• Военнослужещи от 2-ра механизирана бригада от състава на Сухопътните войски оказват помощ при гасенето на пожари в областите Хасково и Ямбол

  • Сборният отбор на Сухопътните войски е комплексен победител от Държавния военен шампионат по ориентиране

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 483
 
Деветнадесет военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада взеха участие в курс по алпийска подготовка за времето от 1 до 5 юни в град Смолян.
Под ръководството на инструктори от Учебния център за високопланинска подготовка на 101-ви алпийски полк, военнослужещите преминаха теоретична подготовка, след което бяха отработени практически въпроси по направата на различни видове възли, изграждането на тролей и транспортиране на пострадал през водно препятствие. През втората част от занятието се извърши демонстрация по спасяване на човек, получил травма на място със значителна надморска височина. Военнослужещите извършиха и марш до местността „Зъбчето”, където бяха осъществени занятия по катерене в свръзка, с горна осигуровка, организиране и ... още
 
Тържествена церемония по издигане на знамената по повод празника на град Казанлък, с участието на военния духов оркестър, почетен караул и военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведе днес, 5 юни.
Ритуалът протече в присъствието на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, областния управител на Област Стара Загора Гергана Микова, председателя на Общински съвет Казанлък Николай Златанов, командира на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, военнослужещи от 61-ва механизирана бригада, представители на държавната и местна власт, гости и граждани на Казанлък.
Молебен за здраве и благоденствие на жителите на града беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприян и представители на ... още
На 14 май в град Сопот военнослужещи и военния духов оркестър на 61 механизирана бригада – Карлово участваха в тържествен ритуал във връзка с отбелязването на 152 години от рождението на генерал-лейтенант Владимир Вазов.
Останал в българската славна летопис като „победителят от Дойран”, той е пълководецът, за когото фелдмаршал лорд Милн командва: „Свалете знамената! Минава генерал Вазов – победителят от Дойран!“
В знак на признателност към живота и делото на генерал Вазов, пред бюст-паметника в родния му град бяха поднесени венци от кмета на Община Сопот  Деян Дойнов и командира на 61 механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков.
Ритуалът се проведе при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки, съгласно ... още
 
Специализиран екип от 42-ри механизиран батальон от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора беше задействан вчера, 13 май, за изпълнение на задачи по разузнаване и обезвреждане на боеприпас, открит в землището на гр. Стралджа, област Ямбол. При извършения оглед военнослужещите са установили, че това е изстрел ПГ-9 с взривател.
При спазване на всички мерки за безопасност боеприпасът е унищожен.
Специализираният екип от състава на Втора механизирана бригада изпълни успешно задачaта по унищожаване на невзривения боеприпас под ръководството на капитан Димитър Дренски.
 

Днес, 12 май, на учебен полигон „Ново село” танкистите от 3-та танкова рота на 61-ви танков батальон от Център за подготовка на специалисти изпълниха второ упражнение от контролните стрелби с щатен изстрел с танк Т-72. Командирът на батальона подполковник Евтим Максимов уточни, че на 14 и 27 май  предстоят и стрелбите на 2–ра и 3-та танкови рота.
Екипажите от състава на 2-ри танков батальон с командир подполковник Делян Люцканов, ще проведат стрелба с щатен изстрел на 20 май. 
Командирът на Център за подготовка на специалисти полковник Любомир Вачев посочи, че при изпълнение на упражнението се води огън с оръдието и със сдвоената картечница, а целта е да се повишат практическите знания и умения на военнослужещите при боравенето с въоръжението на ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени