• Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас, открит в гр. Плевен

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 534
Днес началникът на Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена полковник доцент д-р Андрей Галев, д.м., изнесе лекция „Имунизация при коронавирусната инфекция“ пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, в която изчерпателно и достъпно разясни основни понятия, мерки и препоръки за борба с вируса.
 Ритуалите по отдаване на почит пред паметта и делото на великия син на България започват днес, 18 февруари в Белене от 11.00 часа, когато военнослужещите от 55 инженерен полк ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча на героя в двора на основно училище „Васил Левски”.
Ритуалът ще продължи в Стара Загора и Хасково от 11.00 и 12.00 ч. от военнослужещите от състава на 2-ра механизирана бригада, които ще почетат годишнината от гибела на Апостола с военни ритуали.
 В Горна Оряховица в 11.00 ч. военнослужещите от в.ф. 22790 ще поднесат венци и цвета пред бюст-паметника на Апостола в града.
В 12.00 часа в Асеновград военнослужещите от в.ф 24490 ще положат венци и цветя пред едноименния паметник в града.
Смолянските алпийци ще поднесат венец ... още
Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 101-ви алпийски полк” беше проведен на 04 февруари в 101-ви алпийски полк - Смолян в присъствието на заместник-началника на щаба на Сухопътните  войски полковник Стоян Стоянов и комисия от  командването на СВ.
 След посрещане на  бойното знаме, приемане на строя и прочитане на заповеди, досегашният командир полковник Димитър Кацаров тържествено се прости с бойното знаме, след което то беше връчено на новия  временно изпълняващ длъжността подполковник Стефан Димов.
С емоционално обръщение полковник Кацаров се сбогува с личния състав, пожела им преди всичко здраве, благодари им за всеотдайната служба, за високата мотивация  и за това, че с общи усилия 101-ви алпийски ... още
На 26 януари военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от База за съхранение на въоръжение и техника и подготовка на резервисти - Шумен, с ръководител капитан Свилен Йосифов, разузнаха и транспортираха силно корозирал 76 мм снаряд, открит в изоставена къща в с. Драгоево, общ. Велики Преслав.
Снарядът беше унищожен на учебен полигон “Дивдядово”.
Военнослужещите  действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
още
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени