• Награда за достойно изпълнен граждански дълг

  • Тържествени ритуали по повод празника на Гарнизон Плевен – 16 март

  • Артилеристите от 2-ра механизирана бригада честват Празника на ракетните войски и артилерията

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 438
  На 26.10.2018 г., на площад „Бдинци” в град Видин, военнослужещи от Бригадно командване-Благоевград взеха участие в тържествена проверка-заря по случай духовния празник на града. Приемащ тържествената проверка-заря бе майор Иван Конорски, а командващ - капитан Ивайло Алексов от 10 механизиран батальон - Враца. След  рапорта на командирите на трите роти, бяха положени венци и цветя в знак на признателност пред паметника на площада.
В своето празнично слово кметът на град Видин Огнян Ценков поздрави всички присъстващи и отбеляза: „В този ден ние отново заставаме пред паметника на площад „Бдинци”, издигнат в чест на войниците, офицерите и доброволците, дали живота си във войните за национално обединение, за да сведем глави пред тяхната ... още
Днес,  26 октомври, на строевия плац в Единния център за начална подготовка – гр. Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва на български граждани без военна подготовка.
Слово след полагането на военната клетва произнесе началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев, който подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
Поздравления бяха поднесени и от името на началника на Централното военно окръжие София полковник Георги Петков.
От 1 до 26 октомври бе организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. Преминати бяха основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Обучението завърши с полагане на изпити по основните дисциплини, като на ... още
Днес, 26 октомври, на площад „Хаджи Димитър” в Сливен се състоя общоградско честване по повод празника на града – Димитровден. Центърът за подготовка на специалисти се включи в честването с представителни части, Военният духов оркестър, почетен караул и военнослужещи. С издигане на знамената и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци присъстващите почетоха славните борци за свобода, независимост,  духовен и стопански възход. 
Кметът на община Сливен Стефан Радев поздрави присъстващите и  отправи пожелание: „Да обичаме родния край, да работим за по-доброто му бъдеще в името на децата ни. Сливен е прекрасен град, с богата история и културно наследство. Сливен има бъдеще, което зависи от всички ... още
От 22 октомври до 02 ноември на УП „Корен” се провежда полева подготовка със специалистите по ядрена, химическа и биологическа защита и екология от Сухопътните войски. В нея ще вземат участие около 250 военнослужещи и 80 единици специална и спомагателна техника от военните формирования в Мусачево, Горна Оряховица, Стара Загора, Благоевград, Асеновград, Пловдив и Смолян.
Целта е да се подобри подготовката на специалистите и формированията за ЯХБЗ за бързи и ефективни действия при изпълнение на задачи по ликвидиране на последствията при ядрени, химически и биологически опасни аварии, използване на оръжия за масово поразяване или терористични актове с използване на ядрени, химически или биологически вещества на територията на страната.
За постигане на целта ще се ... още
          Днес, 24 октомври, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и неговият заместник бригаден генерал Валери Цолов присъстваха на полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен” на артилерийските формирования от състава на Сухопътните войски.
          Командирът на 4-ти артилерийски полк  полковник Лъчезар Мишев запозна командира на Сухопътните войски с  целите и задачите, стоящи за изпълнение пред артилерийските специалисти.
Генерал-майор Попов присъства на част от тактическото учение с бойни стрелби на противотанковия дивизион от състава на полка. Той наблюдава заемането на неподготвена огнева позиция и изпълнение на огневи задачи от ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени