• И в почивните дни военнослужещите от Сухопътни войски изпълниха задачи по разузнаване и унищожаване на невзривен боеприпас

  • Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк и военният духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в ритуал повод 143-ата годишнина от освобождението на Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 496
Вчера, 27 юли, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия на военно формирование 44200 – Стара Загора от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада, бе активирано за действие за унищожаване на 76,2 мм. снаряд в района на землището на с. Главан, област Стара Загора.
Формированието в състав от четирима военнослужещи с две единици техника беше ръководено от капитан Росен Русанов.
Снарядът беше унищожен в долината на река Лозянска.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
Вчера, 26 юли, военнослужещи от 61-ва механизирана бригада  изтеглиха джип Сузуки, катастрофирал в труднодостъпна местност в парк Централен Балкан на 1 км северно от водопад Кадемлийско пръскало, община Павел баня. Под ръководството на капитан Данаил Колев изтеглянето бе извършено със ЗИЛ-131, оборудван с допълнителни буксирни въжета.
Военнослужещите бяха задействани по молба на РПУ Казанлък и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 

Военнослужещи от 38-ми батальон от състава на Втора механизирана бригада помогнаха в гасенето на горски пожар над с. Дълбоки, област Стара Загора. На терен от 7.00 ч. вчера, 26 юли, действаха 24 човека с шест броя техника под ръководството на капитан Герасим Златинов.
Пожарът е възникнал снощи в гориста и труднодостъпна местност над село Дълбоки. Специализираният екип за предотвратяване и/или преодоляване на последиците от бедствия е задействан в 6,10 ч. сутринта на основание отправено искане от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от Българската армия, участвал в състава на  Многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC – BG”, се състоя вчера, 20 юли, на строевия плац на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на 2-ра механизирана бригада.
Тържественият строй беше приет от командира на бригадата бригаден генерал Стоян Шопов, който връчи грамоти на шестима военнослужещи във връзка с поддържаното през изминалите шест месеца бойно дежурство на контингента, за проявено старание и отговорност при изпълнение на задачите и постигнати високи резултати в служебната дейност. 
В обръщението си към  военнослужещите той изрази своята гордост и удовлетворение от проявения ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени