• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
1 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 617
„Благодаря ви, че бяхте с нас по полигоните и отразявахте нашия труд“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков по време на стрелбите, които се състояха днес, 7 ноември, на учебен център „Сливница” и отговори на всички поставени журналистически въпроси.
С военно-приложен многобой в продължение на два дни и турнир по стрелба със стрелково оръжие започнаха мероприятията по повод празника на най-големия вид Въоръжени сили – Сухопътните войски – 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 138-ата годишнина от Сръбско-българската война.
В спортната надпревара участваха 12 отбора от формированията на Сухопътните войски, журналисти от национални и регионални медии и представители на Асоциацията на военните ... още
НА ДОБЪР ПЪТ по повод преминаването в запаса на полковник Минчо Тодоров – началник на сектор „Защита на силите“ в отдел „Операции“ в КСВ и старшина Борислав Пейчев – старши специалист по военно-географско осигуряване в сектор „Геопространствено осигуряване“ в отдел „Операции“, им пожелават Ръководството и колегите от Сухопътни войски!
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете заповеди на министъра на отбраната за прекратяване на договорите за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Минчо Тодоров и старшина Борислав Пейчев.
Полковник Тодоров и старшина Пейчев са военнослужещи с богат опит и ... още
На 2 ноември формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, унищожи 3 броя сондажни дупки заредени с неустановено количество взривно вещество ,,Амонит" и поставени електродетонатори между селата Жълтуша и Буково, област Кърджали. С цел спазване на мерките за безопасност сондажните дупки са унищожени на място чрез взривяване, спазвайки изискванията на методиката за унищожаване на заряди и боеприпаси в почви.          Модулът с ръководител капитан Тодор Петев в състав от 3-ма военнослужещи и 2 единици техника действа по заповед на командира на Сухопътните войски ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Евгени Събев.
Полковник Събев е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
За вярната и безупречна служба в редовете на Българската армия командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков връчи  награди на полковник Събев: от името на министъра на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени