• Военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е участват в полево многонационално учение „Драгон-19“ в Полша

  • Сертификация по CREVAL на група CIMIC

  • Армия и училище заедно в проекта „С поглед в бъдещето - училището има смисъл“

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 450
В ритуал-панихида в Благоевград, пред Паметника-костница в стария гробищен парк, където са положени тленните останки на 580-те войници и офицери, загинали при защитата на Горна Джумая (днес Благоевград) през 1913 г.,  взеха участие днес, 7 март, военнослужещи от Бригадното командване и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.
Паметникът-костница е реновиран под патронажа и със средства на Министерството на отбраната със съдействието на община Благоевград, областна администрация-Благоевград и Регионален клуб „Традиция“.  С военни почести военнослужещите от Бригадното командване положиха в обновената крипта костите на войници, загинали за Освобождението на Горна Джумая на 5 октомври 1912 г., както и на 17 офицери, 31 подофицери и 528 войници, ... още
„Еделвайс райд“ е борба да превъзмогнеш трудностите, да преминеш цялото разстояние от повече от 40 км, носейки тежката 25 кг раница в допълнение към оръжието, ските и екипировката за бивакуване. На 27 и 28 февруари във военния лагер Лизум на 2000 метра надморска височина в австрийските Алпи в това изпитание на мъжеството, силата, волята и желанието да победиш участваха 24 отбора от 12 страни – Австрия, Германия, Франция, Полша, Русия, САЩ, Испания, Словения, Италия, Черна гора, Румъния и България. Всичките те са известни със своите отлични способности при изпълнението на задачи в пресечена планинска местност.
Осем състезатели  трябва да стартират и да завършат като един екип. Вятърът, умората и ниските температури оказват пряко влияние върху физическото и ... още
За помощта, оказана на община Смолян при преодоляване на последиците от обилния снеговалеж през втората половина на м.януари, 10 военнослужещи от  101 алпийски полк – Смолян бяха наградени днес, 5 март, със заповед на началника на отбраната генерал Андрей Боцев.
 За проявен професионализъм, отлично изпълнение на служебните задължения, висок боен дух, себеотрицание и за издигане авторитета на Българската армия командирът на полка полковник Димитър Кацаров им връчи предметни награди, като им пожела „здраве и все така достойно да служат на Родината ни“.
Честванията по повод Националния празник на Република България и 141 години от Освобождението ще започнат в 18.30 ч. на 1-ви март в гр. Хисаря с участието на военнослужещи и военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово в тържествена проверка заря, а на 2-ри март, по същото време, карловци ще проведат тържествена проверка – заря в Сопот.
На 3-ти март военнослужещите от 61–ва бригада ще участват в следните ритуали: - церемония по издигане на националното знаме на площад „Севтополис“ в Казанлък от 09.00 ч., от 10.00 ч. ще издигнат националния флаг и знамето на община Карлово на площад „20 – ти юли“ в града. Участието им ще продължи с полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на генерал Столетов от 11.30 ч. в село ... още
Турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ се проведе на учебен център „Добрич” край Хасково. Поводът за надпреварата, организирана от командването на 31-ви механизиран батальон, е 17-ата годишнина от създаването на формированието, която се отбелязва на 1 март.
Освен домакините, точния си мерник изпробваха служители на МВР, ДАНС, служба „Охрана”, жандармерия - Хасково, военнослужещи от ВВС и други представители на различни организации.
Командирът на батальона майор Светослав Годинов награди отличилите се състезатели в индивидуалното и отборно класиране, като с най-много точни попадения бяха служителите на ОД МВР - Хасково, които грабнаха купата.
След оспорваната надпревара всички присъстващи се сгряха с топъл чай и опитаха от вкусния ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени