• Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи в Свобода

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 664
Днес, 23 юли, 25 военнослужещи с 6 единици специализирана техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване – Благоевград, под ръководството на майор Борислав Войнов, са на граничната полоса, в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх, в планина Славянка.
Военнослужещите са в готовност да подпомагат пожарникарите от служба „Противопожарна безопасност и защита на населението“, горските служители и служителите от МВР за гасене на големия горски пожар, който в момента бушува на територията на Република Гърция, при преминаването му на територията на страната. Районът на пожара е пресечен и трудно достъпен за техника. Горят десетки декари иглолистна растителност.
Военнослужещите действат на основание отправено ... още
41 военнослужещи със 7 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и днес се бореха да овладеят пожара край село Крайново, област Ямбол.
 
Снимки: 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора
 
И през днешният 22 юли, 41 военнослужещи със 7 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, под ръководството на командира на механизирания батальон подполковник Иван Иванов, се борят да потушат пожара в района на село Воден, област Ямбол.
 
Снимки: 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора
 
И през днешният ден, 21 юли, 41 военнослужещи с 8 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, под ръководството на командира на механизирания батальон подполковник Иван Иванов, се борят да овладеят пожара в района на село Воден, област Ямбол.
 
Снимки: Център за подготовка на специалисти - Сливен
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени