• Поклон пред паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение на територията на Република Северна Македония

  • „PLATINUM LION 24“ постигна целите си

  • Сухопътните войски продължават да развиват способностите си

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 645
На 21 май, от 11:00 часа, в град Благоевград, на площад „Георги Измирлиев“, ще се състои Тържествена церемония по официалното изпращане на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).
В операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) ще се включат над 100 военнослужещи основно от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград. Българският контингент ще изпълнява задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово.
Заместник-командир на 2-ри многонационален батальон от силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово е майор Красимир Дамянов, а командир на ротата е капитан Фердо Фердинандов.
 
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 34200 – Шумен, с ръководител майор Александър Александров, разузна, транспортира и унищожи корозирал артилерийски снаряд, открит в околностите на град Смядово.
Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
 
Отборите на ВСК „Стрямци - 61” от 61 механизирана бригада – Карлово и ВСК „Алпинист” от 101 алпийски полк – Смолян, се срещнаха в квалификационна среща по футбол, която се проведе на стадион „Васил Левски” в град Карлово на 17 май.
Срещата е от спортния календар на Националната военна спортна федерация за 2024 година.
Двубоят премина при игрово надмощие на Стремци, които победиха с 3:0. С два гола се разписа редник Йордан Димитров от щабен батальон, а едно попадение реализира младши сержант Иван Караганчев от зенитно-ракетен дивизион.
 
На 16 май, на стадион "Локомотив" в град Стара Загора, се изигра първата квалификационна среща от Държавното военно първенство по футбол за мъже във втора група между представителните отбори на ВСК "Тракиец 2007" на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и ВСК "Логистик" от 110 Логистичен полк - Пловдив.
Представителите на бригадата  демонстрираха по-добра подготовка и воля за победа и заслужено се наложиха с убедителен резултат - 10:0.
Останалите отбори в групата са ВСК „Шумен“ и ВСК „Артилерист“ - Асеновград.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени