• Продължава борбата на военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада с огненото бедствие в област Ямбол

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски в овладяването на огнената стихия в района на село Воден, област Ямбол

  • Пореден ден военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се борят да овладеят пожара в област Ямбол

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 661
На 18 юли, от 21 часа, се проведе тържествена проверка-заря, която беше кулминацията на честванията по случай 187-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. На площад „Васил Левски” строя на представителните блокове от 61-ва механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски, беше приет от министъра на отбраната на Република България Атанас Запрянов. Командващ зарята бе майор Пламен Великов – заместник-командир на 1-ви механизиран батальон.
Да изразят своята признателност към живота и делото на Дякона на площада присъстваха още: доктор Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, професор Атанас Семов – конституционен съдия, народни представители от 50-то Народно събрание, професор доктор Христина Янчева – областен управител ... още
Вече седми пореден ден военнослужещите от Сухопътни войски оказват помощ на населението и рамо до рамо с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите на горските стопанства в страната и доброволци, непрестанно се борят да овладеят бушуващата огнена стихия, обхванала различни части на страната.
От началото до момента Сухопътните войски са участвали с над 920 души и около 200 единици техника от военните формирования на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, 4-ти артилерийски полк – Асеновград, 55-ти инженерен полк – Белене, 110-ти логистичен полк – Пловдив и учебен полигон „Корен”.
Гасиха ... още

Днес, 18 юли, към групата от 30 военнослужещи и 3 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион в Ямбол, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се включиха още 42 души с 3 единици техника от същите формирования. Действията им са насочени за овладяване на бушуващата огнена стихия между селата Воден и Крайново.
В рамките на деня още една група от 2-ра Тунджанска механизирана бригада помага в гасенето на пожара в района на село Малък Манастир. На терен действат 70 военнослужещи със 7 единици техника от 31-ви механизиран батальон – Хасково.
Военнослужещите са изпратени в района на бедствието по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, в помощ на ... още
Снимки: 3-то брк
Снимки: 3-то брк
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени