• Участие на военнослужещи от гарнизон Плевен в тържествен ритуал по повод 141 години от Освобождението на града от турско робство

  • В Центъра за подготовка на специалисти-Сливен завърши обучение за получаване на военно-отчетна специалност

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в отбелязване Деня на Света Великомъченица Варвара

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 428
От 14 до 16 август в щаба на Бригадното командване - Благоевград се проведе съвместна щабна тренировка, между военнослужещите от Бригадното командване и представители на Националната гвардейска част на щата Тенеси.
Основната цел на щабната тренировка бе да се повишат знанията и уменията на офицерите от Бригадното командване за работа в многонационална среда и да се разработят стандартни оперативни процедури, които да подобрят и оптимизират процеса на оперативно планиране.
Подполковник Томас Фоли от Националната гвардейска част на щата Тенеси беше впечатлен от отличната теоретична и практическа подготовка на офицерите от Бригадното командване и многократно подчерта, че „добрата координация и добре сглобеният екип, с който разполага Бригадното командване е повече от ... още
  По повод тържественото отбелязване на 133-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година и празник на Сухопътните войски се провежда фотоконкурс на тема „СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ. ФОТОПОГЛЕД - 2018”.
 
Регламент за провеждането му:
 
1. Общи положения
1.1. Регламента на Първи фотоконкурс „Сухопътни войски. Фотопоглед-2018“ определя целите и реда за неговата организация.      
1.2. Учредител на Фотоконкурса е командира на Сухопътните войски.      
1.3. Организатори на Фотоконкурса са Канцелария на Командира на СВ, Отделите„Личен състав” и „Логистика” в КСВ.
 
2. ... още
Вчера, 14 август, в село Широка лъка военнослужещи от 101 алпийски полк – Смолян и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски участваха в тържествена проверка – заря, посветена на Капитан Петко войвода и геройски загиналите воини от Широка лъка и околните села в борбата за свободата и независимостта на България.
Венци и цветя бяха поднесени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, кмета на община Смолян, областния управител на област Смолян и др.
На тържествения ритуал присъстваха заместник-кметът на община Смолян Венера Аръчкова, заместник-областният управител на област Смолян Владимир  Гърбелов, кметът на село Широка лъка Васил Седянков, Архимандрит Висарион, секретарят на Архиерейското наместничество град Смолян иконом Запрян ... още
Днес, 13 август, в района на формированието, командирът на 78-ми батальон за осигуряване – София майор Александър Бойков връчи на капитан Станислав Антонов медал и сертификат за постигнати високи резултати, професионализъм и отдаденост по време на мисията в Афганистан “Resolute Support” от състава на 35-тия български контингент като съветник по CIMIC.
Командирът на батальона пожела на капитан Антонов да развива способностите си по гражданско-военно сътрудничество, както „на българска земя, така и на международната сцена, да продължава да изпълнява задълженията си със същия устрем и да бъде пример за останалите военнослужещи“.
 
Днес, 10 август, на строевия плац на Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници.  
В словото си заместник-командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени