• Тържествено откриване на паметна плоча в село Марино поле

  • Тактико-специално учение на военно формирование от Сухопътните войски в района на Казанлък

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в град Костинброд

   
   
НОВИНИ
1 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 641
      На 26 март, Стара Загора отбеляза 111 години от Одринската епопея и Денят на Тракия. Десетки старозагорци, много от които потомци на тракийските бежанци от земите в днешна Турция и Беломорска Тракия в Гърция се включиха в общоградски ритуал, организиран от Община Стара Загора, 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Тракийско дружество „Одринска епопея”.
     Честването започна с тържествен военен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника „Одринска епопея” в парк „Тракия”.
     Почит отдадоха полковник Митко Балтов – заместник- командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, заместник - областният управител на област Стара Загора госпожа Теодора Нончева, ... още
На 26 март пред „Паметника на загиналите войни за Свободата на България“ в парк Розариум, град Казанлък, тържествено бяха отбелязани 111 години от превземането на Одринската крепост.
На мероприятието присъстваха командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада  бригаден генерал Маргарит Михайлов, заместник- кметът на община Казанлък г-жа Аксения Тилева, директорът на Национален парк-музей „Шипка - Бузлуджа” д-р Чавдар Ангелов, председателят на общински съвет на СОСЗР – гр. Казанлък майор о.з. Евгени Пейчев, почетният председател на Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода” г-жа София Дончева, председатели на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и техни членове от всички краища на България, 8-ми Ученически гвардейски ... още
Ротите от България, Австрия и Хърватия извършват комбиниран марш до заемане на указаните райони. По време на марша военнослужещите от 3-та алпийска рота и военнослужещите от Република Австрия преминаха през заразен с бойни отровни вещества участък и попаднаха в засада, които преодоляха със съвместни действия.
Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград поднесоха в знак на признателност венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално обединение в град Първомай. С едноминутно мълчание и падане на колене участниците в ритуала почетоха паметта на загиналите герои.
Строя на почетния караул беше приет от командира на противотанковия дивизион подполковник Валери Витанов.
Свещеници от Асеновградска духовна околия отслужиха панихида. Кметът на град Първомай Николай Митков и председателят на тракийското дружество в града произнесоха слова.
На мероприятието присъстваха още председателя на общински съвет, общински съветници, членове на тракийското дружество в града, ученици, жители и гости на Първомай.
 
Искам да изразя моята най-искрена благодарност на майор Данаил Карабов, капитан Борислав Семерджиев, младши сержант Трендафил Кехайов, ефрейтор Николай Панчев и старшина Борислав Костадинов от 101-ви  алпийски полк за успешно планираната и проведена реална операция за спасяването на бедстващи хора в района на връх Голям Перелик. За пореден път военнослужещи от Сухопътните войски показват висок професионализъм и морал.
Благодаря Ви, колеги за доблестната постъпка. Вие още веднъж доказахте, че притежавате отлична подготовка, сте и ще бъдете там където и когато е необходимо и хората винаги могат да разчитат на нас.
Бъдете здрави и горди, че сте част от  алпийския полк.
„Една цел, един връх!“
 
 
 
    ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени