• Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в Асеновград издигнаха националното знаме на площад „Академик Никoлай Хайтов” по повод 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

  • Командно-щабно учение „Тримонциум 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU)

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 632
Досегашният командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов рапортува и сдаде знамето - „...чисто и неопетнено“ на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който го връчи на бригаден генерал Мирослав Костадинов - до този момент заместник-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
В словото си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Дешков каза: „Бригадата е от основните формирования на Сухопътните войски. Под вещото ръководство на бригаден генерал Станимир Христов участва, сформира, поддържа и развива Бойната група, която бе една от нашите основни задачи, поставена пред Сухопътните войски. Бригада, която участва в множество мероприятия свързани с патриотичното възпитание на младото поколение. ... още
На 14 май в град Сопот, пред Мемориалния комплекс на двамата братя - генералите Георги и Владимир Вазови, с тържествен ритуал по полагане на венци и цветя бяха отбелязани 156 години от рождението на генерал-лейтенант Владимир Вазов. В честването участваха военнослужещи и военният духов оркестър от 61-ва механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
Почит към живота и делото на героя отдадоха кметът на Община Сопот Станислав Стоенчев, председателят на Общински съвет Нели Пенева, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, представители на политически партии, на държавната и местна власт, на патриотични сдружения и съюзи, гости и жители на града.
Слово за великия пълководец, останал в българската славна летопис като „победителят ... още
Механизирана рота от състава на 31-ви механизиран батальон – Хасково, от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и механизиран взвод от 29-ти механизиран батальон – Шумен, от състава на 5-то бригадно командване – Плевен,  през изминалата седмица, участваха в тактическото учение с бойни стрелби “IRON STRIKE 24” на учебен полигон „Ново село“, като част от състава на многонационалната бойна група на НАТО в България.
По време на учението бяха отработени тактики, техники и процедури при отбранителни действия в коалиционен формат.
Учението е част от подготовка на многонационалната бойна група и показва способността на Сухопътните войски активно да участват в мероприятия в съюзен и коалиционен формат, за гарантиране ... още
В изпълнение на сключен договор от министерството на отбраната  започнаха доставките на безпилотни летателни системи за нуждите на маневрените формирования от Сухопътни  войски, като част от концепцията за осигуряване и окомплектоване
Сателитните терминали ще повишат възможностите за ефективно управление на подчинените формирования, като се създават условия за непрекъснат, високоскоростен и надежден обмен на информация.
Използването на сателитната мрежа Starlink ще позволи бързото развръщане на мобилни високоскоростни комуникационни мрежи на формированията от Сухопътните войски при участие в тренировки и учения.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени