• Продължава борбата с огнената стихия край Твърдица, в която участват 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с 3 бр. техника

  • Част от военнослужещите от Сухопътните войски, участващи в гасенето на пожара в района на Твърдица, правят просеки и засипват с пръст по-малките локални огнища

  • Тридесет и един военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, под ръководството на капитан Николай Евтимов, се включиха днес, 28 юли, в гасенето на големия горски пожар в района на Твърдица

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 513
На 1 и 2 юли в 101-ви алпийски полк – Смолян се проведе изнесена работна среща на главните сержанти от Българската армия под ръководството на главния сержант на Българската армия старшина Калин Крумов.
На работната среща присъстваха главните сержанти на видовете въоръжени сили на Българската армия, главни сержанти от формирования на Българската армия,  директора на Професионален сержантски колеж – Велико Търново и главните сержанти от 101-ви алпийски полк.
Среща бе открита с брифинг на командира на полка полковник Димитър Кацаров и продължи по утвърден от Началника на отбраната план.
Дискутираха се предложения и идеи свързани с актуализиране на системата за професионално развитие на сержантите и войниците. Обсъдени бяха въпроси за ролята на главните ... още
На 30 юни военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград взеха участие в ритуал по откриване на възстановения Паметник-костница на загиналите 581 офицери и войници през Междусъюзническата и Първата световна война в Горна Джумая.
В знак на преклонение пред подвига на загиналите офицери и войници, венци и цветя на Паметника-костница положиха временно изпълняващият длъжността кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев, областният управител на Благоевград Николай Шушков, командирът на Бригадното командване полковник Митко Балтов, директорът на Областна дирекция на МВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев, директорът на Регионален исторически музей-Благоевград д-р Кирил Алексиев, заместник-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Ицка Дерижан.
още
Днес, 30 юни в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е - Мусачево, на тъжествен ритуал временно изпълняващия длъжността командир майор Наталия Иванова предаде длъжността на началника на щаба на батальона майор Илиян Кръстев.
Майор Иванова със заповед на началника на Отбраната е повишена в звание „подполковник“  и е назначена на длъжност в дирекция “Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната.
Председателят на комисията от  Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов – заместник-началник на Щаба на Сухопътните войски, благодари на майор Иванова за отличната служба и пожела успешна реализация на новата отговорна длъжност. 
На ритуала присъства заместник-кметът на община Елин Пелин Станислав  Димитров.
Новият временно ... още
На 29 юни в изпълнение на „План на 2-ра механизирана бригада за оказване помощ на населението при бедствия”, военнослужещи от 38-ми механизиран батальон и батальон за защита на силите от състава на бригадата, проведоха съвместно практическо занятие със служители от Регионална  дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Пловдив (РДПБЗН) по издирване и спасяване на хора и животни при наводнение.
        Занятието се проведе в езерото на населен пункт Старозагорски минерални бани под ръководството на началника на щаба на бригадата полковник Атанас Георгиев и главен инспектор Петър Петров – началник на сектор „Съвместни оперативни дейности ” към РДПБЗН – Пловдив.
още
На 28 юни 61-ва Стрямска механизирана бригада беше посетена от слушатели от магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” от факултет „Национална сигурност и отбрана” на ВА „Г.С. Раковски”, ръководени от полковник доц. д-р Нелко Ненов – заместник-декан на факултета.
Гостите присъстваха на брифинг от заместник-командира на бригадата полковник Мирослав Костадинов, който включваше кратка историческа справка за бригадата, нейната структура, мисии и функции.
Слушателите се запознаха с района на формированието и героичното му минало, разглеждайки експозициите в Стаята на бойната слава „Стремци”, след което наблюдаваха представянето на различни образци въоръжение, техника и оборудване.
още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени