• Военнослужещи от 2-ра механизирана бригада от състава на Сухопътните войски оказват помощ при гасенето на пожари в областите Хасково и Ямбол

  • Сборният отбор на Сухопътните войски е комплексен победител от Държавния военен шампионат по ориентиране

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 483
Днес, 08 януари, военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада съвместно с Община Карлово отбелязаха 142-ата годишнина от Освобождението на града. В мероприятието участие взеха военният духов оркестър и почетен караул от състава на бригадата.
Тържественото честване на годишнината от Освобождението на града започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Карцов. Слово за героизма на руските воини и българската войска, дали живота си за освобождението на града, произнесе  директорът на историческия музей Мария Деянова.
Честването продължи с шествие до паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов, където подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени с поднасяне на венци и цветя.
На ... още
Годишнината от рождението на великия български революционер, поет и публицист бе тържествено отбелязана в различни гарнизони в страната.
В родния му град Калофер церемонията премина с участието на военнослужещи и духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Тържественият митинг-поклонение започна от двора на Националния музей “Христо Ботев”, а официалната церемония се проведе пред Мемориален комплекс „Христо Ботев”. Цветя бяха поднесени пред паметниците на родителите на гениалния поет – Иванка Ботева и даскал Ботьо Петков. На нея присъстваха Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, Марияна Николова – заместник-министър председател по икономическата и демографската политика, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община ... още
На 18 декември 2019 г. в зала „Тържествена” в Министерството на отбраната се състоя официална церемония по награждаването на най-добрите спортисти на МО за 2019 година. Министърът на отбраната на Република България Красимир Каракачанов и Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчиха призовете на отличилите се спортисти и военни формирования.
След проведените седем държавни военни шампионата през годината по ски, дуелна и щафетна стрелба, стрелба с пистолет „Макаров”, ориентиране, военен трибой, волейбол и футбол отборът на Сухопътни войски завоюва почетното първо място в крайното комплексно класиране, което беше голям успех за военнослужещите.
На церемонията министър Каракачанов връчи на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил ... още
В присъствието на началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов вчера, 18 декември, командирът на ЕЦНП-Плевен полковник Николай Бешев сдаде длъжността на полковник Марин Господинов. В словото си полковник Бешев благодари на военнослужещите и цивилните служители за техния неуморен и всеотдаен труд, с който са допринесли за успешното изпълнение на всички задачи, поставени пред формированието.
          Бригаден генерал Караиванов на свой ред изрази благодарност към полковник Бешев за отличната му работа като командир и подчерта, че в негово лице Сухопътните войски губят един перфектен офицер, благодари му за достойно изпълнения служебен дълг и му връчи награда за показан висок професионализъм,  проявено ... още
Тържествен ритуал по полагане на военна клетва се проведе днес,                     13 декември, в 55-ти инженерен полк - Белене.
В присъствието на роднини, близки и приятели, в тържествена обстановка, 16 новоназначени военнослужещи целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на народа и Родината си.
Почетният строй беше приет от командира на полка полковник Росен Арабаджиев, който поздрави военнослужещите и им пожела търпение и решителност, усърдие и постоянство в ежедневната подготовка и изпълнението на отговорните задачи, които стоят пред тях.
 „Убеден съм, че  днес, изправени пред бойното знаме, добре осъзнавате отговорността, която ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени