• Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха невзривен боеприпас, открит в област Плевен

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Казанлък

  • Една година от тържественото освещаване на православен параклис „Свети Димитър Солунски Чудотворец” в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 695
На 14.08.2024 г. в село Широка Лъка, област Смолян  представителни блокове от 101-ви алпийски полк, от състава на Сухопътните войски, и военният духов оркестър на  Военновъздушните сили проведоха тържествена проверка-заря по случай 146 години от освобождението на село Широка Лъка и околните села.
           Тържествената проверка беше командвана от капитан Николай Соколов-командир на алпийска рота, а строят беше приет от майор Иван Атанасов от Щаба на алпийският полк.
           Венци и цветя пред паметника  на загиналите от войните бяха поднесени от името на кмета на Община Смолян Николай Мелемов, Областния управител на Смолян Захари Сираков, председателя на ... още
Военнослужещи от 101-ви алпийски полк-Смолян взеха участие в литийно шествие по повод 190-ата годишнина от изграждането на Църква „Успение Богородично“  в град Златоград
Двадесет и пет поредни дни военнослужещи от Сухопътните войски действат за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница.
И днес, 13 август, 18 военнослужещи с 6 броя техника, от състава на 3-то бригадно командване, под ръководството на лейтенант Преслав Благоев действат в района между селата Петрово и Голешево.
 Групата оказва помощ на пожарникарите от Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ и прокарва просеки с цел недопускане разрастването на пожара.
По повод Международния ден на младежта, днес 12 август, пред Родопския драматичен театър „Николай Хайтов” в гр. Смолян 101-ви алпийски полк със съдействието на Областна администрация-Смолян  проведе отворено занятие по алпийска подготовка
Ученици, младежи и граждани  имаха възможност да разгледат и да се запознаят с въоръжението и техниката  на полка: автомат „Калашников”, ПК,  пистолет „SIG Sauer“ и снайперова пушка MSG,  свързочната техника БТР 60ПБ ,,Чайка“, транспортната техника „Мерцедес-Зетрос“, „Мерцедес-G“ и АТВ.
Инструктори от учебния център за планинска подготовка на 101-ви алпийски полк изградиха два алпийски „тролея”, по които се спуснаха над 300 деца.
На ... още
Днес, 12 август, пред паметника  на полковник Владимир Серафимов в района на 38-ми механизиран батальон-Стара Загора,  от състава на 2-ра механизирана бригада, се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя по повод отбелязването на 164-ата годишнина от рождението на бележития български пълководец полковник Серафимов, известен сред българския народ като „Освободител на Родопите“.
 С венци, цветя и едноминутно мълчание, военнослужещите изразиха своето уважение към саможертвата и героизма на героя-освободител и неговите бойци.
На ритуала присъстваха командирът на 2-ра механизирана бригада, бригаден генерал Мирослав Костадинов и личният състав на формированието.
 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени