• Двадесет и пет поредни дни военнослужещи от Сухопътните войски действат на терен за овладяването на пожара в планината Славянка

  • 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски проведе отворено занятие по алпийска подготовка по повод Международния ден на младежта

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада почетоха паметта на полковник Серафимов – „Освободителят на Родопите“

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 675
Нова група от 16 военнослужещи с 1 брой техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на лейтенант Георги Гечов, и днес, 4 август, продължават да гасят големия горски пожар край село Сенокос, Област Благоевград.
За да координира действията на военнослужещите от 3-то бригадно командване на терен днес е майор Иван Мингов.
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград
 
Благодарение на съмвестните усили на военнослужещите от батальона за комуникационно-информационна поддръжка, 78-ми батальон за осигуряване – София и 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологична защита и екология – Мусачево, от състава на Сухопътните войски, пожарникари, служителите на горските стопанства и доброволци, пожара, бушуващ в района на село Кърпелево е овладян.
Военнослужещите от 3-то бригадно командване – Благоевград продължават с потушаването на двата големи горски пожара в планина Славянка на българо-гръцката граница и край село Сенокос.
Днес в борбата с огнената стихия участваха 56 души с 11 броя техника.
 
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград и Батальон за комуникационно-информационна поддръжка – София
 
Днес, 3 август, военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово отбелязаха 156 години от гибелта на видния български революционер Хаджи Димитър на гроба на войводата в местността „Кадрафил” над село Свежен, община Брезово.
Представители на Българската православна църква отслужиха заупокойна панихида на гроба на героя.
В знак на признателност и преклонение пред подвига на Хаджи Димитър венци и цветя положиха кмета на Община Брезово Калин Калапанков, заместник-командирът по логистичното осигуряване на 61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Тодор Манчев, професор доктор Пламен Павлов от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, жители на село Свежен, представители на родолюбиви организации и много граждани.
След ... още
Днес, 3 август, в борбата с огнената стихия край село Кърпелево, Община Струмяни, Област Благоевгард се включи нова група от формированията на Сухопътните войски от гарнизон София.
На терен се намират общо 21 военнослужещи с 5 единици техника, от които 17 души с 3 броя техника от батальона за комуникационно-информационна поддръжка и 2 души с 1 брой техника от 78-и батальон за осигуряване – София, както и 2 души с 1 брой техника от 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологична защита и екология – Мусачево. За да координира действията на военнослужещите на терен е заместник-командирът на батальона за комуникационно-информационна поддръжка майор Калин Петров.
 
Снимки: 78-ми батальон за осигуряване – София
 
Група от 17 военнослужещи с 1 брой техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на лейтенант Димитър Палов, и днес, 3 август, гасят големия горски пожар край село Сенокос, Област Благоевград.
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени