• Военнослужещи от гарнизон Плевен участваха в тържествен ритуал по повод 142 години от освобождението на града

  • Приключи батальонното тактическо учение „Вратица 2019”

  • 4-ти артилерийски полк чества християнския празник „Света Великомъченица Варвара” – покровителка на артилерията

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 468
За трета поредна година военнослужещи от Трети механизиран батальон-Благоевград от състава на Бригадно командване изградиха на Учебен полигон „Симитли” полеви лагер за деца в неравностойно положение, който ще продължи от 12 до 19 юли. Лагерът е организиран по инициатива на Български червен кръст, клон Кюстендил. През тези няколко дни инструктори от батальона организират и провеждат с децата занятия по „Живот при полеви условия“ - избиране на място за подслон, оборудване на землянки с подръчни материали, добиване и разпалване на огън, определяне на посоките на света с подръчни средства и ориентиране по карта.
На 18 юли от 15,30 часа, на площада в град Симитли, пред сградата на общинската администрация, децата ще демонстрират пред обществеността новоусвоените ... още
На 13 юли, при много добра организация от страна на домакините – Единния център за начална подготовка - Плевен, се проведоха състезания по теглене на въже, преобръщане на гума и най-добър пехотен отбор.
В състезанието „теглене на въже“ за време 1 минута победител е отборът на Грузия, второто място зае отборът на  Румъния, трети - на България.
В състезанието „преобръщане на гума“ победител e редник Джак Ван Грайзен  от отбора на САЩ, второто място зае редник Джорджин Лусиан от отбора на  Румъния,  трети е редник Расте Шеху от Албания.
В състезанието „най-добър пехотен отбор“  победител е отборът на Албания, второто място зае отборът на морската пехота на САЩ, трети е отборът на България. В това ... още
Преди броени дни Представителният духов оркестър на Сухопътните войски се завърна от град Албервил, Франция, където, по покана на президента на фестивалния комитет г-н Александър Дала Мутá, представи Република България и Българската армия в 42-ото издание на един от първите по рода си в Европа и един от най-старите и най-престижните във Франция фестивали с военни оркестри от цял свят.
42-ия Международен фестивал на военните духови оркестри в град Албервил, Франция се проведе от 5-ти до 7-ми юли и представи едно изключително оригинално и безпрецедентно шоу с разнообразна музика, шествия, джаз, фолклор и танци с участието на оркестри от България, Китай, Холандия, Италия, Украйна, Литва и Франция.
Съвместно с Представителния духов оркестър на Сухопътните войски взе ... още
        Днес, 12 юли, в 38- ми механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора се проведе Ден на отворени врати за ученици по програма „Ваканция 2019” на комисията за борба срещу противообществените прояви от малолетни и непълнолетни към общината. 
        Посетителите бяха посрещнати от началника на щаба на  бригадата полковник Стоян Шопов и командира на батальона подполковник Николай Николов и имаха възможност да се запознаят с образци  бойна техника на въоръжение в Сухопътните войски, образци на стрелково въоръжение, запознаване с тактико-техническите данни  на 7,62 мм. автомат „Калашников”, 7,62 мм. картечница „Калашников”, лека ... още
На работно посещение в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен бяха 12 главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ, което е част от планирани срещи в български формирования. Те бяха придружавани от 11 български главни сержанти – главният сержант на Българската армия, главните сержанти на Съвместното командване на силите, видовете Въоръжени сили и 68-а бригада Специални сили.
В Сливен гостите бяха приети от командира на ЦПС полковник Любомир Вачев, заместник-командира полковник Данчо Николов и началника на щаба полковник Пламен Белчев.
Главният сержант на Сухопътния компонент на Националната гвардия на Тенеси Майкъл Джентри връчи на командира на формированието дарение от десет лаптопа за оборудване на кабинет за езиково обучение, който ще ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени