• Във 2-ра механизирана бригада продължават проявите, свързани с честването на празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Премиера на филм за участието на 20-ти самоходен артилерийски дивизион в тактическо учение с бойни стрелби „ВУЛКАН – 19”

  • ОБЩОГРАДСКИ ТУРНИР ПО СТРЕЛБА С ПИСТОЛЕТ „МАКАРОВ”,

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 466
Днес, 28 октомври от 06:00 ч. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на Бригадно командване - Благоевград в състав 21 броя военнослужещи и 2 броя техника, се включиха в борбата с огнената стихия в природен парк „Рила“, в землището над село Долно Осеново, в района между хижа „Чакалница“ и връх Капатник.
Пожарът обхваща около 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна местност с надморска височина над 1900 м. и голяма денивелация. В района на пожара в следствие на атмосферните условия се е спуснал гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно с органите на пожарна безопасност, гражданска защита и горското стопанство.
Военнослужещите ... още
На 25 октомври 2019 г., на площад „Бдинци” в град Видин, военнослужещи от Бригадно командване взеха участие в тържествена проверка-заря по случай духовния празник на град Видин. Приемащ тържествената проверка- заря беше командира на Десети механизиран батальон от състава на Бригадното командване- подполковник Симеон Цеков. След рапорта на командирите на роти, бяха положени венци и цветя в знак на признателност пред паметника на площада. На 26.10.2019 г. военнослужещи от състава на Центъра за подготовка на специалисти участваха в тържествен ритуал по случай празника на Сливен.  На площад „Хаджи Димитър” тържествено бяха издигнати знамената  на Република България, на град Сливен и на Европейския съюз.
 
Днес, 25.10.2019 г. на строевия плац на 78-ми батальон за осигуряване – София с официална церемония беше закрито международното ротно тактическо учение “LIONS LAND - L19”. Командирът на Бригадното командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев връчи сертификати за участие на военнослужещите и плакети на отличилите се по време на учението. В своето обръщение към участниците полковник Кръстев благодари на ръководителите на учението за добрата организация,  неговото безпроблемно протичане и пълното постигане на планираните цели и на военнослужещите за усилията, отговорността и професионализма, които са проявили при изпълнението на поставените им задачи.
Международното ротно тактическо учение “LIONS LAND- L19” се проведе на Учебен център ... още
Ритуал по полагане на военна клетва от 16 български граждани без военна подготовка – курсисти по чл. 59 от Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България се проведе днес,  25 октомври, на строевия плац в Единния център за начална подготовка - Плевен.
Слово произнесе началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев, в което подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
На курсистите бяха връчени удостоверения за завършване на курс „Начална военна подготовка” и възпоменателни значки от името на министъра на отбраната. Ритуалът завърши с преминаване на блоковете в тържествен марш под звуците на Представителния духов оркестъра на Сухопътните войски.
Гости на ... още
На 23 и 24 октомври 2019 г. гарнизон Сливен бе домакин на финалния кръг от Държавното военно първенство по футбол за настоящата година, което бе открито от председателя на организационния комитет на държавните военни футболни първенства за мъже и жени бригаден генерал Борислав Сертов.
 Футболното първенство е част от спортните прояви на Националната военна спортна федерация с председател на Управителния съвет вицеадмирал Емил Ефтимов.  На срещите от финалния кръг присъства генерал-лейтенант о.з. Стефан Василев, който е член на управителния съвет, а преди това в продължение на пет години е бил и председател на УС. Той изрази радостта си, че се увеличават членуващите клубове, които от 16 сега вече са 33.
Медалите и купите връчиха вицепрезидентът на Българския ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени