• Модул за „Активна охрана и отбрана на летище“ от състава на Бригадно командване получи оценка „Боеготов“

  • Модул за „Активна охрана и отбрана на летище“ от състава на Бригадно командване получи оценка „Боеготов“

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 527
Продължава борбата с огнената стихия край Твърдица, в която участват 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с 3 бр. техника под ръководството на капитан Николай Евтимов. Днес, 29 юли, те обхождат определен район за потушаване на евентуално възникнали локални огнища
На 21 и 22.07.2021 г., във войсковия район на военно формирование 24620 – Свобода се проведе конкурс за войнишки длъжности за приемане на цивилни граждани на военна служба, на който се състезаваха по 4 кандидати за 1 място.
Заместник-командирът на формированието майор Димитър Семерджиев пожела успех на всички кандидати, които при стриктно спазване на епидемиологичните мерки положиха изпит по физическа подготовка и тест за обща култура. Получилите положителни оценки ще се явят на събеседване за назначение на предложените длъжности.


 
Двадесет военнослужещи със специализирана техника от 31 батальон - Хасково от състава на Втора механизирана бригада помагат за потушаването на големия пожар в Свиленградско. 
Екипът е напуснал района на военното формирование днес, 22 юли, в 6.00 часа тази сутрин и в 8.00 ч. се е включил борбата с огъня. Военнослужещите действат под ръководството на майор Георги Георгиев и по заповед на командира на Сухопътнитевойски генерал-майор Михаил Попов.
В потушаването на огъня ще бъдат използвани и четири броя специализирана техника на Сухопътните войски - 2 автомобила ЗИЛ-131, една авторазливна станция и 1 брой УАЗ 469.
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени