• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 616
Днес, 12 януари, в Благоевград и Смолян новоназначените военнослужещи в 3-то Бригадно командване и 101-ви алпийски полк дадоха тържествен обет да защитават териториалната цялост и суверенитета на Република България.
Сакралните слова „Заклех се!“, бяха изречени с гордост и вълнение от младите войници  в присъствието на официални гости, близки и роднини.
„Това, че сте тук, означава, че притежавате необходимите качества, физическа подготовка, психическа устойчивост и висока езикова култура и сте достойни да попълните редици на Сухопътните войски на Република България“, каза в словото си командирът на командването полковник Митко Балтов.
Водосвет за здраве и благоденствие на новоназначените военнослужещи и целия личен състав на 3-то бригадно ... още
Днес, 12 януари, в тържествена обстановка формированията от 2-ра Тунджанска механизирана бригада поставиха началото на учебния процес за 2024 година на учебен център „Люляк“.
Под звуците на „Срещен марш“ изпълнен от военния духов оркестър, командирът на бригадата бригаден генерал Станимир Христов прие строя на формированията и ги поздрави с началото на учебния процес.  В словото си към военнослужещите бригаден генерал Христов направи равносметка и припомни  успешно изпълнените задачи по всички мисии през годината, спазването на войсковия ред и дисциплината свързани с издигането на авторитета на военнослужещите и Българската армия, както сред обществото, така и сред нашите коалиционни партньори. ... още
Днес, 12 януари, в района на 1-ви разузнавателен батальон - Свобода се проведе тържествено честване на празника на Българското военното разузнаване и празник на 1-ви разузнавателен батальон.
В своето приветствие командирът на батальона подполковник Минчо Минев направи равносметка на изпълнените през годината задачи и благодари на целия личен състав за всеотдайността и отговорността, проявявани в ежедневната дейност.
Честването продължи с поздравителен концерт от децата от Основно училище „Васил Лески” - град Чирпан, които в знак на приятелство и сътрудничество за съвместните военно-патриотични мероприятия подариха на подполковник Минев картина нарисувана от тяхна ученичка.
Гости на тържеството бяха Румен Тунанов заместник - кметът на община Чирпан, ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете заповеди на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Стоян Стоянов – началник на отдел „Подготовка“ и подполковник Валери Василев – главен експерт в сектор „Договори и обществени поръчки“ в Командването на Сухопътните войски.
За безупречно изпълнение на функционалните задължения, проявено усърдие и трудолюбие със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски с предметни награди беше награден полковник Стоян Стоянов. С предметна награда беше награден и подполковник Валери Василев. Наградите бяха ... още
Днес, 11 януари, пред Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” в град Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва от новоназначените военнослужещи във 2-ра Тунджанска механизирана бригада и 5-то бригадно командване.
В тържествена обстановка, под звуците на военни маршове, изпълнени от военния духов оркестър на 2-ра механизирана бригада млади български жени и мъже се врекоха във вярност към Род и Родина.
Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов прие строя от командващия клетвата майор Теодор Джунов и поздрави военнослужещите. В словото си той приветства младите войници и техните близки и им напомни за святостта на този незабравим ден - „... ден в който спазвайки традицията, целувайки нашата светиня – бойното знаме ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени