• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
1 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 548
На 14 август приключи международно състезание „European Best Sniper Team Competition 2021”, в което взеха участие двадесет и седем снайперски тима от четиринадесет различни държави - членки на НАТО.
В състезанието участва и отборът на Сухопътните войски, разделен на два отделни тима GOST и SHADOW, които заедно със своите съперници трябваше да демонстрират снайперските си умения, своята бързина, психическа и физическа издръжливост.
Ефрейторите Цветан Джорев и Димитър Димитров от 61-ва механизирана бригада – Карлово и младши сержантите Николай Атанасов и Димитър Демирев от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на старши лейтенант Божидар Колев, демонстрираха висока мотивация и екипност.
„European Best Sniper Team ... още
Тридесет и един военнослужещи с техника от състава на 4-ти артилерийски полк – Асеновград, с ръководител лейтенант Стив Капитанов, от днес сутринта са в помощ за погасяване на големия горски пожар, пламнал в Родопите в района на село Югово, община Лъки.
Районът е изключително труднодостъпен за гасене. Военнослужещите помагат за овладяването на огъня като проправят просеки с цел локализиране на пожара.
Формирование за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия от 61-а механизирана бригада, с ръководител капитан Калоян Петков, беше активирано, днес, 12 август, за оказване на помощ след локализиране и потушаване на пожара, възникнал снощи  край село Черничево, община Хисаря.
Четиридесет и осем военнослужещи с девет единици техника от зенитно-ракетния дивизион, 3-ти механизиран батальон и рота военна полиция на 61-а механизирана бригада прокарват просеки и извършват други превантивни дейности за недопускане възобновяването на пожара.
Военнослужещите действат на основание искане на областния управител на област Пловдив и по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

 
Вчера, 9 август, при изкопни дейности близо до частен дом в с. Къшин, обл.  Плевен, бяха намерени 2 броя боеприпаси с овална форма.
Военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия на военно формирование 28880 - Белене за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси, под ръководството на капитан Мартин Станчев, извършиха разузнаване и установиха, че това са 2 броя силно корозирали гюлета.
Откритите боеприпаси бяха унищожени при стриктно спазване на мерките за безопасност,
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени