• ВТОРИ МЕХАНИЗИРАН БАТАЛЬОН ОТ 61-ВА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА ПОЛУЧИ ОЦЕНКА БОЕГОТОВ ПО ВРЕМЕ НА УЧЕНИЕТО „МИРЕН СТРАЖ 21”

  • В 29-ти механизиран батальон – Шумен тържествено отбелязаха 137 години от създаването на славния 7-ми пехотен Преславски полк

  • Тактически учения с бойни стрелби на формирования от 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 524
Контингент от Въоръжените сили на Р България, включен в състава на междинния регионален резерв на операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“, участва в оперативната тренировка  „Quick Response – 21”, която се провежда  от 20 септември до 3 октомври  в Босна и Херцеговина.
Съставът на контингента включва национален поддържащ елемент, комуникационно-информационен модул от Стационарната КИС и механизирана рота, окомплектована с военнослужещи от 29-ти механизиран баталъон – Шумен към ЕЦНП – Плевен, 61-ва механизирана бригада - Карлово и 110-ти логистичен полк – Пловдив.
Учението има за цел да се уеднаквят стандартните процедури при изпълнение на съвместни задачи, както и да се повиши оперативната ... още
Свещените думи „Заклех се!“ произнесоха петдесет и девет новоназначени военнослужещи от гарнизоните Ямбол и Стара Загора от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и се врекоха да служат вярно и предано на народ и Родина.
  В тържествена обстановка, под звуците на военни маршове, изпълнени от военния духов оркестър на бригадата, командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Велин Кехайов и началникът на щаба на 38-ми механизиран батальон майор Петко Пенев приветстваха младите войници и им напомниха, че  „.....военната клетва е свята воинска традиция, символизираща дълг, вярност и чест“ и никога да не забравят, че са се посветили на народ и Родина.
Продължава полевата подготовка на формированията от Сухопътните войски, изведени на зенитния полигон на ВВС „Шабла” за провеждане на експериментални и съвместни бойни стрелби с международно участие „ШАБЛА 2021-2”.
В полевата подготовка и в бойните стрелби участват над 200 военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион „ОСА” на 61-ва механизирана бригада, артилерийско-технически дивизион от състава на 4-ти артилерийски полк, както и личен състав и техника за обслужване и осигуряване.
Формированията от Сухопътните войски ще проведат бойни стрелби и пускове със зенитно-ракетен комплекс „ОСА-АКМ” и с ракетен комплекс 9К79.
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени