• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 548
 С церемония по издигане на националните знамена на страните-участнички и флагът на учението, на 20.05.2023 г., на учебен полигон „Ново село”, тържествено беше открито тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“ на тема  „Отбрана на механизиран батальон в първия ешелон на механизирана бригада“.
По време на церемонията по откриването, командирът на Единния център за начална подготовка (ЕЦНП)–Плевен полковник Иван Вълев, който е и офицер, провеждащ учението, отбеляза, че участието на формирования от България, Италия и САЩ е недвусмислено доказателство, че северноатлантическата връзка е силна и ангажиментите - реални, въпреки предизвикателствата, пред които сме изправени в момента.
още
В Република България се провеждат две от свързаните учения в „Defender 23“ - тактическите учения с бойни стрелби „Отбранителен щит 23” и „Пирински страж 23“, обединени под наименованието „Балкан 23“ под общото ръководство на Съвместното командване на силите

 
 
Група от 17 военнослужещи и 12 единици техника  от 55-ти инженерен полк – Белене, по искане на кмета на община Русе Пенчо Милков и със заповед на Командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, изгради временен пристан от типа „тежък механизиран мост“. Съоръжението трябва да подпомогне провеждането на Световната купа по „кану – каяк маратон 2023 г.” на язовир Николово,  община Русе.
         Ръководител на групата за постройка на моста беше заместник-командирът по логистичното осигуряване на 54-ти инженерен батальон майор Николай Йорданов, а съставът на групата беше формиран от личния състав и техника на инженерно-мостовата рота за обща поддръжка с изпълняващ длъжността командир ... още
Днес, 16 май, в района на 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е - град Горна Оряховица, се проведе съвместно учение с военнослужещи от  личния състав и техника МАЯК и АРС- 14 на батальона и структури на Единната спасителна система на територията на община Горна Оряховица, организирано от община Горна Оряховица.
В съвместното учение взеха участие органите на ПБЗН от РДПБЗН - В.Търново, РУ Горна Оряховица, отряд БЧК към СУ „Вичо Грънчаров“ - Горна Оряховица, доброволно формирование към община Горна Оряховица и екип на СМП- Горна  Оряховица.
Ръководители на учението бяха командирът на 59 -ти батальон за ЯХБЗ и Е и началникът на сектор ПГСД главен инспектор  Станко Лазов.
 На учебното поле се изпълниха задачи по оповестяване на личния състав при ... още
          Група от 6 военнослужещи и 4 единици техника от 54-ти инженерен батальон, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене, изгради временен мост от типа БЛГ - 60 за осигуряване на транспортен достъп от републикански път  Враца – пещера „Леденика” на река Лева в района на ждрело Вратцата.
         Ръководител на групата за постройка на моста беше заместник-командирът по логистичното осигуряване на батальона майор Николай Йорданов.
 
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени