• Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 534
Свещените думи „Заклех се!“ произнесоха петдесет и девет новоназначени военнослужещи от гарнизоните Ямбол и Стара Загора от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и се врекоха да служат вярно и предано на народ и Родина.
  В тържествена обстановка, под звуците на военни маршове, изпълнени от военния духов оркестър на бригадата, командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Велин Кехайов и началникът на щаба на 38-ми механизиран батальон майор Петко Пенев приветстваха младите войници и им напомниха, че  „.....военната клетва е свята воинска традиция, символизираща дълг, вярност и чест“ и никога да не забравят, че са се посветили на народ и Родина.
Продължава полевата подготовка на формированията от Сухопътните войски, изведени на зенитния полигон на ВВС „Шабла” за провеждане на експериментални и съвместни бойни стрелби с международно участие „ШАБЛА 2021-2”.
В полевата подготовка и в бойните стрелби участват над 200 военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион „ОСА” на 61-ва механизирана бригада, артилерийско-технически дивизион от състава на 4-ти артилерийски полк, както и личен състав и техника за обслужване и осигуряване.
Формированията от Сухопътните войски ще проведат бойни стрелби и пускове със зенитно-ракетен комплекс „ОСА-АКМ” и с ракетен комплекс 9К79.
Представителният отбор на ВСК „Стрямци-61” се класира на второ място в  Държавното военно първенство по щафетен маратон, който се проведе на 6 септември в град София.
Тимът на Стремци под ръководството на майор Христо Касалийски, който също взе участие в надпреварата, беше в състав: ефрейтор Андрей Кехаяминчев, редниците Стаменка Аргирова и Станислав Иванов от 2-ри механизиран батальон, редник Славян Генчев от батальон ISTAR на 61-ва механизирана бригада и лейтенант Боряна Ангелова от военно формирование 22620.
Стремци демонстрираха отлична физическа подготовка и издръжливост по време на маратона и заслужено заеха второто място.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени