• В Центъра за подготовка на специалисти-Сливен завърши обучение за получаване на военно-отчетна специалност

  • Участие на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в отбелязване Деня на Света Великомъченица Варвара

  • Тържествено отбелязване на 71 година от създаването на Единния център за начална подготовка - Плевен

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 428
Вчера, 30 октомври, в Бинесет – източната част на гр. Трондхайм, се състоя Ден за високопоставени гости  на най-мащабното учение на Алианса, което се провежда в периода октомври-ноември в Норвегия. На него присъства генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а от българска страна - заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и военният представител на България в НАТО и ЕС вицеадмирал Георги Фиданов.
Генерал-лейтенант Димитър Илиев изказа благодарност от свое и от името на ръководството на Министерството на отбраната на заместник-командващия Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол генерал-лейтенант Кристиан Жуньо (ВС на Канада) за оказаното съдействие на нашите военнослужещи, включени в състава на канадската бригада. Той, заедно с ... още
  На 26.10.2018 г., на площад „Бдинци” в град Видин, военнослужещи от Бригадно командване-Благоевград взеха участие в тържествена проверка-заря по случай духовния празник на града. Приемащ тържествената проверка-заря бе майор Иван Конорски, а командващ - капитан Ивайло Алексов от 10 механизиран батальон - Враца. След  рапорта на командирите на трите роти, бяха положени венци и цветя в знак на признателност пред паметника на площада.
В своето празнично слово кметът на град Видин Огнян Ценков поздрави всички присъстващи и отбеляза: „В този ден ние отново заставаме пред паметника на площад „Бдинци”, издигнат в чест на войниците, офицерите и доброволците, дали живота си във войните за национално обединение, за да сведем глави пред тяхната ... още
Днес,  26 октомври, на строевия плац в Единния център за начална подготовка – гр. Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва на български граждани без военна подготовка.
Слово след полагането на военната клетва произнесе началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев, който подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
Поздравления бяха поднесени и от името на началника на Централното военно окръжие София полковник Георги Петков.
От 1 до 26 октомври бе организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. Преминати бяха основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Обучението завърши с полагане на изпити по основните дисциплини, като на ... още
Днес, 26 октомври, на площад „Хаджи Димитър” в Сливен се състоя общоградско честване по повод празника на града – Димитровден. Центърът за подготовка на специалисти се включи в честването с представителни части, Военният духов оркестър, почетен караул и военнослужещи. С издигане на знамената и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци присъстващите почетоха славните борци за свобода, независимост,  духовен и стопански възход. 
Кметът на община Сливен Стефан Радев поздрави присъстващите и  отправи пожелание: „Да обичаме родния край, да работим за по-доброто му бъдеще в името на децата ни. Сливен е прекрасен град, с богата история и културно наследство. Сливен има бъдеще, което зависи от всички ... още
От 22 октомври до 02 ноември на УП „Корен” се провежда полева подготовка със специалистите по ядрена, химическа и биологическа защита и екология от Сухопътните войски. В нея ще вземат участие около 250 военнослужещи и 80 единици специална и спомагателна техника от военните формирования в Мусачево, Горна Оряховица, Стара Загора, Благоевград, Асеновград, Пловдив и Смолян.
Целта е да се подобри подготовката на специалистите и формированията за ЯХБЗ за бързи и ефективни действия при изпълнение на задачи по ликвидиране на последствията при ядрени, химически и биологически опасни аварии, използване на оръжия за масово поразяване или терористични актове с използване на ядрени, химически или биологически вещества на територията на страната.
За постигане на целта ще се ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени