• Награди за дългогодишна безупречна служба в Сухопътните войски за генерали от запаса по повод юбилейни годишнини

  • Военнослужещи и Военният духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен участваха в честване на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски в гр. Котел

  • От 13 до 15 април 2021 година военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, съвместно с община Елин Пелин, участват в ежегодна кампания „Седмица на гората“ за засаждане на фиданки от вида „Златна акация“ за облагородяване на района на община Елин Пелин

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 502
От 15 до 27 март 2021 г. в района на гр. Смолян ще се проведе съвместна подготовка „Родопи 21“, в която ще вземат участие военнослужещи от  Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк, логистичен модул от 110-ти логистичен полк, Национален военен учебен комплекс „Чаралица“, Военномедицинска академия – София и от центъра на НАТО за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите за водене на планинска война (NATO MW COE), Словения.
Съвместната подготовка ,,Родопи 21“ се планира и провежда с цел повишаване на взаимодействието и оперативната съвместимост на участващите формирования при провеждане на действия в планината през зимата при голяма надморска височина над 2000 м, както и повишаване на полевата натренираност и ... още
Днес, 8 март, на строевия плац на военно формирование 28330 - Смолян, командирът на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров поздрави жените военнослужещи по случай Международния ден на жената 8-ми март и награди състезателките, участвали в осмомартенския турнир по стрелба с пистолет „Макаров“, който се проведе  на 4 март на стрелковото стрелбище на полка.
Полковник  Димитър Кацаров награди участничките в турнира с грамоти и медали.
Във връзка с изпълнение на третата мисия на Българската армия "Принос към националната съгурност в мирно време" в района на 78-ми батальон за осигуряване – София се проведоха занятия с формированията за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия.
Батальонът поддържа подготвени 4 модулни формирования за оказване помощ на населението.
Формированията са оборудвани с необходимата техника и са в готовност да реагират при горски и полски пожари, наводнения, тежки зимни условия и за обезвреждане на невзривени бойни припаси.

 
От 23 до 25 февруари на учебен център „Марино поле” се проведе сертифициране на 42-я контингент за участие в международната мисия на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан. Комисия от Съвместното командване на силите с председател полковник Юлиян Петров – началник на отдел „Съвместна подготовка”, провери практическите навици, уменията и готовността на командирите и личния състав от формированието за участие в предстоящата мисия.
Сертификацията започна с представяне на брифинги на председателя на комисията и на националния командир на контингента - полковник Павлин Велков, след което продължи с провеждане на строеви преглед.
Сглобеността на контингента за изпълнение на задачи, характерни за зоната на отговорност, беше оценена по ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени