• Венци и цветя в памет на генерал Владимир Вазов

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

  • Започнаха щатните изстрели на танкистите от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 478
С победа на отбора на Сухопътните войски завърши Осмомартенският турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ на УП „Сливница“, в който взеха участие представителки на 12 отбора от Софийския гарнизон.
На второ място се класира отборът на Министерството на отбраната, третото място зае отборът на Военна академия „Г.С.Раковски“. Наградите бяха връчени от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.  

 
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка-Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, беше задействан вчера, 25 февруари, за обезвреждане на невзривен боеприпас (ръчна граната), открит в частен имот в село Бяга, обл. Пазарджик. Специализираният екип под ръководството на капитан Иван Тричков извърши разузнаването и транспортирането му.
При спазване на всички мерки за безопастност, гранатата беше унищожена днес, 26 февруари, на учебен полигон „Червен“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Специализиран екип от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривен боеприпас днес, 25.02.2020 г.
Формированието беше задействано с цел разузнаване на невзривен боеприпас, открит в землището на село Лозенец, област Ямбол. При направения оглед военнослужещите, с ръководител на екипа капитан Димитър Дренски, са установили, че това е изстрел за противотанков гранатомет.
След изземване и транспортиране на открития боеприпас, по-късно той беше унищожен на учебен център „Победа”.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира ... още
Ученици от 11 и 12 клас на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Любор Байер”- гр. Стара Загора посетиха, вчера, 20 февруари, 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра механизирана бригада-Стара Загора.
Под ръководството на старшина Георги Енчев и младши сержантите Илия Господинов и Милена Славова учениците се запознаха с назначението, устройството и принципа на действие на 7,62 мм автомат „Калашников”, 7,62 мм картечница „Калашников” и 9 мм пистолет „Макаров”, имаха възможност да разглобяват и сглобяват 7,62 мм автомат „Калашников”, както и да изучат различните положения за стрелба с него.
Ръководителят на клуб „Приятели на армията”  Радослав Петров изказа своята ... още
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия (ФОППБ) на 29-ти механизиран батальон - Шумен, от състава на Единен център за начална подготовка, беше задействано днес, 17 февруари, за обезвреждане на невзривени боеприпаси, открити до стария жп прелез край град Смядово, област Шумен.
  Специализираният екип под ръководството на капитан Ангел Иванов разузна и унищожи  три силно корозирали снаряда - два от тях са с дължина 600 мм и диаметър 180 мм, като единият е с взривател, а третият снаряд е с дължина 300 мм и диаметър 100 мм.
Действията по унищожаването на невзривените боеприпаси се извършиха при стриктно спазване на мерките за безопастност. Военослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени