• Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 534
Специализиран екип, под ръководството на капитан Йордан Йорданов, от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от в.ф. 44200 – Стара Загора, от състава на Втора механизирана бригада, унищожи на УЦ „Люляк“, силно корозирал с взривател 65 мм снаряд от Руско-турската война, открит на връх Шипка.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов.
На 28 август военнослужещи от Десети механизиран батальон от състава на Бригадно командване и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски взеха участие в ритуал по откриване на паметна плоча на загиналите във войните жители на село Дива Слатина, обл.Монтана.
Инициативата за изграждането на паметната плоча е на жителите на село Дива Слатина. Проектът е реализиран с помощта на община Георги Дамяново, с финансиране, осигурено от Министерство на отбраната.

 
На 23 август 2021 г. формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, извърши разузнаване и унищожаване на 100 мм силно корозирала авиобомба без маркировка, открита в коритото на река Арда, под моста за село Русалско, община Ардино.
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия е в състав от четирима военнослужещи с ръководител капитан Димитър Чернев.
И днес, 20 август, 37 военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград, продължават участието си в гасенето на големия пожар в землищата на селата Югово и Нареченски бани. Ръководител на групата е подполковник Недялко Киров – командир на реактивен дивизион.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени