• Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в Асеновград издигнаха националното знаме на площад „Академик Никoлай Хайтов” по повод 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

  • Командно-щабно учение „Тримонциум 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU)

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 632
Днес 26.04.2024 г, завърши турнирът по футбол на малки вратички за формированията от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който е част от мероприятията за честване на 6 май - празник на Българската армия. 
В духа на спортсменството през изминалите два дни победната купа заслужено вдигна отборът на 38-ми механизиран батальон-Стара Загора. Второто място зае тимът на  42-ри механизиран батальон- Ямбол, а третата позиция заеха представителите на батальона за защита на силите-Стара Загора.
Призът за "Най-полезен играч на турнира" беше присъден на лейтенант Теодора Йорданова от 38-ми механизиран батальон.
Наградите на победителите бяха връчени от началника на щаба на бригадата полковник Георги Калчев, който благодари на домакините от 38-ми механизиран ... още
По повод Деня на Храбростта и празник на Българската армия днес, 26 април, на учебен център „Анево“ бяха проведени демонстрационни стрелби, на които присъстваха представители на държавната и местната власт, фирми, учреждения, финансови и банкови институции, военно-патриотични сдружения и съюзи, както и регионални медии.
Стрелбите предизвикаха интерес у присъстващите, които имаха възможност не само да се запознаят с тактико–техническите данни на стрелковото оръжие, намиращо се на въоръжение в 61-ва механизирана бригада, но и да упражнят стрелковите си умения с него.
От 23 до 25 април 2024 г. представителните отбори по плуване на ВСК „Стрямци – 61” и ВСК „Тракиец-2007“ взеха участие в държавното военно индивидуално-отборно първенство по плуване, което се проведе във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”  - град Варна.
Тимът на Стремци беше в състав капитан Тодор Тодоров и старшина Светлана Ботева от 2-ри механизиран батальон, младши сержант Татяна Недялкова и редник Станимир Бочев от рота „Военна полиция”, редниците Теодор Юруков и Станимир Койчев от 61-ви самоходен артилерийски дивизион, младши сержант Теодора Николова и редник Мария Котовска от щабният батальон.
 Стремци се представиха достойно, като в надпреварата при жените за поредна година се отличи редник Мария Котовска, която зае ... още
Днес, 25.04.2024 г., приключи ротно-тактическото учение с бойна стрелба на моторизираната пехотна рота към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF). Учението се проведе на полигон „Сливница“ в периода от 23 до 25 април.
Участие в ротно-тактическото учение с бойна стрелба на тема: „Водене на задържащи бойни действия в зоната за забавяне“ взеха военнослужещи  от 10–ти механизиран батальон – Враца и механизиран взвод от 3-ти механизиран батальон  Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване.
Поставените цели по време на ротно-тактическото учение с бойна стрелба бяха изпълнени.
По време на занятието бяха изпълнени задачи по извършване на марш, заемане на район в близост до района за бойно използване и действия в ... още
Днес и утре , 25 и 26 април, се провежда турнир по футбол на малки вратички за формированията от 2 -ра Тунджанска механизирана бригада, който е част от мероприятията по повод честване на празника на Българската армия - 6 май.
Турнирът беше открит от заместник - командира по логистичното осигуряване на бригадата полковник Галин Каракоев. В обръщението си той призова към честна игра, колегиалност и успех на участващите отбори, след което обяви турнирът за открит. 
Жребият бе изтеглен от водачите и отборите се втурнаха в надпреварата без да жалят сили в желанието си да стъпят на по-високо място на стълбицата. 
Наградите, осигурени от ВСК "Тракиец", бяха изложени пред очите на състезателите, което допълнително стимулираше участниците в турнира.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени