• Модул за „Активна охрана и отбрана на летище“ от състава на Бригадно командване получи оценка „Боеготов“

  • Модул за „Активна охрана и отбрана на летище“ от състава на Бригадно командване получи оценка „Боеготов“

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 527
На 17 юли на паметника на Хаджи Димитър в подножието на връх Бузлуджа, военнослужещи от самоходния артилерийски дивизион на 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха в ритуал по повод 153-та годишнина от подвига на войводата и неговата чета.
На церемонията присъстваха Драгомир Петков – заместник-кмет на община Казанлък,  бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители на патриотични организации и родолюбиви българи.
Годишнината беше почетена с отслужване на заупокойна молитва за загиналите четници от свещеници на казанлъшката  духовна околия. В памет на героите вълнуващо слово произнесе Чавдар Ангелов – директор на Национален музей „Шипка-Бузлуджа”.
След поднасяне на венци и ... още
Днес, 14 юли, на тържествен ритуал заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк подполковник Красимир Ташев официално е назначен за командир  на полка.
Със заповед на министъра на отбраната подполковник Красимир Ташев е повишен в звание полковник и е назначен на длъжността командир на 4-ти артилерийски полк.
Пагоните на новия командир връчи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов пред личния състав на формированието.
В словото си  генерал-майор Попов отправи пожелания към полковник Ташев за здраве и много успехи, които да го съпътстват в дейността му.
  Полковник Ташев прие бойното знаме и обеща да го опази чисто и неопетнено.
Един отбор, една цел и силна мотивация за добро представяне бяха основните стремления на представителния отбор от ВСК „Стрямци–61” към 61-ва механизирана бригада - Карлово, който взе участие в спортното събитие „Legion Run Bulgaria 2021” проведено на 10 юли в с. Конска, община Брезник.  Legion Run е много повече от бягане с препятствия, то е едно незабравимо приключение, което подлага на изпитание духа и тялото, като акцентът е върху екипността в действията на участниците.
Отборът на Стремци беше в състав от дванадесет военнослужещи с общ ръководител старши лейтенант Станимир Томов, които заедно преодоляха общо  и тридесет и две препятствия по 5-километровото трасе до финала. Всяко едно от тях изискваше максимална физическа натовареност и ... още
Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада участваха в тържественото отбелязване на 171 години от рождението на Иван Вазов на 9 юли в родния му град Сопот, което се проведе под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.
Да почетат делото на патриарха на българската литература на ритуала присъстваха заместник-министрите на културата и на правосъдието Пламен Славов и Иван Демерджиев, кметът на община Сопот Деян Дойнов, председателят на общинския съвет на Сопот Нели Пенева, командирът на 61-ва бригада бригаден генерал Деян Дешков, доц. д-р Григорий Вазов – почетен гражданин на град Сопот и родственик на Иван Вазов, общински съветници, военнослужещи от бригадата, граждани и гости на град Сопот.
Слова за великия българин произнесоха ... още
На 1 юли  на учебен полигон „Анево” стартира състезание по тактическа стрелба в динамични условия между отбори на 61-ва механизирана бригада – Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян и на Бригадно командване – Благоевград. Състезанието беше открито от командира на 61-ва мбр бригаден генерал Деян Дешков.
Надпреварата се провежда в условията и по правилата на дисциплината T-Class, представляваща поредица от сложни и реалистични упражнения, изпълнявани с автомат и пистолет.
Днес, 2 юли, ще бъдат определени победителите в комплексното класиране.
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени