• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 653
Традиционно на връх Околчица, днес 2 юни, се проведе Всенародно поклонение пред живота и делото на великия революционер и свидно чедо на майка България Христо Ботев.
На ритуалът присъстваха министър-председателят Димитър Главчев, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, командирът на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, политици, общественици, представители на държавната и местна власт, както и стотици граждани.
 
На 1 юни, в град Враца, военнослужещи от 3-то бригадно командване и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествена проверка-заря по повод 148 години от гибелта на Христо Ботев.
Командващ на проверката-заря беше командирът на 10-ти механизиран батальон - Враца подполковник Симеон Гаджев. Президентът и Върховен гловнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев прие почетния строй на представителните формирования.
Празнични илюминации озариха небето над Враца.
На ритуалът присъстваха още министър-председателят на Република България Димитър Главчев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на отбраната Атанас Запрянов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 3-то ... още
За целите на тактическото учение „Тракийски воин 24”, Сухопътните войски на Република България развърнаха команден пункт на многонационална дивизия, който освен от представители на Сухопътните войски включва и екип за гражданско-военно сътрудничество от армията на САЩ, група за връзка и взаимодействие с реактивната батарея за залпов огън „HIMARS” от състава 181-ви артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси от САЩ, преподаватели и слушатели в редовна и задочна форма на обучение във Военна академия „Георги Стойков Раковски“, офицери за връзка и взаимодействие от Многонационалната бойна група на НАТО в България.
Комуникацията между учебните полигони и управлението на подчинените формирования се осъществява чрез развърнатите сателитни ... още
Вчера, 1 юни, военнослужещи от 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екология, от състава на Сухопътните войски, участваха в тържествена проверка-заря, посветена на 148-та годишнина от героичната гибел на Христо Ботев и Деня на загиналите за свободата и независимостта на България в село Чавдар.
На площада, пред паметника на загиналите за свободата жители на село Чавдар, бяха положени венци и цветя. Присъстващите отдадоха почит към паметта и подвига на героите с едноминутно мълчание и падане на колене.
Празнични илюминации озариха небето над селото.
 
На 1 юни, в град Калофер се проведе тържествена проверка-заря, посветена на 148-та годишнина от героичната гибел на Христо Ботев и Деня на загиналите за свободата и независимостта на България с участието на военния духов оркестър и представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски.
Командващ на зарята беше заместник-командирът на 1-ви механизиран батальон майор Пламен Великов. Под звуците на „Срещен марш” почетният строй беше приет от командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов.
Празнични илюминации озариха небето над Калофер.
На ритуала присъстваха още кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет-Карлово Доньо Тодоров, кметът на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени