• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас

  • Бригаден генерал Стоян Шопов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 456
Днес, 5 юли, в Център за подготовка на специалисти-Сливен, петдесет и двама военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски получиха документ за завършен курс. От началото на юни те се обучаваха в Център за подготовка на сержанти и войници на ЦПС по първи модул за придобиване на сержантско звание.
В тази група най-много са военнослужещите от формированията в Карлово и Казанлък, но има и от Враца, Белене, Благоевград, Корен, Русе, Свобода, Сливен, Смолян, Стара Загора, Ямбол.
На 1 юли в района на 20-ти самоходен артилерийски дивизион  - Ямбол  от състава на 2 механизирана бригада се проведе церемония по закриване на ТУБС „Вулкан - 19”. Строя на военнослужещите от дивизиона беше приет от полковник Стоян Шопов – началник на щаба на бригадата.
Полковник Шопов приветства всички военнослужещи за достойното им представяне в хода на учението, изказа благодарност от името на командването на бригадата за проявената висока мотивация и себераздаване и начерта насоките за усъвършенстване на подготовката.
За проявен висок професионализъм бяха наградени военнослужещи със заповеди на командира на бригадата и на командира на дивизиона.
Полковник Шопов връчи грамоти на наградените. Пожела на целият личен състав здраве, късмет, ... още
На 1 юли десет военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол получиха новите си пагони за по-високо звание и ново назначение. На 8 военнослужещи бе присвоено първо сержантско звание „младши сержант”, а на двама - звание „ефрейтор 1-ви клас”.
В батальона бяха допълнени вакантните длъжности за командири на механизирани отделения, логистици и свързочници.
„Постигнатото дотук от Вас, е само първата поредна стъпка напред в професионалното Ви развитие и занапред след пагона, който днес поставих на раменете Ви, отговорността Ви става още по-голяма” – посочи в обръщението си към младшите сержанти командирът на батальона подполковник Ивайло Иванов – „Вашата роля е една от ключовите за това, да се постигат целите на ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха днес, 1 юли, 50-килограмовата авиационна бомба, открита в петък в Пловдив. Невзривеният боеприпас бе унищожен на учебен център „Червен“. Той бе открит на 28 юни при изкопни работи до бл. 151 в ж.к. „Тракия“ в Пловдив и представлява силно корозирала 50-килограмова осколъчна авиационна бомба, без взривател и маркировка. Формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия от състава на 91-и инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив, което обезвреди боеприпаса, е с ръководител старши лейтенант Юлиан Кьолов.
На 25, 26 и 27 юни Единният център за начална подготовка – Плевен бе домакин на турнира по военен трибой между представителните отбори на военните формирования от Сухопътните войски.
При много добра организация от страна на домакините се проведоха състезания по стрелба с автомат „Калашников“, хвърляне на граната в цел и крос 8000 метра. Действията на състезателите бяха оценявани от комисия от Командването на Сухопътни войски с председател полковник Николай Киров от отдел „Подготовка на войските”.
В комплексното класиране победител е отборът на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, второто място зае отборът на  55 инженерен полк – Белене, трети е на 61- ва механизирана бригада - Карлово.
Наградите на ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени