• Военнослужещи от Сухопътните войски отново участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Ново назначение на военнослужещ в Командването на Сухопътните войски

  • НА ДОБЪР ПЪТ !

   
   
НОВИНИ
1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 663
Днес, 10 май, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, с ръководител капитан Иван Панайотов, разузна и унищожи силно корозирала ръчна граната, открита в местността „Платнището” в околностите на село Памукчии, община Стара Загора.
Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
На 9 май, в град Перущица, формирования от 4-ти артилерийски полк - Асеновград и Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили участваха в тържественото честване на 148 години от Априлското въстание в града.
Ритуалите започнаха с издигане на националното знаме, на площад „27-ми априлий“. Слова произнесоха кметът на Перущица Николай Баков и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.
Празничната програма продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на братя Хаджитилеви, паметника на Петър Бонев и църквата костница “Свети Атанасий”.
Кулминацията на честванията беше тържествената проверка-заря. Командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Красимир Ташев прие строя на почетния караул и рапорта на командващия ... още
По покана на директора на СУ ”Св.св. Кирил и Методий” в град Рудозем  Сийка Кирякова,  на 9 май  военнослужещи от 101-ви алпийски полк - Смолян презентираха военната професия. На учениците бяха показани стрелково оръжие, химическо, комуникационно и инженерно имущество и военна техника.
След показа се проведе ритуал по полагане на тържествено обещание на нови членове към „16-ти младежки ученически гвардейски отряд” към СУ ”Св.св. Кирил и Методий”. Тържественият строй на гвардейския отряд беше приет от заместник - началника на щаба по операциите на 101-ви алпийски полк  майор Владимир Сариев, а официален гост беше заместник-кметът на Община Рудозем инженер Недко Кулевски.
 
Военнослужещи по традиция бяха наградени със заповеди на министъра на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия 6 май.
От Сухопътните войски награди получиха полковник Атанас Георгиев от Командването на Сухопътните войски, подполковник Георги Георгиев и ефрейтор 2-ри клас Неделя Червенкова от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, майор Иван Кибритев от 61-ва механизирана бригада – Карлово и  капитан Росица Георгиева от 110-ти логистичен полк – Пловдив.
Официалната церемония се проведе на 9 май, в зала „Тържествена“ в Министерството на отбраната. Наградите се връчват за принос към отбраната на страната, постигнати високи резултати при изпълнение на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени