На 23.04.2019 г., формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Десети механизиран батальон-Враца, от състава на Бригадното командване, с ръководител старши лейтенант Петър Петров, разузна и унищожи един брой силно козирала граната тип „Лимонка”, открита в град Видин.
Формированието води разузнаване, транспортиране и унищожаване на открития невзривен боеприпас в продължение на 1 час. Военнослужещите са действали на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
Днес, 18 април,  формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 31 механизиран батальон – Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада, с ръководител капитан Слави Красев, разузна и унищожи отбранителна ръчна граната Ф-1, открита в гр. Харманли, обл. Хасково.
В продължение на 4 часа формированието води разузнаване, транспортиране и унищожаване на открития боеприпас.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени