• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 548
Честването на Априлската епопея в Перущица – градът,  превърнал се в паметник на безсмъртието, пред който се прекланят признателните българи и изумените чужденци, започна вчера, 9 май от 20.00 часа на площад „Двадесети априлий”. Представителни блокове от 4-ти артилерийски полк - Асеновград, проведоха ритуал по издигане на националното знаме.
Венци и цветя в знак на признателност бяха поднсени пред паметната плоча на братя Хаджитилеви, паметника на Петър Бонев и църквата-музей „Свети Архангел Михаил”. Ритуалът продължи със слово на кмета на община Перущица Мария Витанова-Вълканова и слово на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова, след което бяха прочени и поздравителни адреси.
 След възстановката на героичните ... още
122 мм осколъчно-фугасен снаряд без взривател беше открит вчера, 03 май, на сметището в с. Осетеново, община Павел баня.
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, под ръководството на майор Христо Дъбов, разузна и транспортира за съхранение снаряда.
Днес, 04 май,  при стриктно спазване на мерките за безопасност боеприпасите  бяха унищожени на гарнизонен учебен център „Анево”.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
 
В навечерието на Деня на храбростта и Празник на Българската армия военнослужещи от 3-ти механизиран батальон-Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване, организираха и представиха презентация за военната професия и статичен показ на войскова екипировка пред доброволния полицейски отряд, съставен от ученици от 3 клас на 5-то СОУ "Георги Измирлиев" в  Благоевград.
 
    Днес, 02.05.2023 г., за поредна година военнослужещите-алпинисти от 101-ви алпийски полк разгънаха националния трибагреник на „Орлова скала” в района на град Смолян. Знамето е поставено в чест на 6-ти май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия.
    Трибагреникът  е осигурен от военнослужещите от полка и  е с размери 9х20 метра.
 
На 01.05.2023 г. военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград участваха в провеждането на тържествена проверка-заря в град Панагюрище, посветена на 147-ата годишнина от избухването на Априлското въстание в града.
Честването започна на площад „20-ти април”, където представителни блокове от 4-ти артилерийски полк, под музикалния съпровод на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, посрещнаха главното знаме на Априлското въстание, след което строят бе приет от Председателя на Народното събрание господин Росен Желязков.
Слова произнесоха кметът на община Панагюрище господин Никола Белишки и господин Желязков.
Пред паметника на загиналите панагюрци в Национален мемориален комплекс „Априлци” военнослужещите положиха ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени