• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 664
   От 2 до 4 юли, се проведе процедура по оценка на бойните способности на механизирана рота за участие в състава на многонационално формирование на територията на Република България „Бойна група за изпълнение на дейности по усилена бдителност на Алианса /EVA/” от състава на 29 механизиран батальон - Шумен на 5-то бригадно командване - Плевен.
В продължение на 3 дни в района на батальона и на учебен център „Дивдядово“ комисия от Сухопътните войски с председател полковник Светослав Годинов - началник сектор сертифициране на формированията в отдел „Подготовка“, наблюдаваха и оценяваха  действията на военнослужещите.
През първия ден от проверката по демонстрирането на бойните способности бе изнесен брифинг от командира на ... още
Майор Йордан Йорданов от Командването на Сухопътните войски, тактически екип от ротата за психологически операции и тим за гражданско-военно сътрудничество от 78-ми батальон за осигуряване – София, участват в националното военноморско учение с международно участие „Бриз – 2024“, което се провежда от 4 до 14 юли в град Бургас и националните морски пространства на Република България.
Основната цел на учението е да се повишат оперативната съвместимост и взаимодействието между страните, участващи в учението, чрез изпълнение на съвместни задачи и водене на широк спектър от бойни действия на море в операция в отговор на криза и ликвидиране на последствията от крупни аварии и инциденти.
Снимки: 78-ми батальон за осигуряване - София
 
Вчера, 4 юли, военнослужещи от 110-ти логистичен полк и от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка в Пловдив, участваха в тържествена заря-проверка по случай празника на гарнизон Пловдив, съвместно с други формирования от гарнизона.
 
Успешно завърши поредната подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно с представители на Служба „Военна полиция“ в учебният център на Службата в град София.
В двуседмичната подготовка участваха военнослужещи от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва механизирана бригада - Карлово, 4-ти артилерийски полк - Асеновград, 101-ви алпийски полк – Смолян, 78-ми батальон за осигуряване – София и 55-ти инженерен полк – Белене.
Обучението на инструктори е ключов елемент от изпълнението на разработената „Визия за развитието на специална лична защита за военнослужещите от Сухопътните войски“.
Обучението на инструктори от формирования от Сухопътните войски ще продължи до края ... още
Днес, 4 юли, курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, водени от капитан І ранг Валентин Василев – началник на катедра „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
Бъдещите морски командири присъстваха на брифинг, който включваше кратка историческа справка за бригадата, нейната структура, мисии и функции. Бяха запознати с района на формированието, неговото героично минало, разглеждайки експозициите в залата на бойната слава „Стремци” и наблюдаваха представянето на различни образци въоръжение, техника и оборудване, намиращо се на въоръжение в бригадата. В рамките на визитата те посетиха и православен параклис „Св. Мина” и спортния ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени