• Венци и цветя в памет на генерал Владимир Вазов

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

  • Започнаха щатните изстрели на танкистите от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 478
Ритуалите по отдаване на почит пред паметта и делото на великия син на България Васил Левски започнаха в Асеновград вчера, 16 февруари от 12.00 ч. с поход-поклонение на военнослужещите от 4-ти артилерийски полк пред бюст-паметника на Апостола в Мулдавския манастир, който продължи с възпоменателен митинг, панихида, изнесена от свещениците от Асеновградската духовна околия и завърши с поднасяне на венци и цветя.
                                        *                     ... още
Двадесет и един военнослужещи с четири броя бойни бронирани машини „Commando Select” от състава на Бригадно командване - Благоевград с ръководител лейтенант Борислав Манов  взеха участие в международното ротно-тактическо учение с бойна стрелба “Golden Fleece 20“, което се проведе от 10 до 14 февруари в Република Гърция, база Дримос.
Освен страната домакин, в него участваха и военнослужещи от Румъния, Сърбия, Албания, Република Северна Македония и САЩ.
По време на учението военнослужещите от Бригадното командване, съвместно с военнослужещите от другите страни участници, изпълняваха задачи по операции по поддържане на мира и настъпление с бойна стрелба. Отработени бяха и задачи по охрана на обект, ескорт, като и участие на механизирания взвод от ... още
В присъствието на роднини, близки и приятели, днес, 14 февруари, на пл. „Васил Левски“ в град Карлово, се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва.
Двадесет и трима новоназначени военнослужещи в 61-ва механизирана бригада целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на народа и Родината си.
„Бъдете верни до край на клетвата, която положихте, за да пребъде във вековете героичния и свободолюбив български народ, нашата доблестна армия и скъпото ни Отечество!”, каза в словото си командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов пожела на положилите военна клетва да бъдат „достойни наследници на Апостола на българската свобода”. Молебен за здраве и благоденствие отслужи ... още
Днес, 12 февруари, военнослужещи от Бригадното командване-Благоевград, признателни граждани и гости на града тържествено отбелязаха 142 години от първото освобождение на Горна Джумая (днес Благоевград) от турска власт. Тържественият ритуал се състоя пред паметната плоча на първия освободител на града - майор Иван Павлович Орлински, в двора на православния храм „Въведение Богородично“, където бяха положени цветя в знак на признателност.
Официални гости на тържественото честване бяха кметът на община Благоевград инженер Румен Томов, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и заместник-областният управител на Благоевград- Иван Стоянов.
Днес, 7 февруари, продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски в справянето с последиците от усложнената зимна обстановка.
От 8.00 часа сутринта група от в.ф. 32420 - Русе с автомобил с висока проходимост, оказват помощ за изтегляне на закъсали автомобили и отстраняване на проблеми в електропреносната мрежа  в района на град Две могили, област Русе.
По-късно 12 военнослужещи (1 офицер и 11 войника) от 10 механизиран батальон - Враца под ръководството на командира на формированието подполковник Симеон Цеков с един камион ЗИЛ-131 и моторен трион, оказват помощ в разчистването на гр. Враца.
От обяд 8 военнослужещи и 4 единици техника от състава на формированието за овладяване и и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при зимни ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени