• Награди за дългогодишна безупречна служба в Сухопътните войски за генерали от запаса по повод юбилейни годишнини

  • Военнослужещи и Военният духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен участваха в честване на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски в гр. Котел

  • От 13 до 15 април 2021 година военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, съвместно с община Елин Пелин, участват в ежегодна кампания „Седмица на гората“ за засаждане на фиданки от вида „Златна акация“ за облагородяване на района на община Елин Пелин

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 502
                Днес, 23 февруари, се проведе оперативният сбор на командира на Сухопътните войски на тема „Концепция на НАТО за възпиране и отбрана на Евроатлантическата зона и влиянието й върху развитието на Сухопътните войски”. По време на сбора, в присъствието на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, ръководството на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования бе проведен и анализът на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от Сухопътните войски през учебната 2020 г.
„В състояние сме да изпълним ... още
В продължение на близо месец, от 15 февруари до 12 март, 30 военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк, съвместно с екипа на Българската федерация по ски (БФС), участват в подготовката на трасето и провеждането на състезанията от Световната купа по ски за мъже и в Световния ски шампионат за младежи и девойки до 21 години в курортен комплекс Банско.
Състезанията  ще се проведат на 27 и 28 февруари – гигантски слалом мъже и от 01 до 10 март - ски шампионат  за младежи и девойки до 21 години при стриктно спазване на мерките за безопасност за движение със ски и противоепидемичните мерки. Още при пристигането на военнослужещите са направени  PCR тестове за COVID-19, като резултатите на всички са отрицателни.
В изпълнение на подписан меморандум между ... още
На 9 февруари на Учебен център „Анево” се проведе вътрешния шампионат по дуелна и щафетна стрелба с автомат Калашников - АК-47 между военните формирования от състава на 61 Стрямска механизирана бригада  - Карлово.
Най-високи резултати в щафетната стрелба показа отборът на щабен батальон, класирал се на І-во място, отборът на 2 механизиран батальон завоюва ІІ-ро място, а на ІІІ-то място се класира отборът на батальона за защита на силите.
В дуелната стрелба победител е отборът на 2 механизиран батальон, следван от отбора на рота „Военна полиция”, а ІІІ-то място завоюва отборът на батальона за защита на силите.
В комплексното отборно класиране по дуелна и щафетна  стрелба след оспорвана надпревара І-во място извоюва отборът на 2 ... още
Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на Бригадното командване, с ръководител капитан Петър Петров, днес, 9 февруари, извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на пет броя неуправляеми реактивни снаряда, открити в частен имот в село Гъмзово, област Видин.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал- майор Михаил Попов.

 
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при наводнения от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, пети ден оказва помощ на населението на бургаското село Димчево, при наводнението от придошлата река Факийска.
11 военнослужещи, с ръководител на специализирания екип капитан Димитър Димитров, с три единици техника и три моторни помпи отводняват площите в района на помпената станция край селището. Моторните помпи работят непрекъснато, създадена е организация за тяхната 24-часова работа.
Специализираното формирование е задействано на 04 февруари на основание искане на областния управител на Бургас и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени