• Посещение на ученици в 31 механизиран батальон Хасково

  • "Каквото съм правил, в полза народу е"

  • За шеста поредна година отбора на Сухопътни войски ще участва в Световното зимно военно първенство в Сан Кандидо – Италия

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 435
Днес, 18 януари, от двете страни на Балкана, прозвучаха сакралните слова „ЗАКЛЕХ СЕ!“, произнесени от 16 новоназначени военнослужещи в Бригадното командване. Тържествените ритуали се проведоха в градовете Благоевград и Враца. Новоназначените военнослужещи в двата гарнизона дадоха тържествен обет за вярност към род и Родина в присъствието на своите семейства, близки, роднини и приятели.
В Благоевград командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев поздрави военнослужещите по случай тържественото полагане на военната клетва. В обръщението си към тях той изрази своята увереност, че „вие ще се докажете като достойни приемници и продължители на славните традиции на Българската армия“ и ги поздрави за осъзнатия им избор от този ден нататък да ... още
Поредният   „Анализ на резултатите от подготовката през 2018 година“ бе проведен вчера, 17 януари,  в Бригадното командване – Благоевград, в който взе участие началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.
Командирът на Бригадното командване  полковник Красимир Кръстев представи и анализира изпълнените задачи и мероприятия  по трите мисии на Българската армия и обърна специално внимание на въпросите, касаещи войсковия ред и дисциплината, като подчерта,  че те са на високо ниво.
Той посочи основните мероприятия за Бригадното командване през 2019 година и даде указания за организирането им.
От своя страна бригаден генерал Николай Караиванов благодари от името на Командването на Сухопътните ... още

Офицери и военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, участваха в тържественото честване на 141 години от Освобождението на град Ямбол от османско владичество, което се състоя днес, 17 януари в областния град.
На мястото, където на същата дата през 1878 г. са били посрещнати руските воини- освободители от 23-ти Донско-казашки полк, се състоя тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя. На паметната плоча, издигната в чест на победоносния за града руски полк, командван от полковник Николай Яковлевич Бакланов, слово изнесе кметът на града Георги Славов, след което бе отслужен благодарствен молебен за загиналите за Освобождението на България.
В знак на почит към делото на руските воини и ямболските опълченци, ... още
Военнослужещ от Сухопътните войски е оказал помощ на човек в беда в старозагорското село Михайлово. В писмо до командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов кметът на селото изказва своята и на жителите му благодарност за постъпката на ефрейтор Господин Илиев Янков.
На 9 януари 2019 г. около 16.00 ч в село Михайлово, Община Стара Загора, в къща, собственост на 65-годишен мъж, възниква пожар, предизвикан от късо съединение. Военнослужещият ефрейтор Господин Илиев Янков от батальона за логистично осигуряване от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, който е в полагаем домашен отпуск, вижда горящата къща. Със собствен пожарогасител влиза в сградата, където вижда две бутилки с газ пропан-бутан. Изкарва ги извън ... още
Вчера, 16 януари,  във Военен клуб – Стара Загора се проведе Анализ на резултатите от подготовката на 2-ра механизирана бригада за учебната 2018 година, в който  участва командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов.
„Изминалата 2018 година беше напрегната и наситена с мероприятия и учения за всички формирования от бригадата. Усилията на щабовете, командирите и личният състав от формированията бяха насочени за изпълнение на всички планирани мероприятия - като се започне с проверка на бойната готовност от комисия от Щаба на отбраната в началото на месец февруари и преминем през напрегнатите летни месеци на съвместни учения в многонационален формат…“ започна своето експозе командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени