• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 664
Днес, 4 юли курсанти от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” посетиха 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.
Посещението е част от планираното опознавателно пътуване на курсантите от Висшето военноморско училище във военните формирования от Българската армия и има за цел да се запознаят с функциите и задачите на формированията от видовете Въоръжени сили.
Заместник – командирът на бригадата полковник Митко Балтов посрещна бъдещите офицери и ги запозна със структурата, мисията и задачите на формированието.
По-късно курсантите наблюдаваха статичен показ на нови образци въоръжение, техника и екипировка и посетиха православния параклис „Св. вмчк Георги Победоносец” в района на бригадата.
Капитан І ранг ... още
Състезатели от спортни клубове от Сухопътните войски - „Стрямци - 61“ от 61-ва механизирана бригада-Карлово, „Тракиец 2007“ от 2-ра механизирана бригада-Стара Загора, „Алпинист“ от 101-ви алпийски полк-Смолян, „Танкист“ от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен, „Ботев“ от 5-то бригадно командване-Плевен и „Логистик“ от 110-ти логистичен полк-Пловдив, постигнаха престижни резултати по време на Държавния шампионат по планинско бягане, провел се в курортен комплекс „Боровец“ на 3 и 4 юли.
В шампионата освен представителите на Сухопътните войски участваха и отборите „Спорт МО“ от министерството на отбраната, „НВСК Велико Търново“ от Националният военен университет ... още
Днес завърши Държавният военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия, на който домакин беше 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
След изключително оспорвана надпревара на учебен център „Анево” между състезателите от Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, Националния военен университет „Васил Левски” и Служба „Военна полиция”, в крайното отборно класиране при мъжете призовото първо място зае отборът на Съвместното командване на специалните операции, следван от отбора на Сухопътните войски, а трети се наредиха представителите на Военновъздушните сили.
Отборно при жените ... още
Днес, 2 юли, екип за обезвреждане на невзривени боеприпаси от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, под ръководството на капитан Димитър Атанасов, унищожи противотанкова мина - Ба III, без взривател и маркировка.  Боеприпасът беше открит през вчерашния ден в района на град Пещера (до входа на крепост „Перистера”).
Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
Днес, 2 юли, беше тържествено открит Държавният военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия, на който домакин е 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. В него ще премерят сили отборите на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, Националният военен университет „Васил Левски” и Служба „Военна полиция”.
 Състезанието ще се проведе при изключителна динамика на учебен център „Анево”, като състезателите ще имат възможност да водят огън по цели на къси и пределно къси разстояния, да изпълняват стрелба след придвижване, със смяна на позициите и положенията на видовете ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени