• Военнослужещи от Сухопътните войски обезвредиха невзривен боеприпас, открит в област Плевен

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Казанлък

  • Една година от тържественото освещаване на православен параклис „Свети Димитър Солунски Чудотворец” в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 695
Днес, 3 август, в борбата с огнената стихия край село Кърпелево, Община Струмяни, Област Благоевгард се включи нова група от формированията на Сухопътните войски от гарнизон София.
На терен се намират общо 21 военнослужещи с 5 единици техника, от които 17 души с 3 броя техника от батальона за комуникационно-информационна поддръжка и 2 души с 1 брой техника от 78-и батальон за осигуряване – София, както и 2 души с 1 брой техника от 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологична защита и екология – Мусачево. За да координира действията на военнослужещите на терен е заместник-командирът на батальона за комуникационно-информационна поддръжка майор Калин Петров.
 
Снимки: 78-ми батальон за осигуряване – София
 
Група от 17 военнослужещи с 1 брой техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на лейтенант Димитър Палов, и днес, 3 август, гасят големия горски пожар край село Сенокос, Област Благоевград.
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград
 
Нова група от 18 военнослужещи с 5 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Йордан Петров, и днес, 3 август, продължат да гасят големия горски пожар в района на село Голешово в планина Славянка, Област Благоевград.
Да координира действията на военнослужещите в гасенето на пожарите в района на села Голешево и Сенокос на терен е майор Сергей Стоянов.
 
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград
 
Двадесет и два поредни дни, през които над 1840 военнослужещи с около 363 броя техника от Сухопътните войски, непрекъснато доказват себе си в борбата с огнената стихия в страната.
Военнослужещите от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението рамо до рамо с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите от горските стопанства в страната и много доброволци. Координирано и в непрекъснато сътрудничество те се борят да овладеят пожарите, обхванали различни населени места в областите Благоевград, Пловдив и Хасково.
Групата от 29 военнослужещи със 7 единици техника от 31-ви механизиран батальон – Хасково от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – ... още
Днес, 2 август, формированието за овладяване и предотвратяване на последствията от пожари с 23 военнослужещи и 4 единици техника от 4-ти артилерийски полк - Асеновград, от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Дончо Торийски се включи в гасенето на пожара, възникнал в непосредствена близост до язовир „40-те извора” в землищата на селата Козаново и Мулдава, Община Асеновград, Област Пловдив.
Формированието беше активирано за действие по заповед на командира на Сухопътните войски след отправено искане от областния управител на Област Пловдив.
 
Снимки: 4-ти артилерийски полк – Асеновград
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени