• РОТА „ALTHEA“ ОТ СЪСТАВА НА 3-то БРИГАДНО КОМАНДВАНЕ ПОЛУЧИ ОЦЕНКА “MISSION CAPABLE”

  • Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 584
Продължава съвместната подготовка „РОДОПИ - 23” с участието на 101-ви алпийски полк  от състава на Сухопътните войски  и  военни формирования от съюзни държави. Изпълнява се отработването на въпроси по оцеляване, огнева подготовка и патрулиране.
На 12 и 13 септември на УП „Анево” се проведе първият шампионат по тактическа стрелба между формированията от Сухопътните войски. В надпреварата взеха участие отборите  на 61-ва механизирана бригада – Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян, на 3-то Бригадно командване – Благоевград, 5-то Бригадно командване – Плевен и на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.
Участниците премериха сили в различни сцени, като водеха огън по мишени на къси и пределно къси разстояния с автомат и пистолет от място и в движение, със смяна на позициите. Състезанието протече при отлична организация, като отборите демонстрираха висока мотивация за победа, състезателен дух и точен стрелкови мерник.
още
Военнослужещите и цивилните служители от 55-ти инженерен полк – Белене отбелязаха своя професионален празник - 145 години от създаването на Инженерни войски. Бойното знаме на полка беше посрещнато на площад „България”. Командирът на полка полковник Петко Петков прие строя и поздрави личния състав. В словото си той направи равносметка на изпълнените през годината отговорни задачи, благодари за професионализма и труда, които военнослужещите и цивилните служители влагат за изпълнението на поставените им задачи. Изказа своята признателност за проявените всеотдайност, упоритост и отговорност в ежедневната професионална дейност и отправи пожелания за здраве, нестихващ стремеж към професионално израстване и неизчерпаеми сили и енергия в реализирането на всяко начинание.
още
Продължава съвместната подготовка „РОДОПИ-23” с участието на 101-ви алпийски полк – Смолян, от състава на Сухопътните войски и военни формирования от съюзни армии. 
Вчера, 12 септември, Първа алпийска рота с военнослужещи от САЩ извършиха разузнаване в планината и атака на обект, Трета алпийска рота и военнослужещи от Италианската Република извършиха придвижване в планината, а Четвърта алпийска рота с военнослужещи от Чешката Република тренираха специализирана алпийска подготовка.
Днес, 11 септември  на строевия плац на военно формирование 28330 – Смолян бе официално открита  съвместната подготовка „РОДОПИ – 23”.
Тя е третата по ред международна подготовка, станала вече традиционна за 101-ви алпийски полк – Смолян от серията учения  „РОДОПИ”.
Строят беше приет от командира на полка подполковник Стефан Димов, който е провеждащ  учението.  В словото си той поздрави международните участници с „Добре дошли” и отправи призив към тях: „Дайте всичко от себе си, за да реализирате успешно поставените ви задачи”.
            В съвместната подготовка  участват  над 350 военнослужещи от  ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени