• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 612
За времето от 18 до 22 март на Учебни центрове „Марино поле“ и „Анево” на 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, се проведе полева подготовка с бойни стрелби с всички разчети ЗУ 23-2 от батальоните и зенитно-ракетния дивизион на бригадата.
Подготовката беше ръководена от заместник-командира на зенитно-ракетния дивизион майор Ангел Чолаков и премина при отлична организация.
Целите бяха изпълнени напълно, като всички планирани учебни въпроси бяха отработени в пълен обем, благодарение на високата мотивация, много добра теоретична подготовка и практически умения на участващите военнослужещи.
На 21 март, 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора беше домакин на  Държавният военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62мм автомат „Калашников”.  
В шампионата взеха участие девет представителни отбори от Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, НВУ „Васил Левски”, ВВВУ „Г. Бенковски” и Служба „Военна полиция”.
         В тържествена обстановка заместник командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада полковник Митко Балтов откри шампионата.
В дисциплината „дуелна стрелба” с първото място се ... още
Сбор по водолазната подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски, с участието на водолази от ВМС и РС „Военна полиция” продължава във военно формирование 28880 – Белене.
Подготовката на военнослужещи, назначени на водолазни длъжности, продължава с извършване на аварийно-спасителни и подемни работи.
В условия на силни подводни течения, ниски температури на въздуха и ледено студени води на реката се извършват подводни инженерни дейности с отработване на въпроси по изваждане на потънала техника, въоръжение и материални средства от река Дунав.
Сложните метеорологични условия не затрудниха военнослужещите и благодарение на добрата им подготовка задачите бяха изпълнени успешно и с висок професионализъм.
 
Отличната комуникация, взаимодействие и координация между алпийските формирования, Военновъздушните сили и екипа за авиомедицинска евакуация от ВМА, способстваха за изпълнение на поставените задачи на формированията съгласно сценария на съвместната международна подготовка “Родопи 24”.
 
Продължава полевото обучение на артилерийските формирования от 4-ти артилерийски полк, от състава на Сухопътните войски, който се провежда от 18 до 29 март на учебен полигон „Корен“.
 Военнослужещите от противотанковия дивизион, с командир подполковник Валери Витанов, проведоха тактическо учение с бойни стрелби на тема „Участие на противотанковата батарея в задържащи бойни действия”.  Бяха изпълнени огневи задачи по стрелба и поразяване на движещи се цели.
         
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени