• Участие на военнослужещи от Единния център за начална подготовка в тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници

  • Военнослужещи от Сухопътните войски в помощ на Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 491
Днес, 21 септември, военнослужещите и цивилните служители от батальона за ядрена, химическа, биологическа защита и екология празнуват 42 години от създаването на формированието.
Тържественото честване започна със слово на командира на формированието подполковник Анатолий Димитров, който поздрави личния състав с думите:  „Можем смело да заявим, че с натрупания богат практически опит, придобит от участието в международни и национални съвместни учения, както и в операции по оказване на помощ на населението при бедствия, батальонът се явява най-важният стълб в ядрената, химическата и биологическата защита на войските. Нееднократно, със своите навременни и професионални действия, военнослужещите от формированието са получавали уважението и благодарността на ... още
Днес, 15 септември, на строевия плац на Единния център за начална подготовка - Плевен се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „командир на 4-ти механизиран батальон” от състава на ЕЦНП.
Със заповед на командира на Сухопътните войски новата длъжност се заема от майор Калоян Стоянов, а досегашният командир на батальона подполковник Пламен Горанов е приет за обучение във ВА „Г.С. Раковски“.
 След прочитане на заповедта за назначаване, командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов прие строя и приветства майор Стоянов с добре дошъл, като му пожела със същата отговорност и взискателност да се отнася към новите си задължения и да се радва, както досега, на заслужен авторитет и уважение.
На 14 септември военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на 61-ва механизирана бригада с ръководител капитан Методи Киряков унищожиха 120 мм корозирала мина с взривател, открита в местността „Навалийска река” в землището на град Карлово, област Пловдив.
В същия ден специализиран екип от военно формирование 28610 – София, с ръководител капитан Мартин Маргитин, унищожи 85 мм артилерийски снаряд с взривател, открит в двора на Оптико-механичен завод, кв. Модерно предградие, София.
       Военнослужещите действаха по искане на главния секретар на МВР и на основание заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
55-ти инженерен полк – Белене чества днес Празника на инженерните войски и 46 години от създаването си. Тържеството започна с посрещане на бойното знаме на полка и приемане на строя от заместник-командира на формированието подполковник Иван Тишков.
В празничното си слово към личния състав той благодари за професионализма при изпълнението на поставените задачи  и направи равносметка на изпълненото през годината: „Горд съм, че до мен стоят знаещи и можещи хора, способни и всеотдайни професионалисти, които добре осъзнават отговорностите си. Твърдо вярвам, че независимо от предизвикателствата на времето ще продължим да работим като екип, в който доверието и  сплотеността са в основата на взаимоотношенията” – допълни в словото си подполковник ... още
„За Бригадното командване това беше много важно учение, за което хората се готвеха близо една година. Изключително съм доволен от това, което демонстрираха военнослужещите тук, на полигон Сливница...“ каза началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който присъства днес на заключителния етап на батальонно тактическото учение (БТУ) „Пирински страж 20”. То се проведе от 08 до 10 септември 2020 г. на Учебен център „Сливница”  с военнослужещи от състава на Бригадното командване на тема „Механизираният батальон в настъпление”. Офицер, провеждащ учението, беше командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а директор на учението - началникът на щаба на Бригадното командване полковник Калин ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени