• И в почивните дни военнослужещите от Сухопътни войски изпълниха задачи по разузнаване и унищожаване на невзривен боеприпас

  • Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк и военният духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в ритуал повод 143-ата годишнина от освобождението на Асеновград

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 496
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен бе задействано на 2 декември 2020 г. с цел разузнаване на невзривен 76,2 мм боеприпас без маркировка, с взривател, силно корозирал. Боеприпасът е бил открит в жилищния квартал „Даме Груев“ – гр. Сливен при извършване на изкопни дейности.
Специализираният екип, в състав от четирима военнослужещи с един брой техника, действа под ръководството на капитан Гавраил Гандев. Боеприпасът е транспортиран до огневи комплекс „Батмиш“ и унищожен при спазване на всички необходими мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните ... още
Днес, 01 декември 2020 г., в 10,00 часа, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 31-ви механизиран батальон - Хасково от  2-ра механизирана бригада в състав от 4 военнослужещи и 1 бр. техника, с ръководител капитан Димитър Чернев,  бе задействано с цел разузнаване на невзривен боеприпас М39 немска противопехотна осколочна граната, силно корозирала, с навит взривател и шплент, без маркировка. Боеприпасът беше открит в землището на гр. Свиленград, по поречието на р. Левченска, като унищожаването му се извърши на място при спазване на всички необходими мерки за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 27 ноември, в Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници. 
В словото си командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на родината ни.
Редник 1-ви ... още
Военнослужещи от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, Единния център за начална подготовка и Центърa за подготовка на специалисти се включиха в помощ на военните болници в София, Плевен и Сливен  в битката срещу COVID-19.
Boeннocлyжeщите разливат среди във виросологиите за PSR тестовете, извършват термометриране и дезинфекциране на общите части в клиниките и отделенията на болниците.
Президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев;
Председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов;
Министъра на отбраната  Красимир Каракачанов;
Началника на отбраната  адмирал Емил  Ефтимов;
Представителя на началника на отбраната във военните комитети на НАТО и ЕС в Брюксел, Белгия  вицеадмирал Митко Петев;
Командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров;
Командира на Военновъздушните сили генерал- майор Димитър Петров;
Командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов;
Главния инспектор на МО Валентин Гагашев;
Директора на дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“ Людмил ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени