• На УП „Ново село” се провежда тактическо учение „СТОМАНЕН ЩИТ-2019”

  • Полево лагерно обучение на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от Сухопътните войски

  • С тържествен ритуал изпратиха 39-ия контингент от Българската армия за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 461
Танковите екипажи от първа танкова  рота на Втори танков батальон, с командир подполковник Делян Люцканов изпълниха първо контролно упражнение: „Стрелба от движение по появяващи се и движещи се цели, денем с въоръжението на танк Т-72 щатен изстрел“.
Стрелбите бяха наблюдавани от полковник Васил Челенков, началник на сектор в отдел „Подготовка на войските” на командването на Сухопътните войски и от командира на ЦПС полковник Любомир Вачев.
 
Вчера, 22 май, в Центъра за подготовка на специалисти приключиха изпитите на 21 военнослужещи от Сухопътни войски за придобиване на военно-отчетна специалност (ВОС) и квалификация. От тях 19 са с ВОС „Специалист от мотопехотни войски” и 2-ма - „Специалист от танкови войски”
Военнослужещите държаха изпити по огнева подготовка на огневи комплекс „Батмиш”, а по практика и теория по тактико-специална подготовка - в района на формированието.
Изпитът се проведе от комисия с председател полковник Васил Челенков, началник на сектор в отдел „Подготовка на войските” на Командването на Сухопътните войски. Той поздрави военнослужещите за доброто им представяне и уточни, че за тях това е само начало, че тук са получили добра основа, към ... още
На 21 май главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов и главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов посетиха Центъра за подготовка на специалисти – Сливен (ЦПС). Придружени от главният сержант на ЦПС старшина Иван Иванов те се срещнаха с войниците и сержантите от формированието и разговаряха по въпроси за професионалното развитие, подготовката и мотивацията на военнослужещите.
Главните сержанти се срещнаха и с командира на формированието полковник Любомир Вачев и заместник-командира полковник Данчо Николов.
 
Вчера, 22 май, приключи тактико-специалното учение за даване на оценка на бойните способности за изпълнение на дежурство в Силите за незабавно последващо въвеждане към „NRF-20“  „Специализирана защита-19”  с  многофункционален взвод за ЯХБЗ от 38 батальон за ЯХБЗ и Е. 
Тема на занятието бе „Действие на многофункционален взвод за ЯХБЗ в отбранителна операция в състава на многонационална рота от многонационален батальон за ЯХБЗ“.
От 20 до 22 май,  в района на военното формирование и местността „Тепсиите“, 64 военнослужещи и 27 единици специална техника от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е отработиха и демонстрираха  знания и умения по познаване и прилагане на ръководните документи на НАТО при ... още
На 21 и 22 май кандидатите, успешно преминали прегледите за годност за военна служба и психологическа пригодност, бяха допуснати до изпит.
          Те показаха много добри резултати по физическа подготовка и на теста за обща култура.
          С издържалите изпитите командирът на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров проведе беседа и предложи длъжности в полка на 19 души, като им пожела успешна реализация в редиците на Българската армия.
 
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени