• Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуал по повод отбелязването на 79 години от Дравската епопея

  • Над 350 военнослужещи от три нации ще участват в съвместната подготовка „Родопи 24”

  • Полево обучение на военнослужещи на Учебен полигон „Корен“ с артилеристите от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 607
Днес, 18 януари, в Асеновград, пред паметника на генерал Виктор Дандевил, военнослужещи от 4 артилерийски полк – Асеновград, участваха в отбелязването на 146 години от освобождението на града от османско владичество. В знак на признателност пред загиналите за Освобождението на Асеновград бяха поднесени венци и цветя, и почетена тяхната памет с едноминутно мълчание от присъстващите.
Свещеници от Асеновградската духовна околия отслужиха заупокойна панихида за падналите герои.
На мероприятието присъстваха народни представители, представители на местната власт, свещеници от Асеновградската духовна околия, ученици, жители и гости на града.
Военнослужещите от Сухопътните войски се прекланят пред героите отдали живота си за освобождението на България!
Военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада взеха участие в ежегодното общоградско честване на Освобождението на Ямбол, което се състоя днес, 17 януари, в областния град.
По случай 146-тата годишнина от Освобождението на града от османско владичество, военнослужещите се построиха в тържествен строй, който прие началникът на гарнизон Ямбол полковник Милен Димитров, а слово произнесе кметът на града Валентин Ревански. 
Церемонията, на която присъстваха заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин и областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева,  беше предшествана от маршове на градския духов оркестър, а в празничната програма се включиха вокална група ... още
Днес, 17 януари, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за невзривени бойни припаси от 3-ти механизиран батальон – Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване, с ръководител капитан Димитър Димитров, разузна и унищожи, 1 брой настъпателна граната РГД-5 с монтиран УЗРГМ, открита в частен дом, в село Тополница, община Петрич, област Благоевград.
Военнослужещите са действали на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Сухопътните войски непрекъснато оказват помощ на населението и изпълняват задачи и дейности, гарантиращи сигурността на страната в мирно време!
 
На 15 януари, командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков, посети Военното училище на Сухопътните войски на Румъния „Николае Балческо” заедно с командира на Сухопътните войски на Румъния генерал-лейтенант Киприан Марин.
Бригаден генерал, професор, инженер Гита Барсан ректор на Военното училище представи учебно-материалната база и методологията на обучението на бъдещите офицери от Сухопътните войски на Румъния.
Снимки и информация: Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.
 
На 15 януари,  командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков присъства на церемония по смяна на командването на Многонационалния корпус Югоизток между генерал-лейтенант Драгош-Димитру Якоб и генерал-майор Криситан-Даниел Дан.
Снимки и информация:Headquarters Multinational Corps South-East.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени