• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 612
Вчера, 26 октомври, формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси на военно формирование 34200 – Шумен, разузна, транспортира и унищожи невзривен силно корозирал 120 мм артилерийски снаряд, намерен при извършване на ремонтни дейности в мемориален комплекс „Военни гробища“ в село Шуменци, област Силистра.
Формированието действа под ръководството на капитан Свилен Йосифов по заповед на командира на Сухопътните войски.
         Днес, 26 октомври, завърши тактическото учение с бойни стрелби „Ударна сила 2023” на учебен полигон „Корен“. В него участваха формирования от 4-ти артилерийски полк – Асеновград, от състава на Сухопътните войски на Република България и самоходна  батарея от Въоръжените сили на Италианската Република, от състава на многонационалната батальонна бойна група, базирана на учебен полигон „Ново село”.
Учението се проведе в сложна обстановка, с максимално натоварване на личния състав и техниката. За първи път военнослужещите от полка участваха в изпълнение на огневи задачи с бойни артилерийски стрелби съвместно с техни колеги от Въоръжените сили на Република ... още
В изпълнение на решение на Министерския съвет от 12 октомври 2023 г. военнослужещи от Сухопътните войски ще извършат възстановително-ремонтни дейности по инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип на българо-турската граница и прилежащия към него път.
Формирование от 20 военнослужещи с 10 единици техника от 55-ти инженерен полк - Белене започва работа по изпълнение на съвместния план на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната за дейностите по извършване на неотложни ремонтно-възстановителни дейности по държавната граница и прилежащия път.
В срок до 31 декември 2023 г. ежедневно ще бъдат извършвани строително-монтажни дейности по съоръжението от възпрепятстващ тип и възстановяване на прилежащия път.
Необходимите строителни и монтажни ... още
Военнослужещи и Военният духов оркестър от Центъра за подготовка на специалисти, днес, 26 октомври, взеха участие в церемония по издигане на националното знаме, и знамената на град Сливен и Европейския съюз на площад „Хаджи Димитър“ по случай празника на града – Димитровден.
Строят на почетния караул бе приет от началника на гарнизона полковник Любомир Вачев.
Свещенослужители от Сливенската митрополия отслужиха молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен, след което бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени