• Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 534
Шестнадесет военнослужещи от състава на 4-ти артилерийски полк се включиха, днес, 25 юни, в издирването на възрастен мъж, който е в неизвестност от понеделник. Съвместно със служители на МВР, военнослужещите провеждат издирвателните дейности в планинско-гориста местност в района на с. Лясково общ. Асеновград.
Днес, 21 юни, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов проведе среща с главния сержант на  сухопътния компонент на Националната гвардия на щата Тенеси Майкъл Джентри, на която изрази задоволството си от съвместната дейност и задълбочаването на работнатите контакти.
За заслуги към Сухопътните войски генерал-майор Попов връчи плакет на главен сержант Джентри.
На срещата присъства и главният сержант на Сухопътните войски  Любомир Ламбов, след което визитата продължава с посещения в различните формирования на Българската армия.


 
От 15 до 17 юни на учебен център "Дивдядово" - Шумен се проведе ротно тактико-специално учение на тема „Действия на механизирана рота за поддържане на сигурността в зоната за отговорност“.
Учението беше част от процеса на сертифициране на контингент към междинния резерв на операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“, в чийто състав влизат военнослужещи от 29-ти механизиран баталъон – Шумен към ЕЦНП – Плевен, както и военнослужещи от 61-ва механизирана бригада - Карлово и 110-ти логистичен полк - Пловдив.
Целта на учението беше проверка на навиците и уменията от Националния поддържащ елемент за планиране на операции и управление на подчинените формирования и проверка на знанията и уменията на личния състав от ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени