• Военнослужещи от гарнизон Плевен участваха в тържествен ритуал по повод 142 години от освобождението на града

  • Приключи батальонното тактическо учение „Вратица 2019”

  • 4-ти артилерийски полк чества християнския празник „Света Великомъченица Варвара” – покровителка на артилерията

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 468
Един отбор, една цел и силна мотивация за добро представяне бяха основните стремежи на представителния отбор от военен спортен клуб „Стрямци – 61” към 61 механизирана бригада - Карлово, които взеха участие в спортното събитие „Legion Run 2019” на 6 юли в с. Мрамор, област София.
„Legion Run” е много повече от бягане с препятствия, то е едно незабравимо приключение, което  подлага на изпитание духа и тялото, като акцентът е върху екипността в действията на участниците.
Отборът на стремци бе в състав от 10 военнослужещи с ръководител старши лейтенант Димо Денев, които заедно преодоляха общо двадесет и две препятствия до финала. Всяко едно от тях изискваше максимална физическа натовареност и гарантираше висока доза ... още
 Днес, 08.07.2019 г., на учебен полигон „Ново село” тържествено беше открита съвместната подготовка „Platinum lion 19“, в която участват над 600 военнослужещи.
При церемонията по откриването заместник-командирът на Единния център за начална подготовка - Плевен полковник Марин Господинов, който е провеждащ учението, посочи: „Platinum lion 19“ (PL 19) е годишно многонационално учение, което се провежда в района на Черно море като част от съвместната програма на американското командване за Европа. То има за цел да покаже възможностите на съюзниците и партньорите в НАТО за трайно сътрудничество и колективна сигурност на Черноморския регион. Учението е добър пример за съвместни усилия в нашия динамичен  свят... Тази съвместна подготовка не ... още
Днес, 5 юли, в Център за подготовка на специалисти-Сливен, петдесет и двама военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски получиха документ за завършен курс. От началото на юни те се обучаваха в Център за подготовка на сержанти и войници на ЦПС по първи модул за придобиване на сержантско звание.
В тази група най-много са военнослужещите от формированията в Карлово и Казанлък, но има и от Враца, Белене, Благоевград, Корен, Русе, Свобода, Сливен, Смолян, Стара Загора, Ямбол.
На 1 юли в района на 20-ти самоходен артилерийски дивизион  - Ямбол  от състава на 2 механизирана бригада се проведе церемония по закриване на ТУБС „Вулкан - 19”. Строя на военнослужещите от дивизиона беше приет от полковник Стоян Шопов – началник на щаба на бригадата.
Полковник Шопов приветства всички военнослужещи за достойното им представяне в хода на учението, изказа благодарност от името на командването на бригадата за проявената висока мотивация и себераздаване и начерта насоките за усъвършенстване на подготовката.
За проявен висок професионализъм бяха наградени военнослужещи със заповеди на командира на бригадата и на командира на дивизиона.
Полковник Шопов връчи грамоти на наградените. Пожела на целият личен състав здраве, късмет, ... още
На 1 юли десет военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол получиха новите си пагони за по-високо звание и ново назначение. На 8 военнослужещи бе присвоено първо сержантско звание „младши сержант”, а на двама - звание „ефрейтор 1-ви клас”.
В батальона бяха допълнени вакантните длъжности за командири на механизирани отделения, логистици и свързочници.
„Постигнатото дотук от Вас, е само първата поредна стъпка напред в професионалното Ви развитие и занапред след пагона, който днес поставих на раменете Ви, отговорността Ви става още по-голяма” – посочи в обръщението си към младшите сержанти командирът на батальона подполковник Ивайло Иванов – „Вашата роля е една от ключовите за това, да се постигат целите на ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени