• Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривени боеприпаси

  • Тържествена проверка - заря по случай 108 години от освобождението на Родопите и Празник на община Смолян

  • Военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в тържествата по повод 108 години от освобождението на Свети Врач

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 489
В изпълнение на Указания на заместник-началника на отбраната Емил Ефтимов и със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов в два последователни дни военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски развърнаха военнополеви болници в градовете Пловдив и Русе в рамките на съвместна тренировка с Националния оперативен щаб, Министерството на спорта, Министерството на здравеопазването, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ и областните администрации.
На 24 март в Пловдив военнослужещи от 110 логистичен полк, под ръководството на командира на полка полковник Костадин Добрев, извършиха транспортиране на материални средства /легла, дюшеци, възглавници и чаршафи/ от териториална дирекция „Държавен резерв и ... още
Специализиран екип от 42-ри батальон в гр. Ямбол, с ръководител  сержант Енчо Георгиев, беше задействан в 8.07 ч.  на 21 март със задача – разузнаване и обезвреждане на невзривен боеприпас, намерен в землището на с. Ситово, Ямболско. При направения оглед военнослужещите установяват, че това е 85 мм артилерийски снаряд без взривател.
При спазване на всички мерки за безопасност снарядът беше транспортиран и унищожен под ръководството на капитан Димитър Дренски на Учебен полигон „Победа“.
В Единния център за начална подготовка - Плевен от 10 до 12 март се проведе сертификация на 40-тия контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа”. Сертификацията започна с брифинг на националния командир полковник Светлозар Стефанов – офицер от Министерство на отбраната. Командир на ротата е капитан Христо  Върбанов от военно формирование 42800 – гр. Плевен.
 Ротата за охрана ще изпълнява задачи в база “Летище Кандахар”, свързани с контрол на трафика на автомобили и хора, охрана и патрулиране на определената зона за отговорност от летището и др.
 Тактико-специалното учение за сертификацията на контингента беше на тема „Организиране на охрана, работа на контролно - пропускателен ... още
    Вчера, 9 март, формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ)   от батальона за защита на силите  – Стара Загора, от състава на Втора механизирана бригада, беше задействан за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит на частен адрес в гр. Крън, община Казанлък.
     Формированието в състав 6 военнослужещи, товарен автомобил и санитарен автомобил, под ръководството на капитан Росен Русанов, извърши разузнаване на 152 мм артилерийски снаряд.
При спазване на мерките за безопасност, боеприпасът беше транспортиран и унищожен на Учебен център „Тюлбето” – гр. Казанлък.
С победа на отбора на Сухопътните войски завърши Осмомартенският турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ на УП „Сливница“, в който взеха участие представителки на 12 отбора от Софийския гарнизон.
На второ място се класира отборът на Министерството на отбраната, третото място зае отборът на Военна академия „Г.С.Раковски“. Наградите бяха връчени от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.  

 
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени