• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 652
От 8 до 10 май 2024 г. представителните отбори по лека атлетика на ВСК „Стрямци-61” на 61-ва механизирана бригада и ВСК „Тракиец -2007“ на 2-ра механизирана бригада взеха участие в Държавното военно индивидуално – отборно първенство по лека атлетика, което се проведе в  град Варна.
В крайното комплексно класиране Стремци се наредиха на престижното трето място. Старши лейтенант Божидар Колев от батальон ISTAR на бригадата спечели второ място в дисциплините скок на дължина и 200 м спринт. В спринтовите дисциплини се отличиха: редник Наталия Лазарова от самоходния артилерийски дивизион, която финишира трета на 1500 м и редник Данаил Гочев от 2-ри механизиран батальон, спечелил трето място в надпреварата на 100 м. В бягането на 3000 м и 800 м редник ... още
На 11 май, в град Брацигово,  формирования от 4-ти артилерийски полк - Асеновград и Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили участваха в тържественото честване на 148 години от Априлското въстание в града.
Празничната програма започна с шествие от сградата на общината до мемориален парк „Априлци” и продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Петлешков. Строят на почетния караул беше приет от командира на 4-ти артилерийски полк полковник Красимир Ташев, а председателят на общински съвет Брацигово инженер Веселина Дамова произнесе слово. Кметът на Община Брацигово Надежда Казакова, областният управител на Област Пазарджик Валентина Кайтазова, командирът на полка, официалните гости, много граждани и гости на града, се поклониха пред ... още
На 11 май, в село Петрич, община Златица, военнослужещи от 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екологияМусасчево и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, почетоха 148 години от Априлската епопея.
Ритуалите започнаха пред паметника „Камбана” в местността „Боището” с поднасяне на венци и цветя към паметта на героите. Почит пред паметта на загиналите жители от селото с поднасянето на венци изразиха кметът на Община Златица инженер Любомир Цветков, кметът на кметство Петрич Мария Ангелова, командирът на 38-ми батальон подполковник Илиян Кръстев и представители на разлини институции.
Празничната програма продължи с възстановка на историческите събития от обявяване на Априлското възстание през 1876 ... още
Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти отбелязаха 184-та годишнина от рождението на Хаджи Димитър с участието в тържествен ритуал по поднасянето на венци и цветя пред паметника на воеводата в град Сливен.
В знак на почит, уважение и признателност към героя венци поднесоха кметът на Община Сливен Стефан Радев, областният управител на Област Сливен Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет в града Димитър Митев и командирът на Центъра за подготовка на специалисти полковник Любомир Вачев.
На тържеството присъстваха представители на държавната и местната власт, на образователни и културни институти, на военно-патриотични организации, граждани и гости на града.
Днес, 10 май, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, с ръководител капитан Иван Панайотов, разузна и унищожи силно корозирала ръчна граната, открита в местността „Платнището” в околностите на село Памукчии, община Стара Загора.
Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени