• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпас, открит в град София

  • Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
1 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 618
В тържествена обстановка днес, 1 ноември, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски бяха обявени заповеди на началника на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на длъжности и повишаване във военно звание.
Полковник Ивайло Иванов е назначен за началник на отдел „Операции“, полковник Нанко Тарапанов – за началник на отдел „Личен състав“, подполковник Мариян Деянов - за началник на сектор в отдел "Личен състав" и повишен в звание "полковник", подполковник Пламен Събев – за началник на сектор в отдел „Личен състав“ и повишен във военно звание ... още
Днес, 1 ноември, в района на военно формирование 48430 – Стара Загора, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, се проведе церемония за повишаване в звание на командира на 38-ми механизиран батальон. Със заповед на командира на Сухопътните войски, считано от 01.11.2023г., майор Кристиян Карабов е повишен във военно звание „Подполковник”.
Новите пагони на подполковник Карабов връчи командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, който изрази своята увереност, че това повишение е признание за неговата служебна дейност, старание и отдаденост и му пожела успех в професионалното развитие.
На 31 октомври беше тържествено осветен и открит православен параклис „Свети Димитър Солунски Чудотворец” в район Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
На тържествения ритуал присъстваха: г-жа Галина Стоянова – кмет на Община Казанлък,  г-жа Ива Радева – областен управител на Област Стара Загора, генерал-майор Деян Дешков – командир на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов – началник на щаба на Сухопътните войски,  бригаден генерал Станимир Христов - командир на 2-ра Тунджанска  механизирана бригада, представители на военно-патриотични сдружения и съюзи, фирми, организации и културни институции.
Идеята за изграждане на храма e инициирана от бригаден генерал Пламен Йорданов, продължена от ... още
Днес, 31 октомври формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от             31 механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада разузна и унищожи корозирала ръчна отбранителна граната Ф-1. 
Гранатата е открита в село Горски извор, област Хасково. Боеприпасът е транспортиран и унищожен на Учебен център ,,Добрич”.
Военнослужещите с ръководител капитан Тодор Петев в състав от 3 души с 2 единици техника действаха по заповед на командира на Сухопътните войски.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени