават борбата за гасене на големия пожар край село Михилци

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

   
   
НОВИНИ
1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 652
0
Командно-щабно учение „Тримонциум 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU) е планирано да се проведе за времето от 27 до 30 май 2024 г. със страна домакин България, в района на 55-ти инженерен полк - Белене.
Темата на учението е „Действие на щаба на IEL MILU/JLSG за осигуряване на обща инженерна поддръжка в състава на многонационална механизирана бригада, при преодоляване последствията от бедствия“.
Цели на учението са:
1. Повишаване на оперативната съвместимост със съюзниците и партньорските армии.
2. Повишаване подготовка на щаба на формированието при планиране на задачи от различен характер за обща инженерна поддръжка.
3. Повишаване способностите на щаба на IEL MILU за ... още
Вчера, 22 май, формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 78-ми батальон за осигуряване, от състава на Сухопътните войски, беше задействанo за обезвреждане на боеприпас, открит в частен имот в с. Раяновци, област София.
При направения оглед специализираният екип под ръководството на старши лейтенант Владислав Ставрев установи, че това е ръчна граната РГД-5, не корозирала, със запалка.
 При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше унищожен на учебен център „Сливница“.
 
На 21 и 22 май 2024 г. на учебен център „Анево” се проведе вътрешно състезание по тактическа стрелба в динамични условия между представителните отбори на формированията от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
Участниците водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния и изпълняваха стрелба от различни положения след придвижване със смяна на видовете оръжия.
За пореден път военнослужещите демонстрираха висока мотивация за победа, състезателен дух и точен стрелкови мерник.
В крайното класиране първото място зае отборът на 2-ри механизиран батальон, на второ място се нареди отборът на 3-ти механизиран батальон, а на трето място е отборът на самоходния артилерийски дивизион.
В индивидуалното класиране при жените ... още
 
Днес, 21.05.2024 г., в град Благоевград на площад „Георги Измирлиев“ се състоя тържествена церемония  по официалното изпращане  на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на НАТО в Косово.
На тържествения ритуал присъстваха адмирал Емил Ефтимов - началник на отбраната, генерал-майор Красимир Кънев- командир на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Пламен Йорданов – заместник-командир на Сухопътните войски, полковник Кирил Спаневиков - командир на 3-то бригадно командване, Методи Байкушев - кмет на община Благоевград, Георги Динев - Областен управител на Благоевград, представители на местното управление, близки и роднини на заминаващите военнослужещи, граждани и гости на Благоевград.
В своето ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени