• СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

  • Тържествено събрание по повод 50 – годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 566
       На  25 август, със заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор  Деян Дешков, 66 военнослужещи от 10-ти механизиран батальон-Враца, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, бяха наградени с „Грамота” за проявен висок професионализъм и всеотдайност при оказване помощ на населението по овладяване на последствията от наводненията в община Берковица.
      Грамотите връчи командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, който отново благодари на военнослужещите за проявения  професионализъм, всеотдайността и емпатията към местното население.
Полковник Балтов заяви, че със своята увереност, опит и хладнокръвие, те са обнадеждили местните жители ... още
От 22 до 24 август в 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, се проведе вторият курс за обучение на оператори и ползватели на информация от ултралеки безпилотни летателни апарати. Обучаеми бяха военнослужещи от състава на 61-ва и 2-ра механизирани бригади под ръководството на опитните инструктори от Международни центрове за специална подготовка АЛФА-МЕТАЛ ЕООД и Centry Global - г-н Иван Михайлов и г-н Тодор Станков.
Придобитите знания по време на курса относно използването на ултралеки безпилотни летателни апарати, въведени в Сухопътните войски, ще допринесат за ефективното използване на съвременните средства при изпълнение на операции по трите мисии на Въоръжените сили на Република България.
Командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден ... още
Днес, 24.08.2023 г., от 09:00 часа, на площад „Македония“ в Благоевград, се състоя тържествена церемония  по официалното изпращане  на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и във военната операция на ЕС в Босна и Херцеговина „АЛТЕА”.
На тържествения ритуал присъстваха генерал-лейтенант Михаил Попов - заместник-началник на отбраната, генерал-майор  Валери Цолов - командир на Съвместното командване на силите, генерал-майор Деян Дешков - командир на Сухопътните войски, полковник Митко Балтов - командир на 3-то бригадно командване, Илко Стоянов - кмет на община Благоевград, Александър Мацурев - заместник-областен управител на Благоевград, Негово Високопреосвещенство ... още
На 22 и 23 август 2023 г. на УЦ „Анево” се проведе вътрешно състезание по тактическа стрелба в динамични условия между представителните отбори на формированията от 61-ва механизирана бригада.
Стрелбата премина при голяма динамика, като състезателите водеха огън по цели на къси и пределно къси разстояния, изпълняваха стрелба от различни положения след придвижване със смяна на видовете оръжия.
За пореден път военнослужещите показаха отлична физическа натренираност, концентрация, стрелкови умения и висока мотивация.
Най-високи резултати в надпреварата показа отборът на 2-ри механизиран батальон, класирал се на почетното първо място, отборът на батальона за защита на силите завоюва второто място, а на трето място се нареди отборът на 1-ви механизиран ... още
В продължение на два дни на 22 и 23 август в гр. Стара Загора се проведе военно - приложно състезание „Тракийски войн - 23” по повод честването на 1 септември на 25-та годишнина от създаването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
В състезанието взеха участие 12 представителни отбори, от които 9 представителни отбори от щаба и формированията на 2-ра механизирана бригада и представителните отбори на 3-то бригадно командване – Благоевград, 5-то бригадно командване – Плевен и 101-ви алпийски полк – Смолян.
След оспорвана спортсменска надпревара в индивидуалните и отборни елементи на състезанието, беше излъчено следното класиране:
Индивидуално класиране
Офицери
1-во място - лейтенант Неделчо Караманов от 20-ти самоходен ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени