• Военнослужещи от Сухопътните войски и днес участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 664
И през днешният ден, 21 юли, 41 военнослужещи с 8 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, под ръководството на командира на механизирания батальон подполковник Иван Иванов, се борят да овладеят пожара в района на село Воден, област Ямбол.
 
Снимки: Център за подготовка на специалисти - Сливен
 
Днес, 20 юли, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 44200, от състава на 2-ра Тунжанска механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на капитан Иван Панайотов, унищожи на място 1 брой ръчна граната - РГО – 78, без монтирана запалка. Гранатата е открита в овощна градина в град Шипка.
Формированието е задействано по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Снимки: 2-ра Тунжанска механизирана бригада – Стара Загора
 
Пореден ден над 120 военнослужещи с около 20 единици техника от Сухопътни войски оказват помощ на населението и заедно с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите на горските стопанства и доброволци, се борят да овладеят пожарите в землищата на селата Странджа и Крайново, област Ямбол и в месността Беклемето в Стара Планина.
Група от 41 военнослужещи с 6 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, рамо до рамо с 23 военнослужещи с 5 единици техника от Центъра за подготовка на специалисти гасиха пожара, разпространил се в землищата на селата Странджа и Крайново, област Ямбол.
Пожара в месността Беклемето ... още
Днес, 20 юли, пред паметника на Хаджи Димитър в подножието на връх Бузлуджа, военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски, тържествено отбелязаха 156-та годишнина от подвига на Войводата и неговата чета.
На церемонията присъстваха Галина Стоянова – кмет на Община Казанлък, Николай Златанов – председател на Общинския съвет в Казанлък,  Петко Карагитлиев - заместник-областен управител на област Стара Загора, полковник Димо Гюдженов – заместник-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, доктор Чавдар Ангелов – директор на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа”, командири на военни формирования от бригадата, представители на патриотични организации и родолюбиви ... още
Днес, 20 юли, група от 54 военнослужещи със 7 единици техника от Щабния батальон, 1-ви механизиран батальон и зенитно-ракетния дивизион на 61-ва Стрямска механизирана бригада, под ръководството на заместник-коамндира по логистичното осигуряване на механизирания батальон майор Данаил Иванов, се включиха в гасенето на пожара в района на Беклемето в Стара Планина.
Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени