• Участие на военнослужещи от гарнизон Плевен в тържествен ритуал по повод 141 години от Освобождението на града от турско робство

  • В Центъра за подготовка на специалисти-Сливен завърши обучение за получаване на военно-отчетна специалност

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в отбелязване Деня на Света Великомъченица Варвара

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 428
В периода 14-16 ноември на учебен полигон “Корен” се проведе тактическото учение „МИРЕН СТРАЖ 2018”.
Съставът на участващата в учението пехотна батальонна бойна група от “Тежък тип” бе сформиран на базата на 1 механизиран батальон от 61 механизирана бригада с командир подполковник Станислав Малешков със следните усиления: HUMINT група, група за управление и обработка на информацията, разчет за смущения на ИВУ, група БЛА мини клас от батальон ISTAR, рота за защита на силите от батальон за защита на силите и взвод „Военна полиция” от 61 механизирана бригада. Допълнителен обучаем състав бе 2-ра батарея от 61 самоходен артилерийски дивизион и разузнавателна рота от батальон ISTAR.
Пехотната батальонна група от „тежък” ... още
Вчера, 13 ноември, традиционният пеши марш „По стъпките на Сливнишките герои” по повод празника на Сухопътните войски премина с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования, представители на местната власт на община Сливница, на подофицерско дружество „Гургулят – потомци” и жители на града.
Началото на марша бе дадено пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница. Под звуците на военни маршове, участниците отдадоха почит на героите.
Гост-лекторът от Националния военноисторически музей главен асистент доктор Стоян Николов припомни, че една от най-знаменитите победи на Българската войска и първата златна страница в ... още
По традиция с поредица от мероприятия Сухопътните войски отбелязват 133-годишнината от Сръбско-българската война и честват своя боен празник – 19 ноември. Те започват от 7 и ще завършат на 18 ноември 2018 г.
На 7 ноември на учебен център „Сливница” се състоя финалният етап от Тактическия многобой за купата на командира на Сухопътните войски и турнирът по стрелба със стрелково оръжие за журналисти, ветерани, представители на общонароден съюз „Бойна дружба“ и членове на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.
На 13 ноември (вторник) офицерите, сержантите и цивилните служители от командването на Сухопътните войски ще преминат по стъпките на Сливнишките герои до Сливница до Гургулят. Ще бъдат посетени местата, на които ... още
„Нашите военнослужещи мислят за бъдещето на България и затова поставят проблеми основно в насока как да станат по-добри в своята дейност“ каза днес, 12 ноември, Президентът на Република България г-н Румен Радев при посещението си в 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово  по повод 100 години от края на Първата световна война.
Той бе посрещнат с военни почести в присъствието на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов,  секретаря по сигурност и отбрана на Президента Стефан Янев и съветника по военната сигурност на Президента бригаден генерал Васил Лазаров.
Президентът поздрави всички военнослужещи от Сухопътните войски по повод предстоящия празник – 19 ноември и допълни: ... още
Днес, 09.11.2018 г., военнослужещи от Десети механизиран батальон от състава на Бригадното командване взеха участие  в тържествените чествания, посветени на 141 години от освобождението на град Враца.
В 11:30 часа в местността „Калето”, в знак на преклонение пред подвига и признателност към саможертвата на героите, дали живота си в името на свободата, военнослужещите положиха венци и цветя пред паметника „Вестителя на свободата”.
Официални гости на честванията бяха заместник-кметът по хуманитарните дейности Петя Долапчиева, заместник-областният управител на Враца Мирослав Комитски и командирът на Десети механизиран батальон майор Симеон Цеков.
Тържествата, посветени на годишнината от освобождението на град Враца, бяха уважени и от стотици ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени