• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 584
Президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев;
Председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание Христо Гаджев;
Министъра на отбраната  господин Тодор Тагарев;
Началника на отбраната  адмирал Емил Ефтимов;
Административен ръководител – председател на Военен съд – Пловдив полковник Асен Шопов;
Началника на Национална служба за охрана бригаден генерал Емил Тонев;
Председателя на ДА „Национална сигурност“ Пламен Тончев;
Председателя на ДА „Технически операции“ Бисер Борисов;
Председателя на Държавна комисия по сигурност на информацията Цвятко Георгиев;
Председателя на Държавна агенция „Разузнаване“Антоан Гечев;
още
От името на командира на Сухопътните войски на Испания генерал Амадор Енсенят и Берея, беше отправена покана за участие на командира на Сухопътните войски на Българската армия в работата на 9-ти Форум на командирите на Сухопътни войски в Европа, който беше организиран в рамките на председателството на Кралство Испания на Съвета на ЕС.
Форумът се проведе в периода 14-16.11.2023 г. в гр. Валенсия, Кралство Испания.
 По време на събитието бяха обсъдени актуални въпроси свързани с предизвикателствата, стоящи пред командирите на Сухопътните войски по отношение на  изграждането на нов тип военни формирования в унисон със съвременните заплахи.
В рамките на събитието беше проведена двустранна среща между генерал-майор Дешков и началника на Генералния щаб на ... още
На учебен полигон „Ново село“ артилеристите от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, провеждат съвместна подготовка с военнослужещи от американската армия.
През изминалите три дни минохвъргачната батарея от батальона, съвместно с американски минохвъргачен взвод, отработи въпроси по осигуряване на огневата поддръжка на механизирания батальон при настъпление.
Подготовката ще достигне кулминацията си на 21 и 22 ноември с провеждането на съвместно тактическо учение с бойна стрелба, по време на което батареята ще осигури настъплението на американска механизирана рота денем и нощем.
 
На 18 ноември, във Военния клуб в град Смолян, се проведе  X-тата юбилейна Фолклориада  „На хоро в сърцето на Родопите”, организирана от 101-ви алпийски полк и Военен клуб –Смолян.
Този празник на фолклорния колорит и красота беше посветен на Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, както и на желанието на организаторите и участниците да съхранят традициите и  да сплотят българите, чрез магията на народната музика и танц.
Фолклориадата беше открита от командира на полка подполковник Стефан Димов, който в обръщението си към участниците и гостите им благодари, че „огряват” града ни в този мразовит ден. Пожела им здраве и успехи както на българската, така и на международната сцена.
В станалото традиционно за региона ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени